Redhack 'E-Bilet'in Sitesini Hackledi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anil
    anil's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2009
    Erkek

    Hocalar çoğunuzun haberi vardır ama sitede göremeyince paylaşmak istedim burada yapılan olay nedir  tam anlıyamadım sisteme böyle rahat kayıt olmaları falan ilginç geldi

    http://vimeo.com/92399855

    Kamuoyunda büyük tepkiye neden olan 'e-bilet'in satışını yapacak olan Aktif Bank'ın internet sitesi, RedHack tarafından çökertildi.



    RedHack'in Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "E-bilet Bankası ne alemde? Ya Bilet satan Aktif Bank? Kendini koruyamazken bilgilerimizi nasıl koruyacaklar" denilirken, bir de video paylaşıldı. Söz konusu videoda, RedHack'in bankanın internet sitesi üzerinde yaptığı işlemlere yer verildi.

    Aktif Bank'ın internet sitesi daha sonra normale döndü.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Aktifbank diye bankayıda ilk defa duydum. 


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    babaakuyok
    babaakuyok's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2014
    Erkek
    muridlerden aktifbankta çalışan biri vardi sanirsam. yanlis da hatirliyor olabilirim

    ver voltajı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    Mustafa bunu yazdı

    Aktifbank diye bankayıda ilk defa duydum. 



    passolig olayı ile birlikte oküdum medyadan. bu taraftara satılacak olan passolig kartları üretecek firmalara kredi mi ne ayarlayacakmış. işte hesapları filan var. 25 tl yi paylaşacaklar; kulupler bankalar kartı üretici firmalar . diye hatırlıyorum. :I
    RitmFarbRacourci tarafından 19/Nis/14 20:22 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2005
    Homo

    NSA görse adamları işe alır yarın gel başla diyerekten. Nasıl da hacklemişler öyle vay anasını.


    dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    Adam zenmate kullanıyor ya la :D

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mayıs/2007
    Erkek
    coLin bunu yazdı

    Adam zenmate kullanıyor ya la :D

    bankaya dalacan ve zenmate ile saklıyacan ip haaaa :D

    bırakın laaa


    Lekum Dinikum Veliye Din ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Ocak/2010
    Erkek
    Yıllarca Giresunspor maçına gitmiş hatta kombinesinden edinmiş, Trabzonspor klüp üyesi ve tabi maçlarına gitmiş, don dahil Tsclup ta ne bulursa almaya özen göstermiş ama o donu üzerinde bir türlü malum şahsa gösterememiş biri olarak almayı düşünmüyorun o e cart denen şeyi.
    Allahtan çanakkaledeyim ve çanakkale dardenelspor düştü düşecek. şu andaki lig de ve düşeceği yerde ebilet uygulaması yok, eski usul bilet alınarak girilebiliyor. Hatta yarın çanakkale dardanel -giresunspor maçı var gideceğim o maça ve ecart mı o da ne?
    Bana kimse holiganları engellemek için yapıldı demesin. Bu ülkede ekmek bıçağı ile daha fazla adam yaralanıyor ve ölüyor ama ekmek bıçağı hala serbest. Benzer şey av tüfekleri içinde geçerli. Tüm tüfekler kayıtlı da ne oluyor engellenebiliyormu ölümler? Ne yani emre sahada çirkeflik yapacak ve gs seyircisi aman koltuk numaram adım biliniyor uslu durayımmı diyecek.
    Asıl bomba ne biliyormusunuz? Passolig de kart sahibinin tuttuğu takımda kaydediliyor ve eğer istenirse biletleme buna göre yapılıyor. Mesela benim gibi gurbette bir Trabzonlusun ve Trabzonspor dışında giresun,rize,ordu gibi karadeniz takımlarının maçınada giden birisin ama hayır artık gidemeyebilirsin zira passoliğ kartında kayıtlı takımının dışındaki maçlara bilet verilmeyebiliyor.
    Misafirin geldi haftasonu maç var ama gidemiyorsun misafirinle zira takımı başka. Yabancılarda ise durum daha vahim. Pasaportla başvurup ömründe 1 kez tatil için geldiği Türkiyede maça gitmesi gerekiyor.
    Bu konuda yazılacak çok şey var. özetle hem fişliyorlar hemde fişlemenin maliyetini fişlediklerinden alıp üzerine para kazanıyorlar.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anil
    anil's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2009
    Erkek

    aktif bank ile ilgili biraz bilgi;

    2012 yılı sonu itibarıyla Banka'nın toplam varlıkları bir önceki yıl sonuna göre %37.88 artış göstererek 3,519.9 milyon TL'ye ulaşmıştır. ABD Doları bazında bakıldığında ise, 2011 yılı sonunda 1,339milyon ABD Doları olan aktif büyüklük, %47.47 büyüme ile 2012 yılı sonunda 1,975 milyon ABD Doları'na ulaşmıştır. 2012 yılı sonunda Banka, 82 milyon TL net kâr elde etmeyi başarmış, bu sonuçla kârlılığını da 2011 yıl sonuna göre %64.32 oranında artırmıştır. 2011 yılında net kâr bazında ortalama aktif getirisi %2.48 iken, 2012 yılında bu oran %2.71 olarak gerçekleşmiştir. Önceki dönemde %18.70 olan ortalama özkaynak getirisi ise 2012 yılı itibarıyla %22.24 düzeyine gelmiştir.

     

    anil tarafından 19/Nis/14 23:24 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2003
    Homo

    diyicek soz bulamiyorum. gosterilen ekranin e-bilet ile ilgili hic bir alakasi yok. Validator lerin ekranlari bile degil. bir test yapmak icin sisteme daha onceden atilmis bir script bu. ve bunun bilgisinide icerden birisi vermis olmasi gerek yoksa gotlerinden url bilemezler..

    Edit : konu ile alakasiz ama; Aktif bank mifare 1k kart kullanmaktadir. Kart guvenlik noktasinda access anlaminda kirila bilir icin okunabilir. sorun degil. degisim yapildiginda ayni veri 3 tane alanda farkli 3des sifrelemeleri altinda yedekli duruyor ve bunlarin karsilastirmalari ile veri dogrulu saglaniyor. Yaziliminda ben gorev almadim ama e-bilet sisteminin guvenlik seviyesi yuksektir.

    Belediye calisani arkadaslar var ise Asis elektronik (Akilli bilet) sistemini tercih etmelerini oneririm :p tamemen duygusal :)

    Multinet vs. sistemler ile anlasmali firmalara da Metropol Card ile anlasmalarini oneririm :)

     

    Asis ve Metropol Card sahada kart sifrelerini update ettigini bildigim firmalar. Asis ile ticari bagim mevcut Metropol'e kart yazilimi satiyorum

    rakkoc tarafından 19/Nis/14 23:41 tarihinde düzenlenmiştir

    Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2008
    Erkek
    babaakuyok bunu yazdı
    muridlerden aktifbankta çalışan biri vardi sanirsam. yanlis da hatirliyor olabilirim

    BKZ: abdullahazad

Toplam Hit: 5169 Toplam Mesaj: 18