Samsung Galaxy S3 Mini Almalı Mı?
-
Ben mini ile motorola razr arasında kalmıştım. Razr aldım ve pişman değilim. 4.1.2 JB güncellemesi yolda. Ben beklemedim, nonEFIG olan ROM'umu retailEU olan birtanesiyle değiştirdim ve sızdırılan JB güncellemesini yükledim(xda sağolsun). Batarya acayip iyileşti. Daha uzun ömür sağlar oldu. Bunun dışında miniyi 4 le çarpar beşe böler. Şimdide MIUI JB bekliyorum. ICS süperdi de bataryayı içiyordu melet.
1. 1080p kamera var 8mp, ön kamera 1.3 mp 720p video kaydı yapabiliyor.
2. 3 adet mikrofon mevcut; ikisi konuşma sırasında aktif ve üç mikrofon video çekerken. Stereo ses kaydı yapabiliyor videoyla birlikte. Fena bişi
3. çift çekirdek 1.2 ghz 1gb ram. 950x540 qhd SAMOLED+ olması lazım ama + sız da olabilir. Hoş bunlar standart oldu.
4. Kaliteli, kevlar kaplama telefonun arkası. Sağlamlığını hissettiriyor.
Karşılaştığım 3 sorun
(sorun sayılmaz bence)1. Aşırı karanlık ortamlarda (gece yatakta yatarken vs.) ekran tamamen siyahken lekeler var ekranda. Araştırdım; Bu bütün razrlarda olan birşeymiş, günlük kullanımı veya performansı hiçbir şekilde etkilemiyor. Sadece çok karanlık ortamda simsiyahsa ekran görünüyorlar. Motorola üretimle ilgili olduğunu ama bir sorun teşkil etmediğini belirtmiş. XDA da telefonu kullanan kimse şikayetçi değil bu durumdan.
2. Isınıyor yaw. İncecik telefon aç chrome gez maşallah bir ısınıyor.
3. Bence en önemlisi; Şarjdayken (prize takılıyken ama) dokanmatik sapıtıyor. Sebebini kimse bilmiyor ama bazı telefonlarda yok diyolla. Bende var ama pc den şarj ederken sorun olmuyor. Teorim; Batarya ekrana çok yakın olduğundan şarj sırasında manyetik alandan etkileniyor (teknik terim kullanalım cahil sanmasınlar) prizden aldığı akım daha yüksek olduğu için de sadece ordan etkileniyor.
Üşenmedim yazdım oku bir ;)
-
deja-vu bunu yazdı
3. Bence en önemlisi; Şarjdayken (prize takılıyken ama) dokanmatik sapıtıyor. Sebebini kimse bilmiyor ama bazı telefonlarda yok diyolla. Bende var ama pc den şarj ederken sorun olmuyor. Teorim; Batarya ekrana çok yakın olduğundan şarj sırasında manyetik alandan etkileniyor (teknik terim kullanalım cahil sanmasınlar) prizden aldığı akım daha yüksek olduğu için de sadece ordan etkileniyor.
samsung yüksek güç şarj aleti üretiyor. bu nokia samsung bi marka birleşip aynı şarj aletini yaptılar ya o sebepten dolayı samsung verim alamadı. daha dogrusu samsung şarj olayını geri planda tutuyor. bir nevi batarya şok gibi düşün. usb olayına gelince dc 5 volt olduğu için hiç bir şeyde sorun çıkarmaz. akım önemli. zaten bilgisayarda da çok güçlü bi akım yok :) diğer bir olay da şarj ettiğin prizin topraklı olup olmaması. bu sebepler telefonda ve ya başka elektronik aletlerde saçmalamalara sebep olabiliyor. dokunmatiğinin şarj esnasında kafayı yemesinin bir başka sebebi de bataryanın ekrana yakın olması. kapasitiflerde ısıya duyarlılık söz konusu. telefon şarj olurken ne oluyor ısnınıyor. eğer batarya ile ekran iyi bir şekilde izole edilmemmişse bu tip durumlarda gözlenebiliyor.
aga telden yazdım bi kaç yeri silecektim ama şarj bitiyo bi an önce yazayım dedim :) -
şunun güzelliğine bir bak dostum
sony xperia neo v
ben 800 tl ye almıştım çok memnundum
şimdi fiyatı 700 e düşmüş çok harika bir cizhaz
-
1 buçuk ay önce teknosadan aldım 899 tl 12 taksit.Kullanıyorum gayette memnunum maşallah hiçbir sorun çıkarmadı. 12 den sonra arayan hayırlı şey için aramaz derim geceleri kapatırım teli 4 gün gidiyordu şarjı ama yoğun net kullanımında 2 - 2,5 gün falan gidiyor.kamerası ekranı gayet hoş arada sd karta film atıyorum takılmadan ısınmadan izliyorum ben tavsiye ederim hocam.Şimdiden güle güle kullan.
Aklıma gelmişken yazayım bence en dandik ve beni kanser eden özelliği telefon kapalıyken alarm çalmıyor neden böyle yapmışlar anlayamadım acaba alarm programı indirsek kapalıyken çalarmı denemedim ama denemek lazım
KursatReis tarafından 21/Mar/13 15:43 tarihinde düzenlenmiştir -
ben aldım memnunum..
eksileri bana göre şunlar
ekranın pentile matris kullanması kötü ama kullanırken hiç fark yaratmıyor. kalkıp büyüteçle pixelleri saymayacaksanız sorun yok.
normal lcd'ler RGB-RGB dir. ama pentile matrix RG-BG şeklinde. Yani normalde birim pikselin üçlü alt katmanında sırasıyla dizili 3 renk bölüm varken, Pentile yönteminde 2 katman mevcut. belirteyim ki parlaklığa kötü bir etkisi yok. sadece metin okurken pixelleri sayarsınız. :)))
gorilla glass desteklemediği için, jelatin band kullanmak faydalı olacaktır. çizilmeye karşı korumak için
bütün gövde plastik ... full plastic body
8gb dahili hafıza deniliyor ama kullanıcıya 4 gb ayrılmş.. geri kalanı sistem aşırıyor..
türkiyede satılan s3 mini de nfc yok var deniliyor ama yok :)) ingilterede satılan s3 mini'ye batarya'ya entegre nfc geliyor
yani nfc entegreli batarya alırsanız, nfc ye sahip olursunuz... ne bağırıyorsunuz ?artıları::::
+işlemci ve ram piyasdaki hemen hemen bütün oyunları kaldırabiliyor.
+ekran ile kaporta birbirine uyumlu :))
+yazılımsal olarak S3 teki bütün özellikler mini'de de mevcut
+gps glonass desteğiyle daha hızlı navigasyon deneyimi yaşarsınız
+hdmi yok ama mhl dönüştürücü ile hdmi desteği kazandırılabiliyor
+kamerası 5mp hiç te fena değil.. orta şeker diyebiliriz. 720p video çekimi foto çekiminden daha iyi :)
+hoparlör çıkışı fena değil. kulaklık sesi süper
+batarya süresi de iyi gidiyor
+ön kamerası da iyi sonuç veriyoren son android 4.2.2 güncellemesi alacağını duydum. yani android 5'i alamayacağı söyleniyor.. Ki bence MIUI cyanogenemod gibi modlarla android 5 unoffical olarak yüklenebilecektir..
xperia p almamamda etkili olan 3 unsur söz konusu
1: batarya built in değil. yani çıkartmak için vidaları sökmek lazım.. eksi bir durum
mungabunga tarafından 21/Mar/13 15:36 tarihinde düzenlenmiştir
2:hafıza kartı sadece 13 gb kullanabiliyoruz.. 1080p video çeken bir telefon için yetersiz kalacaktır
3:batarya süresi s3 mini den daha kötü -
deja-vu bunu yazdı
3. Sebebini kimse bilmiyor ama bazı telefonlarda yok diyolla. Bende var ama pc den şarj ederken sorun olmuyor. Teorim; Batarya ekrana çok yakın olduğundan şarj sırasında manyetik alandan etkileniyor (teknik terim kullanalım cahil sanmasınlar) prizden aldığı akım daha yüksek olduğu için de sadece ordan etkileniyor.
şarjda dokunmatiğin sağıtması iphone da da olan bi sorun hocam çokta üstünde durmamak gerek. aman aman bi sapıtma değilde şarjdayken dokunursan dokunmatik o sırada titriyo sadece :d
-
MaviGozluDev bunu yazdıdeja-vu bunu yazdı
3. Sebebini kimse bilmiyor ama bazı telefonlarda yok diyolla. Bende var ama pc den şarj ederken sorun olmuyor. Teorim; Batarya ekrana çok yakın olduğundan şarj sırasında manyetik alandan etkileniyor (teknik terim kullanalım cahil sanmasınlar) prizden aldığı akım daha yüksek olduğu için de sadece ordan etkileniyor.
şarjda dokunmatiğin sağıtması iphone da da olan bi sorun hocam çokta üstünde durmamak gerek. aman aman bi sapıtma değilde şarjdayken dokunursan dokunmatik o sırada titriyo sadece :d
sony xperia neo v de aynnı sorun var bende sadece onda var sanıyordum sanırım çoğu telefonda var bu sorun
bilgilenmiş oldum :)
zalimadam tarafından 21/Mar/13 16:23 tarihinde düzenlenmiştir -
LG Nexus 4 ü düşün. Dün adres değiştirmek için turkcell e gittim. Sıra beklerken inceledim. Makineye aşık oldum. Ellerinde birtek siyahı varmış. Cırtlak kırmızı yada mavisi olaydı 1400 mi almışlardı.
-
http://forum.donanimhaber.com/m_67134499/mpage_32/key_/tm.htm
gorilla glass var.cihazda takılma donma vs yok. konuşma süresi gayet iyi. sadece wi-fi de şarjı hızlı bitiyor s3e göre.bir de otg desteği yok.
-
s3 bnce iyi kullananlar memnun lakin ben sana experia veya galaxy ace al derim galaxy ace 8530 şiddetle tafsiye ederim.