folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Satılmayan Bir Tek Onlar Kalmıştı; Okullar

Satılmayan Bir Tek Onlar Kalmıştı; Okullar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Erkek

WarninG_ErroR bunu yazdı:
    -----------------------------

ZoRKaYa bunu yazdı:

Ben de onu diorum ücra köşelerde ki okulların, normal düz liselerin, vilköğretimlerin özelliştirilmesi çok normal ve mntıklı gelior bana bu sebeplerden ama atatürk fen olsun ankara fen olsun böyle öss puan ortalaması 360 larda olan öğrencilere sahip okulların özelliştirilmesi saçma olur..

Bunlar onu demiyor ama . Ücra köşelerdeki okullar, düz liseler ve ilköğretimlerin özelleştirilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Sadece Değerli arsası olan okullar satılıyor.

ondan sonrada o okullar yıkılıp yerlerine oteller golf sahaları bilmemneler zenginleri daha da zengin edecek iş yerleri açacaklar tarihi eser mi manevi bir özelliği falan varmı bakmaksızın sadece kendi egolarını tatmin etmek için şerefsiz insanarca istila edilecek olacağı bu sonucta değerli arsa üstünde otel yerine okulmu olsun aa çok ayıp olurmu hiç öyle şey değerli arsa o birieri oranın üstünden para kazanması lazım eğitimi falan boşwer ne gerek war ki :/:/

Nev-i Şahsına Münhasır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Ya hakkatten boş konuşuyorsunuz.

Sanki satılması akıl almaz kötü birşey.

Ne olsa "ülke elden gitti vay anam vaaay"

Diye ağlıyor halkımız şu sıralar.

Köylü kadınlar gibi dövünmek yerine bir düşünmek lazım dimi ?

Bence doğruysa sevinmeniz gerekir.

Özel okul sayısı artmalı ki sistem düzene girsin.

Devlet okulları da sınavla alsın.

Eğer hem paran yoksa hem de kafan çalışmıyorsa da

Teknik okullara git.

Öyle bir eğitim al.

Yok kafan çalışıyorsa Anadolu Lisesi bazında devlet okullarına git.

Zaten bu da Alman eğitim sisteminin temelini oluşturuyor.

Ki sonuna kadar destekliyorum.

Hem düşündüğünüz gibi yapamazlar.

Okul u kapatıp Golf sahası (!) kuramazlar...

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juba
    Juba's avatar
    Erkek

satılmayan bi okullar kalmıştı bişey kalmayınca akp kendini satmaya başlıycak artık . özellikle ilkokullarda öğrenciye şiddet vardı benim zamanımda küçük olduğumuzdan dolayı kimse ses çıkarmazdı hoca vurunca bir öğrenciye . tabi şimdi durum öyle değil vurursa falan öğrenci çıkış falan yapıyo artık . bundan dolayı özellikle ilköğretim hocaları kendilerini bi bok zannediyorlar . bizim çoğu öğretmenimiz hep çalışkanlarla ders yapardı biz bi bok öğrenemezdik . sırf kursa gittiğimden dolayı matematikten geçmiştim o zaman . şuanda kendi çabamla derslerimin üstesinden gelebiliyorum yani diyeceğim o ki bu öğrenciye uygulanan çifte standardın kalkması açısından belkide iyi olmuş olur . yoksa hep çalışkanlara yüklenmeye devam edecek öğretmenler .orta hallisi , zayıfı bişey öğrenemeyecek yine.

adam gibi bişey öğretemiyolar zaten . bu vesile ilede eğitim sistemi belki düzgün bir raya oturur

Demiri demirle dövdüler; biri sıcak biri soğuktu, İnsanı insanla kırdılar; biri aç biri toktu. Pir Sultan Abdal
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

PriesTBT bunu yazdı:

Esconda bunu yazdı:
    Yalan haber bence.

Yalan değil hocam hatta Anadolunun bazı kesimlerinde ihaleler yapılıp satışlar gerçekleşti..

http://www.sabah.com.tr/2008/02/11/haber,F8150CF68F114AB39170EFE8DAA11884.html

sabah gazetesi ki hukumetindir, burada bile yazdıysa simdiye okulların yarısını satmıslardır

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hoca sen ogretmene ne kadar deger veriyorsun ki ? Sen ogretmenin ihtiyaclarini karsilayabilmesi icin ne kadar memnun edebiliyorsun ki ? Sen ogretmenin alt yapisini ne kadar saglam atabiliyorsun ki. Alt yapi ust yapiyi sekillendirir.Sen ogretmeni ekonomik olarak tatmin etmezsen , o adam nasil verimli olabilir.Sonra ogretmenler sayko , ogretmen pisko dersiniz.Ogretmene deger vermeyen tek ulke biziz herhalde.

Tamam hoca gelelim arazi satisi konusuna.Eger okul tarihi eser niteliginde degilse satilsin arazisi.O arazinin gercek degerine ve alan sirketede 1 okul degil 5-10 tane okul yaptirma gibi sartlar getirilsin.Akrabaya ese dosta peskes cekilmeden yapilsin.Yapilabilecek mi ? Yapilabilecekse o zman yapilsin.Ama sonu nereye gidecek.Egitimde ozellestirme , saglikta ozellestirme.Ozellestirme gelir ucurumunun fazla oldugu ulkemizde insanimiza acilk ve sefaletten baska hicbirsey getirmeyecektir.Onun yerine kamu yonetiminni artirilmasi ve gelistirilmesi tek cozumdur.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArkiYaN
    ArkiYaN's avatar
    Erkek

okulların yıkılacağı doğru fakat yerlerine tekrardan okul yapılacak.o yıkılan okulların altına 3-4 katlı kapalı otopark yapılacak ve okula gelir sağlanacak birazda olsun şişli nişantaşı gibi kalabalık yerlerdeki otopark sorununa çare olacakmış.nerden biliyorum bunu babam nişantaşında bir okulda müdür ve seneyede onun okulunu yıkacaklar okul yıkımlarına başladılar yıkılan okullar var

Fak yu!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Erkek

Tarih bir ülkenin kimliğidir.Bütün ülkeler tarihini sonuna kadar koruyup kollarken biz tarihimizin içine ediyoruz.Otopark yapacak hiçbiyer kalmadı da okulları yıkıp otopark mı yapacaklar,bu kadar saçma düşünce mi olur?Bu söylenen tamamen yenilen bokun üzerini örtme çabasıdır.

Öğretmenlere laf eden arkadaşlara gelince;

Şimdi 2-3 şey biliyorsanız o sevmediğiniz öğretmenler sayesinde biliyorsunuz.Elbette bütün öğretmenler iyi değil ama bunun nedenine bir bakın,araştırın.Atatürk zamanında açılan Köy Enstitülerinden son derece donanımlı öğretmenler yetişiyordu ama ne hikmetse bu enstitüler kapatıldı ve çeşitli şekillerde deyimi yerindeyse kolay şekilde öğretmenler yaratıldı.(9 ayda branş öğretmeni yetiştiren eğitim enstitüleri kuruldu).9 ayda yetişen öğretmen ile Köy Enstitüsünde yetişen öğretmen arasında fark olduğunu biz de biliyoruz.

Sizin öğretmenleriniz son derece kötü olabilir ama bu size tüm öğretmenleri kötüleme hakkı vermez.Biraz da kendinizde arayın,öğretmen birşey anlatırken sen götünü parmaklarsan herade o öğretmen sana bişey veremez.He sen dinleyip de bişey anlıyamıyorsan sınıfında anlıyanlar varsa sorun sendedir hacı öğretmene bok atma.Sorun sende olabilir.

Devlet okullarının tümü özelleşitse eğitim kalitesi artabilir evet ama bu parası olanın okuyabileceği anlamına gelir.Hatta paramla okuyorum diyen,zengin piçleri ile ortalık dolup taşabilir.Eğitimde kaliteden bahsedemeyedebiliriz.Bazı kolejlere bakarsak durum budur.(genelleme yapmıyorum)

Eğer devlet okullarının bir kısmı özelleşir ve devlet okulu sayısı azalırsa işler zaten kötüye gider.Neden mi?Şimdi 40 kişiye ders anlatan hocalar artık 70 kişiye ders anlatacak,e o öğretmen de insan abi,yavaş olun biraz.Olayı biraz daha geniş çerçevede düşünmek,irdelemek gerekir.Eğitimde özelleşmek başka şeyde özelleşmeye benzemez,hassas bir konudur.

Yanlış söylediklerim,ya da size göre ters olanlar varsa söyleyin tartışalım.

chelishky.wordpress.com|| Büyük devrimlere gereksinimin kalmayacak kadar devrimci kal yeter!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

Okulların özelleştirimesi bu çok ham bir konu,biraz aratırılması gerek.Nasıl ve ne şekilde bir sistem uygulanıcak ucu açık bir konu.

Öğretmenlere gelince,şansıma çok çok iyi öğretmenlerim oldu özellikle edebiyat ögretmenlerimle çok samimiyiz.Ancak bütün öğretmenlerinde aynı olucak diye bir kaide yok.Nasıl her meslekte çürük varsa ögretmenliktete olması dogaldır.Bütün ögretmeleri aynı kefeye koymak sacmalıktır,kuyruk acısıdır.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeelzeBuB
    BeelzeBuB's avatar
    Erkek

Geenmeboo bunu yazdı:

RTE'nin anasına avradına acıyorum ya hergün kulakları çınlıo...

çınlasın! nolcakki. bu halkın sorunu bu laf ile bişeyler olucağını sanıyo. onun karısına annesine si*iyim diye küfür edince onu si*miş olmuyosun. böyle yüzeysellikleri bırakın artık. benim anneme küfrütseler, adama gülerim ben. çünkü küfüt etmekle onu gerçekleştrmiş olmuyo. mesela tabiiki demem ama hadi oldu diyelim ananı ***** dedim. noldu annen bunu farkıdna bile değil. annenin hayatında bişey değişmedi. sadece bikaç ses dalgası senin kulağında belli bi süre etki yarattı. sorna insanlar bunu adına adam öldürüyo kavga çıkartıyo. hepiniz komiksiniz valla :D

hadi ordan seksi!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gLaXoMan
    gLaXoMan's avatar
    Erkek

şaşırmamak gerek.. türkiyede yaşıyoruz. her an herşey olabılır:D

Toplam Hit: 7192 Toplam Mesaj: 47