folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Savcılıktan Gelen Cevap



Savcılıktan Gelen Cevap

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alli
    alli's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2005
    Erkek

    geçenlerde konusunu açtımıştım r10 da bi dolandırıcılık olayı olmuştu. Kısaca özetlemem gerekirse coca cola kırmızı kasa kampanyasında ucuz bilet satma furyası vardı ve bende birkaç bilet almak için satıcının biriyle irtibata geçtim ve misli'den gönderdim .ödemenin gelmediğini iddia ederek beni oyaladı ve şikayet konusuna cevap yazmadığı için banlandı.

    http://tahribat.com/Forum-Dolandirildim-Mi-171674/

    ben de bunun üstüne tbt konu açarak savcılığa gitmiştim. bu gün ordan kağıt geldi , suçun içeriğinin dolandırıcılık olmadığına karar verilmiş.

     

     

     

     

     

    fotoğrafta da görüldüğü gibi sadece yalan dolandırıcılık için yeterli değilmiş bundan dolayı da dolandırıcılık davası açılmamış.benim sorum şu, bazı arkadaşlar daha önceden bu tür durumlarla karşılaştılar ve davayı kazandılar. Bu konuda tecrübesi olup yardımcı olacak biri var mı ? bundan sonra ne yapmam lazım nereye itiraz etmem edebilirim ? itiraz dilekçesinde r10'un yapısından bahsedip o dönemde ucuz bilet satanların çoğaldığını ve bu şahsın güven ortamını istismar ettiğini yazsam işe yarar mı ? yada ne yazabilirim.

    ilgilenenlere şimdiden teşekkür ederim


    https://i.imgur.com/lCgZ0V0.jpg
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Burzum
    Burzum's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2012
    Erkek

    Bence sizin dosyanıza yeterli delil eklemediğinizden dolayı bu tür bir karar verilmiş olabilir.

    Koskoca yargıç hakim savcı senin 30 liranın çalınıp çalınmadığını hileye veya dolandırıcılık suçlarına maruz kalıp kalmadığını ne şekilde bilebilir ? 

    Bilirsin ki onlar da insan ve onlar sadece elle tutulur göz ile görülür ispat ve delillere inanırlar.

    Yinede geçmiş olsun diyorum.

    30 TL için üzülme. 30 TL çok da büyütülecek bir rakam değil. Senin için 30 milyar gibi görünebilir ama 30 TL de mahkemeye verilecek kadar büyütülecek bir rakam değildir.

    Burzum tarafından 24/May/13 21:18 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Eylül/2012
    Erkek

    Hocam eğer miktar 1000 TL'nin altındaysa pek siklemiyorlar diye biliyorum ben. Çünkü birçok dolandırıcılık olayı oluyor hangisine baksınlar?


    Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    arkadaşım sen dilekçeni de buraya koysaydın keşke, bence hakim tam anlayamamış olabilir olayı.dilekçenden,  senin denetleme olanağını ortadan kaldırmamış, hile yapmamış vs vs sen babanın hayrına mı yolladın parayı. 

     

    r10 net sitesinde böyle satış olaylarının olduğunu, ve insanların olumlu sonuç aldığını, bu şahsın da olumlu satış yapmayı beyan ettiğini yazacaksın. yani seni kandırdı hile yaptığını ispat etmelisin. diğer türlü adamın tek sözü ile birine para yollayıp beni kandırdı diyemezsin. 

     

    adama hemen niye güvendin ? yani sitede 100 kişi rahat alışveriş yapmış bende öyle olur sandım, bana böyle böyle dedi vs. vs. gibi senin aklını şaşırttığını yazacaksın. 

     

    sen herhalde dilekçeye elemanın parayı almadım demesinden bahsetmişsin. bunu söylemesi bir dolandırıcılık değil tabiki. dolandırıcılığın bir parçası. seni o kodları yollayacağım diye ALDATMASI bir hiledir.  parayı almadım demesi de hilenin tamamlayıcı unsuru.

    baron_27 tarafından 24/May/13 21:36 tarihinde düzenlenmiştir

    ///______________
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    araya Avukat sokmayınca sağlam bir dilekjçe hazırlassan böyle olur hoca sağlam bir avukat ümüklerini sıktırtır 


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nights_judge
    nights_judge's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Nisan/2008
    Erkek

    30tl için değmez ama ben ugrasmak istiyorum diyorsan,  bak son paragrafta yazıyor kanun yolu açık, mahkemeye basvurabilirsin.


    Yıllarca parazit gibi yaşayıp kim güçlüyse ona yakınlaşıp bizde sizdeniz pozu veren kişilik yoksunu yalaka köpekler;Bizim VATAN sevgimizi hayal bile edemezsiniz.Bizim adımız SONSUZLUĞA uzanırken; Çok ucuza sattığınız karekterlerinizi,büyük bedeller ödeyipte geri alamadığınız zaman adınızın sadece OYUNCAKÇI dükkanlarında satılan ucuz kuklalara verildiğini göreceksiniz..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ağustos/2005
    Erkek

    Rize ne alaka?Dolandırıcı Rizedeyse koparayım onu

    tosun tarafından 24/May/13 21:59 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alli
    alli's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2005
    Erkek

    @Burzum


    30 tl bana 50 kuruş gibi geliyor. ancak haksızlığa uğramama bir paha biçemiyorum. bu kişiler yaptıkları cezasız kaldıkça daha da azıtacaklar ve ilerde daha büyük işlere el atacaklar. Kamu davası açarak caymasına sebep olmaya çalışıyorum dolaylı olarak senin de hakkını korumuş oluyorum.Dilekçeye elimdeki tüm delilleri ekledim, aramızda geçen konuşmalar, parayı yatırdığıma dair dekont vs.

     

    @baron_27

    hocam dilekçeyi çok kısa yazdım ama savcı oraya gittiğimde ifademi aldı ve olanları anlattım. dilekçenin eklerinde açık bi şekilde olay anlaşılıyor zaten. 

    dediğin gibi r10 ortamının karşılıklı güvenle alışveriş yaptığını ve o dönemde açılan bilet satış konularındaki satışların çoğunun sorununsuz gerçekleşmesi sebebiyle güvenimi kazanıdığından falan bahsedicem. 

    @SeRDaR

    evet hocam vatandaşın şahsi başvurularında malesef hukuk sisteminin işlemediğinden korkuyorum. 

    @nights_judge


    dediğim gibi hocam amaç haksızlığın giderilmesi ve dolandırıcıların küçük paralara dahi tenezzül etmemesi gerektiği. yoksa dolandırıcılar at koşturuyor forumlarda küçük paralarla alışverişlerde bile şüpheyle yaklaşıyoruz satıcıya

    @tosun

    :) yok hocam ben rizeliyim de suç işlendiği yer rize olduğu için oraya göndermişler dosyayı halbuki alakası yok olay nette oldu, istanbuldayken 

    alli tarafından 24/May/13 22:14 tarihinde düzenlenmiştir

    https://i.imgur.com/lCgZ0V0.jpg
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Hocam dekont fln koydunmu dosyaya? uğraşılcak iş deil ya 30 tl için ztn=) iyiki ole demis kararda yani, taksiye binsen 30 tlden fazla yazar adliyeye


    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kimene
    kimene's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2005
    Erkek

    Bu tür alışverişler dolandırıcılığa girmiyor arkadaşlar. yapman gereken bulunduğun yerdeki tüketici hakem heyetine başvur, hakem heyetinden çıkacak kararı icra yolu ile alabilirsin tabii kişi hakkında yeterli bilgi varsa

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 15/Mart/2008
    Erkek

    birinin insanlarımıza böykle durumlarda 30 tl ile 30 milyon arasındabir fark olmadını anlatması gerekir bu işten az zararlada çıksan çok zaralada sen dolandırılmışsın ve bununn bir cezası olmalı davanın lehine sonuçlanması halinde mahkeme ve avukat masraflarınıda karşıtarafa kitliye biliyorsun diye biliyorum


    bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
Toplam Hit: 4111 Toplam Mesaj: 15