folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Selçuk Bayraktar - Yüksek Teknolojide Milli Hamle ...



Selçuk Bayraktar - Yüksek Teknolojide Milli Hamle ...

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanqerLine
    DanqerLine's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mayıs/2012
    Erkek

    konu kesinlikle siyasi boyuta çekilmesin ama bu bir başarıdır o yüzden konusunu açmak istedim.

     

    Yüksek teknolojide milli hamle! Gördüğü hedefi vuracak

    Baykar AŞ Genel Müdürü Haluk Bayraktar, "Bundan sonra Türk Silahlı Kuvvetlerimize sadece keşif, gözetleme amaçlı değil, gördüğü zaman hedefi de imha etme kabiliyetine sahip sistemleri teslim edeceğiz" dedi. Bayraktar, yeni geliştirdikleri Bayraktar Taktik Blok 2 insansız hava aracının özelliklerini anlattı.

    Baykar AŞ Genel Müdürü Haluk Bayraktar, "Bundan sonra Türk Silahlı Kuvvetlerimize sadece keşif, gözetleme amaçlı değil, gördüğü zaman hedefi de imha etme kabiliyetine sahip sistemleri teslim edeceğiz" dedi.

    Bayraktar, "Yüksek Teknolojide Milli Hamleler-Bayraktar İnsansız Hava Araçları" konferansında konuştu. Yeni geliştirdikleri Bayraktar Taktik Blok 2 insansız hava aracı hakkında bilgi verdi.

    Çalışmalara Baykar AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar'ın idealleri doğrultusunda 15 yıl önce başladıklarını belirten Bayraktar, projelerin çok büyük mücadele sonucunda mevcut noktaya geldiğini anlattı.

    Bayraktar, "Bu çok büyük bir mücadeleydi. Niye? Çünkü Türkiye 2000'li yıllara kadar silahını, teknolojisini yurt dışından hazır alan veya en fazla ortak geliştirebilen bir ülkeydi ama 2000'li yıllardan sonra bu ülkede bir irade ortaya konuldu ve denildi ki 'Bu ülke kendi silahını, teknolojisini milli ve özgün olarak üretecek'. Bu da en somut haliyle insansız hava aracı teknolojisinde uygulandı. Niye? Çünkü insansız hava araçları bu ülkeyi geleceğe taşıyacak, havacılık arenasında dünya liginde oynamasına vesile olacak teknolojik alan olduğundan dolayı bu alanda somut olarak uygulandı. Biz çok büyük mücadelenin sonunda bu noktaya geldik" diye konuştu.

     

    Verilen mücadelenin sonunda bu teknolojide dışa bağımlı olan Türkiye'yi hiçbir bağımlılık olmayacak şekilde, tamamen kendi milli teknolojisiyle ve yurt dışından aldığından çok daha ileri olacak şekilde insansız hava aracı geliştirdiklerini belirten Haluk Bayraktar, şöyle devam etti:

    "TSK'ya başarıyla teslim ettik ve halihazırda bu çok başarılı şekilde kullanımda ve terörle mücadelede çok büyük katkılar sunuyor. Bildiğiniz üzere son dönemde çok yoğun terörle mücadelede çatışmalar yaşanıyor. Şehitlerimiz adeta kahramanlık destanları yazıyor, sahip olduğu inançla bu insanlar, bizim burada huzur içerisinde yaşamamız için çok büyük ve çetin mücadeleler veriyor. Bizler de bu ekibin yetiştirdiği mühendisler olarak sahip olduğumuz bilgi, birikimi ve enerjiyi bu insanlara daha iyi nasıl hizmet edebiliriz, onların ihtiyaç duyduğu silah teçhizatını, teknolojiyi nasıl sağlarız, nasıl daha etkin mücadele edebilirler gayreti içindeyiz."

     

    Bayraktar, havacılık tarihine ilişkin bilgileri ve yapılan çalışmaları katılımcılara aktararak, geçmiş dönemde bu alanda risk alıp milli atılım yapan insanlara sahip çıkılmamasının, Türkiye'ye pahalıya mal olduğunu vurguladı

    BAYRAKTAR TAKTİK BLOK 2
    Projeleri bizzat askeri bölgelere giderek, o alanda neye ihtiyaç olduğunu görerek hazırladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

     

    "Son olarak, Bayraktar Taktik Blok 2 insansız hava aracını geliştirdik. Havalandığı zaman 4 bin kilometre uçuş yapabilen bir sistem. Devletimiz bize, '10 saat uçabilen, 6 kilometre yukarı çıkabilen bir sistem yapın' dedi. Biz ise 'Türk milleti kendi insanına güvenirse, size istenilenin çok daha ötesini verir' dedik ve bu başarıyı göstermek adına 10 saat yerine 30 saat uçabilen, 6 kilometre yerine 9 kilometreye çıkabilen uçak yaptık. 35 kilogram taşıması isteniyordu biz onu 60 hatta 100 kiloya kadar artabilen bir taşıma kapasitesi olan uçak haline getirdik. Öyle bir sistem geliştirdik ki yüzde 100 milli ve özgün tasarım. Savunma sanayisinde millilik kriteri çok önemli. Diğer sektörlerde olmadığı kadar önemli niye çünkü yeri gelir bir cıvataya dahi muhtaç kalırsınız, onu dahi vermezler.

    İNSANSIZ HAVA ARACININ UÇUŞ SÜRESİ 2 BİN 200 SAATİ BULDU"
    Türkiye'de yaklaşık 10 yıl önce savunma sanayisindeki yerlilik oranının yüzde 20 olduğuna dikkati çeken Bayraktar, "Halihazırda bütün sektörde yüzde 50 oranında bir yerlilik var. Bizim projemizde rekor seviyede yerlilik var, yüzde 93 gibi oranla bu tamamlandı. Türkiye'de 150 yıldır piyade tüfeği dahi üretilmiyordu, şimdi daha yeni imzalandı. Böyle bir ortamda insansız hava aracı gibi bir teknolojiyi tamamen yüzde 100 milli, özgün tasarım ve yüzde 93 gibi yerli katılım oranıyla tamamlamak gerçekten önemli bir başarı" dedi.

     

    Bayraktar, insansız hava aracının uçuş süresinin kısa sürede 2 bin 200 saati bulduğunu ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

    "Şu an TSK bünyesindeki bu ölçekli envantere girmiş kullanılan tek sistem Bayraktar Taktik Blok 2. Aynı zamanda en etkili keşif ve gözlem yapabilen sistem. Sistemi, bizden talep edilenden daha ötesini sunma gayretiyle geliştirmeye devam ettik. Ülkemizde milli füze geliştiren Roketsan firması ile kendi imkanlarımızla, yine devletten herhangi bir destek istemeksizin, Özdemir Bayraktar'ın tabiriyle 'durumdan vazife çıkartarak' bir araya geldik. Roketsan, bu uçak için milli bir füze geliştirdi, biz de bu füzeyi uçağa entegre ettik. Türkiye uçağı ve füzesi ile bunları milli olarak geliştiren ülke statüsüne girdi dünyada. Bundan sonra Türk Silahlı Kuvvetlerimize sadece keşif, gözetleme amaçlı değil, gördüğü zaman hedefi de imha etme kabiliyetine sahip sistemleri teslim edeceğiz. Türkiye şu an silahıyla insansız uçağıyla bu teknolojiyi geliştirebilen dünyada 6 ülkeden biri. Bu süreci, iradeyi kesintiye uğratmadan devam ettirirsek ancak o büyük Türkiye hedefine ulaşabiliriz. Bugün ki bulunduğumuz durumda 'Tamam, biz yaptık her şeyi' demiyoruz, daha çok yapacak işimiz var."

    "8 KİLOMETREDEN YUKARIDAN BİR SİGARAYI DAHİ GÖRECEK KADAR HASSAS"
    Bayraktar, operasyonların insansız uçak kalkmadan yapılmadığını anlatarak, "Operasyon yapılacak bölgenin üzerine insansız uçak gönderiliyor, ondan sonra operasyon yapılıyor. Adeta sahadaki göz. Gece ve gündüz 8 kilometre yukarıdan bir sigarayı dahi görebilecek kadar hassas ve bu görüntüyü aynı anda bir sürü merkez izliyor. Allah'a şükürler olsun bir adet dahi kaza kırımımız yok. İnşallah on binlerce saat kaza kırımsız devam edeceğiz" diye konuştu...

    DanqerLine tarafından 20/May/16 11:52 tarihinde düzenlenmiştir

    ABONE OLUN BEYLER PARA KASACAZ : https://www.youtube.com/gecehayatimiz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elcondor
    elcondor's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 28/Mart/2007
    Erkek

    Burada bazı çok bilmişler tarafından milli projeler yerden yere vurulup itin götüne sokulduğu için neler yazacaklarını merakla bekliyorum..


    .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Bozuk saat 🕒 günde 2 defa doğruyu gösterir. 


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Claw
    Claw's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Temmuz/2015
    Erkek

    Bundan bir kaç sene önce haberlerde bir kereliğine iha ile ilgili bir haber çıkmıştı. Dünya da en uzun ucan ve havada kalan iha yı üretmiştik. Hemen ertesi günü o adamları susturdular. Bir kaç teori var aklımda da müridimiz rica etmiş siyasiye taşımıyoruz konuyu.

    not: olayın nasıl sonlandığını hatırlamıyorum hatırlayan varsa bana bi update yapsın.


    Real Eyes Realize Real Lies
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    Damat iyi çalışıyor. Ülkede güzel şeyler de oluyor.

    Tabi bu güzel şeyler diğer tüm yanlışları silecek bir katsayıya sahip olmadığından armutla elmayı bir arada tartmamak, bu başarılar üzerinden sanki her şey toz pembeymiş gibi resmetmemek lazım. Bazı arkadaşlar bu görüşle inceden sözlü sataşmaya çalışıyor ama nafile.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    yaziyi okumadim ama zaten bir suredir takip ediyorum bu elemani ve cok basarili buluyorum. Daha once bir videosuna denk geldim

    https://www.youtube.com/watch?v=FlEyq2DRdP4

    vizyonu cok hosuma gitti, bu tarz seylerin milli olarak gelistirilmesi benim de cok destekledigim bir sey. Zaten mezun olmadan once amacin turkiye savunma sanaayisinde calismakti ama kismet olmadi. Belki ilerde bu tarz bir calisma icerisine girebilirim ben de. Bu iha'lara silah yerlestirmek zor degil zaten, milli olmasi cok onemli.

    Belki buyuk devletlerinki ile karsilastirilamaz bugun ama yarin? Hep aklima cin ornegi gelir.. Yillardir adi urun yaparlar diye dalga konusu oldular, sonra emutasyonda ilerledirler cakmalari piyasaya yayildi ve simdi ise en buyuk telefon ureticilerinden bazilari onlardan cikma ve daha da ilerliyorlar. O yuzden yerli urun ozellike askeri alanda cok onemli benim acimdan. Umarim teknoloji olarak daha cok gelisiriz.


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    Uzun zamandır çalışmalarını bildiğim, beğendiğim firmalardan birisi. O zamanlar siyasi konularla da gündemde değildi. Şimdi yerli üretim olması ayrı konu ama asıl önemli olan gerçekten nitelikli bir şeyler üretmek için çaba harcıyor olmaları. Teknokentler sırf vergiden kaçmak, hibelerle cebini doldurmak için sözde AR-GE yapan bir sürü kofti firmalarla doldu. Uyduruk şeylerle küplerini dolduruyorlar. Şimdi o firmaların yaptığı yerli üretim var. Bir de böyle bir firmanın nitelikli bir şeyler çıkarmak adına çabaladığı bir yerli üretim var. Şahsen sadece yerli üretim diye bir şeye saygı duymam. Yeri geldiğinde gerçekleri de söylemek gerek. Sonuçta firmalar her halukarda bu işten kazanç sağlıyorlar. Bu firma güzel işler yapıyor ve projelerde çalışan kişilerin de daha iyisini yapabilmek için çabaladığı belli. Başarılar diliyorum. Siyasi durumlar ortaya çıktıktan sonra yaklaşımım biraz buruk ama en azından çalışan bir firma daha fazla devlet desteği görecek.


    λ
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Besyo61.
    serdar61
    serdar61's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2014
    Erkek

    nereli bu adam ilk ona bakmak gerek

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    makets
    makets's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Ocak/2010
    Erkek

    Damatı önceden tanıdığım için, evlilik olayını ilk duyduğumda erkek kızı değil kız erkeği kapmış demiştim.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bladex38
    bladex38's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

    Bozuk saat 🕒 günde 2 defa doğruyu gösterir. 

    Adam siyasete çekmeyin diyor . bu ülkede tayyip karşıtı olan herkes güzel olan herşeyi hor görür küçümser oldu vatan hainleri bile bu kadar alçakça çatışmıyor en azından ben düşmanınım diyor. İyiye iyi kötüye kötü dersen ölmezsin merak etme . İnş daha fazlası gelir gururlanıyor insan ;)

    hazmedemeyen arkadaşlar görmezden gelin bu tür olayları susmakta bir erdemliktir 


    Full Destek Notebook Onarım Merkezleri...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek
    bladex38 bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

    Bozuk saat 🕒 günde 2 defa doğruyu gösterir. 

    Adam siyasete çekmeyin diyor . bu ülkede tayyip karşıtı olan herkes güzel olan herşeyi hor görür küçümser oldu vatan hainleri bile bu kadar alçakça çatışmıyor en azından ben düşmanınım diyor. İyiye iyi kötüye kötü dersen ölmezsin merak etme . İnş daha fazlası gelir gururlanıyor insan ;)

    hazmedemeyen arkadaşlar görmezden gelin bu tür olayları susmakta bir erdemliktir 

    O deyimden yapılanı beğenmediğimi nasıl çıkardın merak ettim ? Adamları sevmiyorum diye her yapılanı beğenmiyorum diye bir şey yok. Aynı şekil Atak Helikopter projesinide beğeniyorum ancak Altay tank projesi ile boşuna uğraşıyorlar. Bu devirde tank savaşı mı kaldı ? Gelecek havada.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
Toplam Hit: 10191 Toplam Mesaj: 79
iha heron karşı