Sinema Açmak Karlımıdır?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2007
    Erkek

    film şirketleri ile karşılılı güvene dayalı olarak istedğin filmleri alıyorsun ve yarı yarıya çalışıyorsunuz. köyleriyle birlikte  70 bin nüfuslu ilçede eski bir sinema var. 1975 yapımı .tabiki oldukça eski. modifie işlemi olarak tüm koltuklar değişecek .550 m2 büyüklüğünde eski sinema tiplerinden ama gerçek sinema bunlar. burayı 3 paraçaya bölüp iki salon ve bir kafeterya gibi iki ortak düşünüyorunuz. aynı anda iki film birden oynayacak ve ortağım , koltukları ve film makinalarını getirecek diğerler ara bölmeleri ben gibi düşünüyoruz.  benim katkım en az 20 bin gibi görünüyor . hadi kumar oynadık kaybettik diyecek bir durumum yok . 1982 den bu yana hiç film oynatılmamış bu salonda. sizce ne yapmalıyım ? 


    Temel adalettir .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilenyok
    bilenyok's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2009
    Erkek

    hocam sinema işinin çok bir getirisi yok,çok büyük sinema firmaları dışında..film getirtmek zaten büyük sıkıntı küçük nüfuslu yerlere..

    ayrıca verdiğin para az bi para değil,çok uzun zamanda çıkarırsın verdiğini,belkide çıkaramazsın..benim görüşüm tabi bu,tam terside olabilir.

    ancak bu işe paranı yatırmadan önce çok çok çok iyi düşün derim.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    hocam sinema işi kârlı gibi görünür ama bir alışveriş merkezi açılır adamın belini kırar. Şahsen şöyle söyleyeyim sinemaya gidecek potansiyel varsa üniversite öğrenci yurdu genç nüfus ihtiyaca göre hareket et gelgelelim bir başka sinema varda buna rakip oluyorsan seni tercih edecekleri bir özelliğin olmalı. Bizim burada var bir tane nasıl dayanıyor bilmiyorum koca salonda tek başına film izledim :)


    tahribat.com a can feda
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2008
    Erkek

    Hocam belediye 70 bin nüfuslu yerde sinema açsa işleri bir yerden sonra toparlar derim.fakat sen 20 bin lira içeriye girdikten sonra ha diye toparlanamazsın.İşlerinin oturması,ilan,film satın alma derken bence 2 katı masrafa rahat gider bunları iyice analiz et derim.Ben olsam işi abartıp ilk halkın nabzını yoklardım sinema açılsa ne sıklıkta izlerdiniz? falan filan. :) Benden iyi bilirsin ama işe başladıktan sonra bu işinde bi ton stratejisi vardır.Ödevinize iyi çalışın derim.Şimdiden başarılar.

    Not:en son M.Ö bile film oynatılmış olsa bu sizi olumlu ve olumsuz yanlarıyla dengeler ve sizi etkilemez diye düşünüyorum.

     

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    82 deki aletler hâlâ oradaysa deli dekor olur onlardan :D


    tahribat.com a can feda
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2008
    Erkek
    Sadece misir satisindan aylik 20 milyar kazanan sinema var bizim burda.Ama tek ve avm icinde.Hizmeti cok iyi denemez iyidir.5 salon ayni anda izleyebiliyor.Nufus 200bin :). Ben olsam 20 bin liraya guzel bi internet cafe acardim en azindan onunu gorursun.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2007
    Erkek

    bir gün boyunca tüm makinaları inceleme fırsatım oldu. makiniste sordum. neden projeksiyon cihazı kullanmıyorsunuzda yarım tonluk makaralı makinaları kullanıyorsunuz diye . cevabı şu oldu.   en güzel prokjesiyon bizdeki makinanın çözünürlüğünü vermesi mümkün değil ve ses sistemi  farklıymış.  önceden kömürle aytınlatma ,sonra elektrotlarla tıpkı kaynak makinası gibi .hatta elekrotlarla wc ye dahi gidemezdik diyor. şimdi aynı makinaya 2 bin tl den başlayan enteresan lamba kullanıyorlar. sn de 21 kare çeviriyor. benimde aklıma gelen şu oldu , bu konuda teknoloji ilerlemesine rağmen filmi cd de gönderseler hemen kopyanalıp dağıtılır diye belki 30 kg luluk film makaralarıyla gönderiyor olabilirler diye düşündüm.


    Temel adalettir .
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    hocam 30 kiloluk makara olmasınında hikmetleri vardır. Öncelikle filmler gren denen o ekranda gördüğünüz karıncalanma benzeri şeylerden oluşur ve en hd aygıt dahi o duyarkat yüzeyinin çözünürlüğüne erişememiştir. Grenlere kaydedilen anlık görüntülerin değişmesi sonucu film oluşuyor burada o makara biraz oynasa sanırım deprem etkisi olur :) yeri gelir imkan minihd çekim gerektirir fakat sinema filmlerinin büyük çoğunluğu o makaralara kayıt olur.


    tahribat.com a can feda
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2007
    Erkek

    Hocam rize'nin merkezi 70 bin olmasına rağmen 4 tane sinema var ve bok gibi para kazanıyolar bence ilk etapta fazla masraf yapmamaya bak,sadece insanlar gelip film izleyebilsin kafeteryasını falan s.et tutarsa devamı gelir zaten hocam. bu benim görüşüm.


    seni 4 kere döverim yarın 🤙
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DonnieDarko
    DonnieDarko's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Aralık/2011
    Erkek

    Potansiyel önemli. 70 000 nufuslu yerde, eğer öğrenci gibi büyük bi etken yoksa zor. Çünkü anladığım kadarıyla anadoludan bahsediyorsun ve sürekli bildiğim kadarıyla sinemaya giden olmaz.

    2 salon zaten az, en kıçı kırık sinemalarda bile aynı zamanda 6-7 film oynadığı zamandayız. Artık avm gibi büyük yerlerde sinemalardan kazanılıyor. Benim bulunduğum sadece ilçenin nufusu 500 000, daha geçen yıla kadar avm açılmadan önce sinema sektörü bitmişti. Avm açılınca, sinemaya giden sayısı arttı.

    Tabi iyi araştır, belki tam tersi olur ve iyi kazanç yaparsın.


    Sanki tüm hayatım boyunca, yanlış melodiyle dans etmiş gibiyim...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeratul
    zeratul's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Aralık/2005
    Erkek

    Dayımın sineması var ve uzun süre oralarda takılan biri olarak söylüyorum sakın ama sakın o şekilde bir sinema açma. Bizim beldenin de nüfusu 90bin ve 2 sinemadan biriyiz burdaki ama millet şehirdeki afmlere gitmeyi tercih ediyor. Eğer açabiliyorsan (mesajından anladığım kadarıyla açamazsın ) gidip bi alışveriş merkezinde afm aç.Küçük sinemaların herşeyi sorun (film alması müşteri çekmesi vs.).

Toplam Hit: 3411 Toplam Mesaj: 16