folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Sizce Doğuda Terör Bitmiyor Mu? Yoksa Bitirilmesimi İstenmiyor???



Sizce Doğuda Terör Bitmiyor Mu? Yoksa Bitirilmesimi İstenmiyor???

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 09/Haziran/2002
    Erkek
    Ya bi de get, batida bi asker 1 milyara yakin maas alir, dogu da 1.4 - 1.3 milyar maas alir, hem dagda yasiyolar, dogru durust hicbiseyleri yok, bi dunya riske atiliyorlar, hergun birileri yaralaniyor... 400 milyon icin sen daga cikip kendini riske atar misin ? yada 1 ay operasyona gidip 1 ay boyunca banyo bile yapamadan, yari tok catismaya girer misin ? ben veririm sana 400m eger bunlari yapcaksan
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aZaPp
    aZaPp's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    Musket kardes ben aldıkları parayı konusmuom

    benım sordugum sorulara cvp vere bılıyormusun yoksa veremıyomusun ?

    Hayat bir oyun olmuş sokaklar sahne,herşey sahte...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 09/Haziran/2002
    Erkek
    Komiksin, su anda Irak da 130 000 tane asker var, bi kismi lojistik de olsa, en azindan 70 000 u sicak catismanin icinde... olaylar duruluyor mu ? yada Israil ordusu sik kadar Filistin le yillardir uurasiyo... Gerilla taktigi yenilmez bi taktiktir... Anca insanlari isyan etmekten vazgecirerek onleyebilirsin... Yoksa hangibirini oldurucenki ? her taraf dag... senin ordun acikta, planli programli adamlar kafasina gore carpisiyor.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 28/Aralık/2002
    Erkek
    Yapılan iddia kabul edilmesi güç olsa da bana gayet mantıklı geldi. Para için insanın yapamayacağı şey yok.
    Şeref önemli bir kavramdır. Kolay kolay ayaklar altına alınamaz.Bu yüzden yapılan küçük oyunlarla birbirinize düşmeyin. Birbirinizin şerefiyle oynamayın.
    ve bilinmesi gerekir ki gerçekten pkk denen şey bitirilmek istense gayet basit bitirilebilir. Türk ordusunu sıcak savaşta geçebilecek olan bi ülke tanımıyorum. kaldı ki pkkyı hiç tanımıyorum !

    ancak ortada bi gerçek var ki doğu bölgesi bir geçiş bölgesidir her türlü pislik vardır. ordaki pislikler bitirilirse ordan para kazanan birtakım insanların da işi biter. Bu insanlar devlet içinde olabilir de olmayabilir de.ama gerçek olan budur.

    Son olarak şurda hiçbiriniz devletiniz için bi bok yapmazken (ki ben bile laf yapmaktan başka elle tutulur bişey yaptığımı illa etmiyorum) birbirinize bok atmayınız!

    Zimbabwe
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neuromancer
    neuromancer's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Dişi
    Azap kardeş...Olayları koşulları içinde değerlendirmek gerekir. Çanakkale Savaşı içinde bulunduğu koşullara göre gerçekleşti. Ordunun o zamanki konumu farklıydı.Şimdi demokratik bir siyasal sistem içinde yaşıyoruz.Ve geçmişte yaşanan demokrasi kazalarının ülkeye zararını bilen ordu hükümetle ilişkilerinde dikkatli davranıyor. Irak'a girmek siyasal bir karardır. Buna ordu kendi başına karar veremez.Üstelik bugün Türkiye Avrupa Birliği'ne girmeye çalışan, bu doğrultuda yükümlülükler altına girmiş( bu ayrı bir tartışma konusudur)bir ülkedir.Bir sürü uluslararası antlaşmaya imza atmış,çeşitli uluslararası örgütlere üye olmuştur.( Bunların egemenliği ne ölçüde kısıtladığı da ayrı bir tartışma konusudur)"Ordunun gücü var girsin hepsini tepelesin "demek kolaycı bir yaklaşım. Uluslararası ilişkilerde canınızın istediği gibi her yere girip bombalayamazsınız.Ne zamanki Amerika kadar güçlü olursunuz o zaman çeşitli kılıflarla istediğinizi yaparsınız.Ya da basiretli, güçlü, onurlu dış politika güden bilinçli bir hükümet olursunuz,diğer ülkelere karşı isteklerinizi çeşitli kozlar kullanarak dayatırsınız. Ama dış politikadan anlamayan, stratejik yaklaşımlarla, planlarla hareket edemeyen hükümetler, ülkeyi başka ülkelerin güdümüne sokar.Onlar istediklerini gerçekleştirirken biz aval aval bakarız.Forumlardan birinde bu ülkenin neyini elde etmek isteyecekler diyen birinin yazdıklarını okudum. Türkiye'nin jeopolitik konumunu ve önemini kavrayamamış nesillerle nereye gider bu ülke diye kaygı duyuyorum açıkçası.Vatansever olmak okumadan, bilgi sahibi olmadan şunu yaparım bunu yaparım demekten ibaret olmamalı.Zaman akıl ve bilgi zamanı.Çalışkanlık, bilgiye hakim olmak ve kurnazlık bugün vatansever olmak kadar önemli.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aZaPp
    aZaPp's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    neuromancer kardesım senın dedılerının bır coguna katılıyorum senın bakıs acınla sen de haklısın ama teroru sılmek ıstıyoruz ama yapamıyormuyuz bunumu soyluyorsun.İstese 1 haftada yapar turk askerı arkadas larım anlatıyo askere gıdın doguya dusersenız sızde gorursunuz.
    Benım dayı oglu gıttı geldı askere 100 metre bıle yok pkk lılarlan aralarında ama ates ıznı verılmıyo. 3-4 kıcı kırık pkk lı.Sonuc halen evlatlarımız ölüyo.Cok mu degerlı o pic ler yada avrupa bırlıgı.Bızım evlatlarımızın bır tırnagına kurban ederım hepsını

    Hayat bir oyun olmuş sokaklar sahne,herşey sahte...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neuromancer
    neuromancer's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Dişi
    Öncelikle münferit örnekler genelleme yapmana sebep olmamalı.Arkadaşının dediği olayda yapılması uygun olsaydı subay ateş emri verirdi. Ve evet .Ordumuz şu anda istediği yöntemleri kullanarak terörü bitiremiyor. Irak dağlarındaki teröristler sürekli dış ülkeler tarafından besleniyor. Ve bunlar sınırlardan sürekli sızıyor.Türkiye her türlü riski bertaraf ederek ve üye olduğu örgütlerin; Amerika'nın ve Avrupa ülkelerinin izni( cansıkıcı bir kelime ama gerçek böyle) dahilinde Irak topraklarına girse ve dağları durmadan bombalasa bile hepsini öldüremez.Yine de başka kamplarda eğitilen ve beslenen bol miktarda terörist onların yerini alacaktır. Şu anda sürdürülen bir gerilla savaşıdır.Ve tüm dünyada örneği görüldüğü üzere başedilmesi en zor savaş türüdür.
    Kaldı ki şu anda zaten Türkiye Irak'a girebileceği fiili bir olanaktan yoksun.Bunu yapması için bir çok kuralı çiğnemesi gerekiyor.Yani farazi konuşuyoruz.Olasılıklar dahilinde akıl yürütüyoruz.
    Ordu terörü bitirmek ister.Buna gücü de vardır.Ama ordunun bunu istemesi yetmez.Gücünün de olması bir şeyi değiştirmez.Dediğim gibi güçlü; bunu bitirmek isteyen, hangi politik yöntemleri kullanacağını bilen, analiz yapabilen, stratejik plan yapabilen, risk alıp koz kullanabilen, onurlu ve yine yine GÜÇLÜ bir hükümet terörü bitirebilir.Ayrıkotunu biçip durursun.Ama biri onu sürekli sularsa kökünü kurutamazsın.Üstelik ülkemizdeki terör sadece askeri yönleri olan bir vaka değil.Sosyal ve ekonomik politikalarla da desteklenerek çözümlenmesi gereken bir sorun yumağının ürünü.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PacoRabanne
    PacoRabanne's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek
    Musket bunu yazdı:
    ----------------------------------------
    Yaf bu pacorabanne denen adam daha bir ay once seriat gelsin, ne guzel olur diyen adam, bu adami askeriyede guzellestirmislerdir orda da seriat dediyse... Daha adamin ne sikimi savundugunu anlamis bile diilim, seriat gelsin diyo ben playboyum karinin kizin dibine vururum diyo, simdi de askerler serefsiz diyo... Enteresan bi insan... Forumda bu din fln olaylarinda 2 destekcisi vardi biri HUNTURK digeri ibosoft ibosoft askere gitti, hunturk nerde bilmiyorum ama simdi iice yanliz kaldi anca kufur eder, takilma sen antioksidan...
    ---------------------------------------------

    Ya musketmisin nesin mod oldun diye iyice götün kalktı ayrıca benim konuştuklarımın hepsini her zaman olduğu gibi götünden anlamışsın ne askere laf ediyorum nede başka birisine sadece bazı komutanlar diyorum ayrıca şeriat gelsin diyorum evet gelsin çünkü bu kapkaç'ın , hırsızlığın, tecavüz olaylarınını sonu gelmicek ama sen bunu anlamayacak kadar geri kafalı ve odun bir insansın hakkaten eziksin LAN OLUM MADEM BU KADAR DELİKANLISIN BE AMINA KOYDUĞUM GEL REALDEN KONUŞALIM DEDİM SANA 50.000 DEFA GÖT OĞLANLARI GİBİ YOK YURT DIŞINDAYIM YOK BİLMEMNEDEYİM AYAĞI ÇEKTİN BANA ULAN AMINA KOYDUĞUMUN YAVRUSU GÖTÜN YİYOSA GEL KONUŞALIM?????
    BURDAN DELİKANLILIK YAPMA
    BU ARADA AntiOksidan SENDE YIRTIK DONDAN ÇIKAN YARRAK GİBİ ATLAMA HER SİKİME EZİK EZİK KONUŞMA AĞZINA SIÇTIM BIRAKTIM ZATEN BÖYLE EZİLMİŞ EZİKLER GİBİ MUSKETİ YANINA ALARAK KENDİNE YANDAŞ ALMA AYNI EZİKLER GİBİSİN MUHATTABIM DEĞİLSİN!!!!!

    Fuck this world if they cant understand me!!!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PacoRabanne
    PacoRabanne's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek
    aZaPp bunu yazdı:
    -----------------------------------------------------
    Musket kardes ben aldıkları parayı konusmuom

    benım sordugum sorulara cvp vere bılıyormusun yoksa veremıyomusun ?
    ----------------------------------------------------------

    YA SEN BU AMINA KOYDUĞUMUN SALAĞIYLA NEDEN KONUŞUYORSUN Kİ BU AMINA KOYDUĞUMUN MUSKET'İ HER SİKİ GÖTÜNDEN ANLIYO SİKTİR ET İBNEYİ KENDİNİ MODERN SANAN YOBAZIN TEKİ A.K.!!!!

    Fuck this world if they cant understand me!!!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PacoRabanne
    PacoRabanne's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek
    MUSKET VARYA OLUM BENİ ÇOK FENA SİNİRLENDİRDİN KURAN ÇARPSIN AĞZIMDAN ÇOK KÖTÜ LAFLAR ÇIKACAK ZOR TUTUYORUM KENDİMİ NEDİR KARDEŞİM SENİN BENLE ALIP VEREMEDİĞİN EĞER Bİ DERDİN VARSA BEN TARLABAŞI HUNSAR SOK.'DA OTURUYORUM GEL KARDEŞİM KONUŞALIM ANLAŞALIM??????????????????

    EĞER SEN GELMEM DİYOSAN SEN SÖYLE Bİ YER BEN ORAYA GELİYİM?

    Fuck this world if they cant understand me!!!
Toplam Hit: 11177 Toplam Mesaj: 66