Sizce Hangi Dil?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 25/Mart/2011
    Erkek

    benim anladıgım kadarıyla java bu işin mantıgı java bilen diğerlerinde zorluk cekmez

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Haziran/2012
    Erkek
    scarletbeard bunu yazdı

    benim anladıgım kadarıyla java bu işin mantıgı java bilen diğerlerinde zorluk cekmez

    Tam tersi, bir dili tam bilmek başka dillerde de aynı mantıkla düşünmeye sebep olur. Kısaca oturup Java yazar gibi C++ kodu yazarsanız başınız çok ağrır.

    Şöyle bir durum var: Java tamamen nesne yönelimli programlamaya destek veren yegane dillerden biri. İsteseniz de istemeseniz de NYP (nesne yönelimli programlama) mantığını kullanmanız gerekiyor. Kural sayısı çoğu dile göre az, çabuk öğreniliyor. Yük oluşturduğu ya da hata sayısının fazla olduğu (aşağıda belirttiğim) özelliklerin çoğu kaldırıldığından kısa zamanda tamamlanan ve hatasız programlar ortaya çıkıyor. Kaynak ve topluluk desteği fazla olduğundan sorularınıza cevap bulabiliyorsunuz. Sıfır lisans maliyetiyle uygulama geliştirmek için neredeyse her şeye sahip oluyorsunuz. Bunların yanında sürekli anonim ve inner sınıflar yazmaktan, küme parantezlerinin varsayılan yerinde kapanacak kapsam bulmaktan dikkat etmeye alışıyorsunuz.

    Yalnız fonksiyonel destek yokken (fonksiyonel dillere hiç ısınamadım, farklı geliyor ama bazen 10-15 satırlık işi tek satırda hallediyorsunuz), işlev göstergeleri kullanılmazken, ilkel tipleri referansla geçiremiyorken, işleçleri sınıfa kazandıramıyorken, kodun büyük kısmını nesneyi kopyalayan işlevler tutuyorken, grafiksel arayüz oluştururken zorlanıyorken, işletim sisteminin sunduklarını JNI olmadan (JNI zor geldi bana) kullanamıyorken, aynı kod düzenleme yapılmadan başka platformlarda çalışmıyorken zorunlu olmadığımda kullanmayı tercih etmeyeceğim bir dil. Örneğin C++'den sonra C# ile kendimi evimdeymiş gibi hissediyorum. 

    Ha, şu sıralar mecburen Java kullanmaya çalışıyorum (C#'tan sonra attan eşeğe binmiş gibi hissediyorum ama bu durumun deneyimsizliğimden ve bilgi eksikliğimden kaynaklandığına eminim). Xamarin tat verseydi keşke:S

    Android için google'ın cümlesi (NDK kullanımı): NDK'yı indirmeden önce, NDK'nın birçok uygulamada yarar sağlamayacağını anlamış olmalısınız. Geliştirici olarak, yararlarını ve zararlarını dengelemelisiniz. Özellikle, Android üzerinde çalıştırılan yerel kod genellikle kayda değer performans sağlamayacak fakat her zaman uygulamanızın karmaşıklığını arttıracaktır. Genel olarak, NDK'yı sadece uygulamanız için zaruri olduğu zaman kullanmalısınız, asla C/C++ ile programlamayı seçtiğiniz için değil.


    Olaylara karışmayın!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hatayi
    hatayi's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Temmuz/2013
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı
    hatayi bunu yazdı

    birarkadaş Python'u hobi olarak tavsiye etmiş bence tavsiye hobi değil baya kalite bir dil ama Türkiyede kullanımı nedir bilmem?

    Yorumlanan dillerle ürün (production) çıkarmak -eğer gerçekten başka çare yoksa- akıllı adam işi değildir. Birim testidir, hata ayıklamasıdır, paketlemesidir derken saç baş yoldurur. Harcadığınız zamana yazık. Türkiyede kamuda hemen hemen hiç kullanıldığını görmedim. 

    Bu söylediklerimi kafanızda kurgularken ortalama bir programın 10.000 satır civarında olduğunu hesaba katın. Kaldı ki 200.000 satıra kadar giden uygulamalar var. Bir de girintileme (indent) işin içine girerse... Bilmiyorum anlatabildim mi?

    Evet bu konuda çok haklısın bu dil üzerinde bir şeyler çıkaran kamu kurumu duymadım.


    Tarikat-ı Aliyyeyi Tahribadiyye
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    DreamSolider
    DreamSolider's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Şubat/2014
    Erkek

    Java veyada C++ öğren derim. Bu programlama dilleriyle yapamayacağının sınırı yok.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek
    DreamSolider bunu yazdı

    Java veyada C++ öğren derim. Bu programlama dilleriyle yapamayacağının sınırı yok.

    Bütün programlama dilleriyle yapamayacağının sınırı yok hocam. Önemli olan yapabileceklerinin sınırları :D


    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
Toplam Hit: 3437 Toplam Mesaj: 26