Sizce Milli Takımımızda Bir Zencinin Oynaması Hoş Birşey Mi?
-
kardeşim sen ezikmisin sadece ezik insanlar ırkcılık ve ayrımcılık yapar teninin rengi ne olursa olsun aurelio adam türkiyeyi ve türk insanını sevmiş türk olmuş bence bu çok güzel birşey eğer bu kadar benimsemişse milli takımdada oynamalı bence
-
beyelr bırakın bu geri kafalılıgı bence artık iş milli reklamdır kimse Türkiye dünya kupasını aldıgında Türkiyenin kadrosu şöyleydi falan denmez tek bir şey söylenir TÜRKİYE aldı. bunun gibi bir reklam hiçç br yerde yapılamaz ve bunun ülkemize gerçekleştirecegi katkıyı kimse inkar edemez.Ayrıca bugun dünya kupasını alan takımlarda kendi ırklarından dogru düzgün adam yok siz daha ilk yabancıda neler söylüorsunuz herşeyi bırakın Türkiye'nin başarısını isteyin ister Türk'lerle ister başkasıyla kimse sizin bunu kimle yaptınızı düşünmez ne yaptıgınız önemlidir.Yolu bilmekle yolda gitmek arasında fark wardır arkadaşlar.yolumuza bu şekilde ilerlersek çok daha iyi şeyler yapacagız bence
-
alla alla türkiyede futbolda milli takımda zenciler oynuamaz die bi kuralmı var adam oraya milletin göz zevki için çıkmıo top oynamak için çıkıo ... !!!
Hiç kimsei yagılıoamassın zenci beyaz die bu ayrımcılıktan baska bisey deil adamın zenci olamsı batıomu sna !!!
bnce çok hoş bisey renk geldi aq takıma !!
:D -
Arkadaşlar Türkiyenin yararına olan bi durumu neden bu kadar saptırıyoruzki.
Aurelio öle ya da böle Türk milli takımında olan bi açığı dolduruyo ve o kapasitede bi oyuncuya milli takımın ihtiyacı var.
Zidane Fransız mı sanki adam o da Cezayir asıllı ama Fransa milli takımına kattıkları inkar edilebilir mi.
Bunu sadece Türkiye yapmıyo ki her ülke yapıyo. Kendini Türk hisseden herkese kapımız açık olmalı.
Futbolda artık bi endüstri oldu bende milletimi seviyorum ama bunu bu noktaya çekmenin bi anlamı yok -
Adam bir kere zenci değil neyse Fransa Milli takımına bakın biraz yaw hangisi gerçekten Fransız bir kaç beyazdan Zidane bile Fransız değil..Ama kupayı kaldırınca şu asıllı bu asıllı futbolcular sayesinde kazandı denmiyor,Fransa kazanıyor..Aurellio gibi futbolcu milli takıma katkı sağlar,haa sağlamadı mı sallarsın gider aynen diğer futbolcular gibi..Benim Türk futbolcumun önüne geçti diye bakmamak lazım.Kim iyiyse o oynar bu kadar basit a.q Abartmayın bu kadar bizde milliyetçiyiz ama bazı şeyleri düşünerek hareket ediyoruz..
Ayrıca adam zaten Türkiye vatandaşı ve Türkiyeli olmanın gereğini de yerine getiriyor.İstiklal Marşı çalışıyor istemese çalışmayabilir..Ayrıca bu işten o da kazançlı Brezilya milli takımını beklemek yerine değerini arttırabilecek,devamlı oynayabiliecek vs..Buradan gitse bile iyi oynadığı taktirde Milli takıma fayda sağlar..Bence normal karşılamak lazım.. -
Ayrıca Mehmet Aurelio milli takımda forma giyen ilk siyahi oyuncu değil çok önceleri Vahab adında (soyadını hatırlamıyorum şimdi) ordu milli takımında oynamış.
Gerçi o zamanda böle tepkilerle karşılaşmış ama alın terine saygı göstermek gerekir...
Aurelio bu gun de en az orda oynayan Türkler kadar koştu ter döktü... -
Irkçılığa kesinlikle hayır ama bi zencinin milli takımda olması ne kadar doğru bilemiyorum
-
gX Gözümsün.... Bende bunu anlatmak istiyorum sabahtandır ak.
-
önce avrupa kupasına katılamadık,sonra dünya kupasına bence önemli olan türk milli takımının başarısı tabi bu demek değil ki fransa gibi tüm takım zemci olsun fakat türkiyede 5 sezon oynamış,çat pat türkçe de bilio,adam mevkisinde güzel de oynuo(türkiye liginde en çok top çalanlardan biri)yani mevkisindeki alternatiflere bakınca Hüseyin Çimşir in oynamasındansa mehmet aurelionun oynaması türkiye ye daha yararlı olur sonuçta adam brezilya formasıyla oynamio ayyıldızlı kırmızı-beyaz forma giyio almanlar bile asomoah ı milli takıma almışsa Türkiye nie almasın artık dünya futbolu böle eğer bazı mevkilerde oyuncularınız yoksa miili takımın başarısı için bazı şeyler değiştirilebilir bence Türkiye geç bile kaldı keşke nobrede oynayabilse
Yurdışında oynayan türklerde çok benim şu an aklıma gelen isviçre:hakan yakın,murat yakın,kubilay turkyılmaz;hollanda:uğur yıldırım(frikik şampiyonu) daha bir çok türk oyuncu dışarıda oynio en basiti önder turacı belçika da oynadığı için türkiyeye alınamio hala uğraşiolar almak için :D
Aslında futbol dışındaki branşlarda da bu olay türkiyedede ilk değil elvan war,nayim süleymanaoğlu war...
KIsaca önemli olan başarı fransa milli takımı gibi abartılmadığı sürece,formanın hakkını verebilecekse(zaten vermesse almazsın takıma :D ) ve türkiyedeki altarnatifleri yeterli değilse önümüzdeki avrupa kupası için Fatih Terim i sonuna kadar destek olmalıyız bu tür polemikler takıma zarar verir ve kaybeden türkiye olur... -
aynen..
Ne MuTLu TürKüm Diyene
Toplam Hit: 13161 Toplam Mesaj: 123