Soma'da Maden Faciası
-
Tnrsk bunu yazdıNoToLeRaNcE bunu yazdıTnrsk bunu yazdı
hocam edecegin duaların sence bi faydası olacakmi hem kadere inanıp hem dua etmenin ne anlamı var
Allah'in Gazabindan korunmak, serrin hayra donmesi icin, yada Allah'in merhametine siginip ölü sayisinin artmamasi icin edilebilir o dua.
onu diyorum iste hocam ölü sayısının artmaması icin dua etmenin ne anlamı var allah bizim dualarimiza göre fikirmi değiştirecek anlamıyorum Neyse olan olmuş çıkarlar tvye ilahi takdir derler güzel öldüler derler iki güne unutulur olan ailelere olur yine 200 kişi olduyse 400-500 kişinin hayatını etkiler bu olay karısı cocuklari anası babasi,ne boktan bi durum ya lanet olsunOyle sey mi olur hocam hic ? Inanan bi insan boyle dusunmemeli kulum bana bir adim yaklasirsa ben on adim yaklasirim diyen bi Yaratici. Biz isteyelim ki hersey iyiye guzele donussun, insallah o felaket senaryosu islemezde son ölü sayisinda kalir is, yoksa durum resmen felaket 500-600 kisi demek cekirdek aile varsayarsan 2000 kisiden fazla insanin mahvolmasi hayatinin kararmasi demek cok cok aci bi olay.
-
HeadBanger bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı
Resmen facia ve bile bile cinayet bu kadar sorumsuz bir hükümet olmaz teklif sunulmuş sırf muhalefet istiyor diye kabul etmiyorsunuz
bir ekip göndermek o kadar mı zor kardeşim
başka yerde olsa tüm kabine istifa ederlerdi bizim koltuk sevdalıları devam eder
bu tarz konularda da yandaş yalakaları piyasada hiç göremiyorum
Bütün ölenlerin yakınlarına ailelerine baş sağlığı diliyorum yazık emekçilere 3 kuruş için
ya emekçi emekçi devlet devlet diyip duruyorsunuz iyice sinir oldum sizin gözleriniz resmen kör olmuş.
aklınız mı yok kulağınız mı duymuyor ?
özel sektör diyor abicim özel bir kuruluş diyor
soma holding diyor. mantıkklı olun ya
özel sektörün iş güvenlikçisi vardır gerekli denetimlerini yapar devlet tarafına sunar.
yasa teklifi kabul edilse dahi hiç bir bok olmicaktı.
devlet 140 150 dolarak 1 ton kömür mal ediyor. soma holding ise 24 dolarak kömürü mal ediyor.
afedersiniz ama bir gidiniz bokunuzla oynayın. sorumluların cezalandırılması greklidir devletin değil. devlet sorumluları cezalandırmazsa suçluı olur.
özel sektör denetimleri artmalidir maden değil. ve chp nin vrmiş oldugu yasa teklifi ile soma holding e uyarı verilse 3 gün sadece normal gösterilip 4.gün yine sigortasız işçiler ne bilyim iş güvenliği önemsenmeden yapılan üretimler filan.
afedersiniz ama kıcııza bir şey girse devletten biliceksiniz.
artık çok komiksiniz keşke ölseniz.
ve son olarak
burada sokayım devletede bakanada.
mühim olan suan dua etmektir.
edit: 1 mayısta taksim ugruna 1.mayısın anasını siken adamları muhattap almamak lazımdır. 1 mayıs dünya solculuk günü değil işçi emekçi günüdür. taksim manidar olarka önemlidir ama taksimden orada ölenlerden daha önemli sorun vardır. 1 mayıs işçi emekçi günüdür.
Sende bu kafa olduğu sürece çok insan ölür böyle özel sektörün özel sektörde çalışan işçinin hakları kanunlara bağlıdır bunun denetimini devlet yapacak az kişi çalışmıyor iş güvenliği uzmanı değil sadece
yasin çok boş beleş konuluyorsun
sorumluları cezalandırmassa devlet suçluymuş
onca insanın öldükten sonra sokayım verilen cezaya
boş beleş konuşuyorsunuz oldu onca adamı özel sektörün insafına bırakalım mantığa bak
senin gibi cahil herifler olduğu sürece böyle yandaş yalakalar olduğu sürece bir cacık olmaz bu ülkeden işte
1 Mayıs'ı azıcık anlayacak kapasitede olsan bugün sadece özel sektör abi diyip susup kalmazdın
hükümetin sorumsuzluğudur
3 gün uyarı verse 4. Gün devam etçekmiş o koruduğun hükümet ne bok yiyor yokmu müfettişleri koysun başlarına insan hayatı lan bu ülkenin insanları hala yandaşlık peşindesiniz
onca insan ölsün siz dua etmeye devam edin neden ölmüş niçin önemi yok git dua et
Kafanız boş kafanız buna çalışır anca
-
HeadBanger bunu yazdızgmanco bunu yazdıHeadBanger bunu yazdızgmanco bunu yazdı
Bu nasıl bir vebaldir be kardeşim kaç tane adamın hakkına girildi basit bir önlemsizlikse şayet. Bilmiyorum tam ama sanırım meclise önerge gelmiş Nisan sonu ve geri çevrilmiş 2-3 hafta sonra bu olayın olması bazı şeylerin eksikliğini gösteriyor.
Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Ölenlerin ailelerine Allah sabır versin. Ana ve babalarının çocukları, dedelerinin ninelerinin torunları, hanımlarının beyleri, çocukların babaları. Kaç ocak söndü ya.
önerge kabul olsa bile özel sektöre ne yapıcaksın ?
Kardeş çok anlamam ben bu işlerden ama bu can sonuçta abi ülkemizde çok kolay insan ölüyor. Özelleştirmelere başından beri karşı birisiyim o ayrı bir mevzu ama ruhsat vermesinler madem eksiklikleri varsa. Yanlış mı diyorum?
ya patron gelcek diye çalışma masanı düzeltip patron geldikten sonra masayı yine bok götüren insanlarız. hadi canım güldürme..
Tamam birader zaten sıkıntının baş vermesi bundan sebep. Denetimleri adam gibi yapsak, insanlarımıza doğru olanı empoze etsek böyle şeylerin her platformda önüne geçilir. Yazık oldu insanlara.
-
HeadBanger bunu yazdıltcelik bunu yazdı
Banger n'aapalım peki?..
Senin önerin ne bu iş cinayetlerine karşı?
iş güvenlikçiler devletin bünyesinde tamamen devlete çalışan özel sektörden bağımsız bir şekilde iş yapabilri denetimci konumunda olabilrler. iş güvenlikçinin maaşını patron verıyor be
:))
Devletin maaşını da , patronlar veriyo.. Yani bi maaş da devlet memuruna verir.. Müfettişe verir.. verir oğlu verir.. Ruhsatsız çalışan bi sürü iş yeri ocak var.. devlet denetleme görevini yapmalı.. ama sonuçlar cezasız kaldıkça böyle devam..
İşim gereği ben de bu işlerle ilgiliyim..
Yabancı konsrosiyumlu bir şantiye vardı doğalgaz santrali yapıyorladı.. biz de iş güveliği kapsamında testler yapıyoduk arada bir..
şantiyenin iş güveliği mühendisi 15000USD maaş alıyordu.. öyle diyim size.. habersiz kuş uçmaz yaprak düşmezdi..
-
@serdar
dövlet diyor ki her işletme işletmenin boyutuna göre işgüvenlikçi ve iş yerimi hekimi bulmak zorundadır.
devlet denetimini bu konularda iş güvenlikçi üzerinden yapar dıyoruz. iş güvenlikçinin parasını patron öder diyoruz.
anlaman için kocaman da yazabilrim
DEVLET İŞ GÜVENLİKÇİNİN PARASINI VERMEZ. PATRON VERİR. PATRON NE DERSE İŞ GÜVENLİKÇİ PISIRIK OLUR TAMAM ABİ EYVALLAH ABİ. NE VEREYİM ABİME DİYE DEVAM EDER.
bende diyorum ki devlet bu konuda bir şey yapamaz. devlet bu konuda bir adım atarak iş güvenliği birimini oldug gibi kendi ellerine altına alır.
he bu arada dua bir boka yaramazsa annen baban ( Allah gecinden korusun ) vefat ettiğinde mevlütte okutma sen.
1 mayıstan anlamıyormuşum.
1 mayıstan anlamam için taksime gidip onun bunun malına mülküne zarar verip devletin polisine taş atıp ona buna sövmekse 1 mayıs şuuru sağl kalsın.
ben çalışanım devletin bana tahsis etmiş oldugu bayramı değerlendiriyorum. dahaa geniş kapsamlı olanlarda işçi ve emekçilerle ilgili şeyleri devletten isteyebilir. bknz: sendikalar ( varsa satılmamışlar bknz: disk kesk vs )
hadi güldürme beni. çok küçük düşüyorsun. devletin özel sektöre yapabilecekleri sınırlıdır sadece köprü olur iş güvenlikçi.
sen memur olsan madende çalışırmıydın? iş güvenliği de öyle bir şey. devlert memurunu sürekli madende çalıştıramazsın.
-
-
HolyOne bunu yazdı
Yerin altına şehir mi kurmuslar aq 500 kişi nasıl girmiş oraya ki?
500 kişi su anda içerideki rakam 200 ölü 80 de sağ olan ortalama 800 kişi çalışıyormuş.. bende hayret ettim.
ama umudum var patlama girişe yakın yerde ölenlerde burada çalışanlar bence tüelin sonundaki kişiler hala sağdır gibime geliyor
-
ltcelik bunu yazdıHeadBanger bunu yazdıltcelik bunu yazdı
Banger n'aapalım peki?..
Senin önerin ne bu iş cinayetlerine karşı?
iş güvenlikçiler devletin bünyesinde tamamen devlete çalışan özel sektörden bağımsız bir şekilde iş yapabilri denetimci konumunda olabilrler. iş güvenlikçinin maaşını patron verıyor be
:))
Devletin maaşını da , patronlar veriyo.. Yani bi maaş da devlet memuruna verir.. Müfettişe verir.. verir oğlu verir.. Ruhsatsız çalışan bi sürü iş yeri ocak var.. devlet denetleme görevini yapmalı.. ama sonuçlar cezasız kaldıkça böyle devam..
İşim gereği ben de bu işlerle ilgiliyim..
Yabancı konsrosiyumlu bir şantiye vardı doğalgaz santrali yapıyorladı.. biz de iş güveliği kapsamında testler yapıyoduk arada bir..
şantiyenin iş güveliği mühendisi 15000USD maaş alıyordu.. öyle diyim size.. habersiz kuş uçmaz yaprak düşmezdi..
devlet memuru gelipte madende sürekli çalışmaz. sen sonuçta raporları devlete vermıyormusun. devlet denetim adı altında senden belge istemıyor mu sadece. daha ne olabilri ki yani.. devlet belki iş güvenliği kurumlaırnı kendi elinin altına alıp iş güvenlikçileri devlet memuru olarak çalıştırabilir..
-
HeadBanger bunu yazdı
@serdar
dövlet diyor ki her işletme işletmenin boyutuna göre işgüvenlikçi ve iş yerimi hekimi bulmak zorundadır.
devlet denetimini bu konularda iş güvenlikçi üzerinden yapar dıyoruz. iş güvenlikçinin parasını patron öder diyoruz.
anlaman için kocaman da yazabilrim
DEVLET İŞ GÜVENLİKÇİNİN PARASINI VERMEZ. PATRON VERİR. PATRON NE DERSE İŞ GÜVENLİKÇİ PISIRIK OLUR TAMAM ABİ EYVALLAH ABİ. NE VEREYİM ABİME DİYE DEVAM EDER.
bende diyorum ki devlet bu konuda bir şey yapamaz. devlet bu konuda bir adım atarak iş güvenliği birimini oldug gibi kendi ellerine altına alır.
he bu arada dua bir boka yaramazsa annen baban ( Allah gecinden korusun ) vefat ettiğinde mevlütte okutma sen.
1 mayıstan anlamıyormuşum.
1 mayıstan anlamam için taksime gidip onun bunun malına mülküne zarar verip devletin polisine taş atıp ona buna sövmekse 1 mayıs şuuru sağl kalsın.
ben çalışanım devletin bana tahsis etmiş oldugu bayramı değerlendiriyorum. dahaa geniş kapsamlı olanlarda işçi ve emekçilerle ilgili şeyleri devletten isteyebilir. bknz: sendikalar ( varsa satılmamışlar bknz: disk kesk vs )
hadi güldürme beni. çok küçük düşüyorsun. devletin özel sektöre yapabilecekleri sınırlıdır sadece köprü olur iş güvenlikçi.
sen memur olsan madende çalışırmıydın? iş güvenliği de öyle bir şey. devlert memurunu sürekli madende çalıştıramazsın.
Aynen abi iş güvenlikçi adamın maaşını devlet verecek.Patron devlete ödeme yapacak.Biz bunu hep konuştuk zamanında ama yok.
-
İçler acısı bir durum yaşanan olaylar,