Soma'da Maden Faciası
-
vardiyada da 600 kısı varmıs 300 u rahat asagıdadır rakamlara bakmayın reyhanlıda ortalık gıttı bırsey gostermedıler olu sayısını resmı olarak gercek degerlerle acıklamadılar.
ne yazıkkı 200 cıvarında olu olucak. 92 dekı kaza ıle cok benzıyor (260 dan fazla kişi can vermişti)halen temız hava ulasmadı madencılere,içeri de yangın cıkmıs , sınırlı zaman ıcın yeterlı oksıjen maskelerı var denıldı koca tup olsa 1 saat dayanır oksıjen tupu 12 lıtrelık bıle degildir.
bırde bulundukları konum da cok onemlı dedıler. umarım yanılırım. inşallah yanılırm
-
Ölemlere Allah'tan başsağlığı yakınlarına da sabır diliyorum. Umarım ölü sayısı daha fazla artmadan olayı çözerler.
Bu arada birkaç şeyden bahsetmek istiyorum. Ben elektrik mühendisi öğrencisiyim trafo dediğimiz şey öyle kolay bozulan patlayan birşay değildir. Trafo patlamalarının en önemli sebeplerinden biri içindeki soğutucu yağın zamanla bozulması ve trafo sargılarının aynı şekilde bozulması ile yağın ısınması ve en sonunda patlamasıdır. Bunun önüne geçmek için de trafolar periyodik olarak içindeki yağdan numuneler alınması sureti ile yağ durumu kontrol edilir aynı şekilde bazı testlerle de sargılarda bir anormaillik olup olmadıüı test edilir.Eğer bu testler yapılmaz veya yapıldı denerek rüşvet karşılığı onay verilirse bu tür bir olayın olması kaçınılmazdır. Hükümet hele ki bu tarz iş güvenliğinin çok az olduğu durumlarda en itina ile yapılması gereken bu şeylerin nasıl yapılmadığını kafam almıyor.
Ayrıca böyle bir olay da olmuş. Olaya bakılırsa bu kazanın tüm suçu hükümetin üzerinde.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/iste-meclisteki-soma-gorusmesinin-tutanaklari-haberi-92361
torpedo_XL tarafından 14/May/14 00:34 tarihinde düzenlenmiştir -
torpedo_XL bunu yazdı
hocam lınk ver gec zaten okumak ısteyen okur gerısı okumuyor lütfen
teşekür ederim
hipokondriyak tarafından 14/May/14 00:37 tarihinde düzenlenmiştir -
bu mevzu hükümeti götürür beyler
yaralı işçi mi ne aşağıda 1000 kişi vardı demiş -
hipokondriyak bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdı
hocam lınk ver gec zaten okumak ısteyen okur gerısı okumuyor lütfen
Hocam düzenledim mesajı zaten anlık öyle atmıştım yakalamışsın hemen.
-
yaralı çıkan kişi aşağıda 1000 kişi var demiş cidden, bu kadar saat çıkarılamayan o kadar insandan malesef bu saatten sonrada çok umut gelmez diye düşünüyorum. sanırım bi ağızdan 157 çıkmış artık, dahda da az gösterirlerdi genelde ama kontrol edemediler sanırım. malesef 263 mü 293 mü ne ölen madencimizin olduğu kazayı geçer gibi bu. twitter da biraz sağa sola bakındımda, 3vardiya çalışan bi madenmiş felan yazmışlar. hele ki öyle içerde 1000 kişi felan vardıysa o sırada, kaybımız baya büyük olur diye düşünüyorum. Allah hepsine rahmet eylesin, o derinliklere inip ekmek götürmeye çalıştıkları ailelerine de sabırlar versin.
-
Burası Türkiye bu da unutulur, unutturulur.
-
DaveReed bunu yazdı
yaralı işçi mi ne aşağıda 1000 kişi vardı demiş
hiç zannet miyorum hocam. olan bitenler şaka gibi. %50 yi teget gecer yine. yine cehape yine Allah der gecer...⊙_⊙
$_$ olan yine memmedime lolur. buraklar bilaller yaşar... RitmFarbRacourci tarafından 14/May/14 00:59 tarihinde düzenlenmiştir -
5Agustos1921 bunu yazdıDaveReed bunu yazdı
yaralı işçi mi ne aşağıda 1000 kişi vardı demiş
hiç zannet miyorum hocam. olan bitenler şaka gibi. %50 yi teget gecer yine. yine cehape yine Allah der gecer...⊙_⊙
$_$ olan yine memmedime lolur. buraklar bilaller yaşar...yok hoca
türkiyedeki bütün işçiler ayaklanırsa topyekün
işin rengi değişir ;)
ama örgütlenme yok bu türk toplumunda
kim bilir belki gezideki gençler gibi işçilerde bizi yanıltır -
1 yıldır şehit var mı diye siyaset yapan adam, ölüm üstünden siyaset yapma diyor..