Soma'da Maden Faciası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

vardiyada da 600 kısı varmıs 300 u rahat asagıdadır rakamlara bakmayın reyhanlıda ortalık gıttı bırsey gostermedıler olu sayısını resmı olarak gercek degerlerle acıklamadılar. 

ne yazıkkı 200 cıvarında olu olucak. 92 dekı kaza ıle cok benzıyor (260 dan fazla kişi can vermişti)halen temız hava ulasmadı madencılere,içeri de yangın cıkmıs  , sınırlı zaman ıcın yeterlı oksıjen maskelerı var denıldı koca tup olsa 1 saat dayanır oksıjen tupu 12 lıtrelık bıle degildir.

bırde bulundukları konum da cok onemlı dedıler. umarım yanılırım. inşallah yanılırm 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Ölemlere Allah'tan başsağlığı yakınlarına da sabır diliyorum. Umarım ölü sayısı daha fazla artmadan olayı çözerler.

Bu arada birkaç şeyden bahsetmek istiyorum. Ben elektrik mühendisi öğrencisiyim trafo dediğimiz şey öyle kolay bozulan patlayan birşay değildir. Trafo patlamalarının en önemli sebeplerinden biri içindeki soğutucu yağın zamanla bozulması ve trafo sargılarının aynı şekilde bozulması ile yağın ısınması ve en sonunda patlamasıdır. Bunun önüne geçmek için de trafolar periyodik olarak içindeki yağdan numuneler alınması sureti ile yağ durumu kontrol edilir aynı şekilde bazı testlerle de sargılarda bir anormaillik olup olmadıüı test edilir.

Eğer bu testler yapılmaz veya yapıldı denerek rüşvet karşılığı onay verilirse bu tür bir olayın olması kaçınılmazdır. Hükümet hele ki bu tarz iş güvenliğinin çok az olduğu durumlarda en itina ile yapılması gereken bu şeylerin nasıl yapılmadığını kafam almıyor.

Ayrıca böyle bir olay da olmuş. Olaya bakılırsa bu kazanın tüm suçu hükümetin üzerinde.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/iste-meclisteki-soma-gorusmesinin-tutanaklari-haberi-92361

torpedo_XL tarafından 14/May/14 00:34 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

hocam lınk ver gec zaten okumak ısteyen okur gerısı okumuyor lütfen

teşekür ederim

hipokondriyak tarafından 14/May/14 00:37 tarihinde düzenlenmiştir

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

bu mevzu hükümeti götürür beyler

yaralı işçi mi ne aşağıda 1000 kişi vardı demiş

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı

hocam lınk ver gec zaten okumak ısteyen okur gerısı okumuyor lütfen

Hocam düzenledim mesajı zaten anlık öyle atmıştım yakalamışsın hemen.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

yaralı çıkan kişi aşağıda 1000 kişi var demiş cidden, bu kadar saat çıkarılamayan o kadar insandan malesef bu saatten sonrada çok umut gelmez diye düşünüyorum. sanırım bi ağızdan 157 çıkmış artık, dahda da az gösterirlerdi genelde ama kontrol edemediler sanırım. malesef 263 mü 293 mü ne ölen madencimizin olduğu kazayı geçer gibi bu. twitter da biraz sağa sola bakındımda, 3vardiya çalışan bi madenmiş felan yazmışlar. hele ki öyle içerde 1000 kişi felan vardıysa o sırada, kaybımız baya büyük olur diye düşünüyorum. Allah hepsine rahmet eylesin, o derinliklere inip ekmek götürmeye çalıştıkları ailelerine de sabırlar versin.

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Burası Türkiye bu da unutulur, unutturulur.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    DaveReed bunu yazdı

hiç zannet miyorum hocam. olan bitenler şaka gibi. %50 yi teget gecer yine. yine cehape yine Allah der gecer...⊙_⊙
    $_$ olan yine memmedime lolur. buraklar bilaller yaşar... RitmFarbRacourci tarafından 14/May/14 00:59 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek
    5Agustos1921 bunu yazdı
    DaveReed bunu yazdı

hiç zannet miyorum hocam. olan bitenler şaka gibi. %50 yi teget gecer yine. yine cehape yine Allah der gecer...⊙_⊙
    $_$ olan yine memmedime lolur. buraklar bilaller yaşar...

yok hoca

türkiyedeki bütün işçiler ayaklanırsa topyekün

işin rengi değişir ;)

ama örgütlenme yok bu türk toplumunda

kim bilir belki gezideki gençler gibi işçilerde bizi yanıltır

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek

1 yıldır şehit var mı diye siyaset yapan adam, ölüm üstünden siyaset yapma diyor..

Toplam Hit: 61972 Toplam Mesaj: 394