Soma'da Maden Faciası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı
    trampfd bunu yazdı

Beyler durun, o kimseye yumruk falan atmadı. Soma da facia falan yaşanmadı yüzlerce insan ölmedi! bunlar hep paralellerin oyunu heeep dış güçlerin oyunu hep bu geziciler hep geze geze ülkeyi garıştırdılar bunlar.

Gözünüzle gördüklerinize inanmayın, açıklamasını bekleyin.

Göreceksiniz ki uzun adam haklı, çünkü o uzun.

Bizzat ben ordaydım.

hiçte gülümsenecek konu değil ama komik.

bu arada arkadaşın yazısına haklı derken siyasi konuları tabi tartışacaksınız ama o kadar acı varken onu bırakıp başka işler peşinde koşmakda doğru değil.

yine her yerde eylemler gazlar sular derken bunun kime faydası var.

önce şu kurtarma işi bitsin. sonra çıkın meydana. orda adam kayıp babasını arasın siz burda olmuyor ama

ortada o kadar somut bir acı var ki, yemek yiyememek kadar, nefes alamamak kadar temel insan davranışı düzeyinde bir acı var, sen kalkmış hala eylem olsun bilmemne olsun bir tarih sırasına dizmeye çalışıyorsun. Öfke bu, geldiği an patlar. Heryerde eylemler sular kimseye faydası yok, faydası olacak şekilde değişecek zaten artık kimsenin taakati yok. İzle odatv videosunu, başbakan dediğin adam "gelsene lan ne kaçıyorsun" diyor, kanald videosu var zaten akıllara zarar, nasıl korkuttularsa adamı, adam çıkmış başbakanın eline kafam çarpmış diyor neredeyse.

Tabi tartışacaksınız falan kimse sana sormuyor ne tartışacağını, öfke var, suç var, suçlu var, nedenini soruyor insanlar, "neden bu başımıza geldi?" diyor, akpnin politikasıyla olmuş maden kazası ve bizzat akpnin bağının olduğu maden argümanlardan bazıları olunca ister istemez siyasi bir konu oluyor, hatta siyasiyi geçiyor, kişisel bir konu oluyor artık.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnt
    cnt's avatar
    Erkek

bu olayı bile akpyi düşürmek için sabotaj yapılmış olabilir diyenleri görünce utanıyorum 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReyiZ
    ReyiZ's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı
    trampfd bunu yazdı

Beyler durun, o kimseye yumruk falan atmadı. Soma da facia falan yaşanmadı yüzlerce insan ölmedi! bunlar hep paralellerin oyunu heeep dış güçlerin oyunu hep bu geziciler hep geze geze ülkeyi garıştırdılar bunlar.

Bizzat ben ordaydım.

bu arada arkadaşın yazısına haklı derken siyasi konuları tabi tartışacaksınız ama o kadar acı varken onu bırakıp başka işler peşinde koşmakda doğru değil.

önce şu kurtarma işi bitsin. sonra çıkın meydana. orda adam kayıp babasını arasın siz burda olmuyor ama

Kusura bakmada sana mı sorucak bu insanlar ne diyeceğini ne yapacağını 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnt
    cnt's avatar
    Erkek

başbakann madenci yakınlarını tokatlar, danışmanı tekmeler nasıl bir ülke olduk

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

cok kotu beddua ettim, umarim beni bulmaz donup dolasip ama feci ettim yani bilesin Recep.

ayrica burdada hala su adama biat eden varsa onlarida beddualarima katiyorum...

garga tarafından 15/May/14 21:02 tarihinde düzenlenmiştir

anca gidersin...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    VBDream bunu yazdı
    futurist bunu yazdı
    trampfd bunu yazdı

Bizzat ben ordaydım.

ortada o kadar somut bir acı var ki, yemek yiyememek kadar, nefes alamamak kadar temel insan davranışı düzeyinde bir acı var, sen kalkmış hala eylem olsun bilmemne olsun bir tarih sırasına dizmeye çalışıyorsun. Öfke bu, geldiği an patlar. Heryerde eylemler sular kimseye faydası yok, faydası olacak şekilde değişecek zaten artık kimsenin taakati yok. İzle odatv videosunu, başbakan dediğin adam "gelsene lan ne kaçıyorsun" diyor, kanald videosu var zaten akıllara zarar, nasıl korkuttularsa adamı, adam çıkmış başbakanın eline kafam çarpmış diyor neredeyse.

Tabi tartışacaksınız falan kimse sana sormuyor ne tartışacağını, öfke var, suç var, suçlu var, nedenini soruyor insanlar, "neden bu başımıza geldi?" diyor, akpnin politikasıyla olmuş maden kazası ve bizzat akpnin bağının olduğu maden argümanlardan bazıları olunca ister istemez siyasi bir konu oluyor, hatta siyasiyi geçiyor, kişisel bir konu oluyor artık.

sanki yazdıklarımı okumadan cevap yazmışsınız gibi.

ben kimseye şunu yapın demiyorum. ama benim görüşüm acılı insana saygı göstermek. cenazelerini bile alamamışlar.

süt kaynarken kabarır taşarken kapatılır çünkü kapatılmazsa tencerede süt kalmaz.

sizde öfkenizi gösterinde taşarsanız kullanacağınız önemli  yerde tükenmiş olursunuz

savaş ise savaşın.

ama unutmayın savaş stratejidir. çok cesaretli olan değil akıllı hareket eden kazanır

bu arada söylediğim diğer illerdekiler içindi somadakiler için değil.

futurist tarafından 15/May/14 21:10 tarihinde düzenlenmiştir

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    GARGAYLA ayni fikirdeyim,

CNT yi alintilamadim, ama ozeti o dur.

bu ne kopekliktir, bu nasil biat kulturudur :S

kulun her dedigine nasil kulluk edilir, yahuuuu, alooooo, heeeyyyy.. :$

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı
    VBDream bunu yazdı
    futurist bunu yazdı
    trampfd bunu yazdı

Bizzat ben ordaydım.

sanki yazdıklarımı okumadan cevap yazmışsınız gibi.

ben kimseye şunu yapın demiyorum. ama benim görüşüm acılı insana saygı göstermek. cenazelerini bile alamamışlar.

süt kaynarken kabarır taşarken kapatılır çünkü kapatılmazsa tencerede süt kalmaz.

sizde öfkenizi gösterinde taşarsanız kullanacağınız önemli  yerde tükenmiş olursunuz

savaş ise savaşın.

ama unutmayın savaş stratejidir. çok cesaretli olan değil akıllı hareket eden kazanır

bu arada söylediğim diğer illerdekiler içindi somadakiler için değil.

ne yazdığını okudum ve anladım, ne yazdığını sen anlamamışsın. "Cenazelerini bile alamamışlar" neden bir sor bakalım ? Ölü sayısı 3'ten 282'ye yükseldi, tüp olmadan oksijen maskesi takılmış sözde yaralılar var, sırf olay çıkmasın diye azar azar ölü sayısı arttırılıyor, örtbas yolu aranıyor, medya çanak tutuyor, bu yüzden siyaset yapılıyor, siyasiler siyasi bir çözüm arayışındalar bu konuda çünkü. Taşeron çalışanları hiç varolmamışlar gibi yokedecekler, kayıtlılara bile yapıyorlar bunu çünkü matematik tutmuyor, taner yıldız kendi dedi 787 kişi içerde kaldı diye, hiç bir yönden matematik tutmuyor. Bende isterim iki bira içeyim geçsin bu günde, maden işçisine ölümü bile çok gören adamlar düzenliyorsa hayatı, yasaları, medyayla örtbas oluyorsa, kör orduları varsa, bu işin neresi siyaset değil, neyin yas havası bu, niye yas tutalım ? Depremde ölseler yas tutalım, siz bunu anlamıyorsunuz, doğal afet gibi lanse ettiler, kaza gibi lanse ettiler sizde o mantıktan yola çıkarak yas tutalım diyorsunuz, hayır bu düzenlemelerle önü açılmış bir ihmal, hatta bizzati soma adına önerge sunulmuş ve reddedilmiş artık ihmalin daha somut bir yönü olamaz. Bu ülkede bu adamların işçiye ana avrat küfretmesi, adamdan saymaması, sınıf farklarını mezar yapıp onları orada boğmasıdır bu, ölülere yas olmayacak, sine çekilmeyecek kimse, bu cinayet, katilinde hesabı sorulacak, hele hem suçlu hem güçlüyse daha kişisel sorulacak.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

avrupanın amerikanın hristiyan yahudi kısacası müslüman olmayan başkanı başbakanı olsa dakkasında olayın merkezine ışınlanırdı

kurtarma ekibine katılır madene girerdi

işçilerin ailelerinin yanında olurdu mezarlarına giderdi kürek sallardı acılarını paylaşırdı üzülürdü üzülmeyin derdi teselli ederdi

millet baş tacı ederdi be amk

gerçekte kim müslüman anlamadım ben

30 kişi toplayıp partimi kurup seçimleremi katılsam acaba?

yoksa çokmu iyi niyetliyim? aslında bu millet haketmezmi böyle şeyleri? layık mıdır sizce? he?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

Herşeyi geçtim ben saf acımı yaşıyorum kardeşim yorumlarınıza bakıyorum bırakın birbirinizle kavga etmeyi yapmayın gözünüzü seveyim ya. Kaç tane abimiz vefat etmiş bari acınızı kirletmeyin o temiz kalsın. Aileleri düşünüyorum geride kalan çocukları çıkamıyorum işin içinden.

Allah rahmet eylesin.  Suçlu aramayı bırakın en azından şimdilik hesabı elbette sorulmalımı ama şimdi mi .?

bu acıya başka acılar eklenmesin. Rica ediyorum. Ne hale geldik

matematik24.com
Toplam Hit: 58574 Toplam Mesaj: 394