Süper Cami
-
bazıları gene yanlış anlıyor. ben güzel camii yapılmasına karşı değilim yalnızca böyle dışardan bakılınca neye benzediğini bulmak için olağanüstü güç harcanılcak yok üstü kapanır açılır yok kapıda elektronik sistem vardır yok duvarlarda plazmalar vardır tarzı binaya gerek yok demek istedim. neyi var osmanlı klasik cami tarzının. böyle ilgniç kasıntılar boş.
-
yazilanlari okuyunca aziz nesin in zubuk hikayesi geldi aklima
-
osmanlı mimarisinin dışına çıkılarak böyle farklı bir cami yapılması fena olmamış bence.zaten tüm camilerin mimarisi aynı.birde böyle farklı bir cami olsun ne olacak ki ? türkiyedeki tüm camiler böyle olmayacak sonuçta.neden bu kadar tepki verdiniz anlamadım : ) ayrıca bu mimarinin eski tip mimariden daha fazla para tutacağını nerden çıkardınız onuda anlamış değilim : ) resimdeki dış görünüşe bakılırsa, çok çok daha ucuz tutar bu.
-
zihniyetimiz ucuz olsunda kim nasil yaparsa yapsin.
hic unutmam lise de tarih hocasi soyle bi anektod anlatmisti:
camiye gitmis bi arkadasiyla arkadasi mimar veya ic mimar falandi sanirim, bizim hocaya bir detay gostermis caminin icinde. detay camlarda veya duvarda hac sekli varmis dikkatli bakildiginda gorunecek sekilde.
kuran kurslarini ucuz olsun diye cemaatten adama veririz, yikilinca takdiri ilahi deriz arastirmayiz.
camileri tanimadigimiz birine yaptiririz ucuz olsun diye kiblesi dogrumu bakmayiz bazen (bkn: karadeniz de kilbesi hatali imal edilen cami)
-
AnTiSoZeL bunu yazdı:
-----------------------------o şekilde yorumlayamam fakat bu cami İstanbulda yapılacakmış maddi bi sorun var ortada neden Kütahyaya kaar verilmiş bilmiyorum ama parasızlarmış ya bu günde hiç bişeyi hatırlamıyom bea :S değişik özellikleri vardı ama...
kendi elektriğini üretiyor demişti galiba :S
-----------------------------Ben kutahyadanım hacı o cami sadece görüntü hic bi özelliği yok..
-
Bi cami için o kadar para harcanmaz adım başı cami olması kötü o paralarla kaç kimsesiz çocuk okutulur neler yapılır diyenler ne çabukta muhalefet olmuş bu camiye çok para veriliyor diye... İlginç ya... Yani o şekilde anormal bir cami garip hani Filozof abi doğru demiş devlet yapar fln da biz Osmanlı'mıyız abi onlar ihtişamlı olsun diye Devlet-i Âli Osmaniyenin kudreti belli olsun diye Sultanahmet tarzı büyük camiler yapmışlar da Türkiye şu anda cami için o kadar para verecek durumda değil dolayısıyla halk arasında toplanıp yapılıyor... Haa devlet buna bir düzenleme yapamaz mı bence yapmalı...
-
BadSector bunu yazdı:
-----------------------------
yapım aşamasndaki halini görünce verdikleri mimarın pek işten anladığı söylenemez bence .-----------------------------
evet :D nası bi iskele kurulması o :D
-
kıyamet alameti - gösterişli camiiler yapılacak ama gidenler azalıcak
-
Süper camiii vay aq burdan sevaplar da dubledir:))
-
boyle camide ankara bilkentte var ben ilk gordugumde kultur merkezi sanmıstım
sonradan ogrendim cami oldugunu ayrıca bu camii bilkentin tek camisi ve su anda
insaatı bitmek uzere diger camilerden farkı içinde
kilise ve sinagoh varmıs