folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Superonline Dan Turknet'e Geçiş Öncesi Ve Sonrası ( Değdimi ? ) ( 3. Ay DEĞMEDİ ! )



Superonline Dan Turknet'e Geçiş Öncesi Ve Sonrası ( Değdimi ? ) ( 3. Ay DEĞMEDİ ! )

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    En baştan alıyorum

    ADSL çıktıgından beri ttnet kullanyordum taa ki 2 sene öncesinek kadar.

     

    2 yıl önce ne oldu da superonline a geçtim ? internetim 3dk da bir kopmaya başaladı online oyun oynayamaz oldum , evet torrent iniyor ve film izleyebiliyordum fakat hat sürekli düşüyordu.

    ttnete 3 içinde belki 30 tane arıza kaydı açtırdım , olay şöyle devam etti.

    hat gitmiş- arza kaydı açtırmışım - arıza kaydı kapatılmış  - arıza geçmemiş

    arıza devam ediyor - arıza kaydı açtırışım - arıza kaydı kapatılmış - arıza geçmemiş.

    aynı durum haftalarca devam etti toplam 3 ay kadar. en sonunda kıza bağırdım gelen giden yok arayan yok hat düzelmiyor ARIZA KAYDINI KİM KAPATIYOR. Neden bu arıza kaydı iptal ediliyor.

    bana bir cevap vermedi tam bir ttnet turktelekom zıklememesi ile şöyle böyle dedi. 

     

    Bu olayda sonra superonline a geçerken ttnet benim hat hızımı kopmalar yüzünden 3mbps a kadar sabitlemişti yani bırakın 16 24 mbps leri 3 mbps üstünü alamıyor üstüne de sürekli hatta kopma yaşıyordum.

    Yaşanan bu müşteri sıklememe durumu üzerine daha fazla dayanamayıp superonline ın 59 TL 16mbps a kadar yalın ADSL kampanyasına geçiş yaptım ancak işlem baya uzun sürdü. 

    İşlemin uzun sürme nedeni turktelekom hattının anneme ait olması superonline a benim başvurmuş olmam , normal DSL den yalın ADSL e geçiş süreci , yalın ADSL olarak tanıtılacak hattın 

    turktelekom dan kendi üstüme devir ve devirden sonra 3 ay bekleyerek ancak yalın DSL olarak superonline a taşıyabilmek derken bir süre teyzemin netini de kullanarak bu dönemi atlattık.

    İnternet bağlandığında 1-2 gün sonra aynı kopma durumları olmaya başladı ve paketim 16mbps e kadar olmasına ragmen ve başvuru sırasında 16mbps alabileceğim söylenmişken 

    7-6 mbps alabiliyordum ve kopmalar devam etti.  fakat bu sefer karşımda beni ttnete göre çok daha iyi anlayan bir müşteri hizmetleri vardı arıza kaydı açtırğımda her seferinde cep telefonuma

    hediye internet geliyor , ve sıkıtının neden olabileceği düzeltmek için neler yapılabileceği söyleniyordu yani tatmin oluyordum. Sonuç olarak superonline dediki sistemde yanlış giriş olmuş

    sizin bölgenizde maksimum hız 8mbps biz sana 16 satmışız bundan dolayı sıkıntı yaşıyosun seni 49.90 tl ye 8mbps e kadar50gb akk li pakete geçiricez başka da seçenek yok. tamam dedim.

    8mbps e kadar pakete geçtikten sonra hat gitmesi ve ping sorunları düzeldi uzun süre sıkıntısız interneti kullanabildim.

     

    5 ay önce superonline tüm bodrum ve muğla bölgesinde fiber optik internet döşeme işlemlerine girişti ve çok kısa bir süre içerisinde benim evimin hem ön tarafından hem arka tarafından anayoldan fiber optik ay geçmeye başladı. her tarafta altyapı fiber kablolar ( turuncu ) görebiliyordum ve bunu görünce insan çok seviniyor tabiki.  kendim de bir turkcell çalışanı olarak ulaşabildiğim herkeze ulaşmaya fiber in bölgede ne zaman aktif olacağını öğrenmeye çalıştım fakat hiç bir bilgi alamadım bunun sonunda murat erkan ( yıllardır superonline genel müdürüydü şuanda turkcell genel müdür yardımcısı türkiyede ki fiber durumunu kendisinden iyi bilen kimse olamaz ) güzel bir mail yazdım.  pazar sabahı olmasına rağmen bana güzel bir cevap yazdı. Bodrum bölgesindeki ve muğladaki fiber altyapı çalışmalarının öncelik olarak operatör baz istasyonlarını güçlendirme çalışması için olduğunu çünki bu bölgedeki mobil veri tüketiminin yüksekliğinden dolayı ihtiyacı karşılayamadığı ve öncelikle 4.5g olarak hız artışı için baz istasyonlarının fiber ile besleneceğini , tüm muğla bölgesi altyapısının zamanla tamamlandığında tabiki bu maliyetli ve zaman alan bir iş belki 2 belki 3 yıl sonra eve kadar fiber hizmeti aktif olabileceğini söyledi.

     

    Neyse ben durumda tatmin şekilde yavaş bir hızım da olsa superonline sonuçta ttnetin 79 tl lik paketlerinden çok daha ucuz oldugundan ( ttnette iken 24 ay tahaddütlü 79 tl internet + 29 tl ev telefonu yani toplam 108 tl ödeme yapıyorduk )  superonline da ise 2 si bir 49.90 a inmişken keyfimi kaçıran birşey yoktu. derkennnn günlerden bir gün superonline in bodrum da fiber geçirmek için kazdıgı ve turuncu fiber kabloları döşediği aynı deliklerden TTNET çalışan saha ekibinin fiber hat döşemeye başladığını gördüm. evet kendileri yeni bir hat açmıyor yolu kazmıyor daha bir kaç ay önce superonline in kazdıgı aynı yerin kapaklarını açarak yeni hat döşüyorlardı.  TTnet çalışanlarına sorduğumda ise DSL altyapısının fiber geçirilerek VDSL e yükseltildiği bilgisi verildi.  aradan 2 ay geçti.

    Bir gün bir baktım internet yok evde , superonline ı aradıgımda arıza kaydı oluşturduklarını bana da idarelik 4 gb mobil internet gönderdiklerini söylediler. 

    24 saat geçmeden bir turktelekom çalışanı beni aradı. Ben ttnet saha ekibinden xxx bölgenizde artık ttnet fiber aktif hattı var , ve superonline ile ttnet arasında fiber ağ paylaşım anlaşması bulunmadıgından mevcut superonline bağlantınızı söktük. Bu bölgede artık superonline üzerinden hizmet alamayacaksınız , tahaddütünüz varsa iptal ettirin ve ttnet veya başka bir servis sağlayıcısından hizmet almak için tekrar başvuru yaptırın. Biz o zaman hattı tekrar aktif edeceğiz. 

    TTnet superonline in kazdıgı yerden superonline gibi fiber döşemiş ve evlere de verdiği için ve bu bölgelere gri bölgeler deniyor ttnet superoline arasında sadece DSL ağ paylaşım anlaşması olduğu için 

    internet hizmetimi iptal etmişlerdi.

    turkneti aradım 59.90 dan tahaddütsüz bağlanayım dedim ttnete gene 24 ay tahddüt vericem 70 küsür TL ödiycem gerek yok dedim.

    turknete başvurduğum aynı gün ( turknette superonline gibi evinize modem kurmaya evrak imzalatmaya kimse gelmiyor ) mail adresinize gelen başvuru evraklarını imzalıyor kimlik fotokopinizi ekleyip turknet e kendiniz parasını ödeyerek kargoyla hobim e ( tekirdağ ) gönderiyorsunuz. 

    başvurdum ve aynı gün evrakları yurtiçi kargo ile gönderdim , ertesi gün ben işteyken ttnetten gelmişler , hattı aktif edip eve kadar gelen kabloyu kontrol etmişler, biz hattı aktif ettik , turknet internetinizi açtığı anda kullanmaya başlayabilirsiniz dediler evet çok hızlı olmuştu fakat turknet evraklar ulaşmadan hizmeti açmadıkları için bir süre internetsiz kaldıktan sonra yurtiçikargomun kayboldugunu daha doğrusu çalındığı bilgisi geldi. biri yurtiçikargo aracındaki benim kargomunda oldugu diğer kargolarında oldugu paketi komple çalmış herşey gitmiş içindeki insanların evrakları cihazları vs.

    ben hemen tekrar kargolama yaptım bu yüzden evrak ulaşana kadar beklemek zorunda kaldım tabi evrağın ulaşmadı 5 gün sürdü. 

    evrak turknete ulaştıktan sonra 24 saat içinde hattım aktif edildi ve 

    TTNETTE 3-4mbps 

    superonline da 8mbps 

    alabildiğim yerde şuan AKKSİZ kopma olmadan  16mbps alabiliyorum ve turktelekom bizim kutu çok eski oldugu için güncelleme yapar kutuyu da değiştirirse 24mbps e kadar alabileceğimi öğrendim.

    + olarak memnuniyetimden dolayı bir arkadaşımı turknetli yaptım bir aylık faturalarımız da bedavaya gelecek.

    Not . superonline modemi iade ettiğimden dolayı turknette kendi modeminizi kullanmak zorundasınız. yoksa bağlantı gelse bile bağlanamazsınız.

    turknet ile 2 haftada 290 GB download yapmışım superonline da ise ortalamam hız 3 mbps e düştüğü için 100 140 civarındaydı

    artık indir izle derdim de yok internet hızım herşeyi online açmaya yettiği için rahat rahat izliyorum 

     

    01.01.2018 İTİBARİ İLE GÜNCELLEME 

    1.5 ay önce internet kesildi ve düzeltmeleri 2 hafta sürdü , internet düzeldikten sonra da hiç bir zaman ilk günlerdeki ilk haftalardaki gibi olmadı , sürekli kesildi sürekli kesildi , her seferinde arıza kaydı açtım olmadı düzelmedi vs derken. şuan yine 2 haftaya yakındır internetim yok , müşteri temsilcisini kaldırdıkları için birine de ulaşamyorum tamam AKK YOK iyi güzel ama 1. müşteri temsilcisi yok 2. internetim yok 3. sıkıntımı anlatacak adam yok. 

    TTNETİ aradım kendi elemanları en azından sıkıntı çıkarsa saha elamanını bulurum bir şekilde işimi hallettiririm diye , 200GB AKN 50Mbps e kadar VDSL modem içinde 90 TL ye anlaşma yaptım araya yılbaşı girdiği için bu hafta içine kaldı bağlantı yapılması , abi parası önemli değil ben turknette bu bağlantı kopmaları ve internetsizlik yüzünden 60 70 tl internet aşım parası ödüyorum 10 lira ucuz alacağız diye daha çok para ödüyorum. 

    Turknet i bu saatten sonra general mobile ile ayın kefeye koyuyorum. Kötü bir şirket değil taki siz sıkıntı yaşayana kadar , hiç sıkıntı yaşamazsanız deymesin kimse keyfinize fakat sıkıntı yaşarsanız bu sıkıntı hiç bir zaman bitmiyor. 

    Tekrar ttnet tarafından internetimi bağlatmaya geldiklerinde adama kablolarımı göster lehim yapacağım diyeceğim yeter fiber geçen yerde 62mbps e kadar hat hızı olan yerde haftalarca günlerce internetsiz kalıyorum. 

    PanxeR tarafından 01/Oca/18 21:40 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    son olarak eklemek istediğim şey 

    ttnetin ve turktelekom un müşteri hizmetleri sanki zorla orada zincirlenmiş çalışıyor gibiyken

    superonline ve turknet çalışanları ( müşteri hizmetleri ) işlerini bilerek severek ve isteyerek yapıyor gibi bir izlenim oluştu üzerimde.

    bir taraf yardımcı olmaya çalışıyorken diğer tarafta ne dinleme var ne dinlemesin sorunumu çözsün ? oda yok. hiç bişi yok.

     Edit 2.

    Merkezi bir yerde bağlatan arkadaşımın internet hızı 35mbps.

    35mbps bildiğiniz gibi 4k online video izlemek için uygun bir hız. Tanrı herkeze AKK Sız yüksek hızlar versin.

    Netflix hız - içerik

    • Saniyede 0,5 Megabit - Gerekli geniş bant bağlantı hızı
    • Saniyede 1,5 Megabit - Tavsiye edilen geniş bant bağlantı hızı
    • Saniyede 3,0 Megabit - SD kalite için tavsiye edilir
    • Saniyede 5,0 Megabit - HD kalite için tavsiye edilir
    • Saniyede 25 Megabit - Ultra HD kalite için tavsiye edilir

    ---------------------------------------

    Ortalama olarak netflix içerikleri ne kadar veri tüketir ?

     

    • Düşük (saatte 0.3 GB)
    • Orta (SD: saatte 0.7 GB)
    • Yüksek (En iyi video kalitesi, HD için saatte maksimum 3 GB ve Ultra HD için saatte maksimum 7 GB)

    ---------------------------------------

     

    PanxeR tarafından 01/Eki/17 20:38 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    satrekarte
    satrekarte's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Ocak/2016
    Erkek

    turknet ile uydunet kablonet aynımı hepsi farklmı acaba


    havada durdum,şahitlerim var
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    plusmira
    plusmira's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Şubat/2014
    Erkek

    Superonline kullanıyorum müşteri hizmetleri benimde dikkatimi çekti arada işlemi kenara bırakıp sobet ediyorlar

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2008
    Erkek
    satrekarte bunu yazdı

    turknet ile uydunet kablonet aynımı hepsi farklmı acaba

    Kablonet uydunet aynı. Kablonet diye geçiyor isim. Turknet ayrı turk telekom altyapısı kullanan herhangi bir sorunda hiç bir şeye de karışmayan bir firma. Yüklenici sadece. 

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    Hayırlı olsun. Turknet taahhütsüz olduğu sürece güzel.

    Varsa üye olmak isteyen referans verilir :D


    Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek
    satrekarte bunu yazdı

    turknet ile uydunet kablonet aynımı hepsi farklmı acaba

    Uydunet ve Kablonet aynı firma. İlk başta ismi Kablonet'ti sonra Türksat'a bağlı olduğu anlaşılsın diye Uydunet yaptılar. Bu seferde millet uydu üstünden internet geliyor sanınca tekrar Kablonet yaptılar. Altyapıları tamamiyle farklı.

    Turkcell, Vodafone, D Smart, Turknet vs hepsi Türk Telekom altyapısını kullanıyor ADSL ve VDSL'de. Fiber de ise Türknet ve D Smart harici diğer firmalar kendi altyapısını kullanıyor.

    Vodafone fiber altyapısı az olduğu için Turkcell ile kiralama sözleşmesi imzaladı. Turkcell'in fiber altyapısı üstünden hizmet veriyorlar.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    turknetliyim akn kalktı muhabbeti çıktığından beri 1mbit internetim 0 (bildiğin sıfır çıkıyor testlerde) uploadım var. yaşadığım tüm maceraları anlatmaya gerek yok memnun değilim bir de 2. ödenmemiş fatura çıktığında sürekli hat düşmesi yaşıyorum ne hikmetse onu da belirteyim.


    :|
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Atlas
    Atlas's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ağustos/2012
    Erkek

    Şimdi moruk benimde ocakta son ttnet ben evde 50 mpbs alıyorum ttnet'te hat 100 mbps destekliyor türknetemi geçeyim diyorsun yani ? 


    -
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Vac
    Vac's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Temmuz/2015
    Erkek
    Atlas bunu yazdı

    Şimdi moruk benimde ocakta son ttnet ben evde 50 mpbs alıyorum ttnet'te hat 100 mbps destekliyor türknetemi geçeyim diyorsun yani ? 

    sen önce askere git ipne 


    Comeback...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bloodmage
    bloodmage's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Nisan/2010
    Erkek

    Turkcell Superonline fiber 50 mbit + Turkcell TV + ev telefonu 69 liradan kullanıyorum . Sıkıntı olmasa bile üç ayda bir kapıyı çalıp durumlar nedir , sıkıntı var mı diye soruyorlar. Müşteri hizmetleri zaten 10 üzerinden 10 . Çok memnunum herkese tavsiye ederim. Özellikle turkcell tv süper .


    İndia İndia !
Toplam Hit: 12124 Toplam Mesaj: 85
ttnet superonline turknet