folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Güvenliğine Giriş
linefolder Tahribat Programlama Rüzgarı Ne Dersiniz ??

Tahribat Programlama Rüzgarı Ne Dersiniz ??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

hasattt

Anlatmana gerek yoktu mantığını biliyorum zaten ama yine de sağol:) 2003 yılında lisede o programı elimde internet yokken yazmıştım (Borland C++ builder 6.0). Ekran görüntüsünü en düzgün şekilde yollarım resim formatları bilgim iyidir. Jpg değil gif olarak yollanması gerek. Dll konusunda da değişik yöntemler uygulanabilir ama dll olmadan halletmeye çalışacağım. Söylediğin gibi dll kullanmak zorunda değilim. Bu programdaki işlemlerin çoğunu windows apileri yapıyor. Karşı tarafta çalışacak programda arayüz olmayacak zaten adam programı açınca bendeki programda adamın bilgisayar ismi otomatik çıkacak. Adam programı açacak ve kapatacak o kadar. Hatta sadece açacak kapatmasını da ben yapacağım :) Benim asıl derdim programda dll kullanmamak değil. Boş exe bile derlesem dll'e ihtiyaç duyuyor mu duymuyor mu o önemli. Mesela mysql bağlantısı yapıyorsam tabi ki dll kullanacağım mecburen.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

@hasat

acıkcası ben romayı baştan keşfetme taraftarı degilim görüntüyü almak ve iletmek için hali hazırda olan  algoritmalardan biri kullanılabilir.Benim asıl sorunum kodun herhangi bir eksta baglandı yada degişken kullanımında aşırı yavaşlıcagını düşünüyor olmam.Birde resim sıkıştırma ve iletiminde 7-zip'in algoritması işe yaramaz diye düşünüyorum farklı konular degilmi?

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hasattt
    hasattt's avatar
    Erkek

DarkSkull bunu yazdı:
    -----------------------------

hasattt

Anlatmana gerek yoktu mantığını biliyorum zaten ama yine de sağol:) 2003 yılında lisede o programı elimde internet yokken yazmıştım (Borland C++ builder 6.0). Ekran görüntüsünü en düzgün şekilde yollarım resim formatları bilgim iyidir. Jpg değil gif olarak yollanması gerek. Dll konusunda da değişik yöntemler uygulanabilir ama dll olmadan halletmeye çalışacağım. Söylediğin gibi dll kullanmak zorunda değilim. Bu programdaki işlemlerin çoğunu windows apileri yapıyor. Karşı tarafta çalışacak programda arayüz olmayacak zaten adam programı açınca bendeki programda adamın bilgisayar ismi otomatik çıkacak. Adam programı açacak ve kapatacak o kadar. Hatta sadece açacak kapatmasını da ben yapacağım :) Benim asıl derdim programda dll kullanmamak değil. Boş exe bile derlesem dll'e ihtiyaç duyuyor mu duymuyor mu o önemli. Mesela mysql bağlantısı yapıyorsam tabi ki dll kullanacağım mecburen.

Öncelikle şunu belirteyim. Sistem düzeyinde (process değil) hook yapacaksan yapacağın bilgisayarda dll kullanmak zorundasın. Eğer farklı bir yolu varsa açıklarsan sevinirim tabi ben baya aradım bulamadım özellikle klavye hook olayında.

Form konusuna gelince sunucu sede çalışacağı için istersen visual basic de yaparsın sorun olmaz zaten.  Son olarak; benim resim bilgim gayet kötü :) ekran fotosu çekiyorum 3 mb, jpg ye çeviriyorum 110 kb civarında yani 1 mbit interneti olan adamda bu kalitede bir resim 5 saniyede sana gelir. 0,2 fps görüntü de hiç bir işe yaramaz:)

bu konuda yardımcı olursan sevinirim kullandığın gif convert kütüphanesinin adınu yazsan kafi..

E=mc2 ise F=m.a dır
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    @hasat ben hook atılmasına gerek olmadıgı kanısındayım(en azından en başta belli şeyler için) Java ve .Net'te yazılmış bazı remote connection ve remote desktop programları gördüm bu iki dilde hook atmanın pek olası olmadıgı kanısındayımda.Bu durumda en başında bunlara girmesek :) Multi-plartformun gözünü sevim düşünmüyorsun karşıda tüm dll tam mı diye:D

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    poison_ivy
    poison_ivy's avatar
    Erkek

her türlü trojan ud edilir %100 olmasada. :D

edit: heyk olmayacakmış ya.

GOA/PSYCHEDELİC TRANCE
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hasattt
    hasattt's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:

@hasat

acıkcası ben romayı baştan keşfetme taraftarı degilim görüntüyü almak ve iletmek için hali hazırda olan  algoritmalardan biri kullanılabilir.Benim asıl sorunum kodun herhangi bir eksta baglandı yada degişken kullanımında aşırı yavaşlıcagını düşünüyor olmam.Birde resim sıkıştırma ve iletiminde 7-zip'in algoritması işe yaramaz diye düşünüyorum farklı konular degilmi?

Ekstra bağlantı yada değişken kullanımı derken ne kastediyorsun anlamadım. Windows da processlerin zaman paylaşımlı çalışması konusunu incelersen her processin 20 ms de bir çalışmadığını aslında her threadın 20 ms de bir çalıştığını görürsün. Yani sen processinde 10 thread yaratırsan ve başka bir program 1 thread yaratırsa her iki programda 20 ms çalışmaz.  senin programı 200 ms diğer program 20 ms çalışır.

Bunu şunun içibnn söylüyorum. Sunucuya veri yollama işini ayrı bir threada, resim çekme ve bayt karşılaştırma işlemlerini ayrı threadlara yaptırırsan programın inanılmaz hızlı çalışır.

ayrıca sıkıştırma konusuna gelirsek. Dosya sıkıştırma ile bellekteki bir veri blogunu sıkıştırma arasında fark yok. aynı algoritmayla istediğin bir diziyi de sıkıştırıp yollayabilrisin ve basit bir iştir.

sandman bunu yazdı:

@hasat ben hook atılmasına gerek olmadıgı kanısındayım(en azından en başta belli şeyler için) Java ve .Net'te yazılmış bazı remote connection ve remote desktop programları gördüm bu iki dilde hook atmanın pek olası olmadıgı kanısındayımda.Bu durumda en başında bunlara girmesek :) Multi-plartformun gözünü sevim düşünmüyorsun karşıda tüm dll tam mı diye:D

Hook atmanın dille ilgisi yok ki. Sistem mesajlarını windows apileri ile dinliyorsun "SetWindowsHookEx" apisi kullanılıyor.

E=mc2 ise F=m.a dır
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

hasattt bunu yazdı:

Öncelikle şunu belirteyim. Sistem düzeyinde (process değil) hook yapacaksan yapacağın bilgisayarda dll kullanmak zorundasın. Eğer farklı bir yolu varsa açıklarsan sevinirim tabi ben baya aradım bulamadım özellikle klavye hook olayında.

Form konusuna gelince sunucu sede çalışacağı için istersen visual basic de yaparsın sorun olmaz zaten.  Son olarak; benim resim bilgim gayet kötü :) ekran fotosu çekiyorum 3 mb, jpg ye çeviriyorum 110 kb civarında yani 1 mbit interneti olan adamda bu kalitede bir resim 5 saniyede sana gelir. 0,2 fps görüntü de hiç bir işe yaramaz:)

bu konuda yardımcı olursan sevinirim kullandığın gif convert kütüphanesinin adınu yazsan kafi..

Hook işlemini arayacağım bulursam yollarım sana da :) Dll gerektirdiğini sanmıyorum yine de. Form konusunda onu dedim zaten bende çalışacak kısmı önemli değil neyle yazarsam yazayım.

Sana tavsiyem jpg formatını fotoğraf hariç kullanma. Jpg'de kalite düşünce yazıları okuyamazsın ama gif'te kaliteyi düşürünce renkler bozulur sadece. Mesela jpg'de renkli kalır ama yazılar falan çok bozulur. Gif'te ise en çok siyah beyaz olur ama netlik en yüksek kalite ile aynı gibidir. Png de gif ile benzerdir. Daha önce gif kullandım mı bilmiyorum ama son yazdığım programda png ve jpg kullandım. Borland c++ builder 2009'da yazmıştım. pngimage.hpp dosyasını include ederek kullanmıştım. Uzaktan yönetim programına vakit bulup başlayabilirsem gif kütüphanesi falan ne bulursam yollarım :)

Edit: Ya konuyu dağıttık :) Başladığım zaman bu proje için ayrı konu açarız.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek
    arkadaşlar smmm staj başlatma cd leri var konu konu başında oturup bitikten sonra ilerletmek gerekiyor benim gibi bir çok stajerin işine yarayacak emin olabilirsiniz evet piyasada bu tip program var elimde de mevcut ama virüslü.  bu cd  ler nerde kaldını otomatik algılıyor format attınmı birsürü mesele yok tesmere söliceksin pc formatt attım nerde kaldımı yollayın gibisinden illet bi cd yapmışlar bu yuzden virüssüz olan varsa link verirseniz sevinirim yada program yazıp tahribatta kalırsa herkes faydalanır diye düşünüyorum gec yazdım içinde özür yogun bir gündü ..

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hasattt
    hasattt's avatar
    Erkek

DarkSkull bunu yazdı:

hasattt bunu yazdı:

Hook işlemini arayacağım bulursam yollarım sana da :) Dll gerektirdiğini sanmıyorum yine de. Form konusunda onu dedim zaten bende çalışacak kısmı önemli değil neyle yazarsam yazayım.

Sana tavsiyem jpg formatını fotoğraf hariç kullanma. Jpg'de kalite düşünce yazıları okuyamazsın ama gif'te kaliteyi düşürünce renkler bozulur sadece. Mesela jpg'de renkli kalır ama yazılar falan çok bozulur. Gif'te ise en çok siyah beyaz olur ama netlik en yüksek kalite ile aynı gibidir. Png de gif ile benzerdir. Daha önce gif kullandım mı bilmiyorum ama son yazdığım programda png ve jpg kullandım. Borland c++ builder 2009'da yazmıştım. pngimage.hpp dosyasını include ederek kullanmıştım. Uzaktan yönetim programına vakit bulup başlayabilirsem gif kütüphanesi falan ne bulursam yollarım :)

Renklerin bozulması önemli değil dediğin gibi jpg çok bozuyor görüntüyü ozaman ben bmp to gif kütüphanesi bulmaya kasayım :). 

Ancak beleş bir kütüphane bulmazk zor eğer siz denk gelirseniz pm atarsanız sevinirim.

E=mc2 ise F=m.a dır
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek
    r10aldinho bunu yazdı:

taekwondo bunu yazdı:
    slm ben bi program rica edebilirmiyim gönüllü ark çıkmışken, maus sanal bi şekilde sürekli tıklıcak dur başla kısa yolu olsun yeter elimde bi tane var ama virüslü oldu için kullanamıyorum ilgilenen cıkarsa şimdiden tesekur ederım

sen galiba bunu istiyorsun?
    mouse recorder.
    kullanması basit.

-------------------

linkteki prog denedim ama pek anlayamadım ing sanırım maus tıklamalarını kaydediyor benim istediğim sey mausu bıryere getirecem sürekli oraya tıklıcak konu anlatımı bittince tıklıcak otomatik geçicek diğer konuya linkteki prog beseremedim bi resimli anlatım yaparsan güzel olur benim istediğim yetenege sahipse

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
Toplam Hit: 19245 Toplam Mesaj: 84