Tahribat Programlama Rüzgarı Ne Dersiniz ??
-
Arkadaşlar bilgisayarın karşısında öylece oturuyorum bir kaç günden beri film izledim, dışarı çıktım ama sıkılmaya başladım.Yeniden delphi ve pythonla uğraşmaya başladım.Baktım ki unutmuşum bir çok şeyi.
Sonra tahribattan eski programlama konularına baktım.Cidden uzun süredir fazla bir aktiflik yok.Birde biraz önce tahribat konu aktifliği gibi bir program yapmış arkadaşın birisi.60 saniyede yeniliyor ne var ne yok görüyor.
Dedim bu şekilde ufak tefek projeler yapalım birlikte (birlikte derken herkez kendi yapacak fakat takıldığında sorsun falan..) Delphide baya uğraştım ama web browser ıvır zıvırla.Mesela hiç tcp cliend, udp vs.. vs.. ile uğraşmadım.Üstelik bir zamanlar gözüm kapalı ypatığım şeyleri unutmuşum.
İsteyen python, isteyen vbasic isteyen pascal isteyen delphi ...FAkat diyorum ki bi akım yaratacak var mı ? Bir kaç kişi daha bulursam ben bir iki şey yapmayı düşünüyorum.Tahribatta kolay ulaşım tarzı birşey.Chat gibi olabilir ne bileyim farklı birşeyler olabilir.
Ne yapabiliriz ?
Browser ile girmeden ufak bir program açık kalır ve pm geldimi, son yazdığımız 5 konuya mesaj geldi mi uyarır, sonra mırc tarzı birşey yapabiliriz.Deneme yanılma ile bir anlamda Programlama Günleri gibi birşey başlatabiliriz.
Dip not: yaptığım bir sürü projeden sonra bununda en fazla 3-4 gün gideceğinin farkındayım.FAkat kaynak kodları yayınlayarak ve yapılan programları paylaşarak hem ileride programlamaya başlayacaklara bir döküman bırakırız hem yeni başlayanlar yada unutanlar birazcık kendine gelir.
biraz programlama bilgisi olan , programlama bilgisi olan bende varım diye belirtsin.Başta söyleyeyim ki bu iş gönüllülük esasına dayanır :D yani işi olan, sıkılacak, bırakacak, kardeşim ben yaptım kaynak kodunu vermem, bebek bakıcısı mıyım neden bilmeyenlere yardım edeyim diyen (böyle bir adam tahribatta yoktur herhalde ama) katılmasın.
Evet elleri görelim.
-
Seni uzun zamandan beri tanıyorum zumsuk.. programlama ilk heves ettiğin günü bilirim, yada beyaz tahribat dalgasını :) Ama hep insan soğuyor belli bir aşamadan sonra. Ama yanında olmak isterim. Vaktim yettiğince ders de verebiliriz arkadaşlara. vb,vb.net,c#,java konularında yardımcı olurum ben. c# ve java da o kadar prof değilim ama geliştiriyorum kendimi. Bunlar bittikten sonra silverlight denilen mükemmel bir teknoloji var.Yapılması gereken çok şey var ama adam pek bulamıyorsun.
Yanında olduğumu bilmeni isterim
Dark-Coder
-
Öncelikle saolasın :)
Tabi ki insan soğuyor maalesef soğuyor.İşi, okulu.Beyaz tahribat, programlama, asp, php hepsinde heycanlıydım ve sonuna kadar gidecektim.Hacker olmakta istedim uğraştım.Onlar bitti sanalcellatlar, dagon başladı bitti en son nickmator vardı oda okul sayesinde ara verdim.
Herşey başlayıp bitiyor fakat şimdi yaz tatili olması nedeniyle boş boş takılıp sıkılacaklarına yada başka şeylerle uğraşacaklarına belki programlama geliştirmek isterle diye böyle proje yapayım dedim :) . benimde unuttuğum binlerce şey oldu.Ben orta seviyede bile değilimdir.Fakat programlama ile uğrşamak güzel birşey.
:D gerçi sen hep windowstan yana gitmişsin.
Tekrar saolasın.Mesela güzel bir proje buldum ;
Program (kaynak kodlarıyla birlikte) : http://rapidshare.com/files/34457147/Chat.rar
Yani böyle birşey yapılabilir.NEden olamsın :)
-
lise yıllarında bi chat programı yapmıştım ben de iki kişilik :) ondan sonra bulaşmadım bu işe.. delphi den anlamam ben.. Bizim bir arkadaş bitirme projesi olarak javada local ağda çalışan bi chat programı yaptı. Eğer bulabilirsem kaynak kodlarını alırım tahribatta paylaşırım..
-
saolasın güzel olur
-
Hocam visual basic(6.0) konusunda gönüllüyüm, edebildiğim kadar yardım ederim.
-
Bende C# da elinden geldiği kadar yardım etmeye çalışırım, hala öğrenim aşamasındayım ama ufaktan şeyler yapabilirim...
-
zumsukcum boştaysan ufaktan sözlük yapsan :)
halen çoğu kişi(ben dahil) 95 yapım 16-bit moonstar sözlük(mtu) kullanıyor :D
mtu ya benzer basıt bişi kodlasan ?
db olarak benzer programların dbsinden yararlanabiliriz tdk dan çekebiliriz
programın adı hazır Zozluk :D
-
arkadaşlar tahribatı masaüstü program olarak yapsanız daha hızlı olmazmı :) exe olarak .
-
arkadaşlar paso masaüstü programlamadan gitmişsiniz , web programlamaya da girilmeli bence biraz bu forumda.. eğer zaten web programlama konularına giriliyorsa daha fazla girilmeli.. günde açılan o kadar boş konu var , onların yerini bu konular almalı.. herkes bildigini ortaya koymalı, birimiz diğerinin elinden tutmalı.. ancak bu şekilde tahribattan bakış açısı dışında bir şeyler kazanabiliriz. @zumsuk , böyle bir konu actıgın için teşekkürler.
-
SyspioniC bunu yazdı:
-----------------------------zumsukcum boştaysan ufaktan sözlük yapsan :)
halen çoğu kişi(ben dahil) 95 yapım 16-bit moonstar sözlük(mtu) kullanıyor :D
mtu ya benzer basıt bişi kodlasan ?
db olarak benzer programların dbsinden yararlanabiliriz tdk dan çekebiliriz
programın adı hazır Zozluk :D
-----------------------------:D olur onuda denriz.Biraz ekip tarzı birşey lazım tabe :) Şimdiden oluşmaya başladı yavaş yavaş. TDK bizim ana kaynağımız
& aSdFgH - Stunz
Sağolun beyler.Az, çok bilmek önemli değil.Buradaki amaç ben bir sürü döküman okudum.Hepsi gösteriyor böyle böyle diye.Yok değişkenler şunlar bunlar.HAdi ben size değişken vereyim; delphi olsun
x:='Emre';
ShowMessage(x);
İyi tamma hoşta ben bununla tcp protokollerini falan öğrenemiyorum.Çok temel kaçıyor.Bunun yerine örneklerden denem, yanılma, sorma ile uğraşa uğraşa daha güzel şeyler yapıyorum, hem bu şekilde öğrendiğime inanıyorum.Böyle düşünenler varsa geliştirmek, bildiklerini hatırlamak amacıyla biraz kasarız.
& PyramiD
O biraz zor olabilir :D fakat bir takım şeyler programda birleştirilebilir.
& RootB
Benim amacım kesinlikle web ile uyumlu programlar yapmak.Sadece exeler değil aynı zamanda sitelrden bilgiler çekecek, yollayacak vs..
GErçi arkadaşlar benim şu sıralar merakım önceki konularda belirttiğim gibi => http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=&folderid=89828
yapay zekalı birşeyler yapmak.Tabi bu birden olmuıyor.Yanlışta anlaşılma olmasın değişkenler vs.. bilmeden programlama olmaz.Fakat değişkenleri geçtiğimi düşünüyorum.Yani artık bir iki güzel program yapmayı düşünüyorum tam güzel yapıyorum pat bir iki component yada fikir aşamasında takılıyorum.ORada birlikte çözücez ve devam edicez.ÜStelik hepimizin fikirleri ile güzel şeyler ortaya çıkabilir.
Yani yapay zeka benim hedefim bunun için birazcık pratik kazanmam lazım.O pratiği birlikte kazanabiliriz.Yani tahribat birazcık programlama ağırlıklı olabilir :)Yapay zeka dediğimiz tabi ilk etapta bizle konuşan bir bilg. yapmak dğeil :D örnek ; pesinin botu
http://www.dagon.somee.com/pesibot/sohbet.asp