Tarcanblog
-
Arkadaşlar bir blog yapmam gerektiğini düşündüm fakat bir sorun vardı..Blog ayarlarınla istediğim gibi oynayabilmelliydim.Tam o sırada gezegen.pardus bloguna denk geldim.Dedim ki bir tane ben yapmalıyım.İstediğim gibi ; ufak, kullanışlı, fazla abartısı olmayan.Amacım millete bilgiler verebilmekti.Baladım bu gün kodlamaya.Sabah 12-1 gibi oturdum.Arada yemek yedim, arada wcye gittim.Fakat arada da kodlama yaptım.
Kafam durdu.Çünkü blog, site gibi işlerde fazlasıyla hammallık var.Neyse sonuç olarak Blog u kodladım mı ? kodladım.İsme ihtiyacım vardı..Bi dakika yoktu ki Tarcan var :) İsmi TarcanBlog oldu..
---
Blogu birazcık daha sağlamlaştırınca sizlerle paylaşıcam kodlarını.Tıpkı Tarcanbot gibi.. Şimdi sizlerden fikiristiyorum fakat şunların haricinde çünkü yavaş yavaş yapacaklarım arasında ;
-Abi linkleri ceo yap
-Renkler olmamış
-İçerik yok
-Bune böyle beagibi yorumarın dışında yorumunuz varsa yazabilirsiniz.Güzel birşey yapmaya çalışıcam 1-2 aya kadar güzel birşey ortaya çıkar diye düşünüyorum.Zaten bir kaç haftaya paralı siteye geçiyorum.O zaman daha güzel olacak çünkü arkadaşlar eklenti yazar, birşeyler yapar.Bizde daha rahat oluruz ki eklenti motoru gibi birşey düşünyorum.Yani oradan belli başlı şekillerde kendinize birşeyler yapabileceksiniz.
Eklentilerden birinde Tarcan kullanmayı düşünüyorum.Tarcanı şimdi bir kez daha elden geçireceğim ama bu kez 1 günlük değil yaklaşık 1 hafta üstünde uğraşacağım.Yeni bir alt yapı, yeni kodlama, yeni algoritma...Sonunda paralı alana geçtimi süprüz olsun.O tarcanı blogta çok güzel amaçlar üstünde kullanabilirsiniz.
Amacım ; içimizden diyebileceğimiz, kullanıcılara sıcak gelen güzel birşey ortaya çıkartmak..Daha çok yolumuz var...
--> güncelleme şu bu gibi olaylar için 2. mesaja veriyorum linki <--
-
Öte yandan Tarcanbot ta yeni bir özellik ekledm, bir çok kişi şu kelimeyi bu kelimeyi ekle diyordu artık katkıda bulun sayfasından sizde ekleyebilirsiniz
Son olarak raf hizmeti adını verdiğim ve yapılış amac müridlerin sitelerini bulundurmak
edit:
arkadaşlar bi açıklarını falan kurcalayın gözden kaçmış bir yer olabilir mi ? Olabilir
-
daha beta gelişeceekk (:
-
Şimdilik bence yeterli fakat gerekirse geliştirilebilir bir blog. Daha script kodlanmaya başlayalı 24 saat bile olmamış yani :)
-
zumsuk helal olsun döktürüyorsun yine :D
ilk 24 saate göre gayet güzel gözüküyor
-
The_FCN bunu yazdı:
-----------------------------zumsuk helal olsun döktürüyorsun yine :D
ilk 24 saate göre gayet güzel gözüküyor
-----------------------------saolasın hoca yarın daha büyük değişiklikler olacaktır..şimdilk sayfalama falan işlerine bakacağım.kodları biraz dahagüzelleştirmeye çalışıcam.Gelişir daha da..
-
hocam yorum sistemi goremedim.
tasarım konusunda yardım al istersen hrzaman demşimdir sana =)
eline sağlık gzl bseye benzıyor :).
ufak bseyde ben yapmstm onceden : http://kandemir.uni.cc/?
-
Realist bunu yazdı:
-----------------------------hocam yorum sistemi goremedim.
tasarım konusunda yardım al istersen hrzaman demşimdir sana =)
eline sağlık gzl bseye benzıyor :).
ufak bseyde ben yapmstm onceden : http://kandemir.uni.cc/?
-----------------------------hocam yorum falan koymayacağım.Tam bir blog değil aslında tarzı en çok blog a benzediği için öyle dedim.
Sağlam bir site olsaydım sloganım 'tüm alışkanlıklarınızı unutturmak için geliyoruz' tarzı birşey derdim.Yorum modülü bence gereksiz.Daha doğrusu şu an için gereksiz.
Yorum modülü sonuçta basit birşey 30 dakikkalik bir uğraş sanunda sorunsuz yorum modülü yazılır.Fakat facebook gibi birşey değil bu hani yorum olsun, beğendim denilsin.
---
bir blog olarak bakmayın.wiki, blog,twitter tarzı birşey olarak bakın.
-
öncelikle hayırlı olsun. sitede menü sağa kaymış ve yazıyı örtüyor. benim çözünürikle alakalıdır sanırım, ama orayı düzeltmen gerekir.
-
kuytul bunu yazdı:
-----------------------------
öncelikle hayırlı olsun. sitede menü sağa kaymış ve yazıyı örtüyor. benim çözünürikle alakalıdır sanırım, ama orayı düzeltmen gerekir.
-----------------------------:-/ hocam bi resmi images e falan upload eder misin ?
aslında kodlar am örtüşüyor yani direkt göstermesi lazım ama ??
edit:
bu arada etiketleme sisteminide bi elden geçirdim.
-
Abii iyi güzelde şu tarcan ismini değiştirsek daha karizmatik bişeyler bulsak.Tarcan biraz sosyetik kaçıyor birazcık komikimsi olacak abicim.
Mesela :
Zehir Ali
Şebelebettin
Hüsne Abla
Kepir Tusbağası
Gavur Hanifi
Zıkkımın Berki
Zibidi Omar
Gıllı Ökkeş
Sapık Sabri