Tarcanblog

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek

    instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek
    Tebrik ederim Zumsuk Üstat, Tarcan Gayet İyi İdare ediyo Artık Sohbetleri. Test ettim, Gayet iyi.

    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    & By-alper : hocam vallahi tarcan diye başladık tarcan diye gider sanıyorum :)

    & kuytul :  abow hiç ie aklıma gelmemişti...İe sapıtmış hoca :-/ firefox falan normal duruyor.Ya anlamıyorum bu browserları kardeşim divde sola yasla 200 px genişliği olsun dedik.İe kafasına göre, firefox kafasına göre algılıyor :-/ Bakayım onu nasıl çözücem

    & ShockMan: saolasın hocam.İnş daha da sağlamlaşacak.Şimdi son kez elden geçiricem.Normalde 1-2 günlük çalışmayla bütün herşey değişiyordu.Şimdi biraz kafa yorucam.Ufak bir performans sorunu var .Daha doğrusu şimdi yokta ilerde olacak sorgudan kaynaklanan birşey.Onu halledicem.Sonra 1.500 kelimeye falan çıkartıcam. 

    Normalde 500 kelime falandı 800 ü geçti bak daha sağlam cevap veriyor.2 bin olsa problem olmayacak.Bir daha elden geçiricem 1 hafta üstünde çalışırım.Amacım daha mantıklı cevapları verdirebilmek.

    Onun dışında birde hem Tarcanbot ile ilgili 2. versiyon çıkartıcam.Onda kök + gövde olarak bakıcak.Bu proje 2-3 haftada yayına giremeyecek.O yüzden blogu tarcanı bi bitireyim daha sonra bu projeye yoğunlaşacağım.Daha güzel birşey ortaya çıkacak.Yapay zekaya daha benzeyecek.

    Birde çok farklı birşey var aklımda Tarcan alt yapısını kullanarak yapıcam :) oda süpriz olsun bekleyip göreceğiz.Yakında paralı alana geçicem.Paralı alana geçince site derli toplu + hızlı olacak.Yani herşey tek sitenin içinde olacak direkt erişebileceksiniz.

    --

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    arkadaşlar ieden bakar mısınız ?

    http://tarcan.tur0.org/blog/index.php

    menü problemi düzelmiş mi

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek
    evet düzeldi şimdi :)

    instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SPY-CX5
    SPY-CX5's avatar
    Savaş Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Mart/2007
    Erkek

    Kankam bak çok içten yazacağım, sadece şahsi fikirlerim...

    Forumda dakikada bir tarcan zırvalığı hakkında konu açman açıkçası beni rahatsız ediyor ama kişisel bir rahatsızlık olduğundan siteye mal edemem tabikide...

    Bu kadar emek verdiğin tarcan ve nickmatorle bir yere gelemezsin açıkçası, neden biliyor musun? bunlar çok basit şeyler ve kimseye bir yararı yok artı orjinal bir fikir değil... Hadi ilk sen bulsan belki derdim. Tarcana toplamada eklesen çıkarmada eklesen ingilizce sözlükte eklesen pratik değil hocam, kimse her dk tarcanla uğraşamaz. Bir insanın 1-2 saat oturup tarcanla muhabbet edeceğini kesinlikle bekleme... Yok mükemmel birşey icat ettim diye böbürleniyorsan, merak etme hocam eğer mükemmel birşey olsaydı kulaktan kulağa yayılarak heryerde adı geçerdi...

    Bak microsoft bile dediğin tarz bir bot yazmıştı zamanında noldu? Şimdi hatırlamıyoruz bile... Ama adamlar oturup MSN yi icat etti sonuç olarak anasının karnından çıkan MSN diyor...

    Yani bir ceo siteni görüpte "ooo nasıl yapmış ya" "eleman zeki işe alalım" "destek çıkalım" diye düşüneceğini sanmıyorum. Son olarak bu sitenin sana hiç bir getirisi olmayacak, emin olabilirsin. 100.000 kişide tarcanı duysa  max 2 defa girecektir ve bu kuru bir hit olacaktır. İşin özü ileride sana para getirecek projelerle uğraş, yani yapacağın işin sana bir getirisi olmalı haksız mıyım?

    Yok php öğrenmek için yazıyorum diyorsan birşey demiyorum, ama öğrenmek için yazdığını sanmıyorum. Artı verdiğin emeğe, hosta ödediğin paraya acıyorum açıkçası ondan böyle birşey yazma gereği duydum.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 01/Mayıs/2003
    Erkek

    SPY-CX5 bunu yazdı:
    -----------------------------
    Yok php öğrenmek için yazıyorum diyorsan birşey demiyorum, ama öğrenmek için yazdığını sanmıyorum. Artı verdiğin emeğe, hosta ödediğin paraya acıyorum açıkçası ondan böyle birşey yazma gereği duydum.
    -----------------------------
    Onur dostum sende biliyorsun ki bu tip işler zaten büyük maddi beklentilere girilerek yapılmıyor.Dünya üzerine tarcandan çok çok daha iyi hitlere ulaşmış açık kaynak kodlu projeler mevcut.Ben burada inanıyorumki bu işe meraklı öğrenmeye hevesli kardeşim Zumsuk ve onun gibi hevesi kursağında bir çok insana bu tip projelerin faydası olacaktır.
    Günlük hayatta nelere para harcamıyoruzki aylık verilen 100$ hostun hesabına düşelim.
    Bu tip işler özellikle Tahribat.com bünyesinde geliştirilik insanlara özendirilmelidir.Bu yüzden son açılan 2 konuya çok ciddi mesajlar attım.

    Sende php'den anlayan bir adam olarak bu tip konularda yardımcı olmalısın,en azından yapılmamışı yada yapılırsa hoş olur dediğin şeyi belirtyapmaçalışsınlar sende araştır bak,bende bakayım.

    Oturalım php asp .net ile fark yapmaz,enterasan birşeyler çıkaralım.

    Sonra uzun vadede görürsün sana para getiriyormu getirmiyormu.

    Senden özellikle senden bu konuda çok ciddi destek bekliyorum,bilesin.


    Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    & spy-cx5 ;

    hocam öncelikle bunu yapış amacım dediğim gibi hazır birşey kullanmak istemedim.Hele hele bunun üstünden para falan kazanmak hiç değil.

    Amacımı şöyle açıklayayım ;

     Tarcan bir reklam projesidir.Yani insanların dikkatini çekme amacıyla yaptım.Sonuçta kısmen dikkat çekti.Bunu yaparken iki amacım vardı ;

    -php de ilerlemek
    -insan mantığını php üstünde denemek.

     Phpde ilerledim mi ? ilerledim çünkü blog, protal, forum gibi birşey yazsak gidilecek nokta bellidir.Fakat yapay zekalı tarcan a başladım.Aspde pesi yardımcı oldu sağolsun sonra onun botunun mantığı ile bir asp bot yaptım.Daha sonra php ye çevirdim.sonra php de algoritmasını sıfırdan yazdım.Yani cevaplaması ilk yapılanla alakasız diyebilirim.Yeri geldi daha önce hiç yapılmamış birşey yapmaya çalıştım ( piyasada döküman yada örneğini bulamayacağım )

    Buna örnek link havuzu dediğim birşey mesela.Sitelerdeki linkleri alıyor sonra aldığı linklere gidip ordakileride alıyor vs..bunu google indexlemesi gibi kullanabilirim.Bunun bir örneğine ulaşamadım sora sora, araştıra araştıra kendim yazdım.Sonra online arama + dosya içinde arama vardı.Onları geliştirdim ( bunlar vardı piyasada onları alıp geliştirdim )

    Sonuç olarak tarcan + link havuzu + online arama ve dosya araması projelerim sayesinde php de çok farklı fonksiyonlar kullandım .Yani birinci amacım olan phpde gelişme kısmını tamamladım.Sonra insan mantığını php üstünde denemek vardı.Bunuda tarcanla kısmen yaptım fakat daha yolu var.1 senelik bir çalışmam olack tarcan üstünde.1 sene sonunda sunacağım piyasaya nedir  bu ;

    Tarcan ne dediğinizi anlayabilecek.Şimdi kelimeye göre cevap veriyor.Fakat 1 sene sonra soru mu sorduğunuz, cevap mı verdiğinizi anlayacak.Soru sorduysanız ne sorduğunuz anlayacak vs..Önemli olan anlaması.Anladıktan sonra elbette cevap verdirebileceğim.Peki bunu nerde kullanıcam ?

    Tarcan zaten yapay zekaya yakın olacak.Bunu sitede kullanırım, dahası şöyle bir projem var ( para kazanabileceğm bir proje ) Yine tarcan gibi birşey düşün.Adam gelecek nöbetçieczane:istanbul yazacak istanbuldkai nöbetçi eczaneler çıkacak.yayınakışı:atv yazacak atvnin yayın akışı.bu kadar mı ? değil. Vestel vs.. gibi şirketlerden anlaşma ile ( atıyorum aylık 1 ytl, yıllık 10 ytl ) kampanya:vestel yazdığımızda vestel kampanyaları görünecek.

    Kısaca ne oalcağını açılayayım : akıllı arama motoru. Ki böyle birşeyi arama motoru tarzına dönüştürebilirim.Yani sitelerden bilgi çekebilir.Fakat ne arama motoru oalcak nede konuşma botu.

    ----

    Gelelim blog u neden yazıyorum ? Blog tamamen deneysel amaçlı oalcak.Yani içinde css, ajax, php nin sınıfını vs..uygulayacağım.Tabi bu benim bi işime yaramayacak.Yarayacak şöyle ; sadece millet gelip blogtan yazıları takip edecek.Fakat dahası değil.Bende farklılaştırıcam.

    Yani blog diyorum fakat wiki, blog, twitter tarzı değişik birşey olacak.blogu kurarken sadece komut satırınu kullanacaklar.Yani tarcan ı oraya yansıtmaya çalışıcam.Yeri gelecek modül yazacağım ( kafamda var ) kutucuk çıkacak sitede.siteden blog yazılarını göster vs.. dediğimizde ona göre birşey çıkacak.

    Bunlar kullanışlı mı ? olmaya bilir.Yani adam bu modülü kullanmaz fakat reklamdır.Bunlar tarcanblog u daha yaygınlaştırır ( ileride ) . Modül yazanlar olur, geliştirenler olur, alıp aynısını ben yaptım diyenlerde olacak.Zerre umrumda değil.

    Server meselesine gelirsek.Yıllık domain 4 host tutsa tutsa 100 ytl tutsun.Yıllık.Nerelere ne paralar harcıyoruz bu az mı ? Üstelik bilgisayar mühendisliğinde okuyorum.ileride algoritma şu bunu geliştirdiğimde tarcana uygulayacağım.

    ---

    Bütün bunlardan ( akıl motoru dediğim şey hariç ) zerre kadar para kazanmayı düşünmüyorum.Ne tarcandan nede blogtan.Kieğer ileride ortalama bir site olursak ( yani günlük yaklaşık 50-60 tekil hit ) farklı işler yayınlayacağım.Yani tarcanın ufak örneğini, arama motorunun ufak örneğini vs.. Hani oyun motoru diyorlar ya adamlar alıp geliştiriyor.Aynen öyle.

    Ben bir kaç aydır kendime tek bir amaç belirledim.İnsanlara yardım etmek.İnsanlara öğretmek.Çünkü bir konuda öğretmeye başlarsanız cidden sizde öğreniyorsunuz..Sandman bunu dedi bir konuşmamızda uyguladım cidden doğru.Hiç bilmediğin bir konuda soru soruyorlar sende araştırmaya başlıyorsun.Yani en iyi öğrenme yolu öğretmektir.

    Yani insanlar benim siteme geldiğine ( ayro nickim normal hayatta kullanılıyor ayro.org olabilir ) içinde bir sürü şey olacak.Tarcanblog, tarcan bot, arama mtooru, link havuzu, online arma, dosya arama vs..

    Sadece bu konularda değil ( c öğreneceğim ) c konusunda ve benimle birlikte çalışmak isteyenler varsa ( çalışmaktan kastım bir grup oluşturacağız hem itnernette hem tarcan için ) onlarla birlikte ufak program örnekleri yapacağız yayınlayacağız.Amaacımız programcılara , yenilere birşeyler öğretmek.

    Bu program nasıl birşey olabilri ? örneğin bir çok kişi program yazabilir.Fakat içinizde kaçınız nero gibi cd yazıcı yapabiliyor ( bu aklıma gelen en basit örnek ) yada kaçımız arama motoru yapabilri ? steden arama tamam, fakat link havuzu + indexleme ??

    İşte bunların ufak bir örneğini vereceğiz.İsteyen alacak geliştirecek.tarcanblog ve tarcan da bunların başlangıcı idi.Yapacağım herşeyin ya kodlarını açacağım yada ufak örneğini sunacağım.

    ---

    kısacası senin düşüncelerin saygı duyuyorum fakat insan doğru bildiklerinin peşinden gitmelidir.Belki bir kaç sene sonra yanlış yaptığımı anlayabilirim.Fakat ya doğru yapıyorsam ve buradan hem kendimi geliştirip hemde para kazanırsam ???

    Para kazanmak gibi bir derdim yokk.İleride bir işe girip kendimi geliştiricemm.İnş linux konusunda da devam edicem.Fakat internette her zaman x site Emre nin , abi orada süper dökümanlar ve örnekler var demelerini istiyorum.

    Ben tahribat.com dan bir sürü şey öğrendim.Bu yüzdne burada beyaz tahribat vs.. gibi bir çok kez oluşum yapmak isteidm olmadı.O oluşumu kendi sitemde yapacağım.Hemde bir sürü insanın yardımıyla.açık kaynak ve gruplar...Yani başka birisinin projesinide ( isterse ) yayınlayacağım.Fakat bilingik protla falan değil enteresan fikirler.

    Yani sonunda köklü bir sitemin olmasını istiyorum.Öğretmenin değeri farklıdır.Linux konusunda, php , c konularında, kendi bildiğim konularda yayınlar yazıcam.Bir başkasıda windows, net  vs.. konularında yazar.Onlarıda eklerim.sonuçta windowsa karşı değilim fakat kullanmadığım için yazmayacağım.c# ı bilmiyorum mesela.Fakat usb hırsızı vardı enteresan proje o tarz piyasada ender olan yada olmayan projeleri sitede yayınlayacağımm.

    Kısacası bu :) uzununu ne ben yazarım ne siz okuyabilrisiniz :D

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2007
    Erkek

    zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

    & spy-cx5 ;

    hocam öncelikle bunu yapış amacım dediğim gibi hazır birşey kullanmak istemedim.Hele hele bunun üstünden para falan kazanmak hiç değil.

    Amacımı şöyle açıklayayım ;

     Tarcan bir reklam projesidir.Yani insanların dikkatini çekme amacıyla yaptım.Sonuçta kısmen dikkat çekti.Bunu yaparken iki amacım vardı ;

    -php de ilerlemek
    -insan mantığını php üstünde denemek.

     Phpde ilerledim mi ? ilerledim çünkü blog, protal, forum gibi birşey yazsak gidilecek nokta bellidir.Fakat yapay zekalı tarcan a başladım.Aspde pesi yardımcı oldu sağolsun sonra onun botunun mantığı ile bir asp bot yaptım.Daha sonra php ye çevirdim.sonra php de algoritmasını sıfırdan yazdım.Yani cevaplaması ilk yapılanla alakasız diyebilirim.Yeri geldi daha önce hiç yapılmamış birşey yapmaya çalıştım ( piyasada döküman yada örneğini bulamayacağım )

    Buna örnek link havuzu dediğim birşey mesela.Sitelerdeki linkleri alıyor sonra aldığı linklere gidip ordakileride alıyor vs..bunu google indexlemesi gibi kullanabilirim.Bunun bir örneğine ulaşamadım sora sora, araştıra araştıra kendim yazdım.Sonra online arama + dosya içinde arama vardı.Onları geliştirdim ( bunlar vardı piyasada onları alıp geliştirdim )

    Sonuç olarak tarcan + link havuzu + online arama ve dosya araması projelerim sayesinde php de çok farklı fonksiyonlar kullandım .Yani birinci amacım olan phpde gelişme kısmını tamamladım.Sonra insan mantığını php üstünde denemek vardı.Bunuda tarcanla kısmen yaptım fakat daha yolu var.1 senelik bir çalışmam olack tarcan üstünde.1 sene sonunda sunacağım piyasaya nedir  bu ;

    Tarcan ne dediğinizi anlayabilecek.Şimdi kelimeye göre cevap veriyor.Fakat 1 sene sonra soru mu sorduğunuz, cevap mı verdiğinizi anlayacak.Soru sorduysanız ne sorduğunuz anlayacak vs..Önemli olan anlaması.Anladıktan sonra elbette cevap verdirebileceğim.Peki bunu nerde kullanıcam ?

    Tarcan zaten yapay zekaya yakın olacak.Bunu sitede kullanırım, dahası şöyle bir projem var ( para kazanabileceğm bir proje ) Yine tarcan gibi birşey düşün.Adam gelecek nöbetçieczane:istanbul yazacak istanbuldkai nöbetçi eczaneler çıkacak.yayınakışı:atv yazacak atvnin yayın akışı.bu kadar mı ? değil. Vestel vs.. gibi şirketlerden anlaşma ile ( atıyorum aylık 1 ytl, yıllık 10 ytl ) kampanya:vestel yazdığımızda vestel kampanyaları görünecek.

    Kısaca ne oalcağını açılayayım : akıllı arama motoru. Ki böyle birşeyi arama motoru tarzına dönüştürebilirim.Yani sitelerden bilgi çekebilir.Fakat ne arama motoru oalcak nede konuşma botu.

    ----

    Gelelim blog u neden yazıyorum ? Blog tamamen deneysel amaçlı oalcak.Yani içinde css, ajax, php nin sınıfını vs..uygulayacağım.Tabi bu benim bi işime yaramayacak.Yarayacak şöyle ; sadece millet gelip blogtan yazıları takip edecek.Fakat dahası değil.Bende farklılaştırıcam.

    Yani blog diyorum fakat wiki, blog, twitter tarzı değişik birşey olacak.blogu kurarken sadece komut satırınu kullanacaklar.Yani tarcan ı oraya yansıtmaya çalışıcam.Yeri gelecek modül yazacağım ( kafamda var ) kutucuk çıkacak sitede.siteden blog yazılarını göster vs.. dediğimizde ona göre birşey çıkacak.

    Bunlar kullanışlı mı ? olmaya bilir.Yani adam bu modülü kullanmaz fakat reklamdır.Bunlar tarcanblog u daha yaygınlaştırır ( ileride ) . Modül yazanlar olur, geliştirenler olur, alıp aynısını ben yaptım diyenlerde olacak.Zerre umrumda değil.

    Server meselesine gelirsek.Yıllık domain 4 host tutsa tutsa 100 ytl tutsun.Yıllık.Nerelere ne paralar harcıyoruz bu az mı ? Üstelik bilgisayar mühendisliğinde okuyorum.ileride algoritma şu bunu geliştirdiğimde tarcana uygulayacağım.

    ---

    Bütün bunlardan ( akıl motoru dediğim şey hariç ) zerre kadar para kazanmayı düşünmüyorum.Ne tarcandan nede blogtan.Kieğer ileride ortalama bir site olursak ( yani günlük yaklaşık 50-60 tekil hit ) farklı işler yayınlayacağım.Yani tarcanın ufak örneğini, arama motorunun ufak örneğini vs.. Hani oyun motoru diyorlar ya adamlar alıp geliştiriyor.Aynen öyle.

    Ben bir kaç aydır kendime tek bir amaç belirledim.İnsanlara yardım etmek.İnsanlara öğretmek.Çünkü bir konuda öğretmeye başlarsanız cidden sizde öğreniyorsunuz..Sandman bunu dedi bir konuşmamızda uyguladım cidden doğru.Hiç bilmediğin bir konuda soru soruyorlar sende araştırmaya başlıyorsun.Yani en iyi öğrenme yolu öğretmektir.

    Yani insanlar benim siteme geldiğine ( ayro nickim normal hayatta kullanılıyor ayro.org olabilir ) içinde bir sürü şey olacak.Tarcanblog, tarcan bot, arama mtooru, link havuzu, online arma, dosya arama vs..

    Sadece bu konularda değil ( c öğreneceğim ) c konusunda ve benimle birlikte çalışmak isteyenler varsa ( çalışmaktan kastım bir grup oluşturacağız hem itnernette hem tarcan için ) onlarla birlikte ufak program örnekleri yapacağız yayınlayacağız.Amaacımız programcılara , yenilere birşeyler öğretmek.

    Bu program nasıl birşey olabilri ? örneğin bir çok kişi program yazabilir.Fakat içinizde kaçınız nero gibi cd yazıcı yapabiliyor ( bu aklıma gelen en basit örnek ) yada kaçımız arama motoru yapabilri ? steden arama tamam, fakat link havuzu + indexleme ??

    İşte bunların ufak bir örneğini vereceğiz.İsteyen alacak geliştirecek.tarcanblog ve tarcan da bunların başlangıcı idi.Yapacağım herşeyin ya kodlarını açacağım yada ufak örneğini sunacağım.

    ---

    kısacası senin düşüncelerin saygı duyuyorum fakat insan doğru bildiklerinin peşinden gitmelidir.Belki bir kaç sene sonra yanlış yaptığımı anlayabilirim.Fakat ya doğru yapıyorsam ve buradan hem kendimi geliştirip hemde para kazanırsam ???

    Para kazanmak gibi bir derdim yokk.İleride bir işe girip kendimi geliştiricemm.İnş linux konusunda da devam edicem.Fakat internette her zaman x site Emre nin , abi orada süper dökümanlar ve örnekler var demelerini istiyorum.

    Ben tahribat.com dan bir sürü şey öğrendim.Bu yüzdne burada beyaz tahribat vs.. gibi bir çok kez oluşum yapmak isteidm olmadı.O oluşumu kendi sitemde yapacağım.Hemde bir sürü insanın yardımıyla.açık kaynak ve gruplar...Yani başka birisinin projesinide ( isterse ) yayınlayacağım.Fakat bilingik protla falan değil enteresan fikirler.

    Yani sonunda köklü bir sitemin olmasını istiyorum.Öğretmenin değeri farklıdır.Linux konusunda, php , c konularında, kendi bildiğim konularda yayınlar yazıcam.Bir başkasıda windows, net  vs.. konularında yazar.Onlarıda eklerim.sonuçta windowsa karşı değilim fakat kullanmadığım için yazmayacağım.c# ı bilmiyorum mesela.Fakat usb hırsızı vardı enteresan proje o tarz piyasada ender olan yada olmayan projeleri sitede yayınlayacağımm.

    Kısacası bu :) uzununu ne ben yazarım ne siz okuyabilrisiniz :D


    -----------------------------

    Normal şartlarda bukadar uzun yazıyı bi forumda okumam için o anki ruh halimin bi garip olması lazım ama zümsük yazdıgı için okumak istedim .Anlattıkları yaptıklarını,yapıcaklarını,isteklerini falan güzel bir şekilde belirtmiş ve aynen o yolda ilerliyor.Çok güzel işler yapıyor proje bi boka yaramasada sonuçta amacı kendini geliştirmek bu projeyle kendisini beliştirir proje tutmasa bile başka projelere yelken açıcak kadar bir bilgiye bi temele sahip olmuş olucak yani nerden bakarsanız bakın zümsük burda kardan çıkmış oluyor 

    ayrıca demişsiniz yok hosta vercegin para yok domain vercegin para yazık falan bence kesinlikle deil nekadar saçma yerlere para gidiyor yıllık host domaine gidicek parayı günlüge bölünce nekadar komik bi para düşüyor yani adama koymicak bi ücret.Ayrıca karşılayamam falan derse bile burda biz neciyiz yardımcı olabildigimiz kadar oluruz gerekse hosting konusunda gerekse takıldıgı yerlerde soru sordugu zaman falan cevap veririz burası paylaşım alanı olup herkes birbirini kollamaya calıstıgı için tahribat.

    ayrıca tarcan gerçekten geliştirilmeye açık bir proje her yone çekilip her sisteme uygun bişi ortaya cıkarılabilir uyum saglıyabilen bir proje olarak duruyor.Daha eksikleri olabilir ama bütün programlar siteler falan 1 gecede olmadı.Blog konusunda tabiki daha once deneyen kişi var ve %90 ı tutturamadı ama burada güzel olan şey hazır kullanmayıp kendisi cabalıyor ve tarcan gibi bişeyi yapıpta yanına hazır bi blog kurmak biraz garip olurdu herşeyi kendisi yapıo ve bir + katıyor 

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek

    zümsük bu emeklerine herzamans aygı duyuyorum ve php öğrenmek ve kendini geliştirmek açısındada gerçekten güzel şeyler.Hatta kodları açman çok güzel bişeydi miiletin ufkunu genişletmiş oldun gerçekten iyi iş.Bu azminindevamını dilerim..

    Benim takıldığım konu iş görmez şu bu değil hani ne zaman ne olacağı belli olmaz tabiki.ama artık aktif konularda dakkada bir tarcan başlığı görmek benide sıkıyor..En azından şunları rica etsem bi başlık altında tutsanda güncellense ?

Toplam Hit: 4386 Toplam Mesaj: 31