Tayyip Yargılanıyor!
-
ERDOĞAN'A 'SAYIN' SÜRPRİZİ Mahkeme Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararını bozdu.
28.06.2007 13:12SİNCAN 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Abdullah Öcalan'a 'sayın' dediği için hakkında takipsizlik kararı veren, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının kararını bozdu. Mahkeme, Erdoğan hakkında dava açılarak yargılanmasına karar verdi.
Hürriyet Gazetesi'nden Nurettin Kurt'un haberine göre, bir süre önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a "sayın" dediği iddiaları üzerine yaptığı inceleme sonunda takipsizlik kararı vermişti.
Hasan Koca, Satılmış Erdal, Recep Akkuş ve Refik Akkaş'ın bir üst mahkeme olan Sincan 1.Ağır Ceza mahkemesine itarazda bulunmuştu. Mahkeme itarazı yerinde bularak savcılığın verdiği takipsizlik kararını oy birliği ile bozdu. Mahkeme Erdoğan hakkında dava açılması yönünde karar verdi. CMUK 173/4 maddesi gereğince savcı iddianeme hazırlayıp dava açmak zorunda.
NE OLMUŞTU
Avustralya'da 14 Ocak 2000 tarihinde yaptığı bir radyo konuşmasında terör örgütü elebaşından bahsederken, "sayın" ifadesini kullandığı iddiasıyla Erdoğan, hakkında 10'dan fazla suç duyurusunda bulunulmuştu.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyuruları üzerine, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "suçu ve suçluyu övmek" suçunu düzenleyen 215. maddesi gereğince Erdoğan hakkında inceleme başlatmıştı. Soruşturmayı yürüten ve konuşma kasetlerini inceleyen Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hikmet Önen, söz konusu konuşmada, "Herhangi bir suç unsurununu bulunmadığı" ve "zaman aşımı" gerekçesiyle Erdoğan hakkında takipsizlik kararı vermişti.
ÜST MAHKEMEYE GİTTİLER
Takipsizlik kararı üzerine adı geçen şikayetçiler bir üst mahkeme olan Sincan Ağır Ceza Mahkemesine itarazda bulundular. İtirazı değerlendiren Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi kararını dün verdi. İtarızı yerinde bulan mahkeme, takipsizlik kararının CMUK 173/4 maddesi gereğince kaldırılmasına oy birliği ile karar verdi.
ŞİMDİ NE OLACAK
Mahkemenin bu kararı emir niteliğinde. Karar üzerine savcılık Erdoğan'hakkında iddianeme düzenleyip mahkemeye dava açmak zorunda. Ancak Başbakan Erdoğan'ın dokunulmazlığı olduğu için, davanın görüleceği mahkeme TBMM'ne fezleke düzenleyip gönderecek. Mecliste, dokunulmazlık kaldırılırsa Erdoğan, hakim karşısına çıkacak. Eğer kaldırılmazsa mahkeme Erdoğan'ın dokunulmazlığı kaldırılana kadar 'durdurma kararı verip bekleyecek.
Kaynak: Haber Turk
-------------
Şöle bi Adam akıllı yargılansında keyifle seyredeyim ya, Sayın öcalan Kurtarsın Onu yargıdan bakalım.
-
yine hiç bişey olmucak gibime gelior :|
-
şerefsiz.
-
arkadaşlar siz olaya çok düz bakıyosunuz şimdi ben kalksam sayın denilmeyecek birine sayın desem ve yanımdakilerinde ona sayın denilmeyeceğini bilseler bu o sayın dediğim kişiye hakaret olur resmenn dalga yani
mesela okul müdürü tüm okuL , okul müdürünün sayın denilmeyecek biri olduunu bilio
ben ona sayın dedim dielim herkes bunla dalga geçer
şimdi tayyip erdoğan teröriste sırf onla alay etmek anladımda da kullanmış olabilir
-
yargılamaya ne gerek var a.k,imralıda nişanlısı onu bekliyo,beraber geçirip yağlı ipi iki dakkada asmak varken!!!
-
dokunulmazligi olanlari nasi yargiliolar ki :/
-
hbgrstyle bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşlar siz olaya çok düz bakıyosunuz şimdi ben kalksam sayın denilmeyecek birine sayın desem ve yanımdakilerinde ona sayın denilmeyeceğini bilseler bu o sayın dediğim kişiye hakaret olur resmenn dalga yani
mesela okul müdürü tüm okuL , okul müdürünün sayın denilmeyecek biri olduunu bilio
şimdi tayyip erdoğan teröriste sırf onla alay etmek anladımda da kullanmış olabilir
-----------------------------evet türkçe böyle heryere çekilebiliyor. onu daha farklı yerlere de çekebiliriz.
-
hbgrstyle bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşlar siz olaya çok düz bakıyosunuz şimdi ben kalksam sayın denilmeyecek birine sayın desem ve yanımdakilerinde ona sayın denilmeyeceğini bilseler bu o sayın dediğim kişiye hakaret olur resmenn dalga yani
-----------------------------
Doğru söze ne denir ?
%100 Doğru bir tespit.
-
ne diyonuz be ne yargılanması a.Q bu anayasa bu kadar saçma olduğu sürece böylelerine exit kapısı sonuna kadar açık elini kolunu sallaya sallayada çıkarlar.Anayasanın 3.maddesinin c bendiydi sanırım;Herkes kanun karşısında eşittir.Yine bir başka maddesinde;Milletvekillerinin dokunulmazlığı vardır.
Biz hukuğu hep böyle en üsstte tutuyoruz ya hani ondan oluyo zaten bunlar hukukta herkesi yargılama yetkisine sahip tek makam olduğu için hiç miklemiyo bu gibi çelişkileri.Size soruyorum şimdi hiç kendi içinde çelişen bir kitaptan anayasa kitabı olur mu a.Q ?? -
SAYIN baykal dururken Erdoğan ın yargılanması kadar saçma bişe yok.Asıl imralı dakini üniversite sıra arkadaşını yani baykalı yargılamaları lazım.apo yla aynı partide çalışan oydu aynı okulda kanka olan da oydu.bunlar boş işler.
birbirlerinin b.kuyla oynıcaklarına oturup ülke geleceğini hep birlikte konuşsalar birlik olsalar Türkiye yi bu durumdan çıkartırlar.ama bazılarının işine gelmediği için buna yanşmıyo...
-
al işte anca baykal a bok atsın dursunlar, dediklerini doğrulayacak yönde en ufak bi şey var mı peki bozkurt ?
ha bi de tayyip dalga geçmek amacıyla söylemiş olabilir, ne ilgisi var ya, o olayı açıklamak için o kadar yırtındılar siz neden bahsediyosunuz. senin okul müdürüne sayın demenle bu olay tamamen farklı sen başbakan değilsin müdür de apo değil. saçmalamışsınız bence