folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Tecavüzcüye Hadım Cezası Geliyor.



Tecavüzcüye Hadım Cezası Geliyor.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    AK Partili vekiller cinsel suçlarla mücadele kapsamında bir yasa teklifi verdi. Teklife göre tecavüz suçu birden fazla ise zanlı ilaçla hadım edilebilecek!

    AK Partili vekiller cinsel suçlarla mücadele kapsamında bir yasa teklifi verdi. Teklife göre tecavüz suçu birden fazla ise zanlı ilaçla hadım edilebilecek, zorla evlilik suç kapsamına girecek, mağdurun defalarca Adli Tıp Kurumu'na gitmesinin önüne geçilecek.

    AK Partili vekiller cinsel suçlarla mücadele kapsamında bir yasa teklifi verdi. Teklife göre tecavüz suçunun birden fazla işlenmesi durumunda zanlı ilaçla hadım edilebilecek.  

    Teklife göre zorla evlilik suç kapsamına giriyor. Teklife göre ayrıca mağdurun defalarca Adli Tıp'a gitmesi engellenmiş olacak. 

    Teklife göre, cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlal eden kişinin alacağı ceza 2-7 yıldan 5-10 yıla çıkarılıyor. İlgili fıkraya, "fiilin sarkıntılık düzeyinde kalması halinde verilecek ceza üçte birine kadar indirilebilir" cümlesi eklendi.

    Fiilin vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle işlenmesi durumunda verilecek ceza 7-12 yıldan 10-18 yıla çıkarılıyor.

    Suçun; üvey baba, üvey ana, üvey kardeş, evlat edinen ve evlatlık tarafından, aynı iş yerinde çalışmanın, insanların bir arada toplu olarak bulunmalarının sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle işlenmesi halinde, cezalar yarı oranında artırılacak.

    Mağdur bu suç nedeniyle eğitimini veya eşini terk etmek ya da eğitim gördüğü kurumu veya çalıştığı iş yerini değiştirmek zorunda kalmışsa verilecek ceza bir kat artırılacak.

    Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişiye verilen ceza da 3-8 yıldan 6-12 yıla çıkartılıyor ve fıkraya "fiilin sarkıntılık düzeyinde kalması halinde verilecek ceza üçte birine kadar indirilebilir" cümlesi ekleniyor. Cinsel istismarın vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi durumunda verilecek ceza 8-15 yıldan 12-20 yıla çıkartılıyor.

    Suçun; 12 yaşını doldurmamış çocuğa karşı, silahla veya birden fazla kişi tarafından birlikle, aynı iş yerinde çalışmanın, insanların bir arada toplu olarak bulunmalarının sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle, üçüncü derece dahil kan veya kayın hısımlığı ilişkisi içinde bulunan bir kişiye karşı ya da üvey baba, üvey ana, üvey kardeş, evlat edinen tarafından, vasi, eğitici, öğretici veya bakıcı tarafından, kamu görevinin veya hizmet ilişkisinin sağladığı kolaylıktan faydalanılması ya da nüfuzun kötüye kullanılması suretiyle işlenmesi halinde, cezalar yarı oranında artırılacak.

    Mağdur bu suç nedeniyle eğitimini veya işini terk etmek, eğitim gördüğü kurumu veya çalıştığı iş yerini değiştirmek ya da ailesinden ayrılmak zorunda kalmışsa, ceza bir kat artırılacak.

    Teklifle, "Suçun sonucunda mağdurun beden veya ruh sağlığının bozulması halinde, on beş yıldan az olmamak üzere hapis cezasına hükmolunur" ifadesinin, ilgili kanun metninden çıkarılması öngörülüyor.

    Bu maddenin, mağdurlarının defalarca hastane veya Adli Tıp Kurumuna gitmelerine ve maruz kaldıkları fiili tekrar tekrar yaşamalarına neden olduğu belirtildi. Maddenin gerekçesinde, "Bu suça maruz kalanların ruh sağlının mutlaka bozulmuş olacağı kabul edildiğinden, öngörülen cezaların artırılması suretiyle bu halin araştırılması uygulamasından vazgeçiliyor" denildi.

    Suçun işlenmesi sırasında mağdurun direncinin kırılmasını sağlayacak ölçünün ötesinde cebir kullanılması durumunda kişi ayrıca "kasten yaralama" suçundan dolayı cezalandırılacak.

    Suçun, aralarında evlenme yasağı bulunan çocuğa karşı işlenmesi halinde, şikayet aranmaksızın, fail hakkında, 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilecek.

    Bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında, suçun; çocuğa karşı, kamu görevinin veya hizmet ilişkisinin ya da aile içi ilişkinin sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle, vasi, eğitici, öğretici veya bakıcı tarafından, aynı iş yerinde çalışmanın sağladığı kolaylıktan faydalanmak, posta ve elektronik haberleşme araçlarının sağladığı kolaylıktan faydalanmak, insanların bir arada toplu olarak bulunmalarının sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılacak.

    Mağdur bu suç nedeniyle eğitimini veya işini terk etmek, eğitim gördüğü kurumu veya çalıştığı iş yerini değiştirmek ya da ailesinden ayrılmak zorunda kalmışsa, verilecek ceza 1 yıldan az olamayacak.

    BASKI SONUCUNDA EVLENME

    Evlenme yaşına ulaşmış bir kimseye evlenmesi yönünde cebir veya tehdit kullanan kişi, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.

    Yapılan bu baskı sonucunda evlenme gerçekleşmişse, ceza bir kat artırılacak. Bu nedenle kişinin intihar etmesi halinde 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına verilecek.

    Mağdurun talebinin varlığı ve amaçlanandan daha ağır sonuçlar vermeyeceğinin anlaşılması halinde, soruşturma veya kovuşturma sonuna kadar şüpheli veya sanığın mağdura yaklaşmasını ve mağdurun bulunduğu yerlere girmesi yasaklanabilecek.

    Cinsel dokunulmazlığa karşı suçlarda, failler, çocuklarla bir arada olmayı gerektiren bir ortamda çalışmaktan veya çocuklarla ilgili meslek icra ediyorlarsa bu mesleklerin icrasından yasaklanabilecek.

    TESTOSTERON AZALTICI TEDAVİ

    Cinsel saldırı suçundan, çocukların cinsel istismarı suçundan veya reşit olmayanla cinsel ilişki suçunun nitelikli halinden hapis cezasına mahkum olanlar, cezanın infazı sırasında ve koşullu salıverildikleri takdirde, denetim süresi içinde; testosteron etkisini önemli ölçüde azaltıcı tedaviye tabi tutulabilecekler, tedavi amaçlı programlara katılmakla yükümlü kılınabilecekler, suçun mağdurunun oturduğu ve çalıştığı yerleşim bölgesi dışında başka bir yerde ikamet etmekle yükümlü kılınabilecekler. Bu suçların birden fazla işlenmesi halinde, bu kişilerin, söz konusu tedavi ve yükümlülüğe tabi tutulması zorunlu olacak.

    Bu kişiler ayrıca, mağdurun bulunduğu yerlere yaklaşmaktan, çocuklarla bir arada olmayı gerektiren bir ortamda çalışmaktan, çocuklarla ilgili bir meslek icra etmekten yasaklanacak.

    Yasaklanma kararı hükmün kesinleşmesiyle uygulanmaya başlanacak ve cezanın tümüyle infazından itibaren beş yıl süreyle devam edecek.

    Cezanın infazı tamamlandıktan sonra bu madde hükümlerine göre kendisine yüklenen yükümlülüklere denetim süresi zarfında aykırı hareket eden kişi, infaz hakiminin kararı ile zorlama hapsine tabi tutulacak.

    Zorlama hapsinin süresi 15 günden az ve ihlalin tekrarı halinde toplam 1 yıldan fazla olamayacak.

    DÜNYADAKİ ÖRNEKLERİ NASIL?

    ABD'de bu tur suçlarda suçun ilk işlenmesi durumunda da uygulanıyor. Bazı eyaletlerde de ikinci kez aynı suçun işlenmesi durumunda uygulanıyor. Avrupa'da da bir çok ülkede bu sistem uygulanıyor.

    _______________________________

     

    MAX'ın Notu:   Yasa tasarısı az önce değerlendirildi ve mutemelen kabul edilir. Her ne kadar irana dönüyoruz lafları dönsede beklenen bir ceza . En azından caydırıcılığı yüksek. Bu ülkede tecavüzü bir hobi edinen 10 defa tecavüz edip 10 defa girip çıkanlar için ideal bir çözüm. Örneği amerikada ve avrupada  azılı suçlular için kullanılıyor. Yargı bu konuda biraz hafifler ve millet iflah olur böylece...

    Bu arada konunun siyasi boyutu sizde kalsın lütfen.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    çok güzel


    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar facebook sayfasında >>> facebook.com/cilginsigortaci █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Aralık/2009
    Erkek

    tecavüz vuku bulunca hadım etmek de ne yin nesi .... zaten siyasi konular bunlar seçim yatırımının bir parçası ... kökünden kesme cezası verilsin kimse kafasını kaldırıp bakamaz... selametle


    Hayırlısı...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CiRKiN
    CiRKiN's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2007
    Erkek

    kesip ağzına verseler daha iyi olurdu


    JACK TİESTO TAHRİBAT ... FAKİR BİR ŞİMAL KİLİSESİNDE ŞEYTAN İLE RAHİBİN MACERASI
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mart/2007
    Erkek

    O ilçalar kimbilir kaç paradır, kökten kesmek daha uygun olur..

    Ayrıca yasa çocuk istismarcılarınıda kapsamalı, bence :|


    Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2009
    Erkek

    Son derece mantıklı ve güzel umarım kabul edilir. 


    Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ekim/2010
    Erkek
    Güzelmiş.

    ne diyon?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutkun
    tutkun's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Mayıs/2010
    Erkek

    "Tecavüzcüye Hadım (Hapla Öldürme) Cezası Geliyor."

    Ebesinin nikâhı! "Hapla Öldürme" derken neyi kastettin acaba? Şey mi, bey mi?

     

    Ya adam iftiraya maruz kalırsa? :) Malum, hukukumuzda sıkça rastalanılan bir mesele de; aylar belki yıllar sonra suçsuzluğu ispatlanırsa? :))


    Bilen konuşmuyor, konuşan bilmiyor...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    COURAGE_x
    COURAGE_x's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2003
    Erkek

    zamanin birinde bir kral varmis halkini kotuluk etmesine engel olamiyor..bir gun ferman cikartir en bilge adam arar yeni kanun icin, biri cobandir bilgelerden ve coban derki tahti bir haftaligina bana ver adaleti saglayim der kral azarlar sonunda saglamazsan kafan kesilir der coban kabul eder...

    coban tahtaya gecer ve ilk ferman tum hapishaneler yikilsin herkes serbest birakilsin.... kral kabul etmesede 1 hafta kral cobandir ferman yerine getirilir hapishaneler yikilir tum mahkumlar serbest birakilir..

    coban sehrin ortasinda korkuluklu bir oda yapin.. der... ve icine envayit cesit meyvasindan yemegine..carsafindan yatagina..kizlar..sarap vs vs  koydurur...

    ilk suc islenir kral cobana getirirler suc isledi hapishanede yok ne yapalim diye sorarlar...

    goturup o odaya koyun der coban isyan ederler ama kral cobandir...suclu odaya atilir suc isledigine sevinir mahkum yeme icme kari kiz sarap vs... bunu goren  insanlar imrenirler suc islemek icin bahane ararlar..

    2 ci suc isleyen getirilir bunu ne yapalim nereye koyalim diye sorarlar...

    coban: bunu goturun odadakini cikartip koyun meydaninda halkin gozu onunde asin bu adamida o odaya koyun..aynisini yaparlar..

    halk sakinlesir suc islenmez..

    odaya giren adam yemekten icmekten kesilir..gelen gecene derki suc isleyenin....a.s...

    boyle bir adaleti hep hayal etmisim:)))


    Altın'ı olan kuralı koyar,kuralı koyan altın'ı alır!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2005
    Erkek

    direk kesip kavonozda sergilemek lazım

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alibaba
    alibaba's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    madem işlenilen suçtan dolayı vücut bütünlüğüne,organların işlevine zarar verilecek adam öldürenin cezasıda idam olsun o zaman müebbet veripte 25 yılda dışarı salınmasın.


    Rakı, şarap içiyorsam sana ne, Yoksa sana bir zararı içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
Toplam Hit: 9287 Toplam Mesaj: 70