Tecavüzü Önleme Ve Cezalandırma
-
Her gün internetten haber okuyorum ve neredeyse her gün gözüme tecavüz haberleri çarpıyor. Yazın bu olayları daha çok duyuyoruz.
Türkiye'de tecavüz olayları günden güne artıyor. Size göre ne gibi önlemler alınmalı, caydırıcılık için ne yapılmalı?
Hapis mi rehabilitasyon mu hadım mı idam mı yoksa başka bir şey mi?
Bu soruya cevap verirken içselleştirerek cevap verin. Her ne kadar kurallar mantığa göre veriliyor dense de mantıklı ceza hukukumuzda
caydırıcılığı ortada. O yüzden bir yakınıza tecavüz edilse (Allah kimsenin başına getirmesin böyle bir olay) ve size devlet tarafından sorulsa
hangi cezanın tatbikini isterdiniz ve ileride başkaları için yaşanabilecek olaylar için ne gibi önlemlerin alınmasını isterdiniz?
Not: Bireyin ırzına yönelik tecavüzü kast ediyorum.
-
Keseceksin o kadar.
Ya adaletli olunmayan her yerde, suç işlenir.
Suç potansiyeli vardır, ama somut suç adaletle endekslidir, ve somut suçlu potansiyeli olduğu gibi somut suçlularda bu açıktan yararlandıkları için cezaların caydırıcı olmaması hasebiyle bu işi yaparlar.
Gelsin cezalar adam gibi bak yapıyor mu ne ağa kalır ne paşa ne mafya ne hırsız. Kes biç. -
1-618-GR bunu yazdı
Keseceksin o kadar.
Suç potansiyeli vardır, ama somut suç adaletle endekslidir, ve somut suçlu potansiyeli olduğu gibi somut suçlularda bu açıktan yararlandıkları için cezaların caydırıcı olmaması hasebiyle bu işi yaparlar.
Gelsin cezalar adam gibi bak yapıyor mu ne ağa kalır ne paşa ne mafya ne hırsız. Kes biç.iran da bu olaylar çok oluyor ama hala da devam ediyor. ama türkiye de olduğu kadar değil elbette ama orada da oluyor. mesela hayattan hiç
beklentisi olmayan adamları kesip biçme ile korkutabilir misin..?
Ve hala anlamadığım nokta neden bizde suçlar çok hafif. küçük şeyler yapanlar (hakkını arama mantığı ile eylem yapanlar) çok ağır cezalar yapıyorlr ama kapkaç gibi suçların cezasının hiç bir caydırıcılığı yok ki bu hırsızlık olayları daha çok artıyor.
Bu mantığı anlayamıyorum ben. Hırsızlara, kötülük yapan insanlara en ağır cezalar neden verilemiyor da düşünce suçundan insanlar daha ağır
suç kapsamına alınabiliyor..
-
çok karışık işler bunlar. şimdi çok ağır cezalar koysan yalan suçlamalar da artar. ama nolursa olsun kesinliği kanıtlanan tecavüzlere af kapsamı dışında olacak şekilde ceza verilmeli. bana kalsa bilerek adam öldürmekten daha yüksek ceza verilmeli. aile içi tecavüz de unutulmamalı. karısına tecavüz edenler genelde tecavüzcü gibi görünmüyor. bu anlayışın da değişmesi lazım.
çok yüksek cezalar büyük ölçüde engeller sanıyorum. tabi uygulama da çok önemli. polis olsun jandarma olsun bu konuda ayrıca bilgilendirilmeli ve önem vermesi sağlanmalı.
tecavüz gibi suçlar insalığı yok eden şeyler. bugün birçok kişi tecavüze uğramaktansa öldürülmeyi tercih eder. tecavüzden büyük suç yok gözümde. bi insan nasıl bu kadar hayvanlaşabilir aklım almıyor.
-
http://www.youtube.com/watch?v=CIHKZwIKulg
By_Gizemli tarafından 29/Ağu/12 04:31 tarihinde düzenlenmiştir
böyle bir ülkede yaşıyoruz ? tecavüz'ün önüne geçemezsin bir kere , ne kadar öldürsende , katletsende + ceza versende nafile, bir işe yaramıyor. tek çaresi kanı kanla alacaksın o kadar , yani töre. (ben bir aralar töreye karşıydım ama şimdi değilim) töreler bitmesin diyorum . -
unbalanced, iran gibi yerlerde fuhuş ve tecavüz çok fazla çünkü ceza ne olursa olsun kafalar örümcekli. gavur ülkede yaşayan adamlara küfrediyoz ahlak yok hergün seks yapıyolar diye ama aynı şekilde seks rahat olduğu için tecavüz görece az. ben bunun da taraftarı değilim. herkes önüne gelenle sevişmesin arkadaş. lakin şu an türkiye'de olduğu gibi hatta daha rahat giyime normal bakılmalı. insan göre göre normal geliyor ve hayvani duyguları azmıyor. bi erkek kadın saçı bile zor görüyorsa o adamın kafa kadından başka bişey düşünmez ki. çok önemli birşey daha, kadın insandan sayılmıyor geri ülkelerde. karşındakinin de insan olduğunu kavrayabilen bi beyin tecavüze yeltenmeyecektir. en azından beyni hastalıklı değilse...
benim de başıma geldi, cemaatçi arkadaşlarda da çok gördüm, bi süre insan yüzü görmeyip dışarı çıkınca gördüğün en giyinik kadına bile cinsel duyguların kabarıyor.
bunlar dışında cinsellik görmüş adam niye tecavüz eder diye sorarsak cezalandırma gibi farklı niyetler olabilir ki bu da ayrı bi konu. bunların sayısı azdır.
-
unbalanced bunu yazdı1-618-GR bunu yazdı
Keseceksin o kadar.
Gelsin cezalar adam gibi bak yapıyor mu ne ağa kalır ne paşa ne mafya ne hırsız. Kes biç.iran da bu olaylar çok oluyor ama hala da devam ediyor. ama türkiye de olduğu kadar değil elbette ama orada da oluyor. mesela hayattan hiç
beklentisi olmayan adamları kesip biçme ile korkutabilir misin..?
Ve hala anlamadığım nokta neden bizde suçlar çok hafif. küçük şeyler yapanlar (hakkını arama mantığı ile eylem yapanlar) çok ağır cezalar yapıyorlr ama kapkaç gibi suçların cezasının hiç bir caydırıcılığı yok ki bu hırsızlık olayları daha çok artıyor.
Bu mantığı anlayamıyorum ben. Hırsızlara, kötülük yapan insanlara en ağır cezalar neden verilemiyor da düşünce suçundan insanlar daha ağır
suç kapsamına alınabiliyor..
Abi kesmenin yanı sıra, polisiye olaylarıda gündemde tutmak lazım yani kahvede poker oynayan polisimiz var devriye saatlerinde, gelin burda göstereyim kahvenin önüne çekiyorlar gece içerde limonata içmiyorlar herhalde 3-4 saat.
Önüne geçersin abi keserek, o iranda kaç tane öyle vaka oluyor ki, kesicen kolunu bacağını öldürmicen.
En fazla 2-3 tane çıkar en fazla. -
Prometheus bunu yazdı
çok karışık işler bunlar. şimdi çok ağır cezalar koysan yalan suçlamalar da artar. ama nolursa olsun kesinliği kanıtlanan tecavüzlere af kapsamı dışında olacak şekilde ceza verilmeli. bana kalsa bilerek adam öldürmekten daha yüksek ceza verilmeli. aile içi tecavüz de unutulmamalı. karısına tecavüz edenler genelde tecavüzcü gibi görünmüyor. bu anlayışın da değişmesi lazım.
çok yüksek cezalar büyük ölçüde engeller sanıyorum. tabi uygulama da çok önemli. polis olsun jandarma olsun bu konuda ayrıca bilgilendirilmeli ve önem vermesi sağlanmalı.
tecavüz gibi suçlar insalığı yok eden şeyler. bugün birçok kişi tecavüze uğramaktansa öldürülmeyi tercih eder. tecavüzden büyük suç yok gözümde. bi insan nasıl bu kadar hayvanlaşabilir aklım almıyor.
Paşam, öyle bir şey yok karısı adamın tecavüz dersen döverler adamı, ya öyle kadınlar varki söyletiyorsun beni şimdi huysuz cin cins, yok başım ağrıyo yok oram ağrıyor yahu erkekle kadının cinsel isteği aynı değil ki, kadında biraz anlayışlı olacak ama olmasada bu tecavüze girmez onu söylim.
Hiç bir yerde yeri yok çünkü öyle bir olayı asla tecavüz saymazlar ki sebepleri farklı abi kadın şimdi gerçekten hastadır, tamam ama iğne batsa yok diyenleride var yani o tiplerde var. Bunlar hep adab-ı muaşerette olması gereken karşılıklı olaylar.
Bir taraf naza çektimi olmuyor yürümüyor, bir tarafa alttan alacak yeri geldimi sonra öbür taraf yeri geldimi sabredecek vs.
Kendi karısı ile ilişki asla tecavüz olmaz, hamileyken vs bu yapılmaz zaten herkes biliyor ters olaylar zaten lanetli işler, öbür türlü hamile değil ee normal ilişki ? başım ağrıyo. sonra tecavüz ya olmaz böyle bir mantık. -
@Prometheus, aile içi tecavüz konusu da önemli, türkiyede kadın biraz daha köle gibi bu işi yapmak zorundaymış gibi görülüyor ve gerektiği zaman büyük dayaklar da yiyorlar. Tabii bunlar genelde alkol yüzünden oluyor.
Ben bir süre avrupada yaşadı, oradaki kız arkadaşım demişt ki, 2 yıl önce burada bir kıza türk öğrenciler tecavüz etmiş.. bu nasıl olabilir diye
düşündüm sonra oradaki türk arkadaşlarımı gördüm, adamlar manyak gibi olmuşlar. hani aç tavuk kendini tahıl ambarında zanneder misali.
Oradaki kızlara nasıl hayvanca saldırıyorlar aklın hayalin durur.. Vallahi kaç kere türk olduğumdan utandım. Bazıları nerelisin diye sordukların da,
türk'üm diyince arkalarını dönüp konuşmuyorlardı. Hak veriyorum onlara. Avrupada yaşayan türkleri (genellemesem de) pek sevmiyorum.
Peki ya yabancılar? Seks ve alkol adamların tek eğlence anlayışı olmuş. Önce bilincini yitirene kadar içkisini içerler sonra kim olduğu çok da önemli
olmayan bir erkeğin evine giderler ya da tersi olur. Sabah da ayrılırlar ve bi daha bir birlerini görmemek üzere giderler. Ne anladım bu işten?
Orada gözlemlediğim kadarıyla alkol kullanmalarının tek bir amacı var. Erkekler de kızlar da çok korkak. Alkol aldıklarında bu korkaklıklarını biraz
üstünden atabiliyorlar. Onun dışında höt desen kalp krizi geçirecek adamlar :) onların kültürlerini hiç tasvip etmiyorum. Adamın karısı soyunuyor
sütyenle dans ediyor masanın üzerinde, millet alkışlıyor laf atıyor, elliyor falan, adam da orada seviniyor. neden? karısını beğeniyorlar diye.
Böyle bir mantığı ben anlayamıyorum, ne benim dinimle ne kültürümle bağdaşan bir şey.
@by_gizemli, filmdeki sayın müjde ar, kendisinin ima ettiği gibi ilk erotik sahneleri çeken kişidir ve bunu utanamdan söylüyor. Kadını bir mal, seks
kölesi gibi göstermiştir ve yine utanmadan da kadının haklarını savunmaya çalışıyor. Türk dizilerine bakarsak çarpık ilşikiler, tecavüzler çok fazla
oluyor. İnsan bir çok şeyden kolayca etkileniyor, özellikle bu televizyon dizilerinden. Bu diziler bence "planlı" olarak işleniyor ve halkı kandırmak,
uyutmak, kültürleri asimile etmek amacındadırlar. Devlet yetkisi elimde olsaydı tüm dizileri, gereksiz yarışmaları bilmm neleri kaldırırdım. Adam
gibi kaliteli film, tiyatro ve belgesel tarzı şeyler koyardım ki insanlara bir şeyler öğretebileyim diye. Gerekirse de bu işi zorla yapardım :)
@1-618-GR, iran ın yanlışı şu. devrim olduktan sonra direk islami kuralları uyguladılar. iyi de halk için o kurallar o zaman çok önemli değildi, o
yüzden baskıyla oldu, yetiştiremedi toplumunu hep baskıladı, ses çıkaranı astı kesti. Seçim olsa kimse o rejimi istemez. Ama ilk başta adam gibi
eğitim verselerde, küçükken insanları yetiştirselerdi böyle sorunlar olmazdı zaten. Cezanın ağırlaştırılması caydırıcılığı arttırır ama bu yetmez
genel bir çözüm için bence ahlaki eğitim şart. okullarda öğretilen din kültürü ve ahlak bilgisi dersini kaldırıp önce küçüklere ahlak bilgisi verilmeli.
Ondan sonraki aşamada din dersi verilmeli müslüman çocuklara. Kabul etmek istemeyen de istemez o ayrı. Ama ahlak dersini herkesin alması
şart
unbalanced tarafından 29/Ağu/12 04:49 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam hadım edeceksin !
-
HighElf bunu yazdı
hocam hadım edeceksin !
60-70 yaşında cinsellikten düşmüş insanlar bile taciz ediyorlar, tecavüze yelteniyorlar her ne kadar yapamasa da.. tamam tecavüzü önlersin ama
insanların içindeki hayvanlığı alamazsın..