Tecavüzü Önleme Ve Cezalandırma
-
İdam edeceksin. Böyle hayvanların toplum içinde dolaşması çok kötü
-
herkes nedense cezayı düşünüyor.. ceza vermek kolay tabii ki. bunların önüne geçmek için eğitim şart. eğitimsiz bi topluma istediğiniz kadar ceza verin yaptıklarını önleyemezsiniz.
-
Bence belirli bir yaşa gelen kişilere senelik ücretsizce genelev hakkı olması gerek hatta ilk seferinde 18 yaşını dolduran veya 20 yaşındaki kişiye geneleve gitmek zorunlu olması gerek adamlar tecavüzcüleride idam etsinler hiç yoktan %50 düşer tecavüz oranı
-
unbalanced bunu yazdı1-618-GR bunu yazdı
Keseceksin o kadar.
Ya adaletli olunmayan her yerde, suç işlenir.
Suç potansiyeli vardır, ama somut suç adaletle endekslidir, ve somut suçlu potansiyeli olduğu gibi somut suçlularda bu açıktan yararlandıkları için cezaların caydırıcı olmaması hasebiyle bu işi yaparlar.
Gelsin cezalar adam gibi bak yapıyor mu ne ağa kalır ne paşa ne mafya ne hırsız. Kes biç.iran da bu olaylar çok oluyor ama hala da devam ediyor. ama türkiye de olduğu kadar değil elbette ama orada da oluyor. mesela hayattan hiç
beklentisi olmayan adamları kesip biçme ile korkutabilir misin..?
Ve hala anlamadığım nokta neden bizde suçlar çok hafif. küçük şeyler yapanlar (hakkını arama mantığı ile eylem yapanlar) çok ağır cezalar yapıyorlr ama kapkaç gibi suçların cezasının hiç bir caydırıcılığı yok ki bu hırsızlık olayları daha çok artıyor.
Bu mantığı anlayamıyorum ben. Hırsızlara, kötülük yapan insanlara en ağır cezalar neden verilemiyor da düşünce suçundan insanlar daha ağır
suç kapsamına alınabiliyor..
hocam devlet hırsızdan korkmazki, devlet isyandan devrilmekten korkar , bir iktidarın düşürülebilmesi için en önemli etkende düşüne bilmek isyan etmek sesini çıkartmaktır malesefki günümüzde en çok ceza alanlar ise kendini ifade eden hakkını arayan insanların olmuştur.
-
cinsel eğitim olmadan tecavüzü engelleyemezsin.
-
Olayın eğitimle alakası yok.
Bir ara kadına şiddet mevzusu gündeme gelmişti onada eğitim falan dendi anket sonuçlarına göre üniversite mezunları daha çok şiddet uyguluyor.
Çevremdede olaya baktım biraz durum öyle. Birçok arkadaşımın aileside görücü usulüyle evlenmiş durumda ve hayatında ya 1-2 kez rast gelmişler oda anlık birşey olarak. Yada hiç görmedik öyle bir sorunu diyorlar.
Konuya dönersek demek istediğim olayın eğitimle alakası yok.
Lisede üniversitede abazalıktan kuduran hiçmi görmediniz .
-
bence en geçerli çözüm kolunu kesiceksin
insan içinde belli olsunlar
bak bi daha yapabiliyo mu
-
saybirs bunu yazdı
Peki Kaza veya Söylediğin neden Dışında Bir Sebepten Kolu Kesilmiş yada Olmayan Vatandaşlar Nasıl Dolaşsınlar.. Belli olsunlar dedinde.. Burada bir haksızlık olmuyormu Özürlü Vatandaşlarımıza... Yok Bu Düşüncene Katılmam İmkansız.
-
ShockMan bunu yazdısaybirs bunu yazdı
Peki Kaza veya Söylediğin neden Dışında Bir Sebepten Kolu Kesilmiş yada Olmayan Vatandaşlar Nasıl Dolaşsınlar.. Belli olsunlar dedinde.. Burada bir haksızlık olmuyormu Özürlü Vatandaşlarımıza... Yok Bu Düşüncene Katılmam İmkansız.
islam'da hırsızlara uygulanan işlemdir bu. önce el kesilir,devam edilirse çapraz olan ayağı kesilir (sağ eli kesilmişse, sol ayağı kesilir) yine devam
ederse diğer eli kesilir. işte bunlar damgalanmış insanladır. zaten kimin hırsızlık yapıp yapmadığı bellidir neden dersen, türkiye'deki gibi binlerce
insan hırsızlık yapmaz. sayılı kişiler onlar onlar da bu şekilde işaretlenerek önlem alınır. Ama burada dikkat edilmesi gereken iki nokta var
1- bu insanlara ahlaki eğitim verilmek zorundadır
2- devlet kaynaklı geçim sıkıntısı varsa ya da kıtlık v.s. gibi durumlar olursa o zaman el kesme cezası verilmez.
Her şey iyi iken birileri hırsızlığa yelteniyorsa bu cezayı hak ediyordur. Hapislere sokmak ya da rehabilite etmek çözüm değil. Önceki
mesajlarımda yazdığım gibi ahlaki boyutta eğitim vereceksin. Neden eğitim değil de ahlaki eğitim? Üniversite bitirmek doktora yapmak hırsızlığa
engel olmaz. Organ mafyasının içinde doktorlar yok mu? Olmasaydı öyle işler olmazdı zaten. Okumak cahilliği alır sadece. Kötülük ahlaki
değerlerle alakalıdır ve bu ahlaki değerler dinlerden bağımsız olarak ortak bir çatı altında verilmelidir. O yüzden din kültürü ve ahlak bilgisi
dersine karşıyım. Din kültüründe islam anlatılıyor, çocuk istemiyorsa bunu vermek zorunda değil kimse. Ahlak bilgisi ve kendi dini neyse o
öğretilmelidir. Ayrıca empoze etmeden tüm dinler de anlatılıp fikir sahibi olmalıdır çocuklar.
-
ShockMan bunu yazdısaybirs bunu yazdı
hocam ayrıntıya takılma onada bi çözüm getirilir muhakkak
sen benim dediğimi anladıysan benim anlatmama gerek yok
Ya da alnının tam ortasına çıkmayan bi boyayla bi işaret koyucaksın
belli olucak insan içinde rezil olucaklar.olsunlar da
sırf tecavüz için değil her yaptığı suçta bunları yapıcaksın bak bakalım ülkede suç işleme oranı kalıyor mu ?