Tek Tip Askerlik Konusunda TSK Önerisini Sundu !
-
zeyrekli bunu yazdı:
-----------------------------
Evet öyle malesef ama yinede tası tarağı toplamamalıyız gidenlerede kızmamalıyız ya da kızsak veya gitsek çözümmü sence? Bu tür şeyler uzun zaman alıyor almakda zorunda askerlik konusunda çağa uygun gelişmeler olacak ki bunun olmak zorunda olduğu ilgilisi tarafından çok önce görüldü dostum. Dediğim gibi bu seneden sonra çok şey değişecek bunu şu an tartışmanın bir faydası yok ama asıl sorun okumuş kişinin hala kendini ayrı tutuyor olması ilgilenmemiz gereken tartışmamız gereken ana konu budur bence...
-----------------------------Aynen
-
renegadealien bunu yazdı:
HanDsomE bunu yazdı:
Foxxxxxx bunu yazdı:
askerlik kısalması laızm bir insanın en verimli döneminde 15 ay bir iş yapmaması cok büyük kayıp
-----------------------------kısa dönem 6 normal er 12 olsa güzel olur
-----------------------------Niye sanamı yapıyorum askerliği?
Zorunuzamı gidiyo...
Rene şimdi öyle dersen okuyan adam da banamı okuyor derim ben benim zoruma gidiyor bendne hiçbir farkı yok hem poşetlere iltimasyon geçerler askerde hemde bendne az askerlik yapar hemd eokumuşluğunun askerliğe hiçbir faydası da olmaz bende 12 ye yükselmesi taraftarıyım kusura bakma -
Bence 3 aya inmeli.
çünkü akıllı her insan 3 ay içerisinde patates soymayı, tuvalet temizlemeyi, çay getirip götürmeyi, memurların yapması gereken işleri yapmayı pekala öğrenebilir. evet 3 ayda bunlar yapılabilir.
Ha bir de paşa sayısını 300 küsürden düşürsünler 40-50 arasına. böylece paşaların özel ihtiyaçlarını karşılamak için hazırolda bekleyen asker sayısı azalacağından, askerlik açığı da ortadan kalkacaktır. arz ederim
-
1 ay neye yetmiyor yaw.Okuyan okumayan 1 ay yapsın(ki o bile çok).Kimileri Yurt dışında belli yıl geçirdiği için 1 ay yaparken veya parası olana 1 ay yaptırılırken neyin 6 ayı 9 ayı.Tamamen saçmalık.Eşitlik olacaksa bedelli konuşulmasın veyahut kimse askere gitmesin.İşte o zaman askerlik eşitlenmiş olur."Olur mu kardeşim bizim komşumuz İsviçre mi ki askerlik olmasın veya 1 ay olsun" diyenleri de düşündüm onlar istedikleri kadar yapabilir.12 ay 36 ay tercih onların.Askerlik işinin tüm yükü,mesleği askerlik olanlarda olmalı..Gerisi yalan,20 yaşında çocuğu dağa bayıra gönderip öldürtmek,oralarda sahip çıkamamak sistemse,sizde her şey güzel gidiyor diyorsanız.Bu iş 15ay da olsa 6 ayda olsa devam eder.Çok şeyin değişmesi lazım işin özeti,sadece süre konuşuluyor.
Beyin göçünü atomu parçalayan mühendisler olarak gören,tam olarak kavrayamamış,google da beyin göçü nedir ? şeklinde aratması gereken arkadaşa da selamlar olsun.
-
HanDsomE bunu yazdı:
Foxxxxxx bunu yazdı:
kısa dönemler de 12 ay yapsın onlar okurken digerleride vergisini veriyor tek tip askerlik 12 ay askerlikyada 9 yada hiç olmasın
-----------------------------şimdi hocam adam okurken vergi vermiyormu? okurken çalşmıyormu? niye okuyanlara diğerleri bi ton laf ediyor. okuyan adam mühendis oluyor şu bu oluyor ülkenin okunmuşluk düzeyini yükseltiyor. Tabiki okumayanlara lafım yok ama eğer tek tip olursa bence üniversitelerde biraz değişiklik olur. Şahsen ben bile askere gidip gelip öyle okurum veya okumam artık bilemiyorum
-----------------------------o egitimine harcıyor gelecek planlaması 6 ayda askerlik ona engel olacak bir şey yok
kardeşim ben dükkanımı kapattım gittim o kadar cok saglam müşteriye ragmen askerde 15 ay ne mi yaptım komutan gelecek selam dur
komutanın karısı gelecek altın günü var yolları detarjan ve cekpas ile sil
benim 6 ay yapmamaın sebebi 4 yıllık okumamak mı 15 ay orda kaybımın nedeni ben 15 ayı kayıp diye düşünüyorum
yaptıgım süpürmek nöbet tutmak mıntıka 3 mermi sıktım
askerlikle alakalı hiç birşey yapmadım
karşıyım ben kısa dönem uzun dönem askerlige
okumayanında bu ülkeye bir şekilde hayrı dokunuyor demek istedim
-
g3da bunu yazdı:
O değilde 12 ay askerlik yapıcaz varsayalım kyk'dan aldığımız krediyi kim ödeyecek devlet mi ? Okul bitti başvurdum kasımın başında gel dediler en erken aralıkta alabilirler dilekçe verdim diye oda meçhul , olmadı şubatta alacaklar 12 ay askerdeyiz 2012 de gelicem kyk geri ödeme başlıyıcak sap gibi kalıcaz .
-----------------------------hacı seni askere gitdip gel 4 senede 2 katı oluyor o kadar buyutme bunu peki okumayan adamın bakmakla yükümlü oldugu birileri yokmudur birde öyle bak olaya
-
HanDsomE bunu yazdı:
-----------------------------sokoban bunu yazdı:
HanDsomE bunu yazdı:
sokoban bunu yazdı:
HanDsomE bunu yazdı:
sokoban bunu yazdı:
Şu beyin göçü muhabbetine de hastayım hepiniz atomu parçalayan bilim adamlarısınız ya giderseniz çok büyük kayıp olur.
-----------------------------hocam bi nevi haklısın ama şu askerliğe kalıcı sağlam bi çözüm bulsalar fena olmazmı.
-----------------------------Tamam o konuda bende hem fikirim.Ben de meraklısı değilim 15 ay amelelik yapmanın ama sonuçta beyin göçü diye bişey de olmuyor :)
Kişisel fikrim tek tip ve 6 ay olmalı.
-----------------------------şahsi fikrim askerlik bir meslek olmalı. Bir nevi bedellide olsun hiç değilse onlardan alacağın 10-20 bin tl arasındaki parayı bunlara verirsin devlete masraf olmaz. hem herkes asker olmadığı için devlete gene fazla bir yük binmez. Prof orduya geçilse. 20 yaşına gelenlerde ne bilm 3-5 ay yapsa yada para ödese
-----------------------------Öyle çok daha iyi olur da belki bizim çocuklarımız görür o askerlik tipini :D
-----------------------------:D sanmıyorum görmezler ama bu sistem bence en ideal bir sistem gibime geliyor. Parası olmayan gitsin 6 ay. olanda onun ücretini ödesin.
-----------------------------Bende bu parası olan olmayana kılım? Herkes eşit gitsin hemşerim öyle parası olan olmayan diye ayrım mı olur zaten ölen hep fakirin evladı zengin kaçıyor yurtdışına geliyor 1 ayda yırtıyor zaten 1 ayda değil hadi neyse...
Bu okulla falan olacak iş değil he bu vatan borcuysa herkes eşit yapmalı yok eşit yapmıyorda devlette sadece fakirin canına göz koyuyorsa devletin koyduğu düzen tartışılmalı... Yok okumuş ? bizde okuduk 2 üniversite hemde ne faydası var okumuş insan profili artsa ne olur sanki okul bi cacık veriyo ezberle geç anasını satim sonrada ayrı bi tutum bekle kendine emin ol Tr de işletme okumuş adam kadar açık işletme yoktur niye okuyo millet dur hayata bakışım değişsin diye mi? hayır düpedüz g.t korkusu...
Gerekirse 50 ay olsun herkese her vatandaşa eşit olsun hemşerim öyle yok okudu yok bu burjuva yok bu alamanyada çok karı dürttü diye ayrım olmaz... Asıl insanı soğutanda bunlardır
-
Olayın Bir Boyutu Da Şu. Okumak Herkese Sunulan Bir Hizmet.Herkes İstediği Kadar Okuyabiliyor. Herkes Başarılı Olursa Unv.Ye Gidiyor. Niye Kısa Dönem Yapıyorlar Diye Soracağımıza, Neden Kısa Dönem Yapmıyorum Diye Soralım Kendimize.Devlet Sana İmkan Sunuyor. Oku Gel Kısa Yap. Burda Eşitsizlik Nerde ? Ben De 15 ay Yaptım Ve Hiç Niye Kısa Yapıyorlar Diye Takmadım Kafaya.
Ne Ararsan Ara Kendinde Ara ...
-
Şimdi burada askerlik kısalsın 3 ay olsun 6 ay olsun bedelli olsun şu olsun bu olsun diyen arkadaşlar.Dua edin 3. dünya savaşı çıkmadan öbür dünyaya göçün.Arkanızdan torunlarınız sövsün sadece.
İnsan dahi kendisini insan yapan değerleri korumak mal ve can güvenliğini sağlamak için savaşmaya mecburken.Bir ülkenin hele hele bizim gibi 4 tarafı düşmanla çevrili olan bir ülkenin potansiyel askeri gücünün azaltılması niteliksizleştirilmesi büyük yanlış olur.Profesyonel askerliğe karşı değilim Osmanlı zamanında da vardır bu sistem bozulana kadar iyi işler yaptı.Ama bunun yanında herzaman hazırkıta beklemesi gereken insan gerek.3 aylık eğitimle 6 aylık askerlikle ancak parklarda havalı tüfekle balon vurulacak kadar gelişilir.
Gel gelelim en verimli çağ meselesine.
Dışarı çıkın bakın bi 20-25 yaş arası üniversite mezunu aylak aylak dolaşan gençleri görün.Bu ülkede fırsatlar uçuşmuyor malesef.Hani işsizlik olmasa herkes istihtam edilse..
Beynini göç ettirenin beynine sokim.O beyin öyle bir beyin olmuş ki insanları para duyguları hisse seneti olarak görmeye başlamış.Şimdi faşist diyeceksiniz belki bana ama beyin göçü yapan insanı vatandaşlıktan çıkartırım ben Başbakan olsaydım.Kendi insanına kendi ülkesine yetiştiği bu topraklara hizmet etmeyen insan kendisinden başkasını düşünmeyen adeta cesetleşmiş bir insandır benim gözümde.
-
Olayın Bir Boyutu Da Şu. Okumak Herkese Sunulan Bir Hizmet.Herkes İstediği Kadar Okuyabiliyor. Herkes Başarılı Olursa Unv.Ye Gidiyor. Niye Kısa Dönem Yapıyorlar Diye Soracağımıza, Neden Kısa Dönem Yapmıyorum Diye Soralım Kendimize.Devlet Sana İmkan Sunuyor. Oku Gel Kısa Yap. Burda Eşitsizlik Nerde ? Ben De 15 ay Yaptım Ve Hiç Niye Kısa Yapıyorlar Diye Takmadım Kafaya.
Ne Ararsan Ara Kendinde Ara ...
--------------------------------------
Sen kabullenmişsin benim babam yoktu okul paramı karşılayacak nağme yapmayalım önce karşı tarafı dinleyelim onun yerine koyalım kendimizi şimdi ben kardeşimin harcını yatıracağım diye 80 değil 1080 takla atıyorum kuruş kuruş biriktiriyorum zamanında bana bu imkanı sunan olamadığından okuyamamış olamam tabii ve bu ülkede herşey gibi eğitimde ücretsiz tamamen değil mi?ala birbirimize üstünlük arıyoruz yerleşmiş zihnimize bir kere eşittir kardeşim aklın yoluda doğruda bir tanedir yapılacak madem herkes aynı yapmak zorundadır her üniversite mezunu kalifiye sanki olsa bile aynı sürede yapmak zorunda olmalıdır ha bunu kamu hizmeti olarak yapar amenna mesele faydalı olmasıdır.Ben zamanında senden 3 ay fazla yaptım hiçte gocunmuyorum onlar niye kısa yaptı falan filan diye.