Telefon Çamaşır Makinesinde Yıkandı , Yardım ( İphone 5 )
-
ahmetdsn bunu yazdı
benim n8 marka telefonum 4 gün boyunca karın altında kaldı bulunduğunda kar kalkmış çaamur içindeydı telefonu sildim ve pirince koydum şimdi çalışıyor
not ocak ayında yaşadım bu kazayı
4 gün olmasada 1-2 saat karda kalmıştı benim 4s te.. bahçede köpekle boğuşurken karda, düşmüş meret.. 1-2 saat sonra bahçede oynayan çocuk elinde benim telefonla geldiydi.. böle bi an "hassktr" oluyo ya filmlerde ki tipler, o tipe büründüm 2 saniyede.. baktım hala açıktı, etrafını sildim kolanyalı mendille, aynen devam :) kendisi şu an 5cm yanımda hala çalışıyor :D
-
Türkiyede Resmi apple store olsa 200 liraya telefonu komple değiştirirlerdi..
-
sahibinden ter temiz satılık i phone 5
-
Pozitif bakıyorum; en azından temizlendi.
-
Daniel-Koo bunu yazdıbu soktumun şeyi LG'nin telefonlarında da var. Onu tespit ettim :D Bataryanın hemen altında (LG Optimus Black) yeşil bir nokta vardı.
Suya düştüydü, kurcalarken oranın Pembe olduğunu gördüm.
Hocam küçük-büyük neredeyse tüm elektronik aletlerde var zaten.
-
Makineden çıkarır çıkarmaz açılıp açılmaması sorun değil. Önemli olan yıkandığı anda telefonun bataryasının devrede olup olmadığı. Eğer batarya devrede değil ise 3-4 gün kullanma pirinç ve tuz içinde beklet çalışır ama yıkanırken batarya aktif durumda ise geçmiş olsun kardeşim %95 ölmüştür telefon. Eğer öldüyse telefonun kasası, iç ekranı gibi parçaları satmaya çalış zararın azalsın.
-
Telefonun board ı anakartı çoktan kısadevre yapmıştır. Malesef garanti dışı kalır cihaz. Yaptırlmaz büyük ihtimalle. Bataryası çıkarılabilseydi ve çok fazla kısa devre yapmamışsa masraflı bir şekilde kurtarılır ama ömrü uzun olmaz. Denize düşse çöpe at derdim ama sen yine tanıdık bir telefoncuya göster.
-
ben daha 1 hafta önce iphone 4s ile telefonun yarısına gelecek kadar şekilde denize girdim. Mayonun cebinde unutmuşum. Zaten bi 30 snde farkettim hemen çıkıp kapattım telefonu. Eve gidince de nemli bir bezle tuzlanmış kısımları sildim.
24 saat kurumaya bıraktıktan sonra açtım, ilk 3-4 gün hoparlörü gidip geldi şimdi hiçbir problemi yok.
Ama senin telefon yaım saat sıcak-soğuk-kimyasal suda yıkanmış, moralini bozmak gibi olmasın ama o telefon uçmuş olabilir. Eğer anakartı gitmişse yeni bir iphone parası vermeye hazır ol.
-
tarihi konu,çiziğini atsın herkes.
-
Geçmiş olsun demekten başka bir şey yazmaya gitmiyor elim :D