Tembellik Hastalığı
-
joe_black bunu yazdı
aynı uyuşukluktan benim ve ablamda da vardı. havanın çok etkisi var hacı. nemden uzak dur. ek olarak kan değerlerini ölçtür.
ya kansızlık var ya b12 eksikliği (ki B12 ile kansızlık birbirininden etkileniyor)
3, düşük bi ihtimal de olsa böbreklerinde iltihap olabilir.
Aynen joe black bu işi biliyor. Aynı sorun bende de vardı 1 haftadır düzenli olarak b12 alıyorum insan yataktan kalkarken bile farkediyor uyuşukluktan yorgunluktan eser kalmadı.
Daha canlı oluyor insan tabiri caizse sanki bütün negatif enerjilerden arınmış gibi oluyorsun.
-
CAgAtAy bunu yazdıjoe_black bunu yazdı
aynı uyuşukluktan benim ve ablamda da vardı. havanın çok etkisi var hacı. nemden uzak dur. ek olarak kan değerlerini ölçtür.
ya kansızlık var ya b12 eksikliği (ki B12 ile kansızlık birbirininden etkileniyor)
Aynen joe black bu işi biliyor. Aynı sorun bende de vardı 1 haftadır düzenli olarak b12 alıyorum insan yataktan kalkarken bile farkediyor uyuşukluktan yorgunluktan eser kalmadı.
Daha canlı oluyor insan tabiri caizse sanki bütün negatif enerjilerden arınmış gibi oluyorsun.
@CAgAtAy, joe_black Eyvallah hacılar ama sanırım benim sorunum anlattıklarınızdan farklı. Kendimi fiziksel olarak fazla yorgun bitkin hissetmiyorum. 6-7 saatlik uyku yetiyor öyle saatlerce uyumuyorum mesela. Biri bana bi iş buyursa onu yapabiliyorum. Kendi adıma karar veremiyorum sadece biri bana şunu şunu yapsan senin için iyi olur gibisinden yönlendirmeler yaptığında harekete geçiyorum. Yani benim sorun psikolojik. Motivasyonsuzluk gibi anlatabilmişimdir umarım. Sanırım psikoloğun yolunu tutsam iyi olucak
-
aynı hastalık bendede var, yaklaşık 7 aydır evden dışarı çıkmıyorum, arada nadiren ailecek ziyaretler hariç.
İnsanların yaptıkları o kadar şey bana çok boş geliyor. Belki bu ateist olduğum içindir, çalışıyorlar çalışıyorlar, sonunda yaşlanıp ölücekler, ve bu dünyada doğru düzgün eğlenmeden.
Mesela tuvalete girmeyi sevmezdim, laptopla giriyom, çıkmak istemiyorum, yemek yerken laptopla yiyorum bu beni çok mutlu ediyor. Artık herşeyi mi bilgisayarla yapıyorum, bu beni tembel mi yapar yoksa bilgisayar bağımlısı mı?
Bu anlattıklarım şehirdeyken oluyor, köye felan gitsem, bilgisayarı aramam fazla. Ama orda 1 2 ay kalınca, orda ki işler de sıradan gelmeye başlar bi zaman sonra.
Eğer üniversiteye gidersem bu sene, hayatımın değişeceğine inanıyorum, belki ailemle yaşadığımdan bu haldeyim.
-
Tengri bunu yazdı
aynı hastalık bendede var, yaklaşık 7 aydır evden dışarı çıkmıyorum, arada nadiren ailecek ziyaretler hariç.
İnsanların yaptıkları o kadar şey bana çok boş geliyor. Belki bu ateist olduğum içindir, çalışıyorlar çalışıyorlar, sonunda yaşlanıp ölücekler, ve bu dünyada doğru düzgün eğlenmeden.
Mesela tuvalete girmeyi sevmezdim, laptopla giriyom, çıkmak istemiyorum, yemek yerken laptopla yiyorum bu beni çok mutlu ediyor. Artık herşeyi mi bilgisayarla yapıyorum, bu beni tembel mi yapar yoksa bilgisayar bağımlısı mı?
Bu anlattıklarım şehirdeyken oluyor, köye felan gitsem, bilgisayarı aramam fazla. Ama orda 1 2 ay kalınca, orda ki işler de sıradan gelmeye başlar bi zaman sonra.
Eğer üniversiteye gidersem bu sene, hayatımın değişeceğine inanıyorum, belki ailemle yaşadığımdan bu haldeyim.
Aramızda ufak farklar olsa da genel olarak aynı durumdayız hocam. İnternet bağımlılığı hat safhada. Meteorolojiyle ilgiliyim, bazen yağmur yağıyor mu diye merak ediyorum, yerimden kalkıp pencereye gitmek zor geliyor netten istanbul radar görüntüsüne bakıyorum. Bu yol daha basit geliyor. Rahat alışmak çok kötü gerçekten:/
O değil de, nickleri de değiştirsek mi ne yapsak?
-
Stres de olabilir.
-
god bunu yazdıjoe_black bunu yazdı
İnan hiç şüphelenmedim bu yazdıklarından daha doğrusu hiç aklıma gelmezdi bunlarla alakası olabileceği. Ben olayın direkt psikolojik kökenli olduğunu sanıyorum ama yine de bir kan tahlili yaptırayım bakalım durum nedir
b 12 in cok etkisi var hocam.allahtan arkadaş hatırlattı iğne kullandım ama tekrar kan tahlili yaptırmam gerektiğini duşunmeye başlamıştım :/
-
yazdigini okumadim cunku uzun. saniyorum tembellik bu olsa gerek
-
7-19 bunu yazdı
yazdigini okumadim cunku uzun. saniyorum tembellik bu olsa gerek
sen bir de benim bunu yazarken neler çektiğimi düşün:)
-
3 vardiyalı bi fabrika iş başvurusu yaptım geçen gün yeminle şevkimi kırdın :S
-
B12 yi ilaç yardımıyla alabiliyok mu ? yoksa illa bi yerlerimizi delicekler mi