Tesadüf E İnanır Mısınız?
-
Tek soru. Açık ve net. Tesadüfe inanırmısınız? düşüncelerinizi merak ettim :)
Not: Arkadaşın öss sınavı var, hazirandan sonra tekrar acacam banını:) Gitsin ders çalışsın şimdi...
-
tesadüf yoktur. :) insanların kendilerini avutmak için uydurkları birşey .)
-
Karışık kavramlar bunlar, tesadüf, şans, kader...
5 senedir görmediğin eski sevgilini sokak ortasında görmen nedir? Tesadüf Şans Kader?
Minik bir örnekti..
-
tesadüf diye bişey yoktur hepsi ilahi gücün elindedir
eğer tesadüf varsa hz ibrahim ateşe atıldığında güller açılmazdı (ki buna hırıstiyanlar tesadüf diyor hepsi rabbimizin bileceği iş ne zaman ne şeki,lde kimle olacağın öyle bi ayarlanmıştırki sen bilemiyosun ama o biliyor biz ise hayırlısı olmasını diliyoruz)
-
tesaduf topigini açıtıgm için banlandım :P
şaka bi yana tekrar sagol rene hoca hadi kalın saglıcakla
-
Git össne çalış hoca...
4800 saat banlandın :D
-
Tesadüf inançsizlarin kadere taktigi isim diye nitelendiriyorum ben..
-
tesadüf e inanmam.çünkü yok.Hayatımda hiç tesadüfi olay olmadı.
-
bence tesadüf vardır örneğin ben bunları yazarken kafama bir böceğin düşmesi tamamen bi tesadüftür bence nie ilahi bi kuvvet bunnarı yazarken kafama böcek düşmesini ister ki?
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Karışık kavramlar bunlar, tesadüf, şans, kader...
5 senedir görmediğin eski sevgilini sokak ortasında görmen nedir? Tesadüf Şans Kader?
Minik bir örnekti..
-----------------------------
+999 -
Tesadüf inançsızların kadere takdığı isimdir.
Kader
Yüce Allah'ın, ezelden ebede kadar olacak bütün şeylerin zaman ve yerini, özellik ve niteliklerini, ezeli ilmiyle bilip sınırlaması ve takdir etmesi, demektir. Allah'ın ilim ve irade sıfatlarıyla ilgili bir kavram olan kader, evreni, evrendeki tüm varlık ve olayları belli bir nizam ve ölçüye göre düzenleyen ilahi kanunu ifade eder.Kaza
Cenab-ı Hakk'ın ezelde irade ettiği ve takdir buyurduğu şeylerin zamanı gelince, her birisini ezeli ilim, irade ve takdirine uygun biçimde meydana getirmesi ve yaratmasıdır. Kaza Allah'ın tekvin sıfatı ile ilgili bir kavramdır.Mesela ben 7 yasında karadenizde memlekette iken ist babamın kaza yaptığını gördüm. Anneme söylediğimde bana kızdı. İst geldiğimizde hakikaten de babam kaza yapmıs.
Enteresan dimi...