Tesseract OCR Library C# Icin
-
@infazteam @unbalaced.... tamamen ayni sorun bendede gerceklesti.
Win7, intel core i7,4BG Ram
resim devamli saga dogru kayiyor, devamli screen shot alip her seferinde bir pixel saga paste ediyormussun gibi dusun, aynen o sekil...
-
garga bunu yazdı
@infazteam @unbalaced.... tamamen ayni sorun bendede gerceklesti.
Win7, intel core i7,4BG Ram
resim devamli saga dogru kayiyor, devamli screen shot alip her seferinde bir pixel saga paste ediyormussun gibi dusun, aynen o sekil...
aynen hocam sorun o . @unbalanced hocamız sonunu cözecek inssah
-
@infazteam @unbalanced
gfx.CopyFromScreen(new Point((this.Location.X + (pbScreen.Location.X + 4)), (this.Location.Y + (pbScreen.Location.Y + 30))), new Point(0, 0), bmp.Size);
burdaki 4u 8 yaptim kayma sorunu giderildi :P
yani su sekilde;
gfx.CopyFromScreen(new Point((this.Location.X + (pbScreen.Location.X + 8)), (this.Location.Y + (pbScreen.Location.Y + 30))), new Point(0, 0), bmp.Size);
fakat bu seferde, resim refleshlenmiyor... yani programi minimize edip tekrar tikladiginizda neyin uzerindeyse onu cikariyor, basarili OCR yani, ama pencereyi hareket ettirdiginizde, resim kendini update emiyor, ve dolayisi ilede altta cikan textde update olmuyor...
dur bakalim cozecez elbet :P
-
garga bunu yazdı
@infazteam @unbalanced
gfx.CopyFromScreen(new Point((this.Location.X + (pbScreen.Location.X + 4)), (this.Location.Y + (pbScreen.Location.Y + 30))), new Point(0, 0), bmp.Size);
burdaki 4u 8 yaptim kayma sorunu giderildi :P
yani su sekilde;
gfx.CopyFromScreen(new Point((this.Location.X + (pbScreen.Location.X + 8)), (this.Location.Y + (pbScreen.Location.Y + 30))), new Point(0, 0), bmp.Size);
fakat bu seferde, resim refleshlenmiyor... yani programi minimize edip tekrar tikladiginizda neyin uzerindeyse onu cikariyor, basarili OCR yani, ama pencereyi hareket ettirdiginizde, resim kendini update emiyor, ve dolayisi ilede altta cikan textde update olmuyor...
dur bakalim cozecez elbet :P
bende denedim olmadı fakat şunu farkattinizmi bilmiyorum . mesala sayfanın üstündeyken program resimleri kaydırıyor fakat program neyi okutmak istiyorsanız onun arkasında olunca sorun çıkmıyor Örnek olarak .
tahribat web sayfası üste program arkdasında normal olarak çalışıyor ne zaman üste gelmesi için tıklayınca o zaman kaydırmaya başlıyor.
-
evet haklisin.
-
selam arkadaslar,
sanirim ekran cozunurlukleri ya da tipiyle alakali olabilir. bende macbook pro retina var ve onun uzerinde windows 10 var. Form tasarimi zaten sorunlu gorunuyor biraz mac'de kurulu windows'da ama bende o tarz sorunlar cikmadi. Suan o eklenilen videoya bakinca direk formun arkasindaki metni aliyormus, bendeki (ayni kod olmasina ragmen) biraz daha sol üstten aliyor. Ama yine de bu kayma olayini pek anlayamadim. Cünkü bende öyle bir sorun yok. Biraz bakayim o zaman bu olaya
-
deneyebilir misiniz? bunu okuyabiliyor mu teserakt bey?
-
Lakin dogru büyüklük önemli. Bazen yanlis sekillerde okudu.. Direk resmi türkce sözlükle verince t3m8k, ingilizce ile verince de t3v8k seklinde okudu..
Bu tarz captcha islemlerinde öncelikle ilgili resmi pre-processing e tabi tutmak lazim. Yani arkaplandaki gürültüleri, background u silersen ve resim sadece siyah-beyaz kalirsa daha basarili olur okuma.
-
resmi siyah beyaz yapinca ingilizce icin direk dogru cozdu
-
ben timeri kaldırıp direk form üzerinden çalıştım hocam , opacity 80 yaptım.
formu çevrilmesini istediğim yerin üstüne getirip çevir diyorum , formun tam arkasındaki kısmı alıp metne döküyor.
timer olayı bende de sürekli kayma yaptı , ama bu şekilde harika çalıştı eline sağlık :)