Trabzonlular Laz Degildir Rum Degildir ...
-
Bende cepniyim manisalı yım bizim atalarımız asyadan iki kola ayrılarak gelmiştir bizim kol Karadeniz tarafından manisa Balıkesir tarafina yerlesmistir aktif savaşçı ozellikleeimiz var nerdeyse bütün gençler güney Doğu bölgesine gönderilir ve en az şehit yine bu Çepni irkindan olur ırk diyorum yanlış anlamayın neyse birazda maddi olarak zayiftir bu savaş işlerinden dolayı
-
karahanx bunu yazdı
Laz olan trabzonlular değil artvinlilerdir diyerek olaya başka bir boyut kazandırayım dedim.
ben artvinliyim. Laz değilim . Gürcüyüm . Trabzonun belli ilçeleri rizenin belli ilçleri , Artvinin hopası borçkası lazdır , diğer yerlerde çok nadirdir. Ben hep Pontus Rumdan kalma olduklarını düşünmüşümdür
-
Kutikula bunu yazdıDanqerLine bunu yazdıKutikula bunu yazdıDanqerLine bunu yazdı
trabzon diyince LAZMISIN RUMMUSUN diyorlar ya :)) zoruma giden buydu halis mulis TÜRKOĞLU TÜRK lan diyorum :) bu yazıda bilgilendirme amaçlı zoruma bişey gitmiyor ...
halis mulis Türk değilsin işte sorun orda.
'' Antropolojinin tesbit ettiği bir esasa göre yeryüzünde hiçbir saf ırk yoktur.
Binlerce yıldan beri devam eden birbirine karışmalar ortada hiçbir halis ırk bırakmamıştır, bütün ırklar az çok melezleşmiştir.''
hocam soy agcı dedikleri merete göre konuşuyorum ben :) yazının temeli o bilimsele girersek dnalardan bizene :D
-
livane bunu yazdıkarahanx bunu yazdı
Laz olan trabzonlular değil artvinlilerdir diyerek olaya başka bir boyut kazandırayım dedim.
ben artvinliyim. Laz değilim . Gürcüyüm . Trabzonun belli ilçeleri rizenin belli ilçleri , Artvinin hopası borçkası lazdır , diğer yerlerde çok nadirdir. Ben hep Pontus Rumdan kalma olduklarını düşünmüşümdür
Pontus Rumdan
beni rahatsız eden buydu bu yüzden araştırdım :)
-
DanqerLine bunu yazdıKutikula bunu yazdıDanqerLine bunu yazdıKutikula bunu yazdıDanqerLine bunu yazdı
trabzon diyince LAZMISIN RUMMUSUN diyorlar ya :)) zoruma giden buydu halis mulis TÜRKOĞLU TÜRK lan diyorum :) bu yazıda bilgilendirme amaçlı zoruma bişey gitmiyor ...
'' Antropolojinin tesbit ettiği bir esasa göre yeryüzünde hiçbir saf ırk yoktur.
Binlerce yıldan beri devam eden birbirine karışmalar ortada hiçbir halis ırk bırakmamıştır, bütün ırklar az çok melezleşmiştir.''
hocam soy agcı dedikleri merete göre konuşuyorum ben :) yazının temeli o bilimsele girersek dnalardan bizene :D
benim onu yazma sebebim ilk postundaki '' Lazmısın ermenimisin diye soruyorlar Türk oğlu Türküm diyorum'' cümlesiydi. Dna'lardan bize ne diyorsun da sorana Türk oğlu Türk lan diyorsun :)
-
Kutikula bunu yazdıDanqerLine bunu yazdıKutikula bunu yazdıDanqerLine bunu yazdıKutikula bunu yazdıDanqerLine bunu yazdı
benim onu yazma sebebim ilk postundaki '' Lazmısın ermenimisin diye soruyorlar Türk oğlu Türküm diyorum'' cümlesiydi. Dna'lardan bize ne diyorsun da sorana Türk oğlu Türk lan diyorsun :)
hocam soy ağcına göre yorum yaptım ona dayanarak TÜRKOĞLU TÜRKÜM dedim sende geldin bilimsel açıkladın eyv :)
-
DanqerLine bunu yazdılivane bunu yazdıkarahanx bunu yazdı
Pontus Rumdan
peki ermeniceyle çok yakınmış lazca diye duydum . bunu araştırdın mı . Kurdo nun da dediği gibi lazca hemşimce falan ayrı ayrı bir sürü dil var gerçi ama çok benziyor hocam , hepsi sarışın falan :)
-
Mezopotamya ve Anadolu'nun tamamı antropolojik olarak öyle karmaşık ki
sebebide insanlık tarihi boyunca tüm uygarlıkların medeniyetlerin dinlerin milletlerin göçlerin bu coğrafyalarda vuku bulmuş yükselmiş çökmüş sıçmış olması
birde işin içine ülkelerin bugün ve yakın tarihteki siyasi/politik durumları ve taraflı bilimsel tezleri filanda girince devasa bir bilgi kirliliği içersinde kalıyoruz
ama ve lakin zevkli konular bence
kurdo tarafından 04/Mar/13 00:01 tarihinde düzenlenmiştir -
trabzonun neresindensin ki?
bak mesela bizim sülaleni adı kandazoğulları http://www.kandazogullari.com/
adamlar araştırmış bulmuşlar taa 800 yıl önceden nerden geldiklerini
bilmiyorum benim atalarda gürcülere çerkezlere kaynamışmıdır. büyüklerime sordum ailede cerkez gürcü laz olan varmı diye hepsi olsa illaki bilirdik dediler babam mesela büyük teyzesiyle konusmaz sırf gürcü biriyle evlendi diye
sor babana dedene sülalenizin bir ismi varmı araştır direk biz çepniyiz demen tuhaf olmus biraz trabzondan doğuda kolay kolay türk köyü bulamazsın
-
livane bunu yazdıDanqerLine bunu yazdılivane bunu yazdıkarahanx bunu yazdı
Pontus Rumdan
peki ermeniceyle çok yakınmış lazca diye duydum . bunu araştırdın mı . Kurdo nun da dediği gibi lazca hemşimce falan ayrı ayrı bir sürü dil var gerçi ama çok benziyor hocam , hepsi sarışın falan :)
hocam bende sarışın ve yeşilgözlüyüm , lazca ile ermenice benziyor hatta kemençe kültürü onlardada var ama çalış tarzları ve ritimleri çok farklı halen o konularda yazılar okuyorum ermenilerin tipleri zaten çok farklı bana öyle geliyor