folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Trabzonlular Laz Degildir Rum Degildir ...

Trabzonlular Laz Degildir Rum Degildir ...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek
    Bende cepniyim manisalı yım bizim atalarımız asyadan iki kola ayrılarak gelmiştir bizim kol Karadeniz tarafından manisa Balıkesir tarafina yerlesmistir aktif savaşçı ozellikleeimiz var nerdeyse bütün gençler güney Doğu bölgesine gönderilir ve en az şehit yine bu Çepni irkindan olur ırk diyorum yanlış anlamayın neyse birazda maddi olarak zayiftir bu savaş işlerinden dolayı
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek
    karahanx bunu yazdı

Laz olan trabzonlular değil artvinlilerdir diyerek olaya başka bir boyut kazandırayım dedim.

ben artvinliyim. Laz değilim . Gürcüyüm . Trabzonun belli ilçeleri rizenin belli ilçleri , Artvinin hopası borçkası lazdır , diğer yerlerde çok nadirdir. Ben hep Pontus Rumdan kalma olduklarını düşünmüşümdür 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanqerLine
    DanqerLine's avatar
    Erkek
    Kutikula bunu yazdı
    DanqerLine bunu yazdı
    Kutikula bunu yazdı
    DanqerLine bunu yazdı

trabzon diyince LAZMISIN RUMMUSUN diyorlar ya :)) zoruma giden buydu halis mulis TÜRKOĞLU TÜRK lan diyorum :) bu yazıda bilgilendirme amaçlı zoruma bişey gitmiyor ...

halis mulis Türk değilsin işte sorun orda.

devamı bilgi için

'' Antropolojinin tesbit ettiği bir esasa göre yeryüzünde hiçbir saf ırk yoktur.

Binlerce yıldan beri devam eden birbirine karışmalar ortada hiçbir halis ırk bırakmamıştır, bütün ırklar az çok melezleşmiştir.'' 

hocam soy agcı dedikleri merete göre konuşuyorum ben :) yazının temeli o bilimsele girersek dnalardan bizene :D

ABONE OLUN BEYLER PARA KASACAZ : https://www.youtube.com/gecehayatimiz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanqerLine
    DanqerLine's avatar
    Erkek
    livane bunu yazdı
    karahanx bunu yazdı

Laz olan trabzonlular değil artvinlilerdir diyerek olaya başka bir boyut kazandırayım dedim.

ben artvinliyim. Laz değilim . Gürcüyüm . Trabzonun belli ilçeleri rizenin belli ilçleri , Artvinin hopası borçkası lazdır , diğer yerlerde çok nadirdir. Ben hep Pontus Rumdan kalma olduklarını düşünmüşümdür 

Pontus Rumdan

beni rahatsız eden buydu bu yüzden araştırdım :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek
    DanqerLine bunu yazdı
    Kutikula bunu yazdı
    DanqerLine bunu yazdı
    Kutikula bunu yazdı
    DanqerLine bunu yazdı

trabzon diyince LAZMISIN RUMMUSUN diyorlar ya :)) zoruma giden buydu halis mulis TÜRKOĞLU TÜRK lan diyorum :) bu yazıda bilgilendirme amaçlı zoruma bişey gitmiyor ...

devamı bilgi için

'' Antropolojinin tesbit ettiği bir esasa göre yeryüzünde hiçbir saf ırk yoktur.

Binlerce yıldan beri devam eden birbirine karışmalar ortada hiçbir halis ırk bırakmamıştır, bütün ırklar az çok melezleşmiştir.'' 

hocam soy agcı dedikleri merete göre konuşuyorum ben :) yazının temeli o bilimsele girersek dnalardan bizene :D

benim onu yazma sebebim ilk postundaki '' Lazmısın ermenimisin diye soruyorlar Türk oğlu Türküm diyorum'' cümlesiydi. Dna'lardan bize ne diyorsun da sorana Türk oğlu Türk lan diyorsun :)

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanqerLine
    DanqerLine's avatar
    Erkek
    Kutikula bunu yazdı
    DanqerLine bunu yazdı
    Kutikula bunu yazdı
    DanqerLine bunu yazdı
    Kutikula bunu yazdı
    DanqerLine bunu yazdı

devamı bilgi için

benim onu yazma sebebim ilk postundaki '' Lazmısın ermenimisin diye soruyorlar Türk oğlu Türküm diyorum'' cümlesiydi. Dna'lardan bize ne diyorsun da sorana Türk oğlu Türk lan diyorsun :)

hocam soy ağcına göre yorum yaptım ona dayanarak TÜRKOĞLU TÜRKÜM dedim sende geldin bilimsel açıkladın eyv :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek
    DanqerLine bunu yazdı
    livane bunu yazdı
    karahanx bunu yazdı

Pontus Rumdan

peki ermeniceyle çok yakınmış lazca diye duydum . bunu araştırdın mı . Kurdo nun da dediği gibi lazca hemşimce falan ayrı ayrı bir sürü dil var gerçi ama çok benziyor hocam , hepsi sarışın falan :) 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

Mezopotamya ve Anadolu'nun tamamı antropolojik olarak öyle karmaşık ki

sebebide insanlık tarihi boyunca tüm uygarlıkların medeniyetlerin dinlerin milletlerin göçlerin bu coğrafyalarda vuku bulmuş yükselmiş çökmüş sıçmış olması

birde işin içine ülkelerin bugün ve yakın tarihteki  siyasi/politik durumları ve taraflı bilimsel tezleri filanda girince devasa bir bilgi kirliliği içersinde kalıyoruz

ama ve lakin zevkli konular bence

kurdo tarafından 04/Mar/13 00:01 tarihinde düzenlenmiştir

kendinize ayığ olunuz
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek

trabzonun neresindensin ki?

bak mesela bizim sülaleni adı kandazoğulları http://www.kandazogullari.com/

adamlar araştırmış bulmuşlar taa 800 yıl önceden nerden geldiklerini

bilmiyorum benim atalarda gürcülere çerkezlere kaynamışmıdır. büyüklerime sordum ailede cerkez gürcü laz olan varmı diye hepsi olsa illaki bilirdik dediler babam mesela büyük teyzesiyle konusmaz sırf gürcü biriyle evlendi diye

sor babana dedene sülalenizin bir ismi varmı araştır direk biz çepniyiz demen tuhaf olmus biraz trabzondan doğuda kolay kolay türk köyü bulamazsın

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanqerLine
    DanqerLine's avatar
    Erkek
    livane bunu yazdı
    DanqerLine bunu yazdı
    livane bunu yazdı
    karahanx bunu yazdı

Pontus Rumdan

peki ermeniceyle çok yakınmış lazca diye duydum . bunu araştırdın mı . Kurdo nun da dediği gibi lazca hemşimce falan ayrı ayrı bir sürü dil var gerçi ama çok benziyor hocam , hepsi sarışın falan :) 

hocam bende sarışın ve yeşilgözlüyüm , lazca ile ermenice benziyor hatta kemençe kültürü onlardada var ama çalış tarzları ve ritimleri çok farklı halen o konularda yazılar okuyorum ermenilerin tipleri zaten çok farklı bana öyle geliyor

soruna biraz detay yazı hocam

Toplam Hit: 5084 Toplam Mesaj: 44