Trabzonlular Laz Degildir Rum Degildir ...
-
KAAMOS bunu yazdı
trabzonun neresindensin ki?
bak mesela bizim sülaleni adı kandazoğulları http://www.kandazogullari.com/
adamlar araştırmış bulmuşlar taa 800 yıl önceden nerden geldiklerini
bilmiyorum benim atalarda gürcülere çerkezlere kaynamışmıdır. büyüklerime sordum ailede cerkez gürcü laz olan varmı diye hepsi olsa illaki bilirdik dediler babam mesela büyük teyzesiyle konusmaz sırf gürcü biriyle evlendi diye
sor babana dedene sülalenizin bir ismi varmı araştır direk biz çepniyiz demen tuhaf olmus biraz trabzondan doğuda kolay kolay türk köyü bulamazsın
TRABZON - BEŞİKDÜZÜ
beşikdüzü giresuna baglıymış ama halk oylaması ile trabzona baglanmış bu soyadı kanunu zamanlarında
halen bazı yaylalar giresuna baglı ilçelere baglıdır ...beşikdüzü trabzona baglıdır yaylamız kadırga ama o gümüşhaneye baglıdır :) gümüşhane giresuna gibi gibi saçma bi işlem var hocam
DanqerLine tarafından 04/Mar/13 00:03 tarihinde düzenlenmiştir -
direk sen türksün sen değilsin diyebilicek birisi değilim yine senin aile büyüklerine felan sorman lazım ayrıca türk olmasan ne olcak amk
hadi ben saf türküm diyelim ayrıyeten özel muamele felan görcek halim yokya
-
KAAMOS bunu yazdı
direk sen türksün sen değilsin diyebilicek birisi değilim yine senin aile büyüklerine felan sorman lazım ayrıca türk olmasan ne olcak amk
hocam konu o degil saf yada melez :)
: KONU :
TRABZON DENİLDİGİNDEN LAZSIN YADA RUMSUN ÖN GÖRÜSÜNÜ KIRMAK :)
laz burnu uzun temel dursun tipi :D
rum sevilmeyen soysuzlar ...
bilmem anlatabildimmi
DanqerLine tarafından 04/Mar/13 00:11 tarihinde düzenlenmiştir -
KAAMOS bunu yazdı
aile büyüklerinin falan çok fazla bildiğini zannetmem . Bende biraz araştırma yapayım dedim hiç biri dedesi en fazla dedesinin babasından ötesini bilmiyor :)
bizde şalikoğlu soyundan geliyoruz , en geride 1700 lerde sınır boyunda gezen bir komutan otar şalikoğlu var . Bir tarih kitabında bir satırda geçiyor :)
başka bilgi yok . Ahıska Türklerinin şiveleriyle bizim ki aynı . Büyük ihtimalle oradan gelip Artvine yerleştik diye düşünüyorum . İnsan bir değişik oluyor ama
araştırırken ( bu arada ilk postta gürcüyüm dedim erkek tarafı hep gürcü hatunlarla evlenmiş bir taraf gürcü yani )
Laz ermeni falan makaleleri vardır hocam muhakkak . KTÜ de falan .
-
Bizim sulalede cepni boyundan gelme
-
DanqerLine bunu yazdıKAAMOS bunu yazdı
hocam konu o degil saf yada melez :)
: KONU :
TRABZON DENİLDİGİNDEN LAZSIN YADA RUMSUN ÖN GÖRÜSÜNÜ KIRMAK :)
laz burnu uzun temel dursun tipi :D
rum sevilmeyen soysuzlar ...
bilmem anlatabildimmi
o zaman sana şöyle söyleyeyim bir şalpazarı beşikdüzü vakfıkebir bu üçünde çepni nufusu yüksek olabilir gerisi muhtemelen rum laz gürcüdür türk varsada diğer boylardandır
ayrıca giresun=çepnide diyemezsin bulancakta bir ton gürcü köyü var
-
doğduğum yerde, çocukluğumun geçtiği yerde, büyüdüğüm yerde, şu an yaşadığım yerde, dedelerimin geldiği yerde, hepsi birbirinden farklı.. alakasız yerler.. marmara, karadeniz, iç anadolu, tatarlardan gelme bi tarafta varmış.. ben nereliyim dicem bu durumda.?! :) hiçbirine dair de bi aidiyet hissetmiyorum , insanevladıyım diyorum sorana :d
-
Geçen kitapta okudum Batum ve Rizenin bazı kesimlerinde lazlar var idi 1500 lü yıllarda lazistan sancağı kurulmuş.
Ondan sonra böyle olmuş.
-
livane bunu yazdıKAAMOS bunu yazdı
aile büyüklerinin falan çok fazla bildiğini zannetmem . Bende biraz araştırma yapayım dedim hiç biri dedesi en fazla dedesinin babasından ötesini bilmiyor :)
bizde şalikoğlu soyundan geliyoruz , en geride 1700 lerde sınır boyunda gezen bir komutan otar şalikoğlu var . Bir tarih kitabında bir satırda geçiyor :)
başka bilgi yok . Ahıska Türklerinin şiveleriyle bizim ki aynı . Büyük ihtimalle oradan gelip Artvine yerleştik diye düşünüyorum . İnsan bir değişik oluyor ama
araştırırken ( bu arada ilk postta gürcüyüm dedim erkek tarafı hep gürcü hatunlarla evlenmiş bir taraf gürcü yani )
Laz ermeni falan makaleleri vardır hocam muhakkak . KTÜ de falan .
ben biraz daha şanslıyım bu konuda galiba az çok bilgi sahibi benim büyükler. Benim bunları araştırmak sormak felan hoşuma gidiyor onlar anlattıkça sanki tuncel kurtizden earth belgeselini izliyormuş gibi oluyorum.
Kimi zaman duydugum şeyde ya annenesi gürcü oluyor yada babannesi galiba bizimkiler gürcü kızlarına hastaymıs zamanında arada tek tük çerkezde çıkıyor bi bizden mi alan olmamıs belki şöyle renkli gözlü uzun boylu bişey olurduk amk
Ha birde livane artvinin eski adı galiba yamulmuyorsam?
-
doğru hocam artvinin eski adı .
Bizim orda çok fazla gürcü köyü var hocam hala var hatta . bizimkilerde yazın yaylaya giderken bu köylerinden iiçinden geçiyorlarmış . Genelde öyle görüp
beğenip alıyorlarmış . Bizde yok pek renkli gözlü . Boy maşallah ama :) kısa çok nadir çıkar .