folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Trabzonlular Laz Degildir Rum Degildir ...

Trabzonlular Laz Degildir Rum Degildir ...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanqerLine
    DanqerLine's avatar
    Erkek
    KAAMOS bunu yazdı

trabzonun neresindensin ki?

bak mesela bizim sülaleni adı kandazoğulları http://www.kandazogullari.com/

adamlar araştırmış bulmuşlar taa 800 yıl önceden nerden geldiklerini

bilmiyorum benim atalarda gürcülere çerkezlere kaynamışmıdır. büyüklerime sordum ailede cerkez gürcü laz olan varmı diye hepsi olsa illaki bilirdik dediler babam mesela büyük teyzesiyle konusmaz sırf gürcü biriyle evlendi diye

sor babana dedene sülalenizin bir ismi varmı araştır direk biz çepniyiz demen tuhaf olmus biraz trabzondan doğuda kolay kolay türk köyü bulamazsın

TRABZON - BEŞİKDÜZÜ

beşikdüzü giresuna baglıymış ama halk oylaması ile trabzona baglanmış bu soyadı kanunu zamanlarında

halen bazı yaylalar giresuna baglı ilçelere baglıdır ...

beşikdüzü trabzona baglıdır yaylamız kadırga ama o gümüşhaneye baglıdır :) gümüşhane giresuna gibi gibi saçma bi işlem var hocam

DanqerLine tarafından 04/Mar/13 00:03 tarihinde düzenlenmiştir

ABONE OLUN BEYLER PARA KASACAZ : https://www.youtube.com/gecehayatimiz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek

direk sen türksün sen değilsin diyebilicek birisi değilim yine senin aile büyüklerine felan sorman lazım ayrıca türk olmasan ne olcak amk

hadi ben saf türküm diyelim ayrıyeten özel muamele felan görcek halim yokya 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanqerLine
    DanqerLine's avatar
    Erkek
    KAAMOS bunu yazdı

direk sen türksün sen değilsin diyebilicek birisi değilim yine senin aile büyüklerine felan sorman lazım ayrıca türk olmasan ne olcak amk

hocam konu o degil saf yada melez :)

: KONU :

TRABZON DENİLDİGİNDEN LAZSIN YADA RUMSUN ÖN GÖRÜSÜNÜ KIRMAK :)

laz burnu uzun temel dursun tipi :D

rum sevilmeyen soysuzlar ...

bilmem anlatabildimmi

DanqerLine tarafından 04/Mar/13 00:11 tarihinde düzenlenmiştir

ABONE OLUN BEYLER PARA KASACAZ : https://www.youtube.com/gecehayatimiz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek
    KAAMOS bunu yazdı

aile büyüklerinin falan çok fazla bildiğini zannetmem . Bende biraz araştırma yapayım dedim hiç biri dedesi en fazla dedesinin babasından ötesini bilmiyor :) 

bizde şalikoğlu soyundan geliyoruz , en geride 1700 lerde sınır boyunda gezen bir komutan otar şalikoğlu var . Bir tarih kitabında bir satırda geçiyor :)

başka bilgi yok . Ahıska Türklerinin şiveleriyle bizim ki aynı . Büyük ihtimalle oradan gelip Artvine yerleştik diye düşünüyorum . İnsan bir değişik oluyor ama

araştırırken ( bu arada ilk postta gürcüyüm dedim erkek tarafı hep gürcü hatunlarla evlenmiş bir taraf gürcü yani ) 

Laz ermeni falan makaleleri vardır hocam muhakkak . KTÜ de falan . 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmQceR
    EmQceR's avatar
    Erkek

Bizim sulalede cepni boyundan gelme

...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek
    DanqerLine bunu yazdı
    KAAMOS bunu yazdı

hocam konu o degil saf yada melez :)

: KONU :

TRABZON DENİLDİGİNDEN LAZSIN YADA RUMSUN ÖN GÖRÜSÜNÜ KIRMAK :)

laz burnu uzun temel dursun tipi :D

rum sevilmeyen soysuzlar ...

bilmem anlatabildimmi

o zaman sana şöyle söyleyeyim bir şalpazarı beşikdüzü vakfıkebir bu üçünde çepni nufusu yüksek olabilir gerisi muhtemelen rum laz gürcüdür türk varsada diğer boylardandır

ayrıca giresun=çepnide diyemezsin bulancakta bir ton gürcü köyü var

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

doğduğum yerde, çocukluğumun geçtiği yerde, büyüdüğüm yerde, şu an yaşadığım yerde, dedelerimin geldiği yerde, hepsi birbirinden farklı.. alakasız yerler.. marmara, karadeniz, iç anadolu, tatarlardan gelme bi tarafta varmış.. ben nereliyim dicem bu durumda.?! :) hiçbirine dair de bi aidiyet hissetmiyorum , insanevladıyım diyorum sorana :d

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Geçen kitapta okudum Batum ve Rizenin bazı kesimlerinde lazlar var idi 1500 lü yıllarda lazistan sancağı kurulmuş. 

Ondan sonra böyle olmuş.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek
    livane bunu yazdı
    KAAMOS bunu yazdı

aile büyüklerinin falan çok fazla bildiğini zannetmem . Bende biraz araştırma yapayım dedim hiç biri dedesi en fazla dedesinin babasından ötesini bilmiyor :) 

bizde şalikoğlu soyundan geliyoruz , en geride 1700 lerde sınır boyunda gezen bir komutan otar şalikoğlu var . Bir tarih kitabında bir satırda geçiyor :)

başka bilgi yok . Ahıska Türklerinin şiveleriyle bizim ki aynı . Büyük ihtimalle oradan gelip Artvine yerleştik diye düşünüyorum . İnsan bir değişik oluyor ama

araştırırken ( bu arada ilk postta gürcüyüm dedim erkek tarafı hep gürcü hatunlarla evlenmiş bir taraf gürcü yani ) 

Laz ermeni falan makaleleri vardır hocam muhakkak . KTÜ de falan . 

ben biraz daha şanslıyım bu konuda galiba az çok bilgi sahibi benim büyükler. Benim bunları araştırmak sormak felan hoşuma gidiyor onlar anlattıkça sanki tuncel kurtizden earth belgeselini izliyormuş gibi oluyorum.

Kimi zaman duydugum şeyde ya annenesi gürcü oluyor yada babannesi galiba bizimkiler gürcü kızlarına hastaymıs zamanında arada tek tük çerkezde çıkıyor bi bizden mi alan olmamıs belki şöyle renkli gözlü uzun boylu bişey olurduk amk

Ha birde livane artvinin eski adı galiba yamulmuyorsam?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek

doğru hocam artvinin eski adı . 

Bizim orda çok fazla gürcü köyü var hocam hala var hatta . bizimkilerde yazın yaylaya giderken bu köylerinden iiçinden geçiyorlarmış . Genelde öyle görüp

beğenip alıyorlarmış . Bizde yok pek renkli gözlü . Boy maşallah ama :) kısa çok nadir çıkar .

Toplam Hit: 5085 Toplam Mesaj: 44