folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Ttnet Vurgunu Hakkında...

Ttnet Vurgunu Hakkında...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Arkadaşlar, Hepimizin Muzdarip olduğu bir konudur bu. Pek Çoğumuz Şimdiye Kadar TTNet' e Kolum Bacağım Girsin Yada Kafam Girsin şeklinde Kızgınlığını Hep İfade etmiştir. Gel gelelim Dikkat çekici Bir Noktayı Es Geçmişiz.

TTNet Malesef Türkiyede Çok Enteresandır, Tüm Kullanıcılarının Ve Türkiye Telekominikasyon Yasalarının Gözlerinin içine baka baka, Büyük bir Vurgunu yapmaktadır. Vurgun 1 Megabitlik Hızı 100 Kilobit Olarak Satmasıdır. Buda Aylık Yüzlerce Trilyon Vatandaşa Sokmakla Eşdeğer, Terazi Hilesidir. 

Gidiyorsun 1 Magebitlik Pakete Abone Oluyorsun ama Aldığın Hizmet 100 Kilobit. Burada Fikirlerinizi Almak Ve Gereken Mercilere Şikayet Bildirisi Yapmak fikrindeyim. Buna Artık Birilerinin Dur Demesi Vakti Geldide Geçiyor bile. 

Halkımızı Bu Kadar Salak Yerine Koyan, Yasalarımızı Bu Kadar Tınlamayan Özel Kurum Olan TTNetin İşlediği Suç değilmidir.? Buyrun Söz Sizde.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

o 1 mbitlik hız en yüksek hız miktarı.

senin ana makinaya olan uzaklığın (santraldı galiba)  kablolar bu hızın düşmesinde etkili ama tabi bana 1 mbt diyosa bunuda karşılamalı bence yani 5 mbit verir en sonunda 1 mb iner ama bunu bana sağlamalı doğru sanki 4 mbitle 1 mbit arasında fark var kendisi devlete yine aynı vergiyi ödüyo sanırsam.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

8 bit = 1 bayt

1 megabit = 128 kilobayt

Sen hiç kaval çaldın mı?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hyro
    hyro's avatar
    Erkek
    Sözleşmede ne yazıyo okuyan var mı?

Benim imzam güzeldir hakkatten. :D
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    West
    West's avatar
    Erkek
    29 tl lik kotalı adsl kullanıyordum bi aralar. Her ay geliyodu 100-120 lira. İndirdiğimde bişey de yoktu. Adamın teki adsl yi telefon hattı olmadan kullanmak için dava açmış ve kazanmış. Sonuç: halen adsl parası üzerinede heray telefon faturası ödüyoruz. Benzinin 3 küsür lira olduğu elektriğin kat kat pahalı verildiği aldığımız nefese bile vergi almaya çalışan bu devletten ne beklenebilirki. Çok güzel demişsin buna dur demek lazım ama nasıl bende bilmiyorum.

west[at]tahribat.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek
    ShockMan bunu yazdı:
    -----------------------------

Arkadaşlar, Hepimizin Muzdarip olduğu bir konudur bu. Pek Çoğumuz Şimdiye Kadar TTNet' e Kolum Bacağım Girsin Yada Kafam Girsin şeklinde Kızgınlığını Hep İfade etmiştir. Gel gelelim Dikkat çekici Bir Noktayı Es Geçmişiz.

TTNet Malesef Türkiyede Çok Enteresandır, Tüm Kullanıcılarının Ve Türkiye Telekominikasyon Yasalarının Gözlerinin içine baka baka, Büyük bir Vurgunu yapmaktadır. Vurgun 1 Megabitlik Hızı 100 Kilobit Olarak Satmasıdır. Buda Aylık Yüzlerce Trilyon Vatandaşa Sokmakla Eşdeğer, Terazi Hilesidir. 

Gidiyorsun 1 Magebitlik Pakete Abone Oluyorsun ama Aldığın Hizmet 100 Kilobit. Burada Fikirlerinizi Almak Ve Gereken Mercilere Şikayet Bildirisi Yapmak fikrindeyim. Buna Artık Birilerinin Dur Demesi Vakti Geldide Geçiyor bile. 

Halkımızı Bu Kadar Salak Yerine Koyan, Yasalarımızı Bu Kadar Tınlamayan Özel Kurum Olan TTNetin İşlediği Suç değilmidir.? Buyrun Söz Sizde.

Arkadaşım bana sorarsan yanlışın var. Elbette TTNET e oram buram girsin diyenlerdenim :) Ama bunu, internet bağlantısını stabil olarak verememelerinden ve diğer ülkelere nazaran daha pahalı olmasından dolayı söylüyorum.

İnternetin 1 MBit/sn hızında olması, her indirme yaptığında bu hızda indirme yapacağın anlamına gelmez, gelemez. Downloadlarda çoğu kullanıcı, "hızlı bağlantım olsun, hızlı indireyim" düşüncesini taşır. Ancak indirme hızınız yalnızca sizin bağlantınızdan kaynaklanmıyor. Size bilgi gönderen sunucunun/bilgisayarın upload hızı da önemli bir faktör. Bir siteden indirme yaparken belirli bir hızın üzerine çıkmıyorsa, bu sizin bağlantınızdan kaynaklanmıyor demektir.

Çoğunlukla 100 KBit/sn hızdan daha fazla indirilememesinin bir nedeni daha var: Windows. Windows'un hangi işletim sistemi olursa olsun, internet bağlantısının belirli bir yüzdesi (%15-%25 arası diye hatırlıyorum) yalnızca windowsun servisleri için ayrılıyor. Bu kısmı kullanamıyorsunuz. Elbette kayıt defterinde birkaç değişiklik ile bunun üstesinden de gelebilirsiniz. Ayrıca, bir kullanıcı hep upload yaparken veya site açarken, hem de download yapması durumunda, bağlantının son limiti ile download yapmasını bekleyemezsiniz.

Ben şahsen, özellikle sağlam seeder a sahip olan torrentlerde indirme yaparken (kayıt defteri ayarları yapmadığım halde) 120 KBit/sn ve üstünü bir süre stabil olarak gördüm. Bir süre diyorum, çünkü bunun stabil kalması için sizin bağlantı hızınız yanında karşı tarafın da size veri yollama hızı önemli...

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakat-at
    sakat-at's avatar
    Erkek

StigmatA bunu yazdı:

8 bit = 1 bayt

1 megabit = 128 kilobayt

yazık lan ttnet'e . aha adam açıkladı işte daha nekine...

siz hala niye 128kilobit veriyo diyin :) size söylediği şey 1024Kilobit yane 1MBit. Ama dosya indirme hızımız Kilobyte olarak hesaplanır. yani bunda anormal bi durum yok :) şikayete ne alışkın bir yapımız var yahu..

a.k.a. wyrus , kelle verilir kal-a verilmez!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

RaNGeR bunu yazdı:
    ShockMan bunu yazdı:

Arkadaşım bana sorarsan yanlışın var. Elbette TTNET e oram buram girsin diyenlerdenim :) Ama bunu, internet bağlantısını stabil olarak verememelerinden ve diğer ülkelere nazaran daha pahalı olmasından dolayı söylüyorum.

İnternetin 1 MBit/sn hızında olması, her indirme yaptığında bu hızda indirme yapacağın anlamına gelmez, gelemez. Downloadlarda çoğu kullanıcı, "hızlı bağlantım olsun, hızlı indireyim" düşüncesini taşır. Ancak indirme hızınız yalnızca sizin bağlantınızdan kaynaklanmıyor. Size bilgi gönderen sunucunun/bilgisayarın upload hızı da önemli bir faktör. Bir siteden indirme yaparken belirli bir hızın üzerine çıkmıyorsa, bu sizin bağlantınızdan kaynaklanmıyor demektir.

Çoğunlukla 100 KBit/sn hızdan daha fazla indirilememesinin bir nedeni daha var: Windows. Windows'un hangi işletim sistemi olursa olsun, internet bağlantısının belirli bir yüzdesi (%15-%25 arası diye hatırlıyorum) yalnızca windowsun servisleri için ayrılıyor. Bu kısmı kullanamıyorsunuz. Elbette kayıt defterinde birkaç değişiklik ile bunun üstesinden de gelebilirsiniz. Ayrıca, bir kullanıcı hep upload yaparken veya site açarken, hem de download yapması durumunda, bağlantının son limiti ile download yapmasını bekleyemezsiniz.

Ben şahsen, özellikle sağlam seeder a sahip olan torrentlerde indirme yaparken (kayıt defteri ayarları yapmadığım halde) 120 KBit/sn ve üstünü bir süre stabil olarak gördüm. Bir süre diyorum, çünkü bunun stabil kalması için sizin bağlantı hızınız yanında karşı tarafın da size veri yollama hızı önemli...

Hocam Söylemlerinizde Belirgin ifadeleri kullanarak bazı Saptamaları yaptınız, evet bir bakıma işin o yönünüde hesaba katmak tabiki gereklidir.

Ancak Rapid Share Gibi Bir Download Sunucusundan, Aynı Mahallede Hizmet Veren Bir TTnet Abonesi olarak, bir ayı aşkın zamandır, indirme Limitimin Tek dosya indirmesinde 100 Kb. den Yüksek olmadığını izlenimledim. Buda Şu demektir. Koca 1 Megabitlik Hızı Nasıl oluyorda Onda Birinde Download Yapmak Durumunda Kullanabiliyoruz. Hızın Onda biri Akla Mantığa Uygun değil.

Ha şu olabilir, Karşı Sunucu Yoğundur, Senin down hızın, Yoğun olduğu anlarda 600 kb ye kadar Düşmüştür, Bu Göze batmayabilir, Ancak Bariz Bir şekilde TTnet Suç işlemektedir. Ve Bizlere İfade ettikleri Bu Bahanelerin Ardına Saklanmaktadırlar. Kanaatim Budur. Şayet Bu Olayı incelemeye tabi tutarsak Görülecektirki Büyük bir Vurgun Vardır arka Pilanda.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

Biraz daha detay yazayım bari.

8 bit = 1 bayt

1024 megabit = 1 megabit = 128 kilobayt

Yani 1 megabit hız ile senin indirebileceğin max hız 128 kbps'dir ki işletim sistemi bunun tamamına izin vermez, sörf için de bir miktar ayırır diye biliyorum. Tamam 100'ü biraz aşması lazım, yani sorunun 10'da bir falan değil en fazla 10 - 15 kbps. Şikayet ettiğin şeyin ne olduğunu bilmek daha yardımcı olacaktır..

Sen hiç kaval çaldın mı?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakat-at
    sakat-at's avatar
    Erkek
    sivrisinek saz

a.k.a. wyrus , kelle verilir kal-a verilmez!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

ShockMan bunu yazdı: 

Hocam Söylemlerinizde Belirgin ifadeleri kullanarak bazı Saptamaları yaptınız, evet bir bakıma işin o yönünüde hesaba katmak tabiki gereklidir.

Ancak Rapid Share Gibi Bir Download Sunucusundan, Aynı Mahallede Hizmet Veren Bir TTnet Abonesi olarak, bir ayı aşkın zamandır, indirme Limitimin Tek dosya indirmesinde 100 Kb. den Yüksek olmadığını izlenimledim. Buda Şu demektir. Koca 1 Megabitlik Hızı Nasıl oluyorda Onda Birinde Download Yapmak Durumunda Kullanabiliyoruz. Hızın Onda biri Akla Mantığa Uygun değil.

Ha şu olabilir, Karşı Sunucu Yoğundur, Senin down hızın, Yoğun olduğu anlarda 600 kb ye kadar Düşmüştür, Bu Göze batmayabilir, Ancak Bariz Bir şekilde TTnet Suç işlemektedir. Ve Bizlere İfade ettikleri Bu Bahanelerin Ardına Saklanmaktadırlar. Kanaatim Budur. Şayet Bu Olayı incelemeye tabi tutarsak Görülecektirki Büyük bir Vurgun Vardır arka Pilanda.
    Arkadaşım, 1MBit/sn hızındaki bir internetinizden kullanacağınız maksimum hız 128 KBit/sn olacaktır. Yani sizin RapidShare'den indirme yaparken kullandığınız internet hızı, toplam bağlantının onda biri falan değil. Byte ile Bit kavramları çoğu zaman pek çok kişi tarafından karıştırılabiliyor. Ayrıca, RapidShare'den indirme yapacağınız zaman yalnızca RapidShare sitesinin ücretsiz limitlerini kullanıyorsunuz. Yani indirme hızınızın limitini çoğu zaman onlar belirliyor. Bunun dışında sunucuların da yoğunluğunu düşünürseniz, bu hızın oldukça makul olduğunu siz de kabul edeceksiniz.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
Toplam Hit: 5987 Toplam Mesaj: 33