Turkishairlines Hacklendi
-
kaygusuz bunu yazdızumsuk bunu yazdı
Dünyanın en iyi hava yollarından biri olan THY batsın ?
Abi siz hakkatten garipsiniz.
orda çalışan işçileri köpek gibi dışarı atan bir şirket zerre derece değeri yok hocam bitmiştir. 4 bin lira maaşla çalışan türk pilotu şutladı gitti yabancı getirdi pilot 12 bin tl aylık maaşla çalıştırıyor hangi akla hizmet bu ???
thy ömrümce seyahatte kullanacağım en son başvuracağım yerdir.
şimdi baktım kurban bayramında yurtdışına uçak kaldırmıyor bile püüüABicim sonuç olarak Türk Hava Yolları olarak dünya çapında bir etki yarattı mı ? Evet. Maaş işinin arkaplanı vardır. Adamlar hele hele Türk HavaYolları kafasına göre adam çıkarıp sokamaz.
KAliteli pilotlar gerek. Başka birşeyler vardır. Sonuca bakarak konuşuyorum : THY sağlam bir hava yolu.
Ayrıntılara gireceksek, bir sürü şey bilmemiz gerekir. Karşılıklı açıklamalar falan. Barça'nın pilotu mu 12 bin alıyor, yada kim alıyor ? napıyor ? Durum nedir ? Diğeri nedne işten kovuldu ? Tasarruf etmek varken neden 3 katı fiyatla yabancı pilot getirildi ?
Yani öyle bir konuşuyorsunuz ki ; THY'nin amacı Türkleri zikmek gibi. Tek amacı çalışanlarına kötü davranmak, aşşağılamak, işten atmak ; yerine yabancıları yaşatmak.
Apple içinde çok konuştular, Starbucks içinde , diğer firmalar içinde. Bense çalışanları sıkmanın iyi olduğuna katılıyorum. Yapmayacak varsa, hele hele bizim gibi bir tembel milletin içinde ; gereken yapılır.
-
Ondada yapilasma var.Gozumle gormekteyim,bilmekteyim.Eger isine gelmeyen olursa sut,emeklilik ya da atama,
Iyi ya da kotu olabilir beni baglamaz,Zaten karli bir is tasimacilik,yoksa 50 liraya kim kim istanbul-izmir 1 saatte goturur.
Ayrica pilot dedigin adam 5000-6000 saat ucmadan kaptan olamaz bildigim kadari ile,pideci degil bu,dandik olamaz.
ornek haber,cemaatin gazetesi.
http://canadaturk.ca/ekonomi/31916-bir-mudur-daha-eskitti.html
cordelian tarafından 26/Ağu/12 04:23 tarihinde düzenlenmiştir -
%100 eminim ki.
şurada thy'yi kötüleyen herkes hayatında yurt dışına çıkmamış insanlar.
-
gazete konusun da bilet var resim atayım diyen arkadaşa bir şey diyemiyorum, he ameka he koca uçağın uçuş ekibinin işi gücü yok cemaat propagandası yapacak o yönetim de ki adamlar. saf saf yorumlar atmayın. bugune kadar thy den şaşmadım yurtdışı uçuşlarında hiç de öyle bir gazete olmama olayı görmedim. ancak şu olur uçağa binenler abanır hürriyete radikale okunmayan gazeteler durur orda.
ikincisi, grevcileri destekleyen arkadaşlara soruyorum, benim anam babam veya herhangi bir akrabam vefat etmiş almışım biletimi gelmişim, veya iş bağlamak için bir yere gidiyorum ucunda milyonlar var, örnekler uzar gider kısaca İŞİM VAR, sen kimsin ki ben biletimi aldığım halde sikko sikko grev yapacaksın diye ben işlerimden olayım ? vatandaş olarak thy atmasa ben dava açarım bu adam yüzünden şunu yapamadım diye. grev öyle kafana estimi yapılmaz, binersin uçağına bütün kabin ekibi uçağın içerisinde 1 dk alkış tutar veya sembolik birşey yaparsın tepkini gösterirsin. sözleşme boş yere yok, yok çalışan hakkıymış vs, şirket hakkını konuşan yok?
üçüncü olarak, yok yönetime uygun kafalı olmayanı atıyorlar gömüyorlar öpüyorlar diyen arkadaşa, yok öyle bir olay, içeride ben istanbulda genel merkezdeysem sende benim sözümü dinliyeceksin bu kadar basit. işveren kavramı yok kimsede. bir de 50 liraya kimse götürüp getirmez değil, onun adı kampanyalı bilettir her uçakta belli koltuklar bulunur fiyat gitgide son koltuklara doğru el yakar. kâr zarar hesaplamasıdır, belli bir rotada çok para kazanılmıştır, zararına 50 liraya verilir o biletler amaç insanlara firmanın rahatlığını göstermektir. yoksa emin ol 50 liraya kimse para kazanmıyor.
bir de pilotun dandiği olmaz denmiş evet olmaz, 2.pilot ve kaptan pilot vardır kademe bu şekildir dandik falan diye bi pilot olamaz. ama sen uçağı iniş kalkışlarda tirbülansta vs tepki topladıysan uçuştan sonra yolcuların %60 ı şikayette bulunduysa (gerek kabin ekibi gerek pilot) o adamın işine son verilir. dandikliği burdadır. yoksa 1.ağızdan biliyoruz ki pilotlar uçuş sırasında yasak ta olsa alkol tüketebilirler.
kısaca bu kadar.
-
sir bunu yazdı
gazete konusun da bilet var resim atayım diyen arkadaşa bir şey diyemiyorum, he ameka he koca uçağın uçuş ekibinin işi gücü yok cemaat propagandası yapacak o yönetim de ki adamlar. saf saf yorumlar atmayın. bugune kadar thy den şaşmadım yurtdışı uçuşlarında hiç de öyle bir gazete olmama olayı görmedim. ancak şu olur uçağa binenler abanır hürriyete radikale okunmayan gazeteler durur orda.
ikincisi, grevcileri destekleyen arkadaşlara soruyorum, benim anam babam veya herhangi bir akrabam vefat etmiş almışım biletimi gelmişim, veya iş bağlamak için bir yere gidiyorum ucunda milyonlar var, örnekler uzar gider kısaca İŞİM VAR, sen kimsin ki ben biletimi aldığım halde sikko sikko grev yapacaksın diye ben işlerimden olayım ? vatandaş olarak thy atmasa ben dava açarım bu adam yüzünden şunu yapamadım diye. grev öyle kafana estimi yapılmaz, binersin uçağına bütün kabin ekibi uçağın içerisinde 1 dk alkış tutar veya sembolik birşey yaparsın tepkini gösterirsin. sözleşme boş yere yok, yok çalışan hakkıymış vs, şirket hakkını konuşan yok?
üçüncü olarak, yok yönetime uygun kafalı olmayanı atıyorlar gömüyorlar öpüyorlar diyen arkadaşa, yok öyle bir olay, içeride ben istanbulda genel merkezdeysem sende benim sözümü dinliyeceksin bu kadar basit. işveren kavramı yok kimsede. bir de 50 liraya kimse götürüp getirmez değil, onun adı kampanyalı bilettir her uçakta belli koltuklar bulunur fiyat gitgide son koltuklara doğru el yakar. kâr zarar hesaplamasıdır, belli bir rotada çok para kazanılmıştır, zararına 50 liraya verilir o biletler amaç insanlara firmanın rahatlığını göstermektir. yoksa emin ol 50 liraya kimse para kazanmıyor.
bir de pilotun dandiği olmaz denmiş evet olmaz, 2.pilot ve kaptan pilot vardır kademe bu şekildir dandik falan diye bi pilot olamaz. ama sen uçağı iniş kalkışlarda tirbülansta vs tepki topladıysan uçuştan sonra yolcuların %60 ı şikayette bulunduysa (gerek kabin ekibi gerek pilot) o adamın işine son verilir. dandikliği burdadır. yoksa 1.ağızdan biliyoruz ki pilotlar uçuş sırasında yasak ta olsa alkol tüketebilirler.
kısaca bu kadar.
200 300 kişi bi anda grev yapmadılar heralde bugun yatıp yarın grev yapalım demediler. thy o zamana kadar neden sartlarınızı iyileştirelim demediler anlasmadılar madem ?orda thy magdur etmiştir insanları. günde 14 saatten fazla ucdugumda faydasız oluyorum diyor 16 saat 18 saate varan ucuslardan bahsediyor adamlar dinledin mi ki ahkam kesiyosun kimse sikko sikko sikinin dassagının keyfine grev yapmadı.
-
Juliet bunu yazdı200 300 kişi bi anda grev yapmadılar heralde bugun yatıp yarın grev yapalım demediler. thy o zamana kadar neden sartlarınızı iyileştirelim demediler anlasmadılar madem ?orda thy magdur etmiştir insanları. günde 14 saatten fazla ucdugumda faydasız oluyorum diyor 16 saat 18 saate varan ucuslardan bahsediyor adamlar dinledin mi ki ahkam kesiyosun kimse sikko sikko sikinin dassagının keyfine grev yapmadı.
amerikadan dubaiye-singapura-bangkoka uçanlar ne yapsın ? uçuşun kendisi 16 saat. adamları dinledinmi de ahkam kesiyorsun değil, işten çıkarılanlar benim arkadaşım. bunun yanında işten çıkartanlarda benim arkadaşım. thy'nin şartları iyileştirmesi diye ahkam kesiyorsun, grevin nedeninin ne olduğunu biliyormusun ki ? havaiş le olan durum olduğunun farkındamısın, öyle şartlardan falan değil yani ? ikinci olarak başka havayolları çalışanları bilmiyormuydu da sadece thy çalışanları bu greve gidip milyonlarca dolar zarara sokup imaj zedelettiler ? sonuçta tasarı sadece thy demiyordu değil mi ? thy nin kabin memurlarına Türkiye'de en fazla maaş veren şirket olduğunu da hatırlatırım. ve min 4k dan başlayan maaşlar olduğunu.
gayet de sikko sikko sikinin daşşağının keyfine grev yaptılar.
-
http://ekonomi.milliyet.com.tr/thy-6-saatte-400-bin-lira-zarar-etti/ekonomi/ekonomidetay/26.08.2012/1586632/default.htm
400 bin tl zarar etmiş hacklenme sonucu :) -
işten çıkarma konusunda da sonuna kadar haklılar.
Adamlar emek verip iş yapıyorlar bu hale kolay gelmediler.
Neymiş bi sendika bilmemne muhabbetine iş bırakıyorlarmış geciktiriyorlarmış iş yavaşlatıyorlarmış. 200bin yolcu mağdur oldu orada bunlardan brii sizde olabilirdiniz. benim şirketimde de olsa gözünün yaşına bakmam kovarım üstüne de dava açarım. böyle saçma bir iş olmaz.
-
Turania bunu yazdı
işten çıkarma konusunda da sonuna kadar haklılar.
Adamlar emek verip iş yapıyorlar bu hale kolay gelmediler.
Neymiş bi sendika bilmemne muhabbetine iş bırakıyorlarmış geciktiriyorlarmış iş yavaşlatıyorlarmış. 200bin yolcu mağdur oldu orada bunlardan brii sizde olabilirdiniz. benim şirketimde de olsa gözünün yaşına bakmam kovarım üstüne de dava açarım. böyle saçma bir iş olmaz.
sırf bu yüzden bende thy ye hak veriyorum. kimsenin orada o kadar insanı bekletmeye hakkı yoktu.
thy türkiyenin yüz akı şirketlerinden. kesilen devenin katkıları paha biçilemez. deveyi kestiklerinden beri adamlar uçuyor.
-
Doss hackmidir değilmidir tarşılır. Ticari siteyi kapatmışsa bunun sonucunda sistemin günlük cürosu düşmüşse bu olaya bence hacklendi denmesi gayet normal , hack değil diyorsanızda değildir kişisel görüşümü söyledim : )