Türkiye‘Nin En Büyük Hackeri Kim?
-
0xan
-
Seyh HolyOne
-
wh0
-
en iyisi gibi bir sıralama olamaz .d ama ıyıler var :) tbt de de var ama :D adamlar hacker gizli onlar gizli :)
edit : aklıma yalçın çakır geldi tutamadım kendimi yazdım :D
csr288 tarafından 17/Şub/13 18:26 tarihinde düzenlenmiştir -
Ka1nsha bunu yazdı
Hackerin alanına göre değişmez mi bu ?
Networkda iyi olan vardır.
Cracking de
Webde
işte normal pc lerde
vs.vs uzar giderevet hocam alana gore yazilmali ama yok sadece bi isim istiyorsaniz aTmaCA derim
geniuss tarafından 17/Şub/13 18:50 tarihinde düzenlenmiştir -
parliament
d.a.t'in kurucusu
duzenleme;
nasil unuttum lan meliksah ozoral (mr^chaos) vardi.
atmaca saglam program yazardi ilk 5 haneli icq sahibiydi.
o donemlerde icq populerdi ve goxxip vardi
serdar kabaoglu schoolbus ile milyonlarca kisiyi etkisi altinda birakmisti
lamer sahin seklinde tassak gecebiliriz ama kimsenin olmadigi zamanda superonline'a cakti hakkini yemeyelim
duzenleme2;
cha0 olayi efsane degil aslinda, cha0'nun statusune hacker degilde cracker demek daha dogrudur cunku bu isten para kazanan ve bu isi para icin yapan adama cracker denilir hacker denilen kisiler etik kurallar dahilinde yapar ve para vurgunu pesinde kosmazlardi. cha0 ise black market olayinda devrim yaratmis papagan satmak yerine kiralamak ve kiralanan papaganlardaki verileri kiracinin haricinde kendiside kullanarak yeterli seviyede bir servetin uzerine oturmustur.
http://www.networkworld.com/news/2008/092908-a-pros-tips-on-atm.html
elin ecnebisi cha0 icin pro-atm hacker demektedir dunya klasmaninda birisidir ama bizim ulkemizde bu adamin hala bir efsane mit oldugunu dusuneneler var hic mi dark market e girip bakmadiniz bu zamana kadar?
duzenleme3;
zumzuk un yazdiklari uzerine; yazilim kirma uzerine dtcg -desperate turkish cracking group- vardir ve ciddi anlamda turk yazilim sektorunun korkulu kabusudur.
duzenleme4;
inci sozluk'teki yildiz olaylarinda twitter yildizinin sebebi olan eleman twitter'da acik bularak istedigi kisiyi takip ettirebiliyordu. dunya capinda olay olmustu. twitter'in bilinen ilk hacklenmesidir.
duzenleme5;
cyber-terrorz grubu -eskisi ve gercegi simdiki cakmalari degil- 10 dakikada 19000 uzerinde siteyi deface ederek dunya rekoru kirdi. tamamen turklerden olusan bir gruptu ve enom.com adamlarin pesine dusmustu sadece yabanci kokenli siteleri deface etmislerdi turk siteleri listeye katsalardi 25000 nin uzerine cikacaklardi. gunumuzde onlara en yakin rekor 6500 site ile eski dunya rekoru sahipleri brezilyali world of hell grubuna ait.
duzenleme6;
bunu google'dan buldum.
http://www.ehackingnews.com/2012/11/pakistani-google-and-other-sites-hacked.html
ps; misos olurda google'da bir gun eski gunler anisina nickini aratip bu sayfaya gelirsen ;)
-
iskorpit-x
-
Türkiye'de virüs yazan adam var mı acep ? Yani vardır da hiç duymadım sağda solda.
Evet duyulsa zaten suç olur falan diyebilirsiniz de... Virüs alanında en sağlam iş şu EGM hikayesini yapan adamlarda herhalde.
---
Türkiye'de crack, virüs işi yok. Bunun için bloglar yok, forumlarda bilenler yok. Koskoca tahribatta virüs yazmış kaç adam vardır ? 5'i geçmez. Notepad'e internetten bulduğun kodları yapıştırıp bat dosyası oluşturmaktan bahsetmiyorum.
Tor mesela. Tor'da Türk forumlarında bu 'heykırlık' işini yapan kaç adam var ? Sağlam adamın forumlarda ; hack sitelerinde o kadarda işi olmaz bence. Tor'da neler neler okudum hackle ilgili yerlerde. HAck sadece site hacklemek değil.
bunun jailbreak'i var, virüs yazarlığı var ; bilinmeyen facebook açıkları var. Tor'Dan yayınlanan bir sürü olay var.
--
bu tarz sağlam adamlar Türkiye'de henüz yok. Daha çok gösteri, show, heves işiyle ilgili. 2000'lerde bilgisayarla tanışan (2001-2002-2003 civarı), programlamaya başlayan ve hack işlerine bulaşmamış olan birileri var mıdır ? Sanmıyorum. Çok çk az yani.
Bir iki makale okumuş ; hiç değilse denyo launch ile sitelere saldırmış falan adamlar dolu. Fakat hepsi bu. HAck team açmıştım, rusyadan videoları izleyip ; rfi vs.. gibi ilginç yöntemleri deneyip , Türkçe videolar çekiyordum.
Önce aspsitem, aspportal gibi yerlerde xss açıklarını buldum, sonra rusya. Sonra hevesim geçti. FAkat bunu devam ettiren adam kalmadı. İlerleyen daha doğrusu. Bu tarz işlerde ya hapiste bitti ; ya sağlam yazılım firmasına girdiler.
--
Rusya'daki gibi, Tor'daki gibi hackerların Türkiye'de üreyeceğini sanmıyorum. Tek tük vardır zaten onlarda bu işlerle uğraşmazlar.
Crack, virüs, Tor gibi şeylerle uğraşan Türkleri biliyorsanız gerçekten bilgi almak istiyorum. Konuya yazamazsanızda , özel'den mesaj atın. Kimlik falan açıklamak zorunda değilsiniz de ne yapmış ne etmiş bilmek istiyorum.
Şöyle dünya çapında önemli zarar veren (ne bileyim 23 Nisan'da virüs bulaşan bütün bilgisayarlarda Türk bayrağı açan) falan birşey yok ? Türk yazılımı yok. İngilizce'de yazmasın. Türkçe yazsın. ARaştırıp bulsun pezevenkler. Şöyle pentegona falanda bulaşsa (: sansayonel olsa ???
Bir ara araştırdım ama ayrı dünya virüs işi.
-
Tbt'den spy-cx5
-
bi konuda bahsi gecmisti eski iyiler falan diye, en buyuk olarak degilde isi bilenlerden yazmak gerekirse, liz0zim,rmx, thehacker, crackers_child, eno7, spy-cx5 diyebiliriz.