Türkiye‘Nin En Büyük Hackeri Kim?
-
Başta Şıh Hazretleri Holyone sonra renegadealien sonralarda Ferruh Mavituna diye gider sıralama :|
-
Tabiki şeyh holyone :) Ben kendi hack tool'unu yazamayan adama hacker demem. Ayrıca eskilerden tanıdığım birçok cracker da holyone ı çok iyi tanır.
Tabi benim çevrem henüz newbie iken, genelde reverse engineering ile uğraşan ustalardı (projman, mrstop [trscene], blue devil [sct] , dark apocalypse, mdk group vb...) çok sağlam adamlar vardı bu alanda, onlar da bıraktı artık yaşlanınca :) Firex var bizden de o bırakmadı henüz :)
-
En basitinden turkojan mevzusu tugberk hocu o.O
-
TCG, TR Scene... Aman yarabbi ne adamlardı onlar...
Daha sonra bıraktılar tabi. Birkaç sene önce irtibata geçmiştim Projman ile, bu işlerle ilgilenirken. Sağolsun çok yardımları olmuştu. Hele DarkApocalypse ile baya konuşmuştuk. Hala çok bilgili ve teknolojiyi yakından takip eden adamlar.
Bunun dışında, şu anda "hacker" olarak adlandırılan kişiler Ddos saldırı yaparak "hacklediklerini" öne sürüyorlar. Fakat bu gerçek bir "hack" değil bana göre.
Ayrıca siteleri çökerten kişiler de Amerika, Rus tabanlı exploit sitelerinden falan betikleri indirip "ben yaptım" diyorlar.
Hiç biri, TR Scene dergisindeki üstadlardan öteye gidemeyecek kişiler...
-
SpArK bunu yazdı
daha yakalanmadı ve görülmedi :)
-
trampfd bunu yazdı
Önce Türkiye'de ciddi anlamda bir hack operasyonu yapıldı mı şimdiye kadar diye düşünmek lazım, cevabı sorunun içinde.
Eğitim düzeyimiz ve zeka seviyemiz hasebiyle şimdilik "Dünyada en çok lamer nerdedir?" sorusuna cevap olabiliyoruz.
Bu biraz acımasızca bir eleştiri olmadımı hocam.?O kadarda değildir canım derler adama.
-
ShockMan bunu yazdıtrampfd bunu yazdı
Önce Türkiye'de ciddi anlamda bir hack operasyonu yapıldı mı şimdiye kadar diye düşünmek lazım, cevabı sorunun içinde.
Eğitim düzeyimiz ve zeka seviyemiz hasebiyle şimdilik "Dünyada en çok lamer nerdedir?" sorusuna cevap olabiliyoruz.
Bu biraz acımasızca bir eleştiri olmadımı hocam.?O kadarda değildir canım derler adama.
http://www.dw.de/turkeys-hackers-robin-hoods-or-thugs/a-16245793
-
hector611990 bunu yazdıPc-ErrOr bunu yazdı
Tbt'den spy-cx5
google da arattım meraktan bakınırken şunu gödüm http://www.cyber-warrior.org/Forum/BanResponse.Asp?BanID=15339
bu adamlar niye böyle bişe yapmışlar biliyonmu kardeş ?
Çünkü CW ye soba borusu gibi index çaktık ondandır :)
he bu arada beni yazan olan arkadaşlar olmuş eyvallah panpalar.
ah eski günler ah.
SPY-CX5 tarafından 18/Şub/13 17:08 tarihinde düzenlenmiştir -
TG = TURKGUVENLİGİ bu adamlara hep imrenmisimdir. :)
-
HolyOne bunu yazdı
Bana sorsalar aklıma ilk gelenler şunlar olur (sıralama olmamakla beraber)
ferruh mavituna iyidir, Burada görebileceğiniz Nurullah iyidir, 10ur iyidir, who iyidir, holyzone iyidir mesela, outmost sağlam, rene zaten saglam (ve gördüğüm en iyi teknik insandır çok sayıda dalda), tugberk cok saglam. liste uzar gider.
saygı duyarım ama bence security sitesi açmakla security prof. falan olunmuyor. benim bu kişi hakkındaki izlenimlerim;
kaynağı asılsız bilgiler vermek, o siteye girmeyin o sitede "exploit kit" var demek, soru sorulunca dalga geçmek, sonra mesajını editlemek, 2 ay önce msn'den 2 saat hayatını anlatmak ve sonra hiçbir şey olmamış gibi aniden küfür etmek ve sana gıcığım demek, hakkında etraftan iki üç kelime duyduğu kişilere "lamer" demek vs. vs. daha uzar gider bu. küfürleşmeyi seven biriyseniz, anlaşabileceğiniz biridir bence outmost. banı neden açıldı bu arada? tbt'de pm'den küfürleşmek serbest mi HolyOne hocam? monarşi ile yönetiliyorsa sizin bileceğiniz iş tabii ama o zaman "Tahribat.Com Kuralları" ibaresini oradan kaldırmanız bence daha gerçekçi olabilir.
beni güldüren ve şaşırtan nokta, bu sitede aynı evde kalmış yaşlı kadınlar gibi, başkalarının dedikodusunu yapan adamların olması :)