Turknet Pişmanlıktır

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AdReNaLiNe
    AdReNaLiNe's avatar
    Erkek
    AyTurk bunu yazdı
    AdReNaLiNe bunu yazdı

Yıllarca TTNet kullandım. Binaya gelen maksimum hız 5.5 mbit ve tabi haliyle kota da 50 GB. Gel zaman git zaman sürekli kopmalar saçma salak hız düşmeleri derken 6 seneyi böyle doldurduk. Türknetin 150 gb kotalı paketini görünce bunu bir deneyeyim dedim nitekim geçtik 1 haftada bağlantım yapıldı. Müşteri hizmetlerini her aradığımda hızlıca ulaştım ve gerekli ilgiyide gösterdiler. Kopma sorunum yok artık ve kota 150 gb olduğu içinde AKK sorunu yaşamıyorum. Hız yine aynı tabi 5.5 mbit civarları

Asıl anlamadığım şey şu ttnet ile aynı alt yapıdan veriyorlar sonuçta interneti yani binaya gelen kablo aynı ttnet koparken türknette niye anlık kopmalar olmuyor ? Valla ne diyim memnunum, mutluyum, huzurluyum :D

Turknet ilk bağlandığında bendede aynı kopmalar oluyordu hocam. Aradım alt yapınız desteklediği hız 5 mgbt dediler hızınızı 16 ya sabitlemişler değerler yüksek olduğu için hatta kopmalar yapıyor dendi. Bende hattı desteklediği değerlere sabitlettim şuan için sorun yok. O telekomun bilmezliği..

Aynen hocam.

iOS Developer Tahribat Haber Uygulaması : http://www.tahribat.com/Forum-Iphone-Icin-Tahribat-Haberler-Uygulamasi-117103/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buzukatak
    buzukatak's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

-150 GB Adil kullanım kotası veriyor.

-100 megabit hız verdiklerini vaat ediyorlar ancak benim aldığım hız bu. Hattım daha yükseğiin kaldırıyor ancak uğraşmadım müşteri hizmetlerini yarın bi arayayım.

....

Aldığın hız boruymuş.

Saniyede 22MB indirip, yaklaşık 2 MB gönderebildiğin bir internet bağlantısı görünüyor. 100 megabit diyip 180 megabit falan vermişler.

anlıyorum.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    buzukatak bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

-100 megabit hız verdiklerini vaat ediyorlar ancak benim aldığım hız bu. Hattım daha yükseğiin kaldırıyor ancak uğraşmadım müşteri hizmetlerini yarın bi arayayım.

....

Aldığın hız boruymuş.

Saniyede 22MB indirip, yaklaşık 2 MB gönderebildiğin bir internet bağlantısı görünüyor. 100 megabit diyip 180 megabit falan vermişler.

Hatalı hesaplama. 

mkyb tarafından 17/Kas/16 15:33 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    buzukatak bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

....

Aldığın hız boruymuş.

Emin olmadığımız şeyler hakkında yorum yaparken daha dikkatli olursak başkalarına da yanlış bilgi vermemiş oluruz. Orada 22,58 megabit / saniye yazıyor Megabyte / saniye değil. Büyük B byte, küçük b bit anlamına geliyor. 22,58 MB/s derse saniyede 22,58 Megabyte/saniye demek olur, 22,58 Mb/s yazarsa 22,58 megabit/saniye olur.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Macidor
    Macidor's avatar
    Erkek
    DarkSkull bunu yazdı
    buzukatak bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

....

Aldığın hız boruymuş.

Emin olmadığımız şeyler hakkında yorum yaparken daha dikkatli olursak başkalarına da yanlış bilgi vermemiş oluruz. Orada 22,58 megabit / saniye yazıyor Megabyte / saniye değil. Büyük B byte, küçük b bit anlamına geliyor. 22,58 MB/s derse saniyede 22,58 Megabyte/saniye demek olur, 22,58 Mb/s yazarsa 22,58 megabit/saniye olur.

Bilgiyi tamamlayım dedim 1byte(B)=8 bit(b) olduğundan yukarıdaki arkadaş saniyede 2.8 Megabyte/s (MB/s) indirme yapabilmektedir. (22.58/8)=2.82

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buzukatak
    buzukatak's avatar
    Erkek
    DarkSkull bunu yazdı
    buzukatak bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

....

Aldığın hız boruymuş.

Aslında gayet emin cevap vermişim, emin değil gibi görünmüyorum :D

Ben bu mega/mebi byte/bit hesap kitabını bilirim. Fakat konu üzerine aynı siteden bir test yaptığımda bana sonucu mbps olarak gösterdiğinden arkadaşın sonucunun byte cinsinden olduğunu düşündüm.

Düzelttin, teşekkür ederim.

anlıyorum.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    driveshaft
    driveshaft's avatar
    Erkek

ttnet ten turknete geçtim hızım 24 idi 28 oldu, dahada arttırabilinir belki ama uğraşmadım. 150 gb akk... 1000 dakka konuşma. ilk ay bedava. daha ne olsun. telekomun akıl karıştıran saçma sapan kampanyalarına fazla para vermektense...

artı elin lübnanlısını zengin edeceğine Türk şirketi kazansın...

driveshaft tarafından 17/Kas/16 21:29 tarihinde düzenlenmiştir

"Sen doğru dur, eğri belasını bulur"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    driveshaft bunu yazdı

ttnet ten turknete geçtim hızım 24 idi 28 oldu, dahada arttırabilinir belki ama uğraşmadım. 150 gb akk... 1000 dakka konuşma. ilk ay bedava. daha ne olsun. telekomun akıl karıştıran saçma sapan kampanyalarına fazla para vermektense...

ttnetin musluğundan içiyor turknet yani ttnete yarıyor yine sadece rekabet oluşturuyor başka hüneri yok. turknet pişmanlıktır. neden _? kendilerini geliştiremediler çok pars kazanayım sürümden kazanayım diyor.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    driveshaft bunu yazdı

hizmet verebilseler şahane olacak ama 28 ekimde yaptığım başvuru halen hizmet yok.

telefon hattını 10 kasımda açtılar, faturalandırma başladı ama 18 kasım oldu hala internet yok.

belki 100 defa müşteri hizmetlerini aradım, arıza kaydı alıp kapatıyolar, bi de bi arıza kaydı varken yenisini açamıyolarmış.

teknik ekipleri beceriksizin önde gideni. onlara da defalarca şikayet formu gönderdim, çözüldü diyip kapatıyolar.

internetinizde bi arıza çıktığı zaman tekrar bu konuyu hatırlayın.

hiç bulaşmayın derim..

LynXMaSTeR tarafından 18/Kas/16 07:52 tarihinde düzenlenmiştir

goo.gl/qBNZmW
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    driveshaft
    driveshaft's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    driveshaft bunu yazdı

hizmet verebilseler şahane olacak ama 28 ekimde yaptığım başvuru halen hizmet yok.

telefon hattını 10 kasımda açtılar, faturalandırma başladı ama 18 kasım oldu hala internet yok.

belki 100 defa müşteri hizmetlerini aradım, arıza kaydı alıp kapatıyolar, bi de bi arıza kaydı varken yenisini açamıyolarmış.

teknik ekipleri beceriksizin önde gideni. onlara da defalarca şikayet formu gönderdim, çözüldü diyip kapatıyolar.

internetinizde bi arıza çıktığı zaman tekrar bu konuyu hatırlayın.

hiç bulaşmayın derim..

vana turktelekomda kesin telekom ile alakalıdır. burda turknetten bir arkadaş var bu konuda bir onla iletişime geç bakalım.

"Sen doğru dur, eğri belasını bulur"
Toplam Hit: 12194 Toplam Mesaj: 84
internet ttnet turknet