Uzun Yolda Hız Sınırını Çok Anlamıyorum
-
Cevdet bunu yazdı
Hocam benim evim uzun s e n e l e r "ana yol"a yakın civarda idi. Daha doğrusu camdan bakınca, balkona çıkınca vızır vızır geçen otomobilleri görürdük.
Öyle kazalar oluyor ki: "Keşke 125 değil de 115 ile gitse idi" denecek.
Evet tabela +10'dur genelde. Ancak sen usta şoför de olsan diğer şoförlerin senin kadar usta olduğu ne malum? 125 ile giderken önüne bir köpek, kedi, (hatta at), veya insan çıkmayacağı ne malum.
Çok kazalar gördük, kazaların birçoğu da -meraktan değil- fotoğraflandı. Aşırı Hız ii bir şey değilKi zaten aracınla hız test edebileceğin, trafiğe kapalı veya çok az trafik olan y o l l a r var, hızı oralarda icra etmeni tavsie ederim
Cem Yılmaz bir gösterisinde dio: "Noldu şimdi? Hız şenin düşmanın oldu." diye. O durumlara düşmemek lazım
Ya bi siktir git. Hız yapip yapamayacagin arac vardir. 160 dan asagi inmem uzun yolda, daha arabayi surtmedim ve bir kere radar yemedim 6 senedir.
Kaza yapanlarin 99% u dikkatsizlikten yapiyor, orospu cocugu telefonuyla oynuyor yolda geberip gidiyor. Diger orospu cocugu virajda araba sollamaya calisiyor geberip gidiyor. Digeri yagmurlu havada gaza kökluyor geberip gidiyor. Konsantre olup adam gibi arabanin limitlerinj bilerek surersen bi bok olmaz. Gidip şahinle 200 yapmaya kalkarsan teneke içinden cikarsin parcalanarak.
O hiz limitlerinin hepsi siktiriboktan, adami kaza yaptirir. 4 seritli yolda 50 ye düş diyor amk. Arkadan biri gelip bi koyacak göreceksin elliyi.
SORUYU SORAN, TAKILMA BUNLARA. ARABA SÜRERKEN ARABADAN BAŞKA HİÇBİR ŞEY DÜŞÜNME. TÜM DİKKATİNİ ARABAYA VER VE ARABANİN LIMITLERINI BIL. LINEA N VARSA 140 I GEÇME.
COGU YERDE RADAR YOK, SEHIR GİRİŞLERİNDE OLUR ÇOĞUNLUKLA. ÜŞENGEÇ POLISLER GIDIP OTOBANA RADAR KURMAZ.
VE UNUTMA BU ÜLKEDE, ŞOFÖRÜN HAYATINI KURTARMAK İÇİN DEĞİL, PARA KAZANMAK İÇİN RADAR KURARLAR.
KAZAYI HIZ YAPTIRMAZ, DIKKATSIZLIK VE ALKOL YAPTIRIR.
patata tarafından 10/Eyl/17 15:11 tarihinde düzenlenmiştir -
Ben trafik canavarı olmak için bu konuyu açmadım. Ben otobanda hız sınırını 120 sanıyordum. Türkiye de otoban olmadığını bilmiyordum.
-
-
Bende bayramda Giresun a gidip geldim, genelde hız sınırı 110. Bazı yerlerde otobandan dolayı 120 olsa da genel olarak 110 hız sınırı. Tabi şehir içine girişlerde ve yaya yollarında hız sınırını sana gösteriyor, sonra 2-3 km sonra yine 110 a çıkabiliyorsun.
Kamera olayı çok karışık, bazı yerlerde var dediler, tünel vs hep hız sınırına dikkat ettim. Birde özellikle ordu da 14 yerde kemara, radar saydım. O yüzden hep temkinli geldim.
Bende hız sabitleyiciyi kullanarak geldim.
-
Kartalla, doganla, clioyla 120yi gecmeyeceksin, başkasına zarar verme en azindan.
Bmw, audi, Mercedew bassın. Fren mesafesi, abs, esp fark ediyor.
-
glaurung bunu yazdı
sırf bu kameralar güzünden istanbuldan karamana afyon üzerinden gidiyorum, kamera yok radar varsa da yandexe uyarı atıyorlar, basa basa geliyorum ölürsem de kendime arkadaş çekemem ben 9 saat yol.
Afyon istikamettinden Konya ya girip Karaman yoluna çıkmak tades sayesinde 45 dakika. Konya-Karaman arası da çok sıkı kontrol var. Şikayetçimiyim? O yolda öyle kazalar gördüm ki, değilim.
-
karabudun bunu yazdıglaurung bunu yazdı
sırf bu kameralar güzünden istanbuldan karamana afyon üzerinden gidiyorum, kamera yok radar varsa da yandexe uyarı atıyorlar, basa basa geliyorum ölürsem de kendime arkadaş çekemem ben 9 saat yol.
Afyon istikamettinden Konya ya girip Karaman yoluna çıkmak tades sayesinde 45 dakika. Konya-Karaman arası da çok sıkı kontrol var. Şikayetçimiyim? O yolda öyle kazalar gördüm ki, değilim.
Konya-Karaman arasinda tuzak radar var yolun ortasinda durmus polis koyun secer gibi ceviriyor araclari polisi son anda farkediyosun oyle sacma bisey sikerim oyle cift seritli yolu
-
futurist bunu yazdı
İki kere otobuse bindim
ilk bindigim ne kadar hizda bilmiyorum otobüsün orta koltuklarindaydim millet uyuyamadı. Otobüs havalandi resmen öyle hızlıydı. ( Metro)
Daha binmem demistim tren candir dedim ama mecbur kaldim. Bu hafta soforun tam arkasiydim hiza bakarak geldim 80 di hep cok nadir 85 oldu gibi. Adama dua ettim inerkende tebrik ettim :) ( kamil koc)
Ve en ideal hiz anladim ki 80. Macera aramayın.
Bu kadar calistin emek verdin. pisi pisine ölüp gitme dünya büyük yaşa sende.
+1
-
Beni az çok tanıyan tanıyordur atlama zıplama huyum yoktur. Hız yapayım basıp geçeyim diye düşünmedim. Sadece hız sınırını anlamıyorum yolda mantıklıda gelmiyor.
Boludan aşağı otoban var 120 basıyorsun. Oraya köpek insan giremez mi ? Karadeniz sahil yolu böyle değil işte 82 nedir çözemedim.
110 la giderken 50 mt de zınk diye 70 e düşmem için frene asılmam lazım. Bir tane bile radarı anlamadan sakaryaya kadar geldim. Artık giren girmiştir ama hayırlısı bakalım.
-
işiniz acilse ön plakayı cart diye söküp hız limitlerini aşarak yolunuza devam edebilirsiniz, silikonla yine yapıştırılır sonra ,
polis görürsede -plakam düştü sanayiye gidiyom , petrole gircem felan uydurursun bişeyler
tabi sadece kameralı elektronik hız kontrol noktaları için uygundur bu yöntem ,
yol kenarında ekip otosuyla pusmuş radardan kaçış yok ama onlarda radarın 2 km önüne uyarı levhası koyarlar, kenara üçgen hız kontrol yazar
onu gördünmü hızını azaltacan,,