Vecizeler #3

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ImageBanana%20-%20tumblr_kyipktvZav1qb2lcvo1_400.jpg

"Burada tanrı filan göremiyorum"  -- Yuri Gagarin

ImageBanana%20-%20carl_sagan.jpg

İman eden birisini ikna etmeniz zordur. Çünkü inançlarının temeli kanıtlar değil, o kişilerin bağnazca inanmaya olan ihtiyaçlarıdır.  -- Carl Sagan

ImageBanana%20-%20freud.jpg

Din, toplumsal obsesyonlarımız, obsesyonlarımız ise bireysel dinimizdir.  -- Sigmund Freud

ImageBanana%20-%20twain2.jpg

İnsanoğlu çok tuhaf... Kendisinin tanrının evcil hayvanı olduğunu zannediyor... Dahası tanrının kendisini sevdiğini, ona bağlılık duyduğunu, geceleri onu takdir etmek için başında durduğunu, ona göz kulak olup başını beladan uzak tuttuğunu düşlüyor. Ona dua ediyor ve onun kendisini duyduğunu düşünüyor. Sizce de çok acayip değil mi?  -- Mark Twain

ImageBanana%20-%206a0120a633cf02970b0120a78b39f6970b80.jpg

Dini görüşlerin ortaya attığı cennet ve cehenneme, ölümden sonraki hayata ve ilahlara dair en ufak bir kanıta rastlamadım  -- Thomas A. Edison

ImageBanana%20-%20ataturk.gif

Zaman süratle ilerliyor. Milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişmesini inkar etmek olur.  -- Mustafa K. Atatürk

ImageBanana%20-%20abrahamlincoln0101.jpg

Bazı insanları her zaman, çoğu insanı da bazen kandırabilirsiniz; fakat insanların tümünü her zaman kandıramazsınız.  -- Abraham Lincoln

ImageBanana%20-%201059118257l.jpg

Sen okuldayken inanma, ben de camideyken düşünmeyeyim  -- Z

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Atatürk'ün cümlesini carpıtmadan koydugunu umut ediyorum.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek

Dini görüşlerin ortaya attığı cennet ve cehenneme, ölümden sonraki hayata ve ilahlara dair en ufak bir kanıta rastlamadım  -- Thomas A. Edison

bu adam nasıl ampulu bulmus anlamıyorum ampul herif :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

Andrei bunu yazdı:
    -----------------------------

Atatürk'ün cümlesini carpıtmadan koydugunu umut ediyorum.

-----------------------------

döneminde sarıklıların olduğunu herşeyin dine göre yorumlandığı insanların her duyduğuna inandığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün bu sözü söylediğini biliyordur z-chan

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

''Benim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum. Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. Benim halkım demokrasi ilkelerini gerçeğin emirlerini ve bilimin öğretilerini öğrenecektir. Batıl inançlardan vazgeçilmelidir. İsteyen istediği gibi ibadet edebilir. Herkes kendi vicdanının sesini dinler. Ama bu davranış ne sağduyulu mantıkla çelişmeli ne de başkalarının özgürlüğüne karşı çıkmasına yol açmalıdır.. '' Atatürk-1926
    Andrew Mango, Atatürk Syf.447

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

aynı şekilde müslümanım dese yahudisi hristiyanı küser..hristiyanım dese müslümanı küser..her dine eşit uzaklıkta ve saygıda olmak böyle birşey..

ki bence aslında Atatürk'ün inancı var şu şekilde inanıyor ama Hz. Muhammedin nefesi gül kokuyormuş..Hz.Muhammed zamanında ben birinin kölesi olsam bir erkeğin kölesi olurdum..banyoya işersen fakir olursun gibi saçma şeylere değil..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

hangi göt lalesini koyarsa koysun umrumda değil ama Atatürk'ü silsin oradan!

Tipine sıçtığımın eniği devşirme aklıyla Atatürk'ü örnek gösteriyor.

AL SANA ATATÜRK!

7 Şubat 1923 tarihinde Balıkesir Zağanos Paşa Camii’nde namaz kıldıktan sonraki hutbesi, birçok insanımızın Atatürk ve din hakkında ne kadar yanlış düşündüğünü ispat edecektir:

Ey Millet! Allah birdir. Şanı büyüktür. Allah’ın selameti atıfeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve Resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki mantığa bununla diğer İlahi ve tabii kanunlar arasında aykırılıklar olması gerekirdi. Çünkü bütün İlahi kanunları yapan Cenab-ı Hak’tır.

Arkadaşlar! Cenab-ı Peygamber mesaisinde iki dara yani iki haneye malik bulunuyordu. Biri kendi hanesi diğeri Allah’ın evi idi. Millet işlerini Allah’ın evinde yapardı. Efendiler… camiler; ibadet ve itaatle beraber din ve dünya için neler yapmak gerektiğini düşünmek yani meşveret için yapılmıştır. Millet işlerinde her ferdin zihni başlı başına faaliyette bulunmak elzemdir. İşte bizim burada din ve dünya için istikbal ve istiklalimiz için neler düşündüğümüzü meydana koyalım.

Ben yalnız kendi düşüncemi söylemek istemiyorum. Milli emelleri milli iradeyi yalnız bir şahsın düşüncesinden değil bütün millet fertlerinin arzularının emellerinin bilinmesi neticesinden çıkarmak gerekir. Binaenaleyh benden ne öğrenmek ne sormak istiyorsanız serbestçe sormanızı rica ederim…

Efendiler! Hutbe demek halka hitap etmek yani söz söylemek demektir. Hutbenin manası budur. Hutbe denildiği zaman bundan birtakım manalar ve mefhumlar çıkarılmamalıdır. Hutbeyi irad eden hatiptir. Yani söz söyleyen demektir. Biliyoruz ki Hazreti Peygamber zaman-ı saadetlerinde hutbeyi kendileri verirlerdi. Gerek Peygamber Efendimiz gerekse Hulefayı Raşidin’in hutbelerini okuyacak olursanız görürsünüz ki gerek peygamberin gerekse Hulefayı Raşidin’in söylediği şeyler o günün meseleleridir. O günün askeri idari mali siyasi ve içtimai konularıdır.

İslam ümmeti çoğalıp İslam memleketleri genişlemeye başlayınca, Cenab-ı Peygamber ve Hulefayı Raşidin’in hutbeyi her yerde bizzat kendilerinin irad etmelerine imkân olmadığından halka söylemek istedikleri şeyleri bildirmeye birtakım zevatı memur etmişlerdir. Bunlar herhalde ileri gelenlerin en büyüğü idi. Onlar cami-i şerifte ve meydanlarda ortaya çıkar halkı aydınlatmak ve doğru yolu göstermek için ne söylemek gerekiyorsa söylerlerdi.

Bu tarzın devam edebilmesi için bir şart lazımdı. O da milletin reisi olan zatın halka doğruları söylemesi ve halkı aydınlatması; halkı umumi ahvalden haberdar etmek son derece ehemmiyetlidir. Çünkü herşey açık söylendiği zaman halkın dimağı faaliyet halinde bulunacak iyi şeyleri yapacak ve milletin zararına olan şeyleri reddederek şunun veya bunun arkasından gitmeyecektir…

Sivas Kongresi sırasında milli teşkilatlanmaya destek olan Sivas Kadısı Hasbi ve Erzincanlı Şeyh Fevzi Efendilerle Hutbeden maksat halkın aydınlatılması ve doğru yolun gösterilmesidir. Başka şey değildir.

Yüz iki yüz hatta bin sene evvelki hutbeleri okumak insanları cehl ve gaflet içinde bırakmak demektir. Hutbeyi okuyanın her halde halkın kullandığı dili kullanması lazımdır. Geçen sene BMM’de irad ettiğim bir nutukta demiştim ki: ‘Minberler halkın dimağları vicdanları için bir feyz menbaı bir nur menbaı olmuştur.‘ Böyle olabilmesi için minberlerde aksedecek sözlerin bilinmesi ve anlaşılması fenni ve ilmi hakikatlere uygun olması lazımdır.

Hatiplerin siyasi içtimai ve medeni ahvali her gün takip etmeleri zaruridir. Bunlar bilinmediği takdirde halka yanlış telkinler verilmiş olur. Binaenaleyh hutbeler tamamen Türkçe ve zamanın icaplarına uygun olacaktır.

Kaynak :  Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri c. 2 s. 93

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilinmeyen
    Bilinmeyen's avatar
    Erkek

derdin ne kardeşim senin.. ulan ne küfürler geçiyor içimden bir bilsen..

admin arkadaşlar lütfen banlasın şu arkadaşı artık yeter forumu karıştırdığı.. amacının ne olduğu ortada..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Kalbleri vardır bununla kavrayıp anlamazlar, gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar. İşte bunlar gafil olanlardır.

7 / A'RÂF - 179

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

Elmalı Hamdi Yazır'a kuran tefsiri için parayı kim vermiş araştır bakalım?

Bedir savaşı hakkında neler söylemiş onu da araştır.Hiç araştıracak konu bulamazsan bana söyle ben senin yerine araştırır veririm ama milletin aklını salak şeylerle bulandırma!

Başbuğ Mustafa Kemal hakkında yalan yanlış laflar söyletmem!.Senin gibi şerefsizler yüzünden bu ülke bu halde!

Artık bu piç kurusunun banlanmasını istiyorum! Yetmedi mi yaptıkları? Ne biçim bir adam kayırmadır bu?

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek

din en büyük rpg'dir. Pessimist

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
Toplam Hit: 8499 Toplam Mesaj: 70