Vücut Geliştirmek İstiyorum
-
AydanBatanGunes bunu yazdı:
-----------------------------
şimdi ben çok kalıplı deyilim ama kalıplı olmak istiyom ama uğraşıyom uğraşıyom olamıyom
hergün pahalı yiyecekler yiyom onlar yaparmış ama tık yok
ne yapmam lazım kardeşlerim
@başlıkta imla!
-----------------------------"tık yok" derken?
-
prof olarak olmasada zamanında amator olarak uğraştım
vücut geliştirmenın mantığı şudur.
Çalışıcaksın yiceksin uyucaksın dinleniceksin.
Yemek ve uyumak çok çok önemlidir.
Yediklerin kas yapıcı şeyler olması gerekir. Protein gibi. ayrıca çalışırken ki gerekli enerjini karşılamak içinde karbonhidrat yanılmıyorsam
Çalışmanın mantıgıda şu
once hafif hareketlerle vücudunu alıştırıyorsun. Genel çalışıyorsun tek kas grubu değil.Yaklaşık 3 ay...
daha sonra tek kas grublarına geçiyorsun ve ağırlıkları arttırmaya başlıyorsun.zamanla iyice arttırıp daha da zorluyorsun kendini.
unutma hafif ağırlık çok tekrar yaparsan kas yapmazsın zayıflarsın.
kasların oluşum mantığı şudur kası zorlarsın kas yıpranır bir duvara darbe vurup yıpratmak gibi ama vücut kası onarırken eskisinden daha fazlasını yapar yani duvar 1m ise onarıldığında 1.1 metre olur.Zamanla daha çok kas kütlesine sahip olursun.TAbiki duvar yapmak için harc ve tuğla lasım ise kas için protein ve tam olarak hatırlayamadığım birkaç şey lasım. Duvarı yıkmak için gerekli olan enerjide karbonhidratlardan gelir. makarna pilav ekmek falan gibi. Kas onarımı da uykuda gerçekleşir o yüzden çalışmak yemek ve uyumak bu işin temelidir.
yanlış hatırladığım terimler olabilir.arkadaşlar düzeltsin bi zahmet
-
Liquid bunu yazdı:
-----------------------------prof olarak olmasada zamanında amator olarak uğraştım
vücut geliştirmenın mantığı şudur.
Çalışıcaksın yiceksin uyucaksın dinleniceksin.
Yemek ve uyumak çok çok önemlidir.
Yediklerin kas yapıcı şeyler olması gerekir. Protein gibi. ayrıca çalışırken ki gerekli enerjini karşılamak içinde karbonhidrat yanılmıyorsam
Çalışmanın mantıgıda şu
once hafif hareketlerle vücudunu alıştırıyorsun. Genel çalışıyorsun tek kas grubu değil.Yaklaşık 3 ay...
daha sonra tek kas grublarına geçiyorsun ve ağırlıkları arttırmaya başlıyorsun.zamanla iyice arttırıp daha da zorluyorsun kendini.
unutma hafif ağırlık çok tekrar yaparsan kas yapmazsın zayıflarsın.
kasların oluşum mantığı şudur kası zorlarsın kas yıpranır bir duvara darbe vurup yıpratmak gibi ama vücut kası onarırken eskisinden daha fazlasını yapar yani duvar 1m ise onarıldığında 1.1 metre olur.Zamanla daha çok kas kütlesine sahip olursun.TAbiki duvar yapmak için harc ve tuğla lasım ise kas için protein ve tam olarak hatırlayamadığım birkaç şey lasım. Duvarı yıkmak için gerekli olan enerjide karbonhidratlardan gelir. makarna pilav ekmek falan gibi. Kas onarımı da uykuda gerçekleşir o yüzden çalışmak yemek ve uyumak bu işin temelidir.
yanlış hatırladığım terimler olabilir.arkadaşlar düzeltsin bi zahmet
-----------------------------hocam kesinlikle yazdıkların bu işi gayet güzel açıklamış..
bende küçük bi anımı paylaşıyım
zayıfım diye spora başladım önce sigarayı bıraktım,sonra salona yazıldım,sonra ilk 3 ay hafif basıp artırdım protein tozu ve gainer aldım tavuk hindi tatlı yedim 12 kilo birden alıp kollarım falan kalınlaştı göğüsler irileşti..
3,5 ay oldu bırak mak zorında kaldım sebebi iş yerinde yemek vermiyorlar çorba,pilav vs geldiği için ben hisstemeye başladım şuan 6 kilo birden zayıfladım,ve uyku saatimin bozulması nedenide var...
bu çok kötü oldu herkes sen spor yapıyordun ne oldu sana demeye başladı acayip moralim bozuk..
tekrar başlayacam ama yemek yok,protein ve gianer tozlarıda pahalı...
evde şınav çekip en azından üst göğüsü bari kurtarıyım diyorum ama olmuyor olmuyor olmuyor gittikçe zayıflıyor eski vucut kiloma doğrı geriliyorum şuanda..
ben ne yapiim?
-
skyvalet bunu yazdı:
Melik bunu yazdı:
AydanBatanGunes bunu yazdı:
Melik bunu yazdı:
Duzenli spor yap, Karbonhidrat Aban hocam.
Yaşını kilonu ve boyunu yaz bi bakalım.
Yaşına göre çok kalıpsız ve kısaysan.
Protein tozu öneririz yaparız bişeyler.
-----------------------------186 santimetre boyum
65,3 kilogram kilom
-----------------------------Hocam boy iyimişde zayıfsın.
Kiloya abanman lazım kuru kemige spor abansan nolucak.
70,75 kg arası iyidir sonra spor yaptıgında
fazlalıklar kas'a dönusur.
-----------------------------spor yaptığında fazlalıklar nası kasa dönüşcek aga merak ettim gerçekten?
Kardeş kilo alamıyosun yiyosun alamıyosun dediğine göre ki muhtemelen metobolizma hızın yüksek.yemeğe çok abanıcan ama protein ağırlıklı besleniceksin ki yağ olarak kilo almayasın.Birde spor salonuna yazılıcaksın sonra oh miss
-----------------------------hocam kilo aldıkdan sonra vücudunda oluşan yağları yakarak onlardan gelen enerjiyle çalışınca yağlar eriyip yerini kaslara bırakıyor
-
vay a.q genemi sen ya
-
r10aldinho bunu yazdı:
mont kullan xS
-----------------------------gfkgjfdkgdfkgjdfkgj
-
DevilKingtr bunu yazdı:
vay a.q genemi sen ya
-----------------------------dimi :D pahalı yicek yiyom ama tık yok diyince direk nick'e baktım zaten :D
-
bunlarla hiç uğrşma şişmanlarsın bi bok olmaz muscle fitness dergisi var al onu yeni başlayanlar bölümü var ne bok yapçağın yazıyo nasıl çalışçaksın ne yiceksin ve ayrıca ünlü bodycilerin çalışma programları bile var
-
vücüduna masturbasyon yaptır :F
5 şınav 5 mekik ile başla
hergün 5 5 yükselterek 50 ye kadar gel.
16 yaşındayım hergün 35 şınav 30 mekik çekiyorum.
eskisini yazın gördüm.
-
angelofhope bunu yazdı:
vücüduna masturbasyon yaptır :F
5 şınav 5 mekik ile başla
hergün 5 5 yükselterek 50 ye kadar gel.
16 yaşındayım hergün 35 şınav 30 mekik çekiyorum.
eskisini yazın gördüm.
-----------------------------günde 5 5 yükselterek mi :|