Windows 7'Yi Windows 10 Olarak Göstermek ?
-
AdemYakups bunu yazdı
Anlamadığım micropzortun desteği kesmesi bizi ilgilendirmez ki.Siz yine istedğiniz uygulamayı çalıştırır oynarsınız.
Ben hız ve stabilitesinden kaynaklı win8.1 kullnıyorum onunda desteği yok ama her uygulama çalışıyor her oyun ynanıyor.
Sadece yeni bir teknoloj çıkarsa ondan mahrum olursunuz misal usb 4.0 gibi.
Güncellemeye ihtiyacınız yok ben hiç yapmam tavsiyede etmem.
Bilmediğimiz konularda bir şey biliyormuş gibi yazıp birde tamamı kalın yazıp ahkam kesmesek güzel olacak.
Microsoft 2020'de desteği kesince sene sonuna kadar Google Chrome, Firefox, Steam gibi uygulamalarda desteği kesecek. Mesala şuan Windows Xp ve Vista'da Steam çalışmıyor.
https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=1558-AFCM-4577&l=turkish
Bizim burada konuştuğumuz bu uygulamalara Windows 7'yi nasıl Windows 10 olarak tanıtırız.
-
https://docs.microsoft.com/en-us/windows/win32/api/winbase/nf-winbase-verifyversioninfoa?redirectedfrom=MSDN adresindeki api'ya hook atarak olabilir fakat başka sıkıntılar var. Örneğin uygulama sadece Windows 10 çekirdeğinde bulunan bir fonksiyona ihtiyaç duyuyorsa? Zamanında 2000 için XP çekirdeğindeki yamalar yazılmıştı ama nasıl güveneceksin?
-
ShockMan bunu yazdımkyb bunu yazdı
Konu yukarı. Bir kaç gün sonra destek kesiliyor 7 reyizin.
Yok canım, zaman ne çabuk geçiyor be yahu, iyi ama Win 10 Oyunlara desteği tam anlamı ile veremiyor ki, önce onu adam etmeleri gerekmezmiydi...?
Hangi oyunu desteklemiyor ? Ben her oyunu oynuyorum eskilerden de var oynadıklarım
-
mkyb bunu yazdıAdemYakups bunu yazdı
Anlamadığım micropzortun desteği kesmesi bizi ilgilendirmez ki.Siz yine istedğiniz uygulamayı çalıştırır oynarsınız.
Ben hız ve stabilitesinden kaynaklı win8.1 kullnıyorum onunda desteği yok ama her uygulama çalışıyor her oyun ynanıyor.
Sadece yeni bir teknoloj çıkarsa ondan mahrum olursunuz misal usb 4.0 gibi.
Güncellemeye ihtiyacınız yok ben hiç yapmam tavsiyede etmem.
Bilmediğimiz konularda bir şey biliyormuş gibi yazıp birde tamamı kalın yazıp ahkam kesmesek güzel olacak.
Microsoft 2020'de desteği kesince sene sonuna kadar Google Chrome, Firefox, Steam gibi uygulamalarda desteği kesecek. Mesala şuan Windows Xp ve Vista'da Steam çalışmıyor.
https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=1558-AFCM-4577&l=turkish
Bizim burada konuştuğumuz bu uygulamalara Windows 7'yi nasıl Windows 10 olarak tanıtırız.
Bilgisayar uzmanıyım :))
Win8.1 kullnıyorum.Söylediğin konuları biliyorum Adobe 2019 dan sonra Win8.1 Win7 herşeyden desteği kesti.
Ama ben programları editleyip Win8.1 uyumlu hale getirdim.
Attığım mesajlar gayet düzgündür lütfen ulsubunuza dikkat edin gerçekten yardıma ihtiyacınız olursa bilelim.
Aşağıdaki görselden bakabilirsin.Düzenlediğim birçok programdan birkaçtanesi.
-
Ben win7'den 8'e 8'den 10'a geçince aynı bilgisayarda daha iyi performans aldım. Neden geçmiyorsunuz ki?
-
bu konuyu ben de merak ediyorum.
güncelleme almazsa ileride sıkıntı çıkabilir gibi.
üçüncü nesil intel işlemcili laptopa win10 kursam win7 deki performansı pek alamam sanırım.
-
Aslında Mustafa'nın bahsettiği konu tamamen farklı. Tabi ki Windows 10 upgrade edilebilir; ancak hazır stabil, kurulu düzen varken neden upgrade edilsin ki? Bir de şu açıdan bakalım. Apple Macbook üzerine Bootcamp ile Windows 7 kuran varsa, performansın bilinen birçok makine/konfigurasyonun ötesinde olduğunu bilir. BU makineye Windows 10 kurunca makine sapıtıyor. Eh Windows 7 destekleniyorken yükseltmeye gerek yoktu, şimdi ister istemez düşünmek gerekecek.
İsteyen istediğini düşünebilir, bilgisayar/bilişim bilgi ve birikimimiz ortada. Yeni aldığım Laptop henüz elime geçmedi; ama üzerinde Windows 10 gelecek. Tabi intel'in işlemci desteği meselesini biliyorum, yine de acaba Windows 7 kurulabiliyor mu diye araştırırken buldum kendimi :-) -
Arkadaşlar bilgisayar konusunda oldukça deneyimliyim birçok bilgisayar tamiri olsun en yeni bilgisyrlara sistem kurma olsun hepsini yaptım.
Çok basit i3 yada i5 bilgisayarınız varsa en verim alabileceğiniz sistem Win8.1 Home yada Embedded Pro'dur.
Eğer i7 ve üzeri bilgisayarınız varsa Win10 Home yada LTSC (Pro yada diğer sürümler şirketler içindir gereksiz servisler açıktır.)
Windows 7 kraldır ama şunu unutmamak gerekir benim gibi SSD kullanıyorsanıs w7 zamanında ssd olmadığı için otomatik "W8/8.1/10" kullanmanız gerekir.Bu sürümlerde SSD daha performanslıdır.
En çok performası "Home"(Oyun ve ev kullnıcısı) sürümlerinden alırsınız.Güncelleme olsun olmasın ben ne telde nede Bilgisayarda update yapmam önemli birşey varsa Net Frm 4.8 gibi elle indirir kurarım.
Güncellemeler bilgisayarı şişirir hantallaştırır bakınız bütün lite sürümlerde güncellemeler kapatılır.
Win7 işinize yarıyorsa kullanın ama Win7 cilere daha hızlı daha stabil sistem olarak w8.1 öneririm.NET.
Yeni oyun sistemlerine bile W10u kaldırıp 8.1 denedim daha performanslı olduğunu gördüm ama sürücü desteği verilmediği için düzgün çalışmdı.Dediğim gibi üst bilgisayarı olanlar Win10 home.
Düşük bilgisayar donanımı olanlar LİTE sürümler kullanabilir ayrıca.
-
Bende Bill Gates Windows'u kodlarken yanındaydım. Facebook onaylı kesin bilgidir arkadaşlar yayalım. Hatta rahmetli Steve Jobs'ta Billy'e az fırça kaymadı pencere sistemini çaldığı için.
Programları editlediysen nasıl yaptığını çıkar anlatırsın. Kahvedeki dayılar gibi "ben güncelleme yapmıyorum güncellemeye karşıyım" demen konuya mesaj kirliliği harici bir şey katmıyor.
Geyiği bir kenara bırakacak olursak i3-i5-i7 işlemcileri tek bir çeşit sanıp öneride bulunmak komik. İşlemcilerin nesil farkı oluyor. Nanometresi, güç tüketimi, ram desteği, soket yapısı, grafik biriminin kalitesi gibi farklar var. Yani Intel i5'i misal verecek olursam toplam 56 tane Intel i5 işlemci var. Önemli olan nesil ve model numarası.
Windows 7'nin tüm sürümlerinde perfornmans aynıdır. Ultimate en fullüdür. Tüm özellikler vardır. Home ise ev kullanıcısı ise için hedeflenmiş kafa karıştıracak özellikler çıkarılmıştır.
Windows 7 zamanında SSD vardı ancak şirketlerde kullanılıyordu. Ev kullanıcısının alabileceği bir donanım değildi zira aşırı pahalıydı.
2013'te aldığım laptop Windows 10 ile kasma yapıyordu. Bir fan sesi var sanırsın evin içinde Boeing yolcu uçağı çalışıyor. Windows 7'ye düşürünce sesi kesildi. Gayet serin ve rahat çalışıyor.
-
AdemYakups bunu yazdı
Arkadaşlar bilgisayar konusunda oldukça deneyimliyim birçok bilgisayar tamiri olsun en yeni bilgisyrlara sistem kurma olsun hepsini yaptım.
Çok basit i3 yada i5 bilgisayarınız varsa en verim alabileceğiniz sistem Win8.1 Home yada Embedded Pro'dur.
Eğer i7 ve üzeri bilgisayarınız varsa Win10 Home yada LTSC (Pro yada diğer sürümler şirketler içindir gereksiz servisler açıktır.)
Windows 7 kraldır ama şunu unutmamak gerekir benim gibi SSD kullanıyorsanıs w7 zamanında ssd olmadığı için otomatik "W8/8.1/10" kullanmanız gerekir.Bu sürümlerde SSD daha performanslıdır.
En çok performası "Home"(Oyun ve ev kullnıcısı) sürümlerinden alırsınız.Güncelleme olsun olmasın ben ne telde nede Bilgisayarda update yapmam önemli birşey varsa Net Frm 4.8 gibi elle indirir kurarım.
Güncellemeler bilgisayarı şişirir hantallaştırır bakınız bütün lite sürümlerde güncellemeler kapatılır.
Win7 işinize yarıyorsa kullanın ama Win7 cilere daha hızlı daha stabil sistem olarak w8.1 öneririm.NET.
Yeni oyun sistemlerine bile W10u kaldırıp 8.1 denedim daha performanslı olduğunu gördüm ama sürücü desteği verilmediği için düzgün çalışmdı.Dediğim gibi üst bilgisayarı olanlar Win10 home.
Düşük bilgisayar donanımı olanlar LİTE sürümler kullanabilir ayrıca.
Kesinlikle çok doğru.Bende W8.1 kullanıyorum bu performansı başka bir sürümde görmedim.
Herşeyin ilacı var yapmayın :))