Windows 8 Developer Preview Pre-Beta

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ekim/2003
    Erkek

    Explorer pencereleri office 2010 düzeninde.


    Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2008
    Erkek
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ocak/2010
    Erkek

    Foxconn'un sitesinde olmayan win7 x64 uyumlu onboard ses kartı driverını bulup yükleyerek gönlümde taht kurdu.

     

    Şimdide klavye ve mouse'un yazılımlarını yükleyip otomatik olarak yapılandırdı.

     

    Türkiye'ye lokasyon desteği verilmeye başlanmış.


    arbeit macht frei
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Nisan/2007
    Erkek

    VMware üzerinde Floopy'yi tamamen Remova ederek denedim fakat yine kurmadı.

    Microsoft muhtemelen Hyper-V dalgasına VMware'e bir kısıtlam getirdi beta'da.


    Bilgi güçtür, düşmanını barışa zorlar.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek

    Çok saçma olmuş başlata basiyoruz birşey açılıyor kapatmasi yok açtık diyelim bir uygulama onu kapatamıyoruz crtl alt del ile task manager ile kapatiyorum siz neyle kapatiyorsunuz

    Bazı aygıtları tanımıyor ekran kartı mesela başlatta kapatma yok nerden kapatiyoruz buldunuz mu bazı uygulamaları desteklemiyor wifi programı mesela

    hizi aynı diyordu cok hızlı açılacak ama aynı kapanma da aynı yavaş uygulama açışı da aynı vista tabanı üzerine win7 yi editlediler win7 tabanına da win8 i editlediler sadece grafik degişmesi yapmışlar 500 1000 dolara geçirirler artik vatandaşlara . sorularıma bulursanız cevap verir misiniz..


    Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    bir normal masaüstü var galba win7 deki gibi birde şu ;

    buna nasıl geliyorsunuz ? yani win 7 den buna nasıl çıkılıyor ??? (kullanmıyorum denemiyorum sadece merak ettim)

    ---------

    Kazekage bunu yazdı:
    -----------------------------
     

    Biraz saçma Geldiya Sanki Tabletler için yazılmış Gibi one Ole :S

    -----------------------------

     

    Abi zaten windows phone var.ADamlar ona arayüz hazırlamıştı.Demişler ki bunu alıp aynen devam edelim.Kısacası uğraşmaktan çekinmişler.windows 7 yi almışlar biraz daha köşeli yapmışlart (mac os yuvarlak ya ona karşı) sonra renklerle ve sistemle oynamışlar bu. bence ayıp

    --------------------------

    genel olarak söylemek istediğim bir kaç şey var ... yukarda resmini verdiğim bana göre oldukça çocukça. 4-5 yaşında birine vermiş gibi renkli . ufak çocuklara oyun simülasyonu yapmışlar sanki.

    Windows , apple ve google ile rekabet etmek için uğraşıyor.2008 yılında basılmış bir kitpata okuduğum kadarıyla son yıl 7 milyar dolar ar-ge ye para aktarmış .. ne için ?? sesli tanıma sisteminden başka hiç birşey aktarmıyorlar windowsa.arge başındaki adam şiirleri ile tanınıyor dünyada yaptığı işle değil.

    Sonra yazılım deviyiz.NEreye yazılım devisiniz ?? ne apple kadar tasarımı güzel ve basit, nede rekabet ettiği gogoel kadar programcılık kısmı . neyse bunlar binlerce kez tartışıldı zaten.Benim dikkatini çekmek istediğim nokta 7 milyar dolara bu mu yani ? vista , vista hatasını toplamak için win7 ve sonunda bu mu ??

    explorer'ın son sürüm köşeli kısımları desteklemiyor ve webmasterlar için tam bir felaket.Bunca arge bunu için mi ?

    şimdi alttaki arayüzlere bir bakın.Apple dan, gnome masaüstünden ve kde den,

    Eğer bir işletim sistemi yapmak isteseydim görünüşü apple gibi , alt yapısıda linux gibi olmasını isterdim.Kopyacılık değil mantık vs.. Apple gerçektende çok iyi iş çıkartmış.renkleri şunlar bunlar.Klasöre girdiğinizde sol tarafta belgelerim falan var.İStediğiniz gibi sıraya taşıyorsunuz.sanki ajax kullanılmış bir site gibi.Google mı ? herhalde programcılık kısmında üstüne yoktur.

    Gerçekten apple 'ın büyüsü var.Apple'ın mantığını övmek yada kapatın programınızı , 1 e 8 koyup satın demek için söylemiyorum.FAkat apple kullanırken (iatkos ile kopya  ve zor yüklesemde) güvende gibisiniz.Sistem o kadar basit, o kadar güven veriyor ki . bunu adı kullanıcı deneyimi.

    Gnome ve KDE'ye ne demeli ? gnome apple kopyacılığıdır gidiyor.Fakat öncesini biliyordum.KDe oldukça karmışık.KArmaşıklığın sebebi her türlü gelişmiş ayar mevcut.Gnome ise biraz daha sade.

    Fakat yine windows ara yüzünden iyiler.Hız, performans, kullanılabilirlik konusunda ..

    gnome 3 ve kde 4.7 ye bakın (resimlerde).Sizce windows bunların yanına yaklaşabilmiş mi ?

    -------------

    Bir linux fanı olmayı (hemde koyu) bir kenara koydum.Çünkü teknolojide yapılan her yenilik, diğerlerine örnek olacaktır ve hayatımıza gelecek.Tıpkı ilk mac bilgisayarlar gibi, iphone gibi, yada xerox un ilk grafik ara birimi gibi .. çoğaltabiliriz.

    windows vista ile bitmişti.Kan kaybediyordu ve linuxa geçiş vardı (yoğun bir şekilde) sonra windws 7 yi apar topar devreye soktu.Demek ki istediğinde iyi işler yapabilyormuş.ama istediğinde.Daha sonra windows 7 ile ivme yakaladı.Dedim ki heh tamamdır.win7 ile bu kararlı sistemi alır, geliştirir.win 8 çıkarkende mütiş efektler ve masaüstü ile hayatımıza girer ve çığır açar.

    Aa yaptığına bakın ! phone için tasarladığı ara yüzünü masaüstülere uydurmak ve win7 arayüzünü biraz daha kareleştirip renklerinle oynamak.

    tekrar tekrar vurgulamak istiyorum : yılda 7 milyar dolar arge yatırımı  ( evet milyar dolar) ve ortaya çıkanlara bir bakın.Bu kullanıcıları oyalamaktır.Diyeceksiniz ki e win8 belki mütiş kararlıkta ve performansta gelecek.

    bunca senedir explorer'ın gidişatını gördük.Hanginiz explorer kullanıyor ? explorer windowsun bel kemiğiydi.Fakat şimdi haline bakın.webmaster düşmanı.Siteme explorer ile girilmesini yasakladım.Benim kaybım olduğu kadar explorer'ında kaybı.

    ---

    Bir bilgisayarcı olarak ( okuduğum mühendislik yada şu bu ünvana göre değil ), 2001 yılından itibaren sürekli bilgisayar başında oturmuş, 4 senedir linux kullanan var 2003 ten beri html ile başladığım programcılıkta gerek delphi gibi dil gerekse python gibi dillerle uğraşan biri olarak resmen üzüldüm.

    Windowsun bunu yapmasına üzüldüm.NEden ? çünkü adamlar garanti altında.Kullanıcılara ne verirlerse kabul.Eğer vista gibi çok rahata düşerlerse hemen bi kaç aylık düzenleme ve sistem yeniliği pat win7 sonrasında win8 mı ? sadece makyaj.

    Biz onu linuxta her istediğimizde yapabilyioruz.Bir çok masaüstü ve masaüstülerin üstünde bir sürü tema var.Bunların hepsi yeni sürüm mü ?

    Sırf oyun piyasasına güvenerek bunu yapması bence acizlik.Tek umudum bir kaç sene içinde mac ve google 'ın pazar paylarını arttırması ve oyun+programcıların unix, linux ve mac'e yönelmeleri.Daha sonra kurtulmak için microsoft kodlarını açması.Olur olmaz ama isteğim bu.

    Gerçekten yazık.win8 miş.win7 makyajı + windows phone ara yüzü katkısı + sosyal ağ eklentisi + win7 bugları düzeltilip, biraz daha geliştirilmesi...

    ---

    diyecek birşey bulamıyorum.Son olarka kişisel görüşümdür siz çok beğenmiş olabilirsiniz.biri gelip bana bak windowsta şunlar yenilikte demesin bir zahmet.Yenilik için linux kernelini ve gnome/kde masaüstlerini ayrıca ubuntu, arch, open suse, fedora (özellikle) dağıtımlarını AYRICA, serverlardaki unix dünyasını takip ederseniz gerçek yenilikler neymiş öğrenirsiniz.

     

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    abdullahazad
    abdullahazad's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Mayıs/2007
    Erkek
    zumsuk rica ediyorum git su karsilastirmalarini baska konuda yap. linux windows konusu mu bu? midem bulanir hale geldi bu karsilastirmalardan artik. kim cani neyi isterse onu kullanir. sanane? banane? onane?

    az insan çok huzur.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek
    AbdullahAzad bunu yazdı:
    -----------------------------
    zumsuk rica ediyorum git su karsilastirmalarini baska konuda yap. linux windows konusu mu bu? midem bulanir hale geldi bu karsilastirmalardan artik. kim cani neyi isterse onu kullanir. sanane? banane? onane?
    -----------------------------
    arkadaş ne nazik oldunuz bu konularda.Örnek göstermeyi bile karşılaştırma olarak anlıyorsunuz.Senelerdir zaten bu tartışmalardan birşey çıkmayacağını gördük.O yüzden mesajda 2-3 kez kişisel tercihtir, windows düşmanı tutum olmadan yazdığımı açıkladım.

    windows 8 in incelenmesi değil mi ? bende inceledim ve arayüzü , windows 8 stratejisi hakkında yazı yazdım.Linux karşılaştırması olsa bu şekilde mi yazarım ? ayrıca gnome ve kde linux karşılaştırmasının bir ürünü mü ? arayüzden bahsettim ve windows 8 in beklediğimi vermediğini.Ne beklediğimi güzelce açıkladım.

    Bu forumda windows düşmanı ilan edildik zaten de, bu kadarda windows yanlısı adam görmezden gelinemez.Toz kondurtmuyorsunuz şu işletim sistemlerine.

    Bu gidişle herhangi bir mesajda bırak microsoftu windowsu, window bile yazmayacağım.ey maaşallah..çok rahatsız olduysan düzenleriz mesajıda.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    abdullahazad
    abdullahazad's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Mayıs/2007
    Erkek

    zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------
    AbdullahAzad bunu yazdı:
    -----------------------------
    zumsuk rica ediyorum git su karsilastirmalarini baska konuda yap. linux windows konusu mu bu? midem bulanir hale geldi bu karsilastirmalardan artik. kim cani neyi isterse onu kullanir. sanane? banane? onane?
    -----------------------------
    arkadaş ne nazik oldunuz bu konularda.Örnek göstermeyi bile karşılaştırma olarak anlıyorsunuz.Senelerdir zaten bu tartışmalardan birşey çıkmayacağını gördük.O yüzden mesajda 2-3 kez kişisel tercihtir, windows düşmanı tutum olmadan yazdığımı açıkladım.

    windows 8 in incelenmesi değil mi ? bende inceledim ve arayüzü , windows 8 stratejisi hakkında yazı yazdım.Linux karşılaştırması olsa bu şekilde mi yazarım ? ayrıca gnome ve kde linux karşılaştırmasının bir ürünü mü ? arayüzden bahsettim ve windows 8 in beklediğimi vermediğini.Ne beklediğimi güzelce açıkladım.

    Bu forumda windows düşmanı ilan edildik zaten de, bu kadarda windows yanlısı adam görmezden gelinemez.Toz kondurtmuyorsunuz şu işletim sistemlerine.

    Bu gidişle herhangi bir mesajda bırak microsoftu windowsu, window bile yazmayacağım.ey maaşallah..çok rahatsız olduysan düzenleriz mesajıda.

    -----------------------------

    linux mac win konusu degil ki onlari katiyorsun. win 8 ile win 7 yi karsilastir. dogrusuda budur..

    sana gore hayak kirikligi. goreceli kavram. baskasina gore devrim?

    ben kendim ubuntu kullaniyorum.

    kimse seni win dusmani olarak damgalamiyor sen isin ucunu kacirip her konuyu linux windows mac os'a getiriyorsun.

     


    az insan çok huzur.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    AbdullahAzad bunu yazdı:
    -----------------------------

    linux mac win konusu degil ki onlari katiyorsun. win 8 ile win 7 yi karsilastir. dogrusuda budur..

    sana gore hayak kirikligi. goreceli kavram. baskasina gore devrim?

    ben kendim ubuntu kullaniyorum.

    kimse seni win dusmani olarak damgalamiyor sen isin ucunu kacirip her konuyu linux windows mac os'a getiriyorsun.

    -----------------------------

    hocam yapma gözünü seveyim.ARaba yada telefon yada bilgisayar alırken sadece eski modeli ile mi karşılaştırıyorsun . win7 deki olayıda şimdiki arasındaki problemleride yazdım diğerlerinlede.

    neyse daha fazla baltalamayacağım konuyu .

Toplam Hit: 13243 Toplam Mesaj: 97