folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yakaladığım Yengeç

Yakaladığım Yengeç

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Poet
    Poet's avatar
    Erkek

Yanpeş koy adını hocam ya da barzo :D hahah şaka bi yana çok severim bu hayvanları.(Yengeç ve bilimum suda yaşayangilleri :D )

Yaz a doğru benim de yengeç besleme planım var,bişeyler biliyorum sana aktarayım.

Öncelikte o kaplarda bakma bence,ufak bi akvaryum al ya da yaptır..En fazla 20-30 litre falan.Çok masraf etmezsin.(max 20 tl)

Güzel bi ortam oluştur kap içinde yaptığın gibi,karaya çıkacağı yerler de olsun ama suyu daha çok olsun tabi..Akvaryumu yarıya kadar doldur mesela,bi kısmına iri taneli toprak koy suyun yüksekliğinden daha yukarıda.Altına düz kayalar koy,üstüne toprak yani.Yokuş gibi yap hafiften

Işıklandırmaya gerek yok,bu sikkolar loş ortam sever.

Ufak bi filtre alman şart,çünkü akvaryumu çok kirletirler.(Max 10 tl para verirsin)

Su sıcaklık değerleri 15-25 arası değişebilir

Beslenmesine gelince.Bırak hayvan doğadaki gibi avlansın :D At o kum olan bölgeye salyangozları,böcekleri afiyetle yakalayıp indirsin mideye.

Aklıma başka bişey gelirse yazarım tekrar

Poet tarafından 15/Nis/13 02:41 tarihinde düzenlenmiştir

Ben de Özledim http://www.youtube.com/watch?v=ZKuF5ElELgU Dağılmayın lan çok yalnızım
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IEFLaM
    IEFLaM's avatar
    Erkek
    Poet bunu yazdı

Yanpeş koy adını hocam ya da barzo :D hahah şaka bi yana çok severim bu hayvanları.(Yengeç ve bilimum suda yaşayangilleri :D )

Yaz a doğru benim de yengeç besleme planım var,bişeyler biliyorum sana aktarayım.

Öncelikte o kaplarda bakma bence,ufak bi akvaryum al ya da yaptır..En fazla 20-30 litre falan.Çok masraf etmezsin.(max 20 tl)

Güzel bi ortam oluştur kap içinde yaptığın gibi,karaya çıkacağı yerler de olsun ama suyu daha çok olsun tabi..Akvaryumu yarıya kadar doldur mesela,bi kısmına iri taneli toprak koy suyun yüksekliğinden daha yukarıda.Altına düz kayalar koy,üstüne toprak yani.Yokuş gibi yap hafiften

Işıklandırmaya gerek yok,bu sikkolar loş ortam sever.

Ufak bi filtre alman şart,çünkü akvaryumu çok kirletirler.(Max 10 tl para verirsin)

Su sıcaklık değerleri 15-25 arası değişebilir

Beslenmesine gelince.Bırak hayvan doğadaki gibi avlansın :D At o kum olan bölgeye salyangozları,böcekleri afiyetle yakalayıp indirsin mideye.

Aklıma başka bişey gelirse yazarım tekrar

Tamam hoca tavsiyelerini dinliyeceğim :) bu akvaryum ve ada benimde aklımda vardıda bu filtre felan hiçmi hiç yoktu :D ne yiyeceklerinide düşünüyordum aydınlattın beni :D

Sitem hep aşinalardan gelür biganeden gelmez
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    my4
    my4's avatar
    Erkek

bende yılan alacaktım , zamanında alamadım .hala hevesim var :D .

kolay gelsin :).

evde kaplumbağa besliyom bende :D

my4 tarafından 15/Nis/13 07:56 tarihinde düzenlenmiştir

daha iyi bir dünya için ne yapıyorsun?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

illa adı sikle başlayacak diye bişey yok.götello`da ola bilir mesela.

bu arada güzel hayvanlar besle hocam.hayırlı olsun ama zulm ediyosun hayvanlara bilgine.

Homer tarafından 15/Nis/13 08:39 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ahmet & Elif.
    leadertay
    leadertay's avatar
    Erkek

hocam direk yancı koy :)) 

Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi. Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, Galip et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

hacı zik kırığı koy 

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LostDream
    LostDream's avatar
    Erkek

Bende küçükken yazlıkta yakalamıştım. İçi su dolu yoğurt kabına koymuştum hiç taş kum falan akıl edememiştim. Bir süre sonra yavruladı. Yavruladığının ertesi günü yavrularını yedi. Oysa ben ekmek, yem falan veriyodum. Neden öyle bişey yaptı anlamadım. Yavrularını yedikten 2-3 gün sonra da öldü. Beceremedim bakmayı..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IEFLaM
    IEFLaM's avatar
    Erkek
    LostDream bunu yazdı

Bende küçükken yazlıkta yakalamıştım. İçi su dolu yoğurt kabına koymuştum hiç taş kum falan akıl edememiştim. Bir süre sonra yavruladı. Yavruladığının ertesi günü yavrularını yedi. Oysa ben ekmek, yem falan veriyodum. Neden öyle bişey yaptı anlamadım. Yavrularını yedikten 2-3 gün sonra da öldü. Beceremedim bakmayı..

İlginç :D

Sitem hep aşinalardan gelür biganeden gelmez
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    palakan229
    palakan229's avatar
    Erkek
    Homer bunu yazdı

illa adı sikle başlayacak diye bişey yok.götello`da ola bilir mesela.

bu arada güzel hayvanlar besle hocam.hayırlı olsun ama zulm ediyosun hayvanlara bilgine.

Mürid, öncelikle Homer'a katılıyorum.

Hani yengeç beslemek biraz garip geldi bana. Neden diyeceksin; zeki hayvan diyorsun mesela, kaçmaya çalışıyor, hayvan doğal ortamını arıyor vs. Bir nevi seni ev hapsi yaptıklarını düşün. Onun gibi bir şey şu an hayvana yaptığın. Tabi vicdan meselesi bu. Öldüğü zaman karışmam.

Örümcek olayıda buna benzer. Bende bir adet tarantulam olsun istedim zamanınd,a yalan yok. Siyah siyah böyle tüylü tüylü. Zararsızdı sanırım. Ama evde beslemek nedir yahu. :) Hayvanat bahçesi gibi...

Sen boşver onu bunu diyorsan : İlla da vay efendim isim falan diyorsan, Çükko'dan her ergen kardeşimizin aklına ilk gelen Ç.k-ko hecelemesini baz alalım. Böylelikle önceki mesajlarda yazılmış olan S*k-ko önerisi gayet mantıklı geliyor. S*kko! Harbi mantıklı. Ama:

Son olarak, Bülbülü altın kafese koymuşlar, 'ah vatanım' demiş.

Sevgi, insanın şeyleri en olmadıkları gibi gördüğü durumdur. / -Nietzsche
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Kurutulmuş kurtlar var, kablumbağa yemi diye aratırsan bulursun. Büyük ihtimal afiyetle yiyecektir bunları.

Artemia filanda verilebilir suya bırakırsın bu toplar onları.  Artemia vermek istersen nasıl yetiştireceğin hakkında yardımcı olurum.

Paket olarak al artemia vereceksen, içinde deniz tuzu filan bulunan paketler var.  Yer mi yemez mi bilmiyorum ama yerse yengeçin gelişiminde çok yardımcı olacaktır artemia.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
Toplam Hit: 7046 Toplam Mesaj: 67