Yapay Zeka Sonrası Ne Halt Edeceğiz - Yazılımcılar
-
Konu içinde dursun lazım olursa.
-
Benim fekalet senaryomda köyüme dönmek var. Bu sene 5 dönüm arazi aldım fındık diktiriyorum.
Hayvancılık ve tarımla ilgilenebilirim böyle bir furya cidden başlarsa.
Yapay zekaya adapte olmak onu araç olarak kullanmak okey kulağa iyi geliyorda yapay zeka seni sallamaz seviyeye de gelebilir.
-
Bu arada çalışanları çıkarıp yerine yapay zekayı koyarım diye elini avuçlayan patronlarda çok sevinmesin. Yapay zeka sayesinde yıllar içinde büyüttükleri şirketlere çok hızlı yeni rakipler çıkabilir ve pazarlarını bir anda kaybedebilirler. Eskiden 100 birim istedikleri işleri başka firmalar 10 birim para istediklerinde patronlarında dünyası şaşacak.
-
zeybekustasi bunu yazdı
Bu arada çalışanları çıkarıp yerine yapay zekayı koyarım diye elini avuçlayan patronlarda çok sevinmesin. Yapay zeka sayesinde yıllar içinde büyüttükleri şirketlere çok hızlı yeni rakipler çıkabilir ve pazarlarını bir anda kaybedebilirler. Eskiden 100 birim istedikleri işleri başka firmalar 10 birim para istediklerinde patronlarında dünyası şaşacak.
Evet bu da olacak.
Hatta yapay zekanın işleri kolaylaştırmasıyla yazılım şirketlerine kontratla iş veren birçok büyük şirket, şuan yazılım departmanı açıp 5 kişiyle işi kendimiz bitirebilir miyiz hesabı yapıyor.
-
içimizden geçecek. her ne meslek olursa olsun, bütün meslekleri yeniden şekillendirecek. müzik, yazılım, ofis işleri...
tamircilik, boyha fayans gibi işler ölmez çok uzun süre.
sanayi devrimi işleri bitirmedi ama sanayi devrimi fiziksel güç için kullanıldı. daha önceki bütün gelişmeler fiziksel güç içindi bu zihinsel güç için geliyor. o yüzden bunun gelişi diğeri gibi olmayacak.
patronlara da kızamıyorum çünkü aynı işi yapan a şirketi yapay zeka ile 10 kişi çalıştırıp aynı işi yaparken diğer şirket 50 kişi ile rekabet edemez. mecbur yapay zeka giterecek işten çıkartacak adamlarını.
bugün ekşide bi yazı gördüm 70-90lar arası patron kazanırdı işçi de kazanırdı. şimdi sadece patron kazanıyor. ne kadar az adamla nasıl daha çok iş yaparım diye bakıyor. çok doğru, eskiden babalarımız ev bakar yatırım yapardı. şimdi anne baba çalışıyor ay sonu gelmiyor. nereye gitti bu kazanç?
-
çok karamsarsınız . dünya nüfusunun %30u atm den para çekmeyi bilmiyor
bahsettiğiniz uzay çağına baya var .
-
samaccc bunu yazdı
Evet dedeler para çekemiyor olabilir.
Ama teknolojinin göbeğinde olan biziz. Her şeyin en hardını bilen grup biziz. Yani biz kendimizi bitireceğiz o kesin.
Dedeler gitsin şubeden çeksin parayı.
-
Yapay zekayı kullanan daha çok kazanacak. Kullanamayan el işçiliği öğrenecek. =)
-
makina kıyması değil abi zırh kıyması diye pahallı olayına dönecek insanlar.
yapay zeka değil abi işçi yazdı programı başın ağrımaz ondan pahallı.
-
samaccc bunu yazdı
çok iyimsersin
ben dünyanın 70% inin atm ye erişimi olduğunu düşünmüyorum.