Yapay Zeka Sonrası Ne Halt Edeceğiz - Yazılımcılar
-
Geçen sene kan testimi chatgptte yükleyip doktor taklidi yapıp yardımcı yorum istemiştim. Çatır çatır yapmıştı.
Trde doktorlar genel olarak çok başarılı, ingilterede çocuk hasta olmuştu. Doktor googlea belirtileri yazip sonra Scarlett faver yazip bi çocuğa, bi google fotolara bakıp evet bu demişti.
Mesleğinde vasat olan insanlar her alanda babalara gelecek, iyiler daha iyi olacak.
-
Beyler az çok ne olacağı zaten artık belli oldu. Yapay zekanın kendi sektörünü etkileyeceğini düşünenlerle alternatif olarak ne iş yapabiliriz bunları tartışmak lazım.
Bak mesela Prometheus bir sayfa önce demiş ki bir ürünü pazarlama işini yapması zor. Sonra bir örnek vermiş Threads bile tutmadı pazarlayamadıkları için demiş. Ben şahsen AI nın bu konuyu da yapabileceğini düşünüyorum ama yine benzer örneklerle tartışabiliriz.
-
u235 bunu yazdı
Beyler az çok ne olacağı zaten artık belli oldu. Yapay zekanın kendi sektörünü etkileyeceğini düşünenlerle alternatif olarak ne iş yapabiliriz bunları tartışmak lazım.
Bak mesela Prometheus bir sayfa önce demiş ki bir ürünü pazarlama işini yapması zor. Sonra bir örnek vermiş Threads bile tutmadı pazarlayamadıkları için demiş. Ben şahsen AI nın bu konuyu da yapabileceğini düşünüyorum ama yine benzer örneklerle tartışabiliriz.
on yıldır falan pazarlama tarafında ai var zaten ,ve çok güzel çalışıyor . bkz Google smart shopping
-
zeybekustasi bunu yazdı
Benim fekalet senaryomda köyüme dönmek var. Bu sene 5 dönüm arazi aldım fındık diktiriyorum.
Hayvancılık ve tarımla ilgilenebilirim böyle bir furya cidden başlarsa.
Yapay zekaya adapte olmak onu araç olarak kullanmak okey kulağa iyi geliyorda yapay zeka seni sallamaz seviyeye de gelebilir.
Sen bu senaryolara baya ilgi duyuyorsun hocam.
Senin bir sonraki hayalin, bu arazinin altına nükleer savaslar icin sığınak inşa etmek olur. İyi de olur.
Yazılımcılara gelince yüzde 70 i asosyal ve hareketsiz bir yaşama alışmış. Bilişim olmazsa aç kalırlar diye düşünüyorum.
-
korkarabatak bunu yazdızeybekustasi bunu yazdı
Benim fekalet senaryomda köyüme dönmek var. Bu sene 5 dönüm arazi aldım fındık diktiriyorum.
Hayvancılık ve tarımla ilgilenebilirim böyle bir furya cidden başlarsa.
Yapay zekaya adapte olmak onu araç olarak kullanmak okey kulağa iyi geliyorda yapay zeka seni sallamaz seviyeye de gelebilir.
Sen bu senaryolara baya ilgi duyuyorsun hocam.
Senin bir sonraki hayalin, bu arazinin altına nükleer savaslar icin sığınak inşa etmek olur. İyi de olur.
Yazılımcılara gelince yüzde 70 i asosyal ve hareketsiz bir yaşama alışmış. Bilişim olmazsa aç kalırlar diye düşünüyorum.
bir kaç istisna harici işi yazılım olan tanıdıklarım denileni anlamıyor. Baya zor laf anlatmak. atıyorum sokaktan birini çevirip söylesen anlayacağı şeyi anlamıyorlar. asosyallik mi ne bilmiyorum .
son bir aydır yazılımcı arıyorum ,ilk baktığım şey bu
-
@erebos haklısın hocam. Bakalım bizleri neler bekliyor.
-
yolbulucu bunu yazdı
on yıldır falan pazarlama tarafında ai var zaten ,ve çok güzel çalışıyor . bkz Google smart shopping
hocam bu mesajdan 2 mesaj altta millet dediğimi anlamıyor demişsin. ama tersinden düşünüp acaba sen anlamıyor olabilir misin :D
konuşulan pazarlama ve pr konusu ile senin dediğinin ilgisi yok :D
-
yolbulucu bunu yazdı
olm niye sürekli bu boş geyiği yapıyonuz cidden anlamıyorum.
bakın burası teknoloji forumu, illa her gün anasayfada chatgpt ye sorsan şak diye cevabını alacağın şeyler var. ya da google a yazsan zınk diye bulacğaın şeyler her gün soruluyor.
ya amına koyim ben boğaziçi üniv. terkim. öyle bi okul ki orda okuyan kendini allah sanıyo. git sor "hz muhammed kim?" diye der ki "benim peygamber ya ben yolladım " böyle tipler. excel sınavı var, burdaki mallara diyorum ki "f1 e bas yardım çıkıyo le lazımsa yaz çıkar orda" yok yapamıyo , kalıyo sınavdan. şimdi bu adam gidecek chagpt ile yazılım yapacak benim işimi elimden alacak :P sikimin başını alır asdfa
no-code platformlar alamamış işimi elimden bu alacak :D
yarrrrrrrrrrrrakkkkkkkkkkkkkkkkkk alır.
ahahahhahahaahahahahaskdjaskldjalsdşasd
hocam yarıldım okurken. çevremdekilere anlatmaktan dilimde tüy bitti yeminle. her bir kelimesine %100 katılıyorum. minik işler için güzel ama komple bir şey yaparken beyni yanıyor aq aletinin :D
-
Toprak sahibi olmayan her insan pet gibi ev hayvanı gibi bir şey olacak. İlerisi böyle... Özelleşmiş beden almış yapay zekalara vatandaşlık verilecek ve mülkiyet hızla onlara geçecek. Kendi toprağı olan insanlar kiralama yaparak konfor içinde yaşayacak. İnsanlıktan daha büyük bir medeniyet geliyor.
-
u235 bunu yazdı
Bu konuyu ben de yakın zamanda açmayı düşünüyordum. Zamanında ben bunları söyleyince en çok karşı çıkanlardan biri olarak şimdi senin bu konuyu açman da ayrı ironik olmuş :D
Benim görüşüm şuanki konvansiyonel yazılımcıların yarısının direkt işsiz kalacağı ve geriye kalanların da AI kullanarak projeleri oluşturacağı aynı zamanda managementını yapacağı yönünde. Ayrıca sektörde kalan bu diğer %50 lik kesim için de sektör hem çok rekabetçi olacak hem de maaşlar düşük olacak.
Ben mesela borsa alanına gireyim diye ciddi denemeler yapıyorum son 3-4 aydır ama oradan da cidden mesai yaptığın bir iş gibi uğraşarak sabit gelir çıkartman çok zor görünüyor. En azından büyük bir sermayeyi tutmuyorsan elinde ki yine batma riski var paranın.
Uzun lafın kısası.
Hesap makinesi çıhtı matematikçiler işsiz mi galdı ? ATM ler çıktı banhalar mı gapandı ? falan diyen vizyon 0 adamları dinlemeyin. Kendinize bir plan yapmaya başlayın.
Senin gibi gelişime kapalı insanlar mesleğini kaybetsin zaten bunu dün de istiyordum bu gün de istiyorum.
Arkadaş ne meraklısnız yapay zeka işimizi elimizden alacak hem de yazılımcıların işini alacak herkesin dilinde bu. Neden bir manavın işini elinden almıyor bu yapay zeka? derdi ne yazılımcılarla :) daha doğrusu bu noktada sizin derdiniz ne iyi bir yazılımcı olamamanın verdiği eziklik duygusu mu?
Arkadaşlar evriliyoruz kabul edin. Sene 2000, restfull json vs kavramları bırak servis nedir bilen yoktu. En vizyoner adam windows servisler yazarak işlerini çözüyordu. Her yer masaüstü uygulamaydı. Ne oldu geliştik evrildik DEĞİŞTİK!
Şimdi o koca götünü sandalyeden kaldırıp balkona çık biraz beynine oksijen gitsin ondan sonra geri gel bu yazdıklarımı tekrar oku.