Yapay Zekanın Geldiği Nokta

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thanatos
    Thanatos's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Eylül/2012
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı

    Samaritan is online...

     

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi

    Düşünmesin bir isi cok iyi yapiyorsada yeterlidir simdilik.

    Elimiz ayağimiz kendi basina hareket etmiyor

    Beyin komutu ile yapiyor. Robotlarda ayni sekilde bizim elimiz kolumuz iste. Düşünmüyorlar deyip kestirip atmamak lazim

    Baska bir konuda isvicredeydi sanirim bir robit yapmuslardi mantik yürütüyordu. Şaşıran bir robot çok tatliydi. 

    Bide bize bakin. Robot yapmak istiyorum deyince iki saat gülüyorlar. Yapamam belki ama ne hayal edeceğime kimse karişamaz. Bizim burda hayali bile komik ki düşünün yapmayi..

     


    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük. (Mevlana)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Haziran/2007
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    arkadaşlar burada zaten bilgisayarın öğrenmesi söz konusu (machine learning), siz gerekli training setleri verirsiniz onlar da öğrenir.. Peki bu aşamadan sonra nasıl yeni şeyler öğreneceklerini de öğrenseler ne olacak? 

    Zaten her şeyi yapacak olan insandır ama ondan sonra kontrolün kaybedilmemesi için bir sebep yok. Bugün eğer bilgisayar "bir kedi yatakta uyuyor yanında laptop var" diyebiliyorsa yarın ne kadar ileri gidebileceğini düşünmüyorum.. Bilgisayar denilince eski tabirle anlaşılan şey "yazılımcı ne kodlamışsa onun dışında çıkamaz" ancak machine learning kavramından sonra bilgisayar artık yeni şeyler öğreniyor.. düşünün internet gibi sınırsız bir kaynak var, öğrenmeyi öğrenen bilgisayar her yeni bilgiyi buradan kolaylıkla öğrenir. Belki bugün değil ama bir 30-50 yıl sonra neden olmasın?

    2030 larda robot askerlerin savaş meydanlarında olacağını düşünüyorum.. Belki çok gelişmiş olmayacaklar ama yine de çok iş göreceklerdir.. Ayrıca bu projeler sadece bize gösterilenler, boston dynamics google a bağlı bir kurum ve desteğini de DARPA yapıyor, yani savunma sanaayi için bir şeyler üretiliyor. Böyle hassas konularda her şeyin yayınlandığını düşünmek saflık olur..

     

    Yeni tekniklerle öğrenmeyi öğrenmeye başladıklarını düşünüyorum ben. Zaten Deep networkler de beyni baya baya simule etmeye başladı. En son bir makalede (okumadım ama) şöyle bir şeyden bahsedildiğini duymuştum: Bir öğrenme algoritmasına input olarak problemi veriyorsun ve output olarak algoritma alıyorsun. Belki şuan için böyle bir öneri  çok ütopik gelebilir. Turing Testi de 1950'de ortaya atılmış bir mevzu ve artık yavaş yavaş geçtik diye haberler geliyor. Bu da neden olmasın dedirtiyor.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    huzi123
    huzi123's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2015
    Erkek

    Yapay zeka da theo Jansen diye bir usta vardı baya iyi şeyler yapıyordu izle istersen belgeselleri var.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2012
    Homo
    MhmdAlmz bunu yazdı
    Buna katılmıyorum abi . Sonuçta bu robotlar Zeka olarak 0 lar Belirli bir programa göre hareket ederler BELİRLİ.. Ama insan oğlu zekası ile halleder robotu robotta zeka denenbi kavram yok . ki bence Bu yapay zeka işini Çok fazla ileri götüremezler %100 bir insan gibi düşünen hareket eden bir robot imkansız bence.. Sonuçta birsürü analizi insan beyni yapıyor bundan bilmem kaç yıl önce tıp yokken TEdaviler.. Fizik yokken yapılan makinalar.. benim annem bile daha fiziğin F sini bilmez örneğin. Ama iş yaparken birşeyleri kolaylaştırmak için pratik olmak için Fiziğin metodlarını kullanır.. bunu yaptıran beyin. Hiçbirşey bilmeden birşeyleri öğreten şeydir beyin. Ve Her insanın zeka seviyesi eşittir ne kadar geliştirirse o kadar iyidir . sürekli kendini geliştiren birşey olursa analizi arama motorlarından yapabilen bir robot bile olsa.. Belki insandan Trilyonlarca kat hızlı hareket edebilir ama bir insan kadar zeki olamaz ve zeki bir insanı yemnesi imkansız.. SAVAŞÇI Bir millete ASLA işlemez :) Savaşmayı bilen bir insana imkansız .. Ha bu demek olmuyor ki . Robotlar gereksiz olacaktır. Tabiki Aptal insanları elemek için gereksiz insanları direk saf dışı bırakmak için güzel bir metod olabilir.. Ki savaş da yakın zaten her ülke ufaktak ufaktan kendini geliştiriyor heleki 2. Dünya savaşının izlerini taşıyan devletler .

    insanların yaptıkları davranışlara baktığında tamamı taklitten ibaret, olmak istediğimiz insanlar zihnimizde gördüğümüz kendimiz bile aslında daha önce örnek aldığımız bir başkasının yansıması, özetle zaten 100 insandan en fazla 10 kişi her hareketini kendi zekasıyla düşünerek yapıyor, aynı bizim çocukluğumuzdan itibaren her şeyi taklit ederek öğrenmemiz gibi yapay zekayada bu yaptırılabilir en basitinden, uzun süre çevresini inceleyip gözlemlediği insanlar gibi davranır, iş bu sistemle yürütülüp yapay zekanın insanı taklit etmesi sağlanırsa, bir gün bu yapay zeka insanın işgalci yönünü taklit etmeye başlayabilir, ama yapay zekanın derinlemesine düşünme yetisine sahip insan kadar zeki olabileceğini düşünmüyorum ben

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek

    Dün geceden beri araştırıyorum hocam.

    Yapay zekanın geldiği nokta tahminimden daha ilerideymiş.

    En son 5 sene kadar önce bakmıştım, arada uçurum var.

     

    Ama halen,

    Otonom kontrollü uçağın, arabanın piyasaya sürülmesini çocuğumun göreceğini sanmıyorum, torunum bir ihtimal.

    120km/h hızla giderken yola çıkan şeyin gazete parçası mı? poşet mi? çocuk mu? köpek mi? olacağını 1 saniyede kararlaştırıp ona göre hareket edecek bir makine düşünemiyorum.

     

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi
    huzi123 bunu yazdı

    Yapay zeka da theo Jansen diye bir usta vardı baya iyi şeyler yapıyordu izle istersen belgeselleri var.

    Cok ilgimi çekti telefondayim çok bakamadim ama bayaği bir övüyorlar. Varsa kisileri çogaltin bakalim


    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük. (Mevlana)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2005
    Erkek

    Hani şöyle basitten matematiksel olarak düşünüyorum da, mesela bizdeki en prof matematiksel işlem şu olsun: 1'den başlayarak ardışık olarak saymak "1, 2, 3, 4..." olsun.

    Peki bu robot yaratıklar, ya bu işi bir adım öte götürüp, fibonacci dizisini bize söylerse: 2, 3, 5, 8, 13..... Aklımı yitiririm herhalde.

    Bizde olmayanı üretme eylemi, töbe...

     

    ontedi tarafından 18/Ara/15 18:41 tarihinde düzenlenmiştir

    Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    Daha 3 gün önce okudum. Japonyada geliştirilen bir robot Bizde ygs gibi olan bir sınavdan ortalamanın üzerinde puan almış.

    Şuanda Todai'ye girebilecek bir robot üzerinde çalışıyorlar


    www.kriptopedi.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ocak/2010
    Erkek

    İstatiksel olarak yapay zeka imkansız diyolar, bi sunumda hoca 50 dakika bunu anlatmıştı sadet ise kendi kendilerine öğrenmeleri mümkün değil bu yüzden e bağlamıştı ama tabi bizim beynimizi  yazılımlaştırırsak ya da bi makineye entegre edersek felan niye olmasın


    Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
Toplam Hit: 5534 Toplam Mesaj: 49
yapay zeka yapay zeka geleceği