Yaşamın Başlangıcı Hakkında (Prometheus)
-
PanxeR bunu yazdıCyberAngel bunu yazdı
Hayır hocam filimi anlamamışsın.Filimde kilit iki şey var.. İnsanlığı yaratanlar neden yok etmek istiyor ? Kız bunun üstüne gidiyor.Mağara sahnesinde Hz.İsa'nın çarmağa gerildiği bir resim ya da çıkıntı var.. Öncelikle film kesinlikle yaratıcıyı reddetmiyor.Aksine var olduğunu iddia ediyor..
Benim filimden anladığım kadarıyla bunlar insanları bilimsel olarak yarattılar.Daha sonra doğruyu bulmaları için Hz.İsa'yı gönderdiler.Ama biz Hz.İsayı çarmağa gerince bizi yok etmek için Allianları ürettiler..O gezegen üst bölgesiydi.Bizi yok etmek için onları göndereceklerdi ama bir terslik oldu başaramadılar.
Filmi anladım hocam , sadece anlatırken okadar da filmi izlemiş kadar olmasın diye arkadaşlar bazı yerleri atladım tabi.
Kızın merak ettiği ilk başta bizim kim yarattı , sonrada olayı çözünce bizi neden yok etmek istediler. Bana göre kıymetini bilmediğimiz için , yaşamın ve dünyanın. Ve onları orda durduran şey tanrı olabilir.
Birde şurası vardı.
Robot ile adam tartışırken
Adam - Bizi yaratmalarının bir sebebi olmalı.
Robot- Siz beni neden yaptınız ?
Adam - Yapabileceğimiz için.
Bide şu yön var.
Bence o üstün varlıklarda bizi yapabilecekleri için yaptılar ve bir gün gelip onları bulabileceğimizi anladılar , bu sefer de yok etmek istediler. (yüzleşmemek için )
Zeytun-i bunu yazdıHocam yazıklarının tamamını okudum. :)
Konu baştan aşağı spoiler içerdiği için spoiler içerir demedim hocam.İzleyecek olanlar yorumları özellikle bu yorumu okumasın lütfen.
Filimden bir çok farklı manalar çıkar hocam.Ama kesin olan şeyler var.Onları belirleyebiliriz.
Kilit sahne bence bu hocam.Hz.İsa'yı biliyorlar ve onların göndermiş olma ihtimali çok yüksek.Hatta kesin.
İnsan yaşamını onlar başlatıyorlar.Filimdeki ilk sahnede mühendisin biri bir sıvı içiyor ölüyor ve nehre karışıyor yaşam burda başlıyor bu da kesin.Yani dünya üzerindeki yaşamı onlar başlattı.Ayrıca dna'larda uyuşuyor.
Ama dünyayı ve evreni onların yarattığına dair bir bilgi yok.Kızında dediği gibi, "Bu sefer onları kimin yarattığını merak ederim".
Filimden benim çıkardığım en güzel sonuç ise, Şu yukarıdaki Hz.İsa figurine göre dini ve dinleri onlar icat etti.Belki onlarada bir kutsallık ya da başka mühendisler öğretmiş olabilir ama kesinlikle dünya üzerindeki dini onlar icat etti.Dört kitapta vahilerin Allah'tan geldiğini söyler.Vahiler onlara Allah tarafından gönderilmiş olabilir de, olmayabilirde.Ama bize onlar gönderdi...
-
Bir okuyun bence: http://www.dr.com.tr/Kitap/Eski-Yunan-Tragedyalari-9-Zincire-Vurulmus-Prometheus/Aiskhylos/Sanat-Tasarim/Tiyatro/Dunya-Oyunlari/urunno=0000000369769
-
PanxeR bunu yazdı
Daha göremediğimiz neler vardır hocam.Filim tam bir gizem ve mükemmel bir bilim kurgu.Güzel bir seri olur.
CyberAngel tarafından 23/Eki/12 04:08 tarihinde düzenlenmiştir -
vay arkadas bu film konusunda bile ateist muslumanlik tartismasi ve tarikat fetvacilar yine is basinda.
-
Evrim Kurami ve Kuranî Bakis Acisi bakın derim
-
Ayrıca Alien Serisi Filmlerinde Runtime Verdiği Başlangıç Odağını İçinde Barıındırıyor... Siggorney Viever in Başrolde Oynadığı Alien Filminin İlk Filminde Bu Prometeus Filminde Bulunan Gemiyi Buluyorlar, Ve O Gemideki Şeylerden Bunlara Bir Parazit Bulaşıyor, Ve Alien Yaratığı Kendine Doğum İçin İnsanı Kullanabilecek Duruma Geliyor... İlerleyen Aşamalarda Alien İnsanımsı Doğum Yöntemine Geçiş Gerçekleştiriyor... İnsan Tıp Bilimininde Karıştığı Bu Olayda Alien Gelişmiş Bir Yaratık Olarak Doğuyor Ama Yeni Doğan Mükemmel Varlığı Siggorney Viever in Oynadığı Replay İsimli Karakter Her Ne Kadar Yaratığın Annesi Konumunda da Olsa Bu Yaratılışı Red Ediyor Ve Kabullenemiyor, Bu Yeni Türü Uzayın Boşluğuna Yolluyarak Öldürüyor...
Film Adeta Yaratılış Destanı Sunuyor, Yaratımlar Hakkında Kafalarda Fikir Oluşturmaya Yönelik Hazırlanmış Bence.. Dolayısıyla "Alien" Filmi ile Bağlantılarıda Vardır...
ShockMan tarafından 23/Eki/12 09:50 tarihinde düzenlenmiştir -
SUPERBICO bunu yazdı
bu konu neden kitlenmişki acaba?
-
CHaRMaNDeR bunu yazdıSUPERBICO bunu yazdı
Tarihi 2008 Çok Eski Bir Konu Hocam... Anladığıma Göre Eski Konuları Hortlatamıyoruz Artık.. Şahsım Bir Kaç Kez 3 Yıl Önceki Kaldığım Yerden Devam Edesim Gelen Konuları Hortlatmak İstedi İsede Mevzu Teşebbüsten Öteye Gidemedi. :)
Vay be Darvin Hakkındaki Düşüncelerim 4 Yıl Geçti Bir Milim Değişmedi. :)
"Şimdi Arkadaşlar Pek Az Net Bağlantıma Rağmen Bu Gün Girebildimde Gözüme İlişti Konu... BAAL Hocamda yazmış bişeyler Oldukça Mantıklı Demiş. Ancak Darwin Denen Adamın bir Bilim adamı Olarak Soyut Konularda Ortaya Atmış olduğu Vede Kesin Surette İspatlanamamış Bu Hipotezi Hakkında Çok Spekülasyonlar Haberler Ve Yorumlar Yapılmaktadır. Burada Darvin yada Darvincileri Savunmayacam Bilakis Son Derece Fikir Olarak Taban Tabana Zıt Olduğumu Sanırım Dememe Gerek yok.
İnsan Yaratıldığı ilk Andan Bu yana Mutlak Değişim Göztermiştir. Ancak Bu Değişim Bir Mikroorganizma olupta Denizden Çıkıpta İnsana Dönüşme Anlamında değildir. Bu Değişim Dünyanın Fizyolojisine uyum Sağlama Anlamında Bir değişimdir. Ve Bunun Adına Doğal Seleksiyon denilemez. Bu Canlının Programında mevcut olan Korunma Sistemine ait bir yapıdır. Örneğin Eskimoların Bulundukları Ortama Uyum Sağlamaları Gibi. O Yüzden Evrim Denilen Şeyin Darvinin Anlattığı Biçimde Olduğunu Sanmamaktayım. Benim Fikrim Budur. Bence Darvin Maximum Saçmalamış... :)"
Valla Hoş Oldu Eski Bir Yorumumdur. :))
ShockMan tarafından 23/Eki/12 13:04 tarihinde düzenlenmiştir -
Abdullah_CAN bunu yazdıPrometheus bunu yazdı
ben yarattım beyler. şimdi dağılın.
Benim senin gibi bir oğlum yok...
haklısın çünkü babanla oğlun aynı kişi olamaz =P
-
ShockMan bunu yazdıCHaRMaNDeR bunu yazdıSUPERBICO bunu yazdı
Tarihi 2008 Çok Eski Bir Konu Hocam... Anladığıma Göre Eski Konuları Hortlatamıyoruz Artık.. Şahsım Bir Kaç Kez 3 Yıl Önceki Kaldığım Yerden Devam Edesim Gelen Konuları Hortlatmak İstedi İsede Mevzu Teşebbüsten Öteye Gidemedi. :)
Vay be Darvin Hakkındaki Düşüncelerim 4 Yıl Geçti Bir Milim Değişmedi. :)
"Şimdi Arkadaşlar Pek Az Net Bağlantıma Rağmen Bu Gün Girebildimde Gözüme İlişti Konu... BAAL Hocamda yazmış bişeyler Oldukça Mantıklı Demiş. Ancak Darwin Denen Adamın bir Bilim adamı Olarak Soyut Konularda Ortaya Atmış olduğu Vede Kesin Surette İspatlanamamış Bu Hipotezi Hakkında Çok Spekülasyonlar Haberler Ve Yorumlar Yapılmaktadır. Burada Darvin yada Darvincileri Savunmayacam Bilakis Son Derece Fikir Olarak Taban Tabana Zıt Olduğumu Sanırım Dememe Gerek yok.
İnsan Yaratıldığı ilk Andan Bu yana Mutlak Değişim Göztermiştir. Ancak Bu Değişim Bir Mikroorganizma olupta Denizden Çıkıpta İnsana Dönüşme Anlamında değildir. Bu Değişim Dünyanın Fizyolojisine uyum Sağlama Anlamında Bir değişimdir. Ve Bunun Adına Doğal Seleksiyon denilemez. Bu Canlının Programında mevcut olan Korunma Sistemine ait bir yapıdır. Örneğin Eskimoların Bulundukları Ortama Uyum Sağlamaları Gibi. O Yüzden Evrim Denilen Şeyin Darvinin Anlattığı Biçimde Olduğunu Sanmamaktayım. Benim Fikrim Budur. Bence Darvin Maximum Saçmalamış... :)"
Valla Hoş Oldu Eski Bir Yorumumdur. :))
güzel bir tespit ama. değişen canlı türü dönüşümü değil, bulunduğu fizyolojiye uyum sağlamasıdır. oda mutlaka özünde yani ilk programında olacakki uyum sağlasın