Yatırım Tavsiyesi, Borsa Vs Hakkında Ufak Tefek Başımdan Geçenler...
-
Hacılar uzun zaman önce varantlarla ilgili yazdığım bir yazı,
eski hdd'lerden birinde buldum, güncel hali mi değil mi kontrol edemedim.
İsteyen bu kaynaktan biraz bilgi sahibi olabilir, değişkenlere eklemeler yapıldı son yıllarda bilginize.
http://www.megafileupload.com/en/file/599795/Varant-Dunyasi-pdf.html
http://www.filedropper.com/varantdunyasi
-
Ben kimsenin borsa hakkında bi bok bilmediğini eski müdürümü izleyerek öğrendim. İşte arkadaşın söylediği gibi herkez diyodu bilmemne çıkacak borsa düşecek yükselecek falan. Ama müdürüm eski imar bankası genel md yardımcılığı yapmış kredi kartı merkezinde yöneticilik yapmış falan bi adam. O gidip şirketlerin bilançolarını, malvarlıklarını incelerdi. Bi kağıdı alınca öbürgün satmaz uzun uzun beklerdi.
Bu iş ne yaptığını bilince yatırım, ne yaptığını bilmeyince bildiğin kumar derdi. bir de ihtiyacın olmayan parayla oynamak gerekir derdi. bunun açıklaması yani ihtiyacın olmayan 100000 tl yatırmışsan ve kağıt düşmüşse gerekirse 3 sene bekleme lüksün olması. Ama 3 ay sonra kira ödeyeceksen onu mecburiyetten bozdurursan kaybın daha büyük oluyor.
-
valla benim bildigim şey forexte demo hesapla kaybeden görmedim realtime oynuyosun ama o rahatlık kazandırtıyor adama 1:100 kaldıraç 1:200 kaldıraç kurlara tıkır tıkır basıyorsun ve %99 kazandıtrıyor ki olay zaten rahatlıkta bu forexte
ama gel görki gerçek kanlı canlı yatırdıgın para olunca gideek korkusu ile stop loss yapmıyorsun 2 lira kazanınca şu forexte 50-60k çöpe atacak paran varsa ciğersiz gibi stop loss kullanarak ve 2-3 makro indikatörle çok düşük para kaybetme şansın sanmıyorum
-
HolyOne bunu yazdı
Ben kimsenin borsa hakkında bi bok bilmediğini eski müdürümü izleyerek öğrendim. İşte arkadaşın söylediği gibi herkez diyodu bilmemne çıkacak borsa düşecek yükselecek falan. Ama müdürüm eski imar bankası genel md yardımcılığı yapmış kredi kartı merkezinde yöneticilik yapmış falan bi adam. O gidip şirketlerin bilançolarını, malvarlıklarını incelerdi. Bi kağıdı alınca öbürgün satmaz uzun uzun beklerdi.
Bu iş ne yaptığını bilince yatırım, ne yaptığını bilmeyince bildiğin kumar derdi. bir de ihtiyacın olmayan parayla oynamak gerekir derdi. bunun açıklaması yani ihtiyacın olmayan 100000 tl yatırmışsan ve kağıt düşmüşse gerekirse 3 sene bekleme lüksün olması. Ama 3 ay sonra kira ödeyeceksen onu mecburiyetten bozdurursan kaybın daha büyük oluyor.
müdürün gerçekten biliyormuş. ben 3-5er aylık işlemler yapıp sözde güçlü devlet vs şirketlerine yatırıyordum bir ara 300-500 kazanç oldu 6 binden. sonra para lazım oldu zarara razı olup çekmem gerekti hesapladım eksiye düşmüşüm bir yıldan fazla da takip etmem heyecanlanmam yanıma kaldı :) yani unutacağınız, gidince ağlamayacağınız para olmalı yıllarca bekletebilir zararını karşılatmak için. TR de tasarruf oranı düşük olduğundan yani her an paraya ihtiyaç duyulabileceğinden küçük yatırımcı çoğu zaman kaybeder.
-
baron_27 bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
müdürün gerçekten biliyormuş. ben 3-5er aylık işlemler yapıp sözde güçlü devlet vs şirketlerine yatırıyordum bir ara 300-500 kazanç oldu 6 binden. sonra para lazım oldu zarara razı olup çekmem gerekti hesapladım eksiye düşmüşüm bir yıldan fazla da takip etmem heyecanlanmam yanıma kaldı :) yani unutacağınız, gidince ağlamayacağınız para olmalı yıllarca bekletebilir zararını karşılatmak için. TR de tasarruf oranı düşük olduğundan yani her an paraya ihtiyaç duyulabileceğinden küçük yatırımcı çoğu zaman kaybeder.
Verdiğim linklerden birinde teknik analiz anlatan adam da aynı bundan bahsediyor, Yatırım yapabileceği tüm miktarla THY almış, 15-20 yıl satmam diyordu. O zaman 2.5Tl civarındaydı 1 lotu şu anda 9-10 lira civarı. Adı üstünde yatırım.
-
Borsa uzun vadeli yatırım aracı değildir. Bu şekilde ancak bu işten anlamayanlar yatırım yaparlar. Bir şirketin mali durumunun iyi olması da hissenin alınabilmesi için yeterli sebep değildir. Gezi olaylarından bir kaç gün öncesi ve sonrasına bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Gezi olaylarından bir kaç gün önce borsadan hisse senedi alan kişi bu güne kadar 1 yıl zararda beklemiştir. Bu çok büyük bir valör kaybıdır. Yatırım yapılacak işte ilk bakılacak şey valördür. Yani potansiyel görülen karın alınacağı zamanlama en önemli kriterdir. Borsa işi ilk önce teknik analiz ile başlar sonra temel analiz gelir.
-
bi şirket var, finansal durumu pek parlak değil fakat bi şekilde kendini götürüyor. durum iyi görünmemesine rağmen potansiyeli yüksek. isviçreli ortağı %25 hisseye sahip. bu potansiyeli görerek şirketin tamamını almaya karar veriyor. içerden haber aldık, kesin isviçrelilere satılacağını bilirsek hisseler için ne diyebiliriz?
gidip 300-500 liralık alım yapsam kârlı olur mu?
Prometheus tarafından 18/Oca/15 19:38 tarihinde düzenlenmiştir -
Bende sunu sorayim, yabanci oyuncu kurali kalkti fener yakinda bombalari patlatir borsada ki durumu sizce ne olur
Bu fikir daha riskli Besiktas avrupada basarili olursa borsa durumu ne olur
-
Prometheus bunu yazdı
bi şirket var, finansal durumu pek parlak değil fakat bi şekilde kendini götürüyor. durum iyi görünmemesine rağmen potansiyeli yüksek. isviçreli ortağı %25 hisseye sahip. bu potansiyeli görerek şirketin tamamını almaya karar veriyor. içerden haber aldık, kesin isviçrelilere satılacağını bilirsek hisseler için ne diyebiliriz?
gidip 300-500 liralık alım yapsam kârlı olur mu?
Şirketin satışı herzaman yeni beklentiler ortaya çıkaracağından olumludur. Fakat hissenin borsadaki güncel birim fiyatından farklı derecede ucuza satılmışsa olumsuzdur. Ani bir sürpriz karar olmadan şirketin satılacağı haberi duylursa ver coşkuyu...
-
HolyOne bunu yazdı
http://tahribat.com/Forum-Yatirim-Yapmayi-Dusunenler-Icin-Tavsiye-203195/
Ben sadece tahmin ediyorum kahin filan oldum galiba abü senden bulaştı hep :) Bak altın 96 yı gördü