Yaz Lastiği Seçemiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Erkek
    PathfindeR00 bunu yazdı

efficient grip 2 aldım. baya memnunum. sessiz lastik.

edit: ADAC testleri yaz google a lastik testlerini görebilirsin orda. geçen yaz efficient grip 2 birinci olmuş ondan onu aldım ben 4k tl idi yaz başı. 205 li olan ölçü benimki

Aynen hocam lastik almadan önce her zaman ADAC ve bizim buradaki ÖAMTC testlerine bakarım. Yaz ayrı kış ayrı lastik takarım. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CiRKiN
    CiRKiN's avatar
    Erkek

Kesinlikle Continental al

kaskoyu sen yapıyorsun zaten muskayı takıp Allah'a sığındım mı hiç bişeyden korkma 

şaka bi yana 2 defa fren mesafesiyle ciddi kazadan korudu birinde 150 km sa diğerinde 80 km sa hızım vardı

JACK TİESTO TAHRİBAT ... FAKİR BİR ŞİMAL KİLİSESİNDE ŞEYTAN İLE RAHİBİN MACERASI
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek

Kumho almada ne alırsan al, 30 bin den sonra fren falan yalan etti arabanın 

ZalımMadam.10.07.24
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Araçlarla uzun süre geçirmiş denemiş farklı tecrübelee edinmiş kişiler için lastik konusunda tek cevap vardır.

Continental. Bu işin oluru bu.

Yol falken yok bridgestone michelin pirelli felan

Continental pahalı gelirse veya araç A yada B sınıfı ise Continental alt markası Barum yine benzer kaliteyi uygun fiyata sunacaktır.

Petlas ve Lassa sadece ticari araçlar için mantıklı karardır yada 80 i geçmeyen dedeler için.

Akü de de yok inci akü şu akü felan değil.

Varta - MutluAkü 

amaç uzun süre sorunsuzluksa seçenek bunlar.

PanxeR tarafından 30/Ağu/25 01:05 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeknikA
    TeknikA's avatar
    Erkek

Gemini ile uzun araştırma neticesi:
    2025 yılı yaz lastiği test verilerine (ADAC, AutoBild, Tyre Reviews) göre; markaların spesifik modellerini baz alarak oluşturulmuş teknik sıralama listesi aşağıdadır.

Not: Sıralama, en yaygın kullanılan binek araç lastik sınıfı (Touring & UHP) üzerinden yapılmıştır.

1. Islak Zemin Performansı (Frenleme & Yol Tutuş)

Referans: 80 km/s hızdan 0'a durma mesafesi ve aquaplaning direnci.

1. Continental - PremiumContact 7: (Tartışmasız lider. Islak frenlemede en kısa mesafe.)

2. Bridgestone - Potenza Sport: (Su tahliyesi çok yüksek, ancak ömrü kısa.)

3. Michelin - Pilot Sport 5: (Islak zeminde çok dengeli, ani kopma yaşatmaz.)

4. Goodyear - Eagle F1 Asymmetric 6: (Islak viraj kabiliyeti üst düzey.)

5. Hankook - Ventus S1 evo3: (Premium rakiplerine en yakın performansı sunan model.)

6. Pirelli - P Zero (PZ4): (Sıcak asfaltta iyidir ancak soğuk/ıslak zeminde ilk 5'in gerisindedir.)

7. Falken - Azenis FK520: (İyi su tahliyesi sağlar.)

8. Kumho - Ecsta PS71: (Ortalama ıslak zemin performansı.)

2. Ekonomiklik (Yakıt Tüketimi / Yuvarlanma Direnci)

Referans: Lastiğin dönme direnci katsayısı (Düşük direnç = Az yakıt).

1. Continental - EcoContact 6Q: (Sektörün en düşük sürtünme katsayısı, yakıt odaklı özel model.)

2. Bridgestone - Turanza 6: (Enliten teknolojisi ile hafifletilmiş gövde, hibrit/elektrikli araç dostu.)

3. Michelin - e.Primacy: (Yakıt tasarrufu için optimize edilmiş, ancak ıslak tutuşu zayıflatılmış model.)

4. Goodyear - EfficientGrip Performance 2: (Dengeli yakıt tasarrufu.)

5. Hankook - iON evo: (Özellikle elektrikli araçlar için üretilen düşük dirençli model.)

6. Pirelli - Cinturato P7 (P7C2): (Eski versiyona göre iyileştirilmiş yakıt verimi.)

3. Ömür (Aşınma Direnci / Toplam Kilometre)

Referans: Diş derinliğinin yasal sınır olan 1.6mm'ye inene kadar yaptığı yol.

1. Michelin - Primacy 4+: (Testlerin "Mileage King"i. Rakiplerinden ~10.000 km fazla yapar.)

2. Goodyear - EfficientGrip Performance 2: (Michelin'den sonra en dayanıklı hamur yapısı.)

3. Michelin - Pilot Sport 5: (Spor lastikler arasında en uzun ömürlüsü.)

4. Kumho - Ecsta HS52: (Sürpriz bir şekilde ADAC testlerinde aşınma direnci çok yüksek çıktı.)

5. Continental - PremiumContact 7: (Yüksek tutunma için ömürden bir miktar feragat eder.)

6. Bridgestone - Turanza 6: (Hafif yapısı nedeniyle diş derinliği rakiplerine göre daha hızlı azalır.)

7. Hankook - Ventus Prime 4: (Ortalama ömür.) (Favorim)

4. Ses ve Konfor (NVH - Noise, Vibration, Harshness)

Referans: Kabin içi dB seviyesi ve yanak yumuşaklığı.

1. Goodyear - EfficientGrip Performance 2: (Yanakları en yumuşak, darbeyi en iyi sönümleyen lastik.)

2. Michelin - Primacy 4+: ("Acoustic" versiyonları olmasa bile standart hali çok sessizdir.)

3. Hankook - Ventus Prime 4: (Fiyatına göre en konforlu sürüşü sunan model.)

4. Continental - PremiumContact 7: (Tok bir sürüş hissi verir, sessizlikten ziyade stabilite odaklıdır.)

5. Pirelli - Cinturato P7: (Sert hamurludur, pürüzlü asfaltta uğultu yapabilir.)

6. Bridgestone - Potenza Sport: (Performans odaklı olduğu için sert ve gürültülüdür.)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Michelin. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

kış içinde fiyat performans olarak bridgeston blizzak 6 aldık ikinci araca. diğerleri biraz tuzlu geldi. testte 3. olmuştu.(adac) ama bunlar TR üretim olabilir onu bilemiyorum. zaten çok hardcore kışta olmuyor artık. ve ayrıca hatunun aracı çok ekstrem koşullarda araç kullanmıyor zaten. hani gizli buzlanma filan aklımız kalmasın istedik. bende nokian var kışlık beş para etmez. aracın önceki sahibinden kalma. 

Efficient Grip 2 ye gelince de bir yaz kullandım. çok memnunum ama 2 kere patladı o da vida girdi iki kere sanayi ortamı malum. onun dışında fren yol tutuş filan baya iyi. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

Conti gayet iyi 70k yol yaptım.

Bu arada araç nedir? Yük ve hız endeksleri de önemli..

https://app.hb.biz/GqeaFoew8hXq

Hepsiburada kredi kartın varsa 10 taksit yaparsın. 

yunusdogan tarafından 26/Kas/25 00:29 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Ucuz kumhoo vardı geçen sene 30K verip micheline geçtim. de ki bana zerre fark etti mi? Bence hayır. Çoğu arkadaş bana göre plasebo yaşıyor. Özetle f/p olanı alıp geçmek lazım.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

kış geldi daha almadım  :)

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
Toplam Hit: 2854 Toplam Mesaj: 46
araba papucu