Yeni Projem : Phpciler.Com
-
sitenin tüm tasarımı ve içeriği tamamlandıktan sonra konuyu tekrar canlandırırsan çok sevinirim sık kullanılanlara ekliyorum sonra bu neydi deyip siliyorum olmuyor :)
-
Bu bir php konusu ama sanırım yorumcular php değil html bile bilmiyor.Sayfada bildiğin "Yapım Aşamasında" yazıyor.Hiçbir şey yapılmamış ki güzel veya çirkin olsun.Umarım güzel bir çalışma olur,domain güzel ama bir de siteyi görmek lazım,zamanla...
HuwelAsK tarafından 09/Kas/12 16:16 tarihinde düzenlenmiştir -
haftaya vizelerim btcek tasarim icin bna ulas hocam yardimci olucam
-
tasarımda biraz daha jquery olsa tam süper olacak :)
-
php'den anlamam ama tasarım çok iyi duruyor belki bu siteyle ben de php öğrenirim belki :) ayrıca metro arayüzünden esintiler taşıyor adeta :) güzel proje olur kullanıcıya işi ciddiye aldığının imajını veriyor.. umarım devamını getirirsin hocam
-
tasarım güzel olmuş.
-
HuwelAsK bunu yazdı
Bu bir php konusu ama sanırım yorumcular php değil html bile bilmiyor.Sayfada bildiğin "Yapım Aşamasında" yazıyor.Hiçbir şey yapılmamış ki güzel veya çirkin olsun.Umarım güzel bir çalışma olur,domain güzel ama bir de siteyi görmek lazım,zamanla...
Zaten fikir ve görüşlerinizi bekliyorum demiş, site bitti nasıl olmuş diye bir şey sormamışki eleştirin tamamen yersiz ve anlamsız bence. Konuya post atan birçok insan bu yersiz eleştirinle zan altında kalmış oluyor. Ayrıca yapım aşamasında yazmıyor gördüğün gibi yapım aşamasında olan bir anasayfa var konular belirlenmiş, içerik için sistem kodlaması planlanıyor, görüş alınıyor. Siteyi istersen tekrar gözden geçir bir anasayfası mevcut.
-
Genki bunu yazdıdhmm bunu yazdıGenki bunu yazdı
tasarım güzel benimde hosuma gitti, hover ile border vermek yerine css3 ile çok daha güzel efekler uygulayabilirsin
fikir vermesi açısından
http://tympanus.net/Tutorials/OriginalHoverEffects/index.html
http://www.alessioatzeni.com/wp-content/tutorials/html-css/CSS3-Hover-Effects/index.html
http://tympanus.net/Tutorials/CircleHoverEffects/
http://thecodeplayer.com/walkthrough/simple-hover-effects-with-css3-filters
Tum browserlar desteklemiyor be hacim bunlari.. Sorun olmasin....
phpci adam ya chrome ya opera yada firefox kullanıyordur onlarda destekler sıkıntı olma z:)
Desteklemeyende zaten animasyonsuz halini görür
kardes bu haliyle bir bitireyim jquery css3 eklenir :)
-
Ratbat bunu yazdıdhmm bunu yazdıRatbat bunu yazdı
Çok güzel olmuş eline sağlık yalnız bir tavsiye vermek istiyorum hocam izninle, kutuların altını horizontal olarak ayırsan son eklenen 4-5 yazı, haber, makale gibi özet versen başlığı, içeriği hiç olmazsa anasayfan güncel olur devamlı, seo açısındanda yararı olur diye düşündüm. belki twitter ve face eklentilerinide alta gömebilirsin, üye kayıt ve login formunuda buraya koyabilirsin daha kullanışlı olur. kutular toplamış siteyi ama gene bir eksiklik var yani.
ayrıca a, el, d gibi kısaltmalar koymuşsun bunlar ingilizcesi, güzel olmuş ama anlamsız bence renklere uygun beyaz iconlar bence daha anlamlı durur.
Oylede yaptim ama bunun gibi olmadi hacim....
Dedigin degisiklikleri yapacagim ztn hacim....
Hemen bir altina enson haberler v.s degisik bir sekilde eklemeyi dusunuyorum. son twitleetler ve face de olur DA onlari daha dsonra yapacam....
Once ARsiv bolumunu acacam :) Yazi eklemek aktif olunca yavas yavav otekiler
Daha kodlama gereken bir forum var :)
Düşündüğünü düşünmüştüm :) ama yazmış bulundum. Hocam kendin yaz tabi en güzeli hatta kodlarken birde karşılaştığın en ufak sorunlar ve çözümleri hakkındada bir yazı oluştursan, changelog gibin forumada insanlığada :D katkısı olur bence.
Yukarıdaki yazıma ve şahsi fikirlerime karşıt olarak şunlarıda söylemek istiyorum :D forum'u en baştan kodlamak zaman kaybı olabilir ona sarf edeceğin emeği ders kategorisine veya diğer popüler kısımlara harcasan. nasıl olsa hazır forum scriptleri mevcut (kendimle nasıl çelişiyorum bir bilsen).Framework'ün gerekliliği camiada öyle bir tartışılıyorki birçok görüş var, yok türk firmalarının ingilizce bilmeyenleri elemesi için yok editcileri elemek için yok hazırcılık yok gereklilik sayfalarca tartışılıyor ingilizce forumlarda hitler tavan yapıyor, yazan destan yazmayan pişman oluyor :D Heryerde (türkçe kaynaklardan bahsediyorum) yüzeysel gösterilmiş / anlatılmış, dolayısıyla tam olarak gerekliliği başlangıç seviyesindeki phpcilerde muammaya sebep oluyor. php forumlarındaki kod babalarının class ve functionlarından bahsetmiyorum bile adamların yazdığı function sırf 0.010 saniyelik gecikme veriyor diye 150 sayfayı aşkın post atmışlar korkunç bişey öyle yerlere değiniyorlarki kendini junior developer gibi hissediyorsun hönk!!! diye kalakalıyorsun. Anlatmak istediğime bir türlü gelemiyorum. Türk olup sırf seviye yüzünden yabancı forumlarda takılan o kadar çok insan varki yani biliyorum diye geçinen ve itimat edilen adamları serçe parmağıyla ezecek adamlar var Türkiye'de hem php'de hem diğer dillerde (ki bu insanlardan bazıları tahribattada takılıyorlar yeniyim ama postlarını okuduğum kadarıyla kısaca tuğberk, holyone, firex, rene adını saymadıklarım kusura bakmasın daha bir sürü kişi diyelim).
Bu tarz geliştiricilerin aynı yerde toplanması / bir konuyu tartışması yada arada post atması ayrıca yeni başlayan junior developerlara öncülük etmesi geliştirmesi, php'ye hevesli kesimin doğru ve yeterli bilgiyi edinmesi, doğru yönlenmesi bütün bu kriterlerin ve fazlasının bir arada bulunması öncelik olarak belirlenmeli bence ve ilk başlarda olmasada sonrası için uygun altyapının oluşturulması forumu oturup yazmaktansa düşünülmesi gerek öncelikler arasında kanaatimce, tabiki forumuda yazarım bunlarıda yaparım dersen emrin olur hertürlü fikrine yardımcı olurum :P şaka bir yana kimse oturup bak bu scripti kendi yazmış bu hazır kullanmış mantığında düşünmüyor, evet kendin yazsan tabiki hem sana hem başkalarına yararı olur ama ilk başlarda (3-4 sene kadar) siteye zararı olur seni yorar, yazdığın scriptin oturması tasarımı, yetkileri, paneli hepsi zamanla oturacak şeyler bir kerede hatasız bir script yazamayacaksındır, buda sana ilk başlarda sağlam developerları kaybettirecektir.bir yanım böyle desede, bir yanımda herşeyin senin elinden çıkması bütün geliştirme süreçlerini yaşayıp hem referans hemde tecrübe katması asıl amacınınsa kendini geliştirip emeğinin karşılığını ziyaretçi ve kaliteli bir site ile almanı söylüyor. Bir arkadaş fikri ve tavsiyesiydi umarım iyi olur senin için.
Bende ayni sekilde bzn celiskiye dusuyorum hacim :)
-
Kendine has bir forum yapmak istiyorum arkadaslar otekilerden biraz sikildim :)
Ayrica Yazar,Moderator,Admin kullanicilarda olucak.. bir iki kullanici kategorisi daha...
Sonra PHP seviyesini olcen testler falan dusunuyorum aklimda cok sey var :) ama bakalim bitarafimi kasiyamiyorum bu aralar :) fazla mesaiden