Yüksek Lisans Tezi Yazma Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    clogu
    clogu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

hocam benim yazacağım tez 3 tane isviçre üniversitesinde incelenecek :)

Kusura bakma hocam ben bi an tr de konusuoz sandim. Ozaman aktarmak istedigin herseyi bilgi birikimini doldur. Orda kapaktan cok icindeki bilgiyle ilgilenirler. Tr de ne yazikki halen kuse kagit olursa iyi oluyo

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Literatur taramasi ogretmeden tez yazdiran hocanin agzina vurursan bence olur.

sigara değil, balık olan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    @dhmm, önce bi içindekiler tablosu mu oluşturayım hocam :) yani kafamda her şey dağınık.. Bilgi var ama dediğim gibi benim öyle detaylı anlatma kabiliyetim yok. o yök ün sitesindeki örneklere bakıyorum da adamlar gerekli gereksiz her şeyi yazıyorlar.. Şimdi biraz daha şekillendi her şey, ben bu master tezini makale gibi düşünüyordum :) o yüzden çıkmaz diye geliyordu bana ama şimdi anladım gibi biraz. lisans tezine benziyor bu olay

@unbalanced , once bolumleri olustur.

1. Giris, Sistemin tanimi , 2 Kullanilan Algoraitmalar , 3. Sistemin tasarimi (UML fln var mi ?) , Parcalari , 4. Grafik arayuzu , aciklamari 5.Kodlarin aciklamasi

Bu sekilde once 4,5 veya 6 Bolum olustur. Kesinlikle bunu yap. Tamam ben bunlari yazacam dediginde

Tek-tek hepsini altina

1. Giris - Sistemin Tanimi

1.1. Sistem nedir

1.2. Sistem ne ise yarar

1.3 Nerelerde kullanilabilir

2. Kullanilan Algortimalar

1.1 yazdigin DIP algoritmasi ( burada tanimi , algoritma semasi koy ve neden kullandigin )

..

boyle tek tek indeksi tamamla. Sonra bu bitince asil sikintili olan is bitmistir.

Ardindan

hepsini tek tek yaz. Kaynak bul kaynaktanda yazi ekle.

Birde suna dikkat et

En son sayfaya bibliography koyacan ya

her alinti yaptigin kitap, url v.s. bir listesini tut ve hepsine bir ID ver. Atiyorum computer architecture ile alakasi varsa "[CA001] Book Title" gibi.

alinti yaptigin her paragrafin sonuna bu [CA001] i koy. Sonra bulamazsin karisir sayfalar cogalinca

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

1. KISIM - Ne anlatacagini anlatacaksin (sunu sunu yapmayi planliyordum ilk baslarda gibisinden).

2. KISIM - Ne anlatacaksan anlatacaksin (ne yaptiysan, sunu sunu yaptim gibisinden).

3. KISIM - Ne anlattigini anlatacaksin (boyle boyle planliyordum ama boyle boyle oldu, su su problemlerle karsilastim, boyle boyle cozdum, gibisinden).

igrenc bisey, Allah yardim etsin :)

anca gidersin...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    clogu
    clogu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı

Ozaman canim ulkemde akademisyen kalmaz. Gerci iyi de olur.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı

daha önce seminer dersleri aldım 4 tane. orada söylediğin gibi literatur taraması "yaptık".. ama ben o makaleleri hiç okumazdım.. bazı cümelerini alır, değiştirip eklerdim sonra yine kendi bildiğimi eklerdim altına da kaynakça verirdim..

http://www.acm.org/

bu siteye ve bunun gibi bir kaç siteye üniversitenin hesabıyla giriş yapabiliyorum.. güzel kaynaklar olabiliyor ama ben böyle şeyleri okumakta özürlüyüm :) 

arkadaşlar okuyordur ve o şekil kullanıyordur ama ben yapamıyorum. o yüzden şuanda da ekleyeceğim kaynakları doğru dürüst okumadan eklemiş olacağım

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@dhmm, hocam senin söylediğin içindekiler biraz daha basitçe geldi bana.. baktım örneklere de, benzer çalışmalar diye başlık bile var (ana başlık olarak)

sanırım bu önemli. bir de okuduğum kadarıyla motivation kısmı da önemli

bu id olayı iyiyiymiş, dediğin gibi yapayım sonra numaralara çeviririm.. önce indexi mi oluşturmak lazım yoksa hurra diye yazmak mı lazım :) 

@garga, hocam böyle 3 kısım da çok detaylı olmuyor. biraz daha genişletmek lazım.. mesela benim düşündüğüm şöyle bir şey

1- özet

2- index

3- motivasyon

4- bu alanda yapılmış çalışmalar ve onların sorunları

5-1 neler kullanacağım ve onların tanıtmı (donanımsal ,yazılımsal şeyler)

5-2 ne yapmam gerekiyor, algoritmalar neler  ve hangi algoritmaları neden kullanıyorum

6- pratik tarafta  bu algoritmaları implement ederken ne gibi sorunlarla karşılaştım, beklemediğim ne gibi sorunlar oldu

7- sonuçlarım

8- gelecek işler/daha iyi olması için düşünceler..

9- kaynakça

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Yeni bitirdim yl tezini. Benim de her şey hazır olduğu halde 4 haftadan fazla sürdü yazması:) Tabi burası ile orası farklıdır ama akademik dil hep aynıdır. Aşağı yukarı aşağıda açıkladığım gibi bir sırayla yazman gerekecek.

1. Giriş bölümü: Genel bir giriş yazmak lazım. Örneğin X cihazı geliştirdiysen neden geliştirdin? Hangi sorunlara çözüm olacak buraya yazman gerekiyor.

2. Kaynak özetleri: Araştırdığın kaynakların (makale, kitap, dergi yazısı, bildiri, başka tez) ya abstract kısmını verirsin tarih sırasıyla (eskiden yeniye doğru) ya da o çalışmaları birer paragraf ile özetlersin.

3. Kuramsal temeller: Tez çalışmasında kullandığın yöntemlerin ve terimlerin açıklamasını vermen gerekiyor. Örneğin 1.000.000'dan büyük asal sayıları bulan x kişinin y algoritmasını kullandın. İşte bu algoritma ile ilgili bilgileri burada yazman gerekiyor.

4. Gereç ve Yöntem: Çalışmayı yaparken hangi araçları nasıl kullandın? Yazman gereken bu. Gereç kısmında diyelim arm cortex tabanlı bir geliştirme kartı kullandın, yazacaksın özelliklerini vs. Materyal kısmında da bu geliştirme kartını nasıl kullandın sorusuna cevap vereceksin hocam. Geliştirme kartının x pinine y analog sensörü bağlanmıştır vs. Abart bu kısımları:)

5. Araştırma bulguları: Yaptığın cihazı test ettiysen nerede nasıl test ettin, sonuçları ne oldu bilgileri yazılacak.

6. Tartışma ve Sonuç: Tartışma kısmında senin çalışman o literatürdeki diğer çalışmalar ile ne farklılık gösterdi. Neyi daha iyi yaptın gibi karşılaştırmalar yapmalısın. Sonuçta ise özet halinde aaa sorununa çözüm amacıyla xxx yaptım, yyy denedim başarılı oldu kısmını süsleyerek yazman gerekiyor. Tiksindiğim yer burasıdır giriş ile.

Tavsiyem önce Türkçe yazman. Kesinlikle ve kesinlikle geçmiş zamanın hikayesi edilgen cümleler kullanman gerekiyor. Örneğin "a ile b yi c ile bağladım" değil "a ile b c ile bağlanmıştır" demen gerekiyor. İngilizce de hep has-been olacak:)

Olaylara karışmayın!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

@dhmm, hocam senin söylediğin içindekiler biraz daha basitçe geldi bana.. baktım örneklere de, benzer çalışmalar diye başlık bile var (ana başlık olarak)

sanırım bu önemli. bir de okuduğum kadarıyla motivation kısmı da önemli

bu id olayı iyiyiymiş, dediğin gibi yapayım sonra numaralara çeviririm.. önce indexi mi oluşturmak lazım yoksa hurra diye yazmak mı lazım :) 

Planli yuru @unbalanced. Once indeksi olustur ve yaz. Tabikide sonra ekleme yapacan duruma gore ama once bir indeksinin olmasi ne yazman gerektigi anlamina geliyor. Aksi halde yazmaya kalkarsan birde ben simdi ne yazacam diye dusunursun. Onun yerine indekste belirledigin seyin nasil aciklamasini yaparimi dusunmen daha az zaman alir.

Birde

Gereksiz seylerle doldurmamaya ozen goster. Az ve oz yaz. Bol resim de koy. Cunku bazen koskoca bir paragrafi bir resim anlatabiliyor.

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@yeniharman,

sağol hocam bilgiler için, senin her yazın zaten akademik dil gibi :) o yüzden senin için bu kadar zor olduğunu sanmıyorum. Ben bir şeyi açıklarken daha çocuksu olarak açıklıyorum.. :) 

verdiğin sıralamayı biraz daha genişletip yaparım.. kafamdakine benziyor biraz.. 

türkçe yazıp sonra ingilizce yazmak uzun iş hocam :) olmazsa bitirince sana yollarım incelersin. dediğin gibi 3. şahıs olarak yazma olayını biliyorum, daha önce türkiyede makale yazınca hoca uyarmıştı beni, 3. şahıs olarak yaz diye. iş yeridne de dökümantasyon yazınca 3. şahıs olarak yazıyorum, orada sıkıntı olmaz ama bunu bilmeyen adamın sonra düzeltmesi baya bi iş :)

@dhmm, sağolasın hocam önce bi indexi oluşturayım bakalım o zaman

Toplam Hit: 3570 Toplam Mesaj: 36
yüksek lisans tezi