Yurt Disi Egitimleri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

Merhabalar,

Sizlere  Yurt Disi Egitimleri Hakkinda Bir Kac Bilgi Vermek Istiyorum.

Oncelikle Yazima Vize Kurallarindan Baslayip Dil Okulu ve Universite Egitimi Ile Bitirecegim.

1-) Vize Kurallari ;

Vize Kurallari Ulke Kurallari Geregi Farklilik Gosterip, Turk Vatandaslarimizin Uzerinde Bazi Etken Roller Gostermekteydi. Fakat, Gunumuz Avrupa Ulkeleri Artik Tek Bir Cati Altinda Toplanip Olusturdugu SCHENGEN Adli Vize Formatiyla Ogrencilere ve Turistlere Daha Kolaylik Olusturuldu. Vize Kurallari Geregi Vize Sonucunuz 3 Hafta Is Gunleri Icerisinde Sonuclanacaktir.

Avrupa Ulkelerine Veya America Ulkesine Ogrenci Olarak Gitmek Isterseniz Gerekli Belgeler Gideceginiz Ogretim Alani Icin Farklidir. Simdi Ogretim Kurumlarini Aciklayip Istenilen Belgeleri Siralayalim.

1-) Dil Okulu.

Sunu Belirtmek Isterim ki Cogu Arkadasimizin Kafasinda Hep Su Var. 'Cok Pahali'

Bu On Yargiyi Kaldirmak Icin Sizlere Simdi Bir Kac Bilgi Aktaracagim.

Herhangi Bir Avrupa Ulkesinde Dil Okuluna Gitmek Istiyorsaniz Ilk Tercihiniz Araci Bir Egitim Acentasi Kullanmamak. Nedeni Okul Fiyatlarinin Ustune Cok Fazla Bir Fark Koymalari.

Gunumuz Internet Teknolojisini Kullanarak,Arama Motorlarina Gitmek Istediginiz Ulke Ve Dil Okullari ( Ornek; England LONDON OR OXFORD English Language School) Yazarak Cogu Egitim Acentasinin Bile Kayitli Olmadigi Okullari Bulup Tahmin Ettiginiz Fiyatlarin Kat Kat Altinda Bir Egitim Ucretini Kendinize Saglayabilirsiniz. 

Tek Yapmaniz Gereken Bir Kac Okul Bulup  Okulun Iletisim Sayfasindan E-mail Vasitasi Ile Pasaportunuzun 1. ve 2. Sayfasinin Fotokopisini Ve Okulda Hangi Donemde Egitim Almak Istediginizi Yazip Mail Atmak. Daha Sonra Okuldan Cas Letter Mektubunuzu Beklemektir.

Peki Dil Okulu Okumak Icin Istenilen Vize Kosullari Nedir ?

1-) Bitis Tarihine En Az 6 Ay Kalmis Olan PASAPORT.

2-) 2 Adet Vize Fotofrafi.

3-) Yukarida Anlatmis Oldugum Yol Ile Okulla Irtibata Gecerseniz Okulun Size Gondermis Olacagi Mektup.(CAS LETTER)

4-) Ogrenim Durumunuzu Belirten Belge. ( Okul Bitmis Ise Diplomaniz)

Her Hangi Bir Yerde Calisiyor Iseniz, Ise Giris Tarihi Ve SGK Gosteren Belge.

5-) Vukuaatli Nufus Kayit Ornegi ( Nufus Mudurlugunden)

6-) Bitirmis Oldugunuz Kurslar var Ise Diplomalari ( Yok ise Problem Degil. Bu Belgeler Size Arti Oluyor )

7-) Banka Hesap Ekstrasi Ve Cuzdanin Fotokopisi.

8-) Sizin Veya Alinezin Ustune Herhangi Bir Mal Varligi Gosteren Ruhsat,Tapu Gibi Belgeleri de Ekleyebilir Vize Alma Sansinizi Cok Daha Arttirabilirsiniz.

Not : Banka Hesap Olayi Sadece Gostermelik Belli Bir Miktar Hesabinizda Olmasi Gerekmektedir. Bunun Amaci Avrupa Ve America Ulkesi Icin Bir Kuraldir.

Kurs Sureniz 6 Aydan Kisa Ise Bankada Olmasi Gereken Miktar 9 Bin TL ile 15 Bin Tl Arasi

Kurs Sureniz 6 Aydan Uzun Ise Bankada Olmasi Gereken Miktar 15 Bin Tl ile Max...

2. Not : Yukarida Yazilan Her Belge Gideceginiz Ulkenin Diline Yeminli Tercuman Tarafindan Cevrilmis Olmasi Gerekmektedir.

2-) Universite. 

Universite Egitimini Yurt Disinda Almak Sizlere Gercekten Ayri Bir Tecrube Ve Deneyim Kazandiracaktir. Avrupa Ulkelerin de Universite Egitimi 3 Yildir.

Fakat Bazi Ogrenciler Gidecekleri Ulkerde Universite Egitimine Baslamadan Once 1 yil Hazirlik Egitimi Almak Istiyorlar.Yada Bazi Universite Kurallari Geregi Bazi Ogrencilere                    1 Yillik Hazirlik Egitimini Zorunlu Tutuyor. Bu Hazirlik Egitimi Icersinde Okuyacaginiz Alanin Bir Kac Ortak Dersleri Ve Akademik Dil Egitimi Bulunmaktadir.  Universite Fiyatlari Okumak Istediginiz Alandan Alana Gore Degisiklik Gostermektedir. Suanki Zamanlarda Muhendislik Bolumleri Biraz Daha Yuksek Fiyatta, Peki Bu Fiyati Nasil Assagiya Cekebiliriz ? Cozum Sudurki Gideceginiz Ulkenin Ana Merkez Sehirleri Haric Diger Sakin  Ve Ufak Olan Sehirlerini Tercih Etmenizdir.Cunku Merkez Sehirler Ile Diger Sehirler Arasinda Yaklasik 1 Yillik Yasam Masrafiniz Tutarinda Farklilar Bulunmaktadir. 

Bu Fiyati Daha da Asagi Cekmek Isterseniz Dil Okulu Icin Yazdigim Yontemi Universite Icin de Yapabilirsiniz.

Peki Universite Okumak Icin Istenilen Vize Kosullari Nedir 

1-) Bitis Tarihine En Az 3 Yil Kalmis Olan Pasaport.

2-) 2 Adet Vize Fotografi.

3-) Vukuatli Nufus Kayit Ornegi.

4-) Lise Diplomaniz.

5-) Gideceginiz Ulkenin Dilini Bildigine Dair Sinava Girmis Ve Sinavin Sonucu Gosteren Belge.(IELTS,TOEFL,CITY AND GUILDS )

6-) Okul Kabul Belgeniz.

7-) Herhangi Bir Universite Ogretim Gorevlisinden Size Referans Olduguna Dair Bir Yazi. Bu PPROFESOR Olmak Zorunda.( Bunun Amaci Uni Hocasinin Sizi Bildigi ve Sizin Iyi Bir Ogrenci Oldugunuzu Gostermek Icindir. Bu Yazi Universitenin Antetli Kagidina Yazilmasi Gerekmektedir.) 

8-) Bitirmis Oldugunuz Kurslar var Ise Diplomalari ( Yok ise Problem Degil. Bu Belgeler Size Arti Oluyor )

9-) Banka Hesap Ekstrasi Ve Cuzdanin Fotokopisi.

10-) Sizin Veya Alinezin Ustune Herhangi Bir Mal Varligi Gosteren Ruhsat,Tapu Gibi Belgeleri de Ekleyebilir Vize Alma Sansinizi Cok Daha Arttirabilirsiniz.

Not 1-) Universite Icin Bankada Gosterilmesi Gereken Fiyat Miktari Ne Yazikki Dil Okulu Ile Ayni Degildir. Bu Fiyat Minumum 60 Bin Tl Olarak Seyrediyor. Bu Sebebten Oturu Es-Dost Cevreden 1 Ay Gibi Bir Sure Zarfi Icin Borc Isteyip Hesabiniza Atmanizi Ve Vizenizi Aldiktan Sonra Geri Iade Etmenizi Oneririm :) 

2. Not : Yukarida Yazilan Her Belge Gideceginiz Ulkenin Diline Yeminli Tercuman Tarafindan Cevrilmis Olmasi Gerekmektedir.

Ingiltere Bazinda Her Hangi Bir Sehrin de Dil Okulu Universite Master Gibi Sorularinizi Sorabilirsiniz. Elimden Geldigince Yardimci Olmaya Calisacagim.

Saygilar.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

ingiltereye gitsem 2 yıllığı 4 yıllığa tamamlayabilirmiyim.
    bizim tarihi eser okul almanya ile işbirliği yapmış ingiltrere ile yok.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek
    kaygusuz bunu yazdı

Ayni Durumu Fizik Muhendisligi Okuyan Bir Arkadasimiza Denedik Malesef Kabul Etmiyorlar Hocam. Ya Bastan Okuyacaksin Yada Okulu Bitirip Master Yapicaksiniz.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

londra'da hangi zone'dasın sen hoca?

[22817//kaanabak]
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    enes bunu yazdı
    kaygusuz bunu yazdı

Ayni Durumu Fizik Muhendisligi Okuyan Bir Arkadasimiza Denedik Malesef Kabul Etmiyorlar Hocam. Ya Bastan Okuyacaksin Yada Okulu Bitirip Master Yapicaksiniz.

2 yıllık diplomam var. 4 yıllığa tamamlamak isterim

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek
    nurk bunu yazdı

londra'da hangi zone'dasın sen hoca?

Okul Zone 1 de Hocam. Yasadigim Yer Zone 5 

@Kaygusuz

Hocam Gonul Isterki Oyle Bisi Olsun Yararlanalim, Malesef Yok Hocam

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Senelerdir yeni zelanda'ya gitmek istiyorum ama gördüğüm burs'lar falan hep yüksek lisans öğrencileri için.

Lisans eğitimi için de varmıdır hocam yeni zelanda için bir imkan? 1-2 Ay gitmek bile yeterli benim için.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı

Senelerdir yeni zelanda'ya gitmek istiyorum ama gördüğüm burs'lar falan hep yüksek lisans öğrencileri için.

Lisans eğitimi için de varmıdır hocam yeni zelanda için bir imkan? 1-2 Ay gitmek bile yeterli benim için.

Yeni Zelanda üniversitelerinin tamamı, lisans, mastır ve doktora düzeyinde programlar sunmaktadır. Lisans programları çoğunlukla üç yıl sürmekte Hocam. Okumak istedigin alani universite sayfalarinda arastirip, buldugun okullara mail atarak kontaga gecebilir ve hayalini gerceklestirebilirsin.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Hazır konusu açılmışken isteyen varsa Rusya'da üniversite için benimle konuşabilir.Sadece barajı geçmek yeterli istediğiniz bölümde okumak için.Fakat dersler çok zor öyle kapağı atayım gerisi kolay demeyin.İlk sene Rusça öğreniliyor.Eğitim suresi toplam 5 sene ve Türkiye'ye gelince denklik sınavına giriyorsunuz ve diplomanızda Türkiye'de geçerli oluyor.Okulun fiyatları Türk lirasıyla senelik 10.000 ₺.Türk lirası Rus rublesinden değerli olduğumdan pek para sıkıntısı çekmezsiniz.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    enes bunu yazdı
    pcdoktor636 bunu yazdı

Yeni Zelanda üniversitelerinin tamamı, lisans, mastır ve doktora düzeyinde programlar sunmaktadır. Lisans programları çoğunlukla üç yıl sürmekte Hocam. Okumak istedigin alani universite sayfalarinda arastirip, buldugun okullara mail atarak kontaga gecebilir ve hayalini gerceklestirebilirsin.

Hocam üniversitelerden haberim var, dediğim gibi yıllardır orada yaşamak, okumak istiyorum ama burs imkanı bulmak sıkıntı diye düşünüyordum.

Okumak istediğim 1-2 bölüm de var kafamda ama okulların böyle bir burs imkanı varmı, ne derece var bilemiyorum o yüzden konuya yazmıştım. Acaba bu konuyu sorabileceğin birileri varmı? Yani bu üniversitelerin bana burs tanıma imkanı ne derecedir?

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı
    enes bunu yazdı
    pcdoktor636 bunu yazdı

Hocam üniversitelerden haberim var, dediğim gibi yıllardır orada yaşamak, okumak istiyorum ama burs imkanı bulmak sıkıntı diye düşünüyordum.

Okumak istediğim 1-2 bölüm de var kafamda ama okulların böyle bir burs imkanı varmı, ne derece var bilemiyorum o yüzden konuya yazmıştım. Acaba bu konuyu sorabileceğin birileri varmı? Yani bu üniversitelerin bana burs tanıma imkanı ne derecedir?

Yeni Zelandayi Zamaninda Cok Arastirmistim Hocam,

Bazi Okullarin Turk Ogrencilerine Burs Verdigini Cogu Yerde Okudum, Bazi Okullarin da Turk Ogrencilerine Okul Ucretinden Yillik Belli Miktar Indirim Yaparak Burs Sagladigini Ogrenmistim. Ama Senin Icin Bir Arkadasima Sorup Donecegim.

Toplam Hit: 3620 Toplam Mesaj: 39