folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Zaman Makinesinin Hic Bir Zaman Yapilamayacak Olmasi

Zaman Makinesinin Hic Bir Zaman Yapilamayacak Olmasi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piskopatix
    piskopatix's avatar
    Erkek

Şunuda ekleyeyim bari :)

instagram.com/macrlz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheGoFReT
    TheGoFReT's avatar
    Erkek
    visualeffects bunu yazdı

Soyle bisey varki eger zaman makinesi gelecekte herhangi bir tarihte icat edilmis olsaydi suan bilinmesi gerekirdi. 2.ihtimal olarakta icat edilip kimsenin haberi olmadan yok edilmesi. 3. İhtimal icat edildi back to the future deki gibi sadece icat eden kisi tarafindan kullanildi ve icat eden kisi oldukten sonra hickimse makineyi bulamadi. Yani her turlu ihtimalde de dunyada hic bir zaman, zaman makinesi kullanilamayacak icat edilse bile yayginlasamayacak icat edenden baska kimse bilmeyecek bunun en buyuk kaniti ise bugundur

zaman makinasının yapılamayacağına katılıyorum. benim düşünce şöyle eğer bir zaman makinası yapılsa ve geleceğe gidilecek olsa geleceğin son sınırı kıyamet kopma zamanıdır. yani makinayı son ayara getirseniz bile en fazla kıyametin koptuğu tarih ve saate kadar gidebilirsiniz. buda demek oluyor ki  zaman makinası yapılmış olursa kıyametin saati belli olacak . dolayısıyla kıyametin tarihini bilemeyiz. onu yanlızca yaradan biliyor

ayet : Onun nihai bilgisi yalnız Rabbine âittir.(NÂZİÂT - 44) . 

http://tikla.net/ durma tıkla =)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    visualeffects
    visualeffects's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

Aa evet aynisi acilmis daha once :D @piskopatix'in yazdiklariida olabilir neyse ben eski konuyu inceleyim biraz :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek
    r10aldinho bunu yazdı

hocam neden sadece geçmişe dönüleceğini düşünüyorsun, belki icat eden adam ileriye gitmiştir.

Şimdi şöyleki her insan aslında geçmişe bakar biraz felsefik durabilir fakat olay şöyle.2metre uzağımda hareketli bir obje olsun.O objeyi görmem ondan gelen ışıkların gözüme ulaşması ile gerçekleşiyor.Işık hızı 300k m/s olarak kabul ediliyor.Yani ben o objenin hareketini 2/300k saniye sonra görüyorum.Yani herzaman geçmişe bakıyorum.Geçmişe dönük bir makine yapmak istesem sadece bu süreyi arttırmam gerekece belki 10 sene kadar belki 100 sene kadar.Ama gelecek daha gelmedi.Oraya ulaşamayız.Biraz karmaşık ama mantıklı yanları var şunu izlemeni tavsiye ederim.Baya bilgi katacaktır.

http://www.youtube.com/watch?v=snBtSCIvh4w

arbeit macht frei
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Uydulara konulan saatlerinden yola çıkarak dünyada geçen zamanın çok küçük bir oranda olmasına rağmen daha hızlı geçtiği ortaya çıktı.Bu da einstain amcanın zaman görecelidir kuramını doğruladı.Hawking baba der ki kütlesi olan cisimlerin kütleleri zamanı büker.O yüzden dünyada zaman farklıdır, evrende diğer yerlerde farklıdır.O yüzden geleceğe yolculuk mümkündür.Nasıl mı ? 

Kütlesi dünyadan daha hafif olan hatta kütlesi olmayan bir karadeliğin yakınında atıyorum 5 yıl geçirdiğinizde dünyada 50 yıl geçmiş olacaktır.Atıyorum tabi.Ama bu rakam tahmini böyledir.Zaman iki taraftaki insanlar içinde aynı olmasına rağmen dünyadakiler 50 yıl, uzaydakiler 5 yıl yaşarlar.Uzaydakiler dünyaya döndüklerinde geleceğe dönmüş olurlar.

Bunlar hep teori olasa burada gerçek olan kütlesi olan cisimlerin zamanı büktüğüdür.Bu da uydu saatleri ile ortaya çıkmıştır.Eğer uydu saatlerini bu sapmaya göre ayarlanmazsa uydular her gün 10 km geride kalırdı ve büyük bir kaus olurdu.

CyberAngel tarafından 06/Ara/13 00:42 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Poet
    Poet's avatar
    Erkek

Niyetim cıvıtmak değil,aklıma bu geldi :D http://www.youtube.com/watch?v=tuZ1qojodgQ 

Ben de Özledim http://www.youtube.com/watch?v=ZKuF5ElELgU Dağılmayın lan çok yalnızım
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

bakın şimdi a kişisinin 20.kuşaktan dedesine gidiyoruz,

yolda avare avare yürüyor adam eşeğiyle mesela, şimdi siz de gelecekten geldiniz, bu adam size bir an baktı ve kim bu dürzü deyip yoluna devam etti, sırf bu anlık değişimden adam evine 1ms veya 1saniye geç gidecek, karısını yine aynı zaman dilimi geçlikte dölleyecek, e başka sperm başka insan, tüm tarih değişecek. Dolayısıyla zaman makinesinin bulunması bir yana kullanılması kişi ve toplum açısından intehardır. Tüm tarih bir anda değişir. Öbür yandan gelecekten geçmişin simulasyon gibi bir sistemle incelenebileceğini düşünüyorum, yani torunlarımız bizi izliyor ancak müdehale edemiyor olabilir.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Telekinesis
    Telekinesis's avatar
    Erkek
    glaurung bunu yazdı

bakın şimdi a kişisinin 20.kuşaktan dedesine gidiyoruz,

yolda avare avare yürüyor adam eşeğiyle mesela, şimdi siz de gelecekten geldiniz, bu adam size bir an baktı ve kim bu dürzü deyip yoluna devam etti, sırf bu anlık değişimden adam evine 1ms veya 1saniye geç gidecek, karısını yine aynı zaman dilimi geçlikte dölleyecek, e başka sperm başka insan, tüm tarih değişecek. Dolayısıyla zaman makinesinin bulunması bir yana kullanılması kişi ve toplum açısından intehardır. Tüm tarih bir anda değişir. Öbür yandan gelecekten geçmişin simulasyon gibi bir sistemle incelenebileceğini düşünüyorum, yani torunlarımız bizi izliyor ancak müdehale edemiyor olabilir.

Glaurung reis kısaca diyor ki eğer öyle birşey icat edilirse ortalığın anası sikilir böyle bişeye gerek yok. :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

herkes iyi güzel diyor da mesela yapıldı ve geçmişe gidildi sonuç olarak da tüm geçmiş değişti. e biz bunu nasıl farkedeceğiz? fantastik örnek vereyim, Atatürk gelecekten geçmişe giden bi adam olsa ve parçalanan memleketimizin kaderini değiştirmişse nerden bileceğiz? dolayısıyla tarih değişirdi o yüzden geçmişe gidilemez iddiası çok da sağlam olmayabilir.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

Toplam Hit: 6904 Toplam Mesaj: 63